Tüp mide ameliyatı lütfen cevap verin!

Merhaba arkadaşlar Denizlide ameliyat olan yok mu? vücut kitle endeksine göre fiyat değişiyor mu? benim 40ın üzerinde. maddi olarak çok sıkıntıdayım zaten öyle 15000 falan veremem ki. ücretsiz yada daha düşük meblağ da yapan yer var mı denizlide
Bende denizlideyim hiç olmadım imkanın varsa İzmir Eyüp Yeldan var olanlar çok memunun ondan bilgi alabilirsin Canım iyice araştır ben araştırdım ve vazgeçtim umarım herşey istediğin gibi olur

Ölen tanıdıklarım oldu 10 yil evvel.suan teknoloji daha iyi ama dr.önermiyor ..mide balon gibi yine büyüyebilir.yiyememek başka yememek başka dır.yiyemekten vitaminsiz kalip saclarınızı dişlerinizi kaybedebilirsiniz hata sagliginizi ama diyetle yememek şıkkında ise saglikli beslenirseniz daha iyi..ameliyattan sonrada spor diet olucaaksa ameliyat olmadan yapın. Aksam 6 dan sonra yemegin ekmegi makarna pilavi hamur islerini cikarin hayatiniDan verirsini.insulin direncinize ve tsh t1 t2 hormonlara guatra baktirin..tedavi olun sorunluysa zayıflaesınız

akıl veren çok oluyor ancak işin içinde hormonların etkisindeyken sizi iştahınız yönetir halde kilolar vücuda aşırı yük yaparken spor yap boğazını tut! evet bende oldum bu ameliyatı ve yanında bi sürü hastalıkla hepsinden kurtuldum düşüne varsa bu sayfaya bakarsa ben esefle tavsiye ediyorum.gerçekten durumunuz fazla kilodan çıkıp OBEZİTE HASTALIĞI na dönüştüyse çözümünü bulun!

Merhabalar,arkadaşlar mide ameliyatıyla ilgili 3ay boyunca deli gibi araştırma yaptım izmirdeki doktorlarla ilgili ve herkesten farklı birşey duyup kafam iyice karıştı ama şimdi çok şükür doğru karar verdiğimizi görüyorum öncelikle karataş hastanesine gittik doktor Ersin bey iyi biriydi fakat asistanı çok yapmacık geldi ve oraya kontrole gelen bir bayana çok soğuk davrandı yani ameliyatı yapıncaya kadar güler yüzlü sonrasında neden geldin gibi bir pozisyondu ve hiç hoşlanmadık ayrıca psikolojik destek yok o yüzden orayı tercih etmedik daha sonra Kordon cerrahi tıp merkezinde Türker beyle görüştük çok bilgili ve gayet kibar biri ama psikolojik destek ordada yoktu ve bu ameliyatta psikolojik destek çok önemli ve en son Op.Dr.Tufan Ergençin asistanıyla görüştük ve inanın Doktorla birebir görüşmemize bile gerek kalmadı Ezgi gerçekten çok iyi biri ve işinizde gayet iyi yapan biri Tufan beye zaten söylenebilecek birşey yok gerek kendi gerek ekibi mükemmel ve çok ilgili öncesi ve sonrasında diyetisyen ve psikologla sürekli istediğiniz an bağlantı halindesiniz bu çok önemli bir avantaj ben inanın çok araştırdım ve Tufan bey ve ekibinden daha iyi çok az doktor olduğuna inanıyorum ve kesinlikle İzmirde bu operasyonu yaptıracaksanız kendisiyle mutlaka görüşmenizi öneririm

akıl veren çok oluyor ancak işin içinde hormonların etkisindeyken sizi iştahınız yönetir halde kilolar vücuda aşırı yük yaparken spor yap boğazını tut! evet bende oldum bu ameliyatı ve yanında bi sürü hastalıkla hepsinden kurtuldum düşüne varsa bu sayfaya bakarsa ben esefle tavsiye ediyorum.gerçekten durumunuz fazla kilodan çıkıp OBEZİTE HASTALIĞI na dönüştüyse çözümünü bulun!
Seda hn bende yaklaşık 2 ay önce tüp mide ameliyatı oldum çok şükür gayet iyiyim.siz kaç kilo verdiniz yeme düzeniniz nasıl?

