Saç Rengi ve Saç Boyama Tüp boyalar hakkında bildiklerinizi paylaşır mısınız?

MeDceZir

Kuzularımı çook seviyorum
Kayıtlı Üye
4 Ekim 2007
885
42
643
Arkadaşlar bu bölümü gezerken hepinizden bir şeyler öğrendim saç boyaması ile ilgili. Foruma katkılarınız için hepinize teşekkürler öncelikle. Benim boya konusunda fazla bir bilgim yoktu. Kutu boya alıp evde karıştır hazır şişesiyle kullanılacak bu kadar. Ama açıkçası bıktım bu boyalardan. En son köpük boya alıp bir sürü para verip kuaförde düzelttirdiğim saç rengimi berbat ettim. Ablam bilmeden kutunun üstündeki renge bakıp almış kışkırtıcı kahveydi sanırım.Tabii ki çok koyu oldu. şimdi bundan nasıl kurtulabilirim diye araştırıyorum kızlar. Bu forumda okudum tüp boya alıp iki rengi birleştirip boya yapabiliyormuşuz.
Ben bu tüp boyaları merak ediyorum. Sonuçta bir kutu hazır boya yetmiyor ve istediğimiz renkte tam tutmuyor. 2 kutu almak lazım o zaman da maliyeti çoğalıyor kuaförde boyatsak daha rahat olur. Benim yakınımda kuaför malzemesi satan bir yer var ve oradan temin edebilirim aslında çeşit çeşit tüp boya falan var.Sanırım onların fiyatları daha uygun. Bilmediğim için size danışayım bir dedim. Yardımcı olursanız çok sevineceğim kızlar.
* Tüp boya kullanmasını bilen var mı?
* Hangi marka kullanıyorsunuz?
* Boyadan başka ne almak lazım? ( sulandırmak için peroksit mi? )

Tüp boyaların fiyatları tabi ki market ürünlerine göre daha uygun
3.5-8 tl arası