Tüp mide ameliyatı

merveakbas61

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
29 Kasım 2024
7
0
24
Merhaba ben henüz 16 yaşındayım kilo indeksim 42.5 110 kiloyum boyum 165cm
Ocak aynıda tüp mide ameliyatı için terminim var ama hala emin değilim herkes başka bir şey söylüyor kimi pişman olursun yapma diyo kimi ise yap hayatın değişiyor diyo ben kendime güveniyorum acı eşiğim yüksek ameliyattan vs hiç korkmuyorum tek korkum ameliyattan sonra güçsüz kalmam eskisi gibi enerjim olmaması gibi şeyler lütfen bana yardımcı olun ne yapmalıyım

Psikolojik yönünün zorluğundan bahsediyor herkes. Bende 2.doğumdan sonra o kilolara çıkmıştım ama hic aklıma ameliyat getirmedim çünkü psikolojik olarak zorlanacağımı dusundum

Benim takıldığım nokta tüp mide ameliyatı olmak değil de yaş oldu. Yetişkin birinin tüp mide ameliyatı olması normal ancak 16 yaş gerçekten çok küçük. İnsan düzgün yeme içme, diyet bilincine 20 yaşından sonra ulaşıyor (hiç ulaşmayanlar da var tabii). Ameliyattan sonra uzuuuunca bir müddet diyet yapmak gerekecek. Üstelik o yaşlar psikolojinin de çok dalgalı olduğu yaşlar. 16 yaşında biri ameliyat sonrası uyması gereken beslenme düzenine uyacak bilince sahip olup ameliyatın getirdiği yan etkilere ve mental düşüşe hazır mıdır bilemedim.

Termin demissin yurtdisinda mi yasiyorsun? Turkiyede mi olacaksin

2011 de ameliyat olmus 107 kg vermis biriyim,yillardir kilom 73-75 tum hastaliklarim gecti ben iyi ki olmusum diyorum hep
Zorluklari var tabii alismasi beslenme seklinin degismesi hayatin koklu degisiklik yasiyor

Yasin cok kucuk ol olma diye oneride bulunamam örnek verebilirim sadece seninle ayni yasta tanidigimiz 180 kgyla oldu ve suan 105e dustu senesi dolmadi cocuk sagligina kavustu

Evet psikolojik olarak bi dönem zorlanacağımın farkındayım ama şuanki halim beni daha çok zorluyor en güzel yaşlarım özgüvensiz bi şekilde çöp olup gidiyo yakında 17 olacağım bir yaşıma daha böyle girmek istemiyorum ama bi yandanda dediğiniz gibi psikolojik olarak çok zorlanıca🥹

Termin demissin yurtdisinda mi yasiyorsun? Turkiyede mi olacaksin

2011 de ameliyat olmus 107 kg vermis biriyim,yillardir kilom 73-75 tum hastaliklarim gecti ben iyi ki olmusum diyorum hep
Zorluklari var tabii alismasi beslenme seklinin degismesi hayatin koklu degisiklik yasiyor

Yasin cok kucuk ol olma diye oneride bulunamam örnek verebilirim sadece seninle ayni yasta tanidigimiz 180 kgyla oldu ve suan 105e dustu senesi dolmadi cocuk sagligina kavustu
Evet Viyanadan Kayseriye gidicem Ameliyat olmaya siz kaç yaşınızda oldunhz çok zorlandınız mı?

18 yaşına geldiğimde 83 kiloyu görmüştüm fakat üniversitede beynime dank etti bu böyle olmaz dedim her gün 2 spor videosu ve yurtta sağlıklı yemek seçimi ile 1 senede 45 kiloya düşmüştüm. çok aşırı zayıfladığım için kendimi beğenmedim, şimdi 54-55 arası gidip geliyorum yani 110 kilodan 60-70lere bile düşmen en fazla 1.5 seneni alır, ben olsam olmazdım ameliyat tüm sınırlarımı zorlayıp yapamıyorsam en son seçenek olarak olurdum

Bir rahatsızlığın yoksa spor ve diyetle verebilirsin, benim arkadaşım 70 kgye yakın verdi 2 3 sene gibi bir sürede, ameliyatın kolay bsy olduğunu sanmıyorum

18 yaşına geldiğimde 83 kiloyu görmüştüm fakat üniversitede beynime dank etti bu böyle olmaz dedim her gün 2 spor videosu ve yurtta sağlıklı yemek seçimi ile 1 senede 45 kiloya düşmüştüm. çok aşırı zayıfladığım için kendimi beğenmedim, şimdi 54-55 arası gidip geliyorum yani 110 kilodan 60-70lere bile düşmen en fazla 1.5 seneni alır, ben olsam olmazdım ameliyat tüm sınırlarımı zorlayıp yapamıyorsam en son seçenek olarak olurdum
yaklaşıl 5-6 ay önce 2 ayda 15 kg verdim benim için mucize gibi bişeydi yani ama sonra kendimi tutamayıp geri yemeye başladım ve geri 20 kg aldım

Evet Viyanadan Kayseriye gidicem Ameliyat olmaya siz kaç yaşınızda oldunhz çok zorlandınız mı?
Kayseride hangi doktor?
21 yasinda oldum canim ben
Sivi donemi yormustu sonrasinda cok sukur hicbisey olmadi
Cok iyiyim ama ben ornek olmak icin yazmiyorum bunlari surecin zor ve yipratici cok cok iyi bildigim icin yazmak istedim

Tamamen benim hatam kendimi durduramıyorum aşırı yiyorum
O zaman tüp mide ameliyatı yeme alışkanlığını değiştirmeyecek, mucize bekleme. Henğz tansiyon, damar tıkanıklığı gibi rahatsızlıkların yoktur. Ameliyat için acele etmene gerek yok. Elbette hemen zayıflamak istiyorsun bu çok normal. Ama önce psikoloğa, diyetisyene, spora gidersen ve sağlıklı yaşam alışkanlıkları edinirsen daha doğru bir iş yapmış olursun. Hem belki ameliyata da gerek kalmaz.

ameliyatı basıt sanıyorsun oldun zayıfladın dıyelım deri sarkması kuş kadar mide hayatın boyunca istediklerini yıyemıyorsun saçma sapan bir sürü şey oluyor ölüm riski de bonusu gencecıksın canım yatarak sızlanarak veremezsin kilo

Mideyi değil beyni değiştirmedikten sonra hiçbir iyi sonuç elde edemezsiniz. Tanıdığım 4 mide ameliyatlı da eski kilosuna döndü. Sorun mide değildi çünkü.
4 mu nasil ya 4 defa olmasi imkansiz ilk oldu tup mide sonra yine revizyon oldu tup mide diyelim ucuncu defa revizyon son sans ve mide bypassi yapilir şok oldum

Bende tüp mideliyim benim olma nedenim kronik hastalıklarımdı. Çok şükür herşey yolunda gitti hiç pişman olmadım. Ancak yaşın henüz küçük kendine yeni hedefler koy tekrar tekrar dene en son çare denersin ama senin için çok erken

X