Merhabalar. Öncelikle elestireceklere karşı neden bu yola başvurduğumu anlatmak istiyorum. İnanın çarelerim tükenmese ameliyat masasına yatmazdım. Küçüklüğünden beri her zaman kilolu bir kız oldum. Ancak bu kilolar ergenlik çağında kat be kat arttı ne zayıkki. Güzel bir cocukluk gecirmedigimi soyleyebilirim ve kendimi o zamanlar da simdiki gibi yemege verdim. Surekli kavga olan bir evde 13 yasında bir kız düşünün her neyse bunlar anlatılamayacak seyler ama bilin ki basit şeyler kesinlikle degil. Anne babalara tavsiyem olsun asla ama asla birbirinize sesinizi yukseltmeyin. Hele siddet asla! Cocuklar emin olun cok etkileniyor ve büyüdüklerinde nefretleri oluyorsunuz. Konuya donecek olursam ben kilolu bir kız oldugumdan 12 yasında adet gordum ve kilolarım kat kat arttı. 25 yasındaki ablamın pantolonları bana oluyordu düşünün okadar kiloluydum. 14 yasında beni derinden sarsan bir trafik kazası geçirdim inanın cok zor bir süreçti ki o donem korno sesinden evdeyken bile korkup aglama kırızlerine giriyordum. O donem di ilk kilo verisim 72 kilodan 5 ayda 54 kiloya dustum. Cunku yemek yemiyordum ve surekli uyuyordum. Sonra kendimi toparladım vesaire ve lise ye geçtiğimde yani yaklasık 1 yılda 76 kiloya geri cıktım. Ve bu lise 3 de 89 kiloydu. Diyetler denedim vesaire defalarca ama olmuyordu aksine diyetle inanın kilo alıyordum. Oyle 15 gunde falan da bırakmazdım inatla devam ederdim ama baktım olmuyo işkencemi kendim bitirirdim. sonra asık oldum ama oyle boyle degil deli gibi ve bir arkadasım bana esra sen cok guzelsin ancak kilolusun kilon olmasa inan herkezi tavlarsın demisti. Hırs yaptım ama oyle boyle bir hırs degil 89 kilodan 68 kiloya 5 ayda düştüm. Nasıl.mutluydum o dönem sevdigim cocuk baskası ile cıksa da zayıftım ve bu bile bana yetiyordu. Olmadı. 7 ay icerisinde 88 kiloya tekrar cıktım ve su an 92 kiloyum. 159 boyundayım. 21 yasında bir genc kız icin bu ne demek biliyormusunuz? Ben 30 yasında cocuk çoluk sahibi biri degilim bu yola gelene kadar kac defa diyet denedim kimse bilemez. Haraketim resmen 0 su an. Çünkü kendimden umudu kestim. Kendini sevmiyorum. Kendi özgüvenim yok. Bana siporla zayıfla diyorlar ben yokuş yürüsem az bir sey tıkanıyorum. Yeme diyorlar inanın herkez herseyi söylüyor kimse bu kız 21 yasında kilolu olmayı istermi diye düşünmüyor. İstemem. Hic bir genc kız istemez! Arkadaşlarımla görüşmeyi bıraktım telefonlara cevap bile vermiyorum cunku içimden gelmiyor artık. Dedigim gibi kendimi sevmiyorum ama bunun yanında baska birini de sevmiyorum. Notrlastım. Duygularım yok gibi mutluluk hissetmiyorum artık evde kıyamet koparken ben bir baska odada kitap okuyabiliyorum mesela.ki bizim ev inanın cehennem gibi. Ve o dönemlerde yinede kendini yemege veriyorum cunku vermesem de farketmiyor. Sinirliyken yemek yiyorum. Üzgünken yemek yiyorum. Okula gitmek dahi istemiyorum. K İ genelde bahene buluyorum. İste en sonunda geçen sene bu ameliyatı duyum bir umut. Araştırdım. Hayallerim tek tek yıkıldı. En az alınan ucret 12000 tl. Ben babamın bir emekli maaşı ile geçinen bir ailenin kızıyım. Devletlere baktığımda ise vki 40 istiyor benim vki 37 yandas hastalığım ise nefes darlığı dısında yok. Ve tabi bozulan piskolojim ama malesef bunları devlet hastalık kabul etmiyor. Ama yine de şansımı denemek icin randevu aldım. Simdi asıl sormak istediklerime geçmek istiyorum.

1: bu ameliyatı olan insanlar benim devlette isim olmazsa ozellerde yaptırmış olanlar ne kadara nerde ve kime yaptırdı. Arkadaslar lutfen fiyatları yazın.

2: devlet hastaneleri solunum ve piskoloji yi yandas hastalık olarak cidden saymıyormu?

3: size bir diyet verdikleri dogru mu?cidden ameliyat olmak isteyen kisinin her yolu denemiş olabileceği akıllarına gelmiyor mu?

5: ameliyattan sonra cok acı çektiniz mi? Yani acı oranını % de hesabindan kac veriridiniz. İnanın korktuğumdan soyluyorum.

6: Bu ameliyattan sonra hangi sıkıntıları yaşadınız.
Bende senin gibi bu ameliyati olmak istiyorum ve benn yaşım 24 boyum 1.65 kilom 103 kilodan düşsün artık çırpındıkça dibe batıyorum

Merhaba ben bu ameliyatı kasım 2015 de oldum. Gerçi öyle vücüt kitel indeksi falan uymuyordu ama midemdeki rahatsızlıklar için zaten ameliyat olacaktım ve doktora okadar ısrar ettim ki 39 indeksle ameliyat etti beni ve bugün olsa yine olurum o ameliyatı ama spora daha erken başlarım.

Selamunaleyküm arkadaşlar ben 40 yaşındayım 3 sene evvel tüp mide ameliyatı oldum 135 kilodan 105 düştüm ve kilo veremiyorum hala diyet yapıyorum çaresiz kaldım ve guatır hastasıyım ilac kullanıyorum ve ekstra kullandığım vitaminlerde var önerileriniz varsa yardımcı olursanız çok sevinirim

Merhabalar. Öncelikle elestireceklere karşı neden bu yola başvurduğumu anlatmak istiyorum. İnanın çarelerim tükenmese ameliyat masasına yatmazdım. Küçüklüğünden beri her zaman kilolu bir kız oldum. Ancak bu kilolar ergenlik çağında kat be kat arttı ne zayıkki. Güzel bir cocukluk gecirmedigimi soyleyebilirim ve kendimi o zamanlar da simdiki gibi yemege verdim. Surekli kavga olan bir evde 13 yasında bir kız düşünün her neyse bunlar anlatılamayacak seyler ama bilin ki basit şeyler kesinlikle degil. Anne babalara tavsiyem olsun asla ama asla birbirinize sesinizi yukseltmeyin. Hele siddet asla! Cocuklar emin olun cok etkileniyor ve büyüdüklerinde nefretleri oluyorsunuz. Konuya donecek olursam ben kilolu bir kız oldugumdan 12 yasında adet gordum ve kilolarım kat kat arttı. 25 yasındaki ablamın pantolonları bana oluyordu düşünün okadar kiloluydum. 14 yasında beni derinden sarsan bir trafik kazası geçirdim inanın cok zor bir süreçti ki o donem korno sesinden evdeyken bile korkup aglama kırızlerine giriyordum. O donem di ilk kilo verisim 72 kilodan 5 ayda 54 kiloya dustum. Cunku yemek yemiyordum ve surekli uyuyordum. Sonra kendimi toparladım vesaire ve lise ye geçtiğimde yani yaklasık 1 yılda 76 kiloya geri cıktım. Ve bu lise 3 de 89 kiloydu. Diyetler denedim vesaire defalarca ama olmuyordu aksine diyetle inanın kilo alıyordum. Oyle 15 gunde falan da bırakmazdım inatla devam ederdim ama baktım olmuyo işkencemi kendim bitirirdim. sonra asık oldum ama oyle boyle degil deli gibi ve bir arkadasım bana esra sen cok guzelsin ancak kilolusun kilon olmasa inan herkezi tavlarsın demisti. Hırs yaptım ama oyle boyle bir hırs degil 89 kilodan 68 kiloya 5 ayda düştüm. Nasıl.mutluydum o dönem sevdigim cocuk baskası ile cıksa da zayıftım ve bu bile bana yetiyordu. Olmadı. 7 ay icerisinde 88 kiloya tekrar cıktım ve su an 92 kiloyum. 159 boyundayım. 21 yasında bir genc kız icin bu ne demek biliyormusunuz? Ben 30 yasında cocuk çoluk sahibi biri degilim bu yola gelene kadar kac defa diyet denedim kimse bilemez. Haraketim resmen 0 su an. Çünkü kendimden umudu kestim. Kendini sevmiyorum. Kendi özgüvenim yok. Bana siporla zayıfla diyorlar ben yokuş yürüsem az bir sey tıkanıyorum. Yeme diyorlar inanın herkez herseyi söylüyor kimse bu kız 21 yasında kilolu olmayı istermi diye düşünmüyor. İstemem. Hic bir genc kız istemez! Arkadaşlarımla görüşmeyi bıraktım telefonlara cevap bile vermiyorum cunku içimden gelmiyor artık. Dedigim gibi kendimi sevmiyorum ama bunun yanında baska birini de sevmiyorum. Notrlastım. Duygularım yok gibi mutluluk hissetmiyorum artık evde kıyamet koparken ben bir baska odada kitap okuyabiliyorum mesela.ki bizim ev inanın cehennem gibi. Ve o dönemlerde yinede kendini yemege veriyorum cunku vermesem de farketmiyor. Sinirliyken yemek yiyorum. Üzgünken yemek yiyorum. Okula gitmek dahi istemiyorum. K İ genelde bahene buluyorum. İste en sonunda geçen sene bu ameliyatı duyum bir umut. Araştırdım. Hayallerim tek tek yıkıldı. En az alınan ucret 12000 tl. Ben babamın bir emekli maaşı ile geçinen bir ailenin kızıyım. Devletlere baktığımda ise vki 40 istiyor benim vki 37 yandas hastalığım ise nefes darlığı dısında yok. Ve tabi bozulan piskolojim ama malesef bunları devlet hastalık kabul etmiyor. Ama yine de şansımı denemek icin randevu aldım. Simdi asıl sormak istediklerime geçmek istiyorum.

1: bu ameliyatı olan insanlar benim devlette isim olmazsa ozellerde yaptırmış olanlar ne kadara nerde ve kime yaptırdı. Arkadaslar lutfen fiyatları yazın.

2: devlet hastaneleri solunum ve piskoloji yi yandas hastalık olarak cidden saymıyormu?

3: size bir diyet verdikleri dogru mu?cidden ameliyat olmak isteyen kisinin her yolu denemiş olabileceği akıllarına gelmiyor mu?

5: ameliyattan sonra cok acı çektiniz mi? Yani acı oranını % de hesabindan kac veriridiniz. İnanın korktuğumdan soyluyorum.

6: Bu ameliyattan sonra hangi sıkıntıları yaşadınız.

Siteyi çok uzun yıllardır takip ediyorum her konu hakkında fikir almak adına ama ilk kez bu yazının altına cevap vermek için yorum yapma ihtiyacı ve üyelik başvurusu ihtiyacı duydum. Benim gibi kilolu olan ve hayatı boyunca kiloları yüzünden bir çok şeyden mahrum kalmış tüm kader arkadaşlarımı öncelikle teselli etmek ve biraz cesaretlendirmek adına bunları yazma gereği duydum. 7 ay önce bu ameliyatı olmuş ve toplamda 45 kilo vermiş biri olarak yazdıklarım tüm içtenliğimi yansıtacaktır. Elimden geldiğince detay da vermek isterim ki düşünen kişiler fikir sahibi olabilsinler. Ayrıca ameliyatı özelde olmadım. Şevket yılmaz hastanesi umut eren erdoğdu ya oldum. Milyarlar dökmedim yani. Ameliyata karar verme süreci değilde en zoru çevre faktörüydü. Ailenizin sevdiklerinizin bunu kabullenme süreci çok uzun sürebilir. Ama ben hep kendime şunu dedim. Bu hayatta bir gün bile gerçekten mutlunyaşayabileceksem bu karar bana aittir. Ölürsem bile bilin ki ben mutlu olarak ölücem. 115 kilo ile ilk muayeneme gittim ve ameliyata girene kadar geçen süreçte 10 kilo daha aldım 125 kilo ile ameliyata girdim. Aynı zamanda safra kesemee taş vardı onu da aldı doktorum. Ve ben ameliyattan sonra ani spor yapmış ve kasları tutulmuş birinin ağrısından daha fazla bir ağrı hissetmedim. Ekstra ağrı kesiciye ihtiyaç bile duymadım yani. İlk gün ayağa kalkıp ufak bi yürüyüş bile yaptım. Tabiki narkozun verdiği baygınlık hissi vardı. Ama çok rahat atlattım. Yani antidepresan kullandıysanız onun sabah kalktığınızdaki etkisi gibi falandı. Tekrar tekrar söylemek isterim ki minnettarım kendisine doktorum çok titiz ve muazzam bir hekimdi. Hastanede kaldığım süre boyunca tüm takip ve tedbirleri yaptığını düşünüyorum. 1 hafta sonra taburcu oldum. Bu ameliyatın bana göre en zorlu kısmı taburcu olduktan sonraki ilk ay. Çünkü ciddi anlamda olumsuz düşünüyosunuz. Bi anda kendinizi sağlıklıyken hasta ettiğiniz hissine kapılıyosunuz. Karnınız acıkıyo. Aşırı duygusallık oluşuyor. Durduk yere öfke krizleri ani ağlamalar falan olabiliyor. Ve yoğun iştaha rağmen ilk 3 ay beslenme kısıtlamaları sizi oldukça bunaltacaktır. Yani demek istediğim ilk 1 aydaki psikolojik sorunlar en büyük sıkıntıyı oluşturuyor. 3. Aydan sonra ciddi bir motivasyon. Beslenmedeki seçeneklerin genişlemesi de bu rahatlamayı destekliyor.zaten 5. Aydan sonra insanların tepkisi kıyafetlerdeki değişimler giderek artan bi özgüven desteği ile benim şu anda dediğim tek şey keşke !!! Keşke daha önce böyle bir imkan olsaymış. Bu arada hayatım boyunca çeşitli kilo verme yöntemleri denedim. Bazı arkadaşlar korktuk diyetisyene falan başladık demişler ama ben şimdiye kadar herbalife lida diyetisyen akapunktur dukan diyeti kavitasyon lpg spor salonu fx16 reduktil hepsini denemiş biri olarak ki bazılarını ilk defa duyanlar bile vardır( evet hepsiyle kilo verdim fakat her seferinde ideal kiloma ulaşamadan kiloları verdiğimin iki katı olarak geri aldım ) ben 30 kilodan fazla vermesi gereken kişiler için eminde sonunda bunu olacaklardır ve bence olmalıdırlar da diye düşünüyorum. Bu hayatta kendime yaptığım en güEl şey ameliyata karar vermekti. İyikide dediğim şeyler listesinin başında geliyor. Eğer bu yazıyı genelde paylaşamamışsam benim adıma paylaşın lütfen herkesin okumasını kesinlikle istiyorum. Sağlıklı ve bol eksiki günler...

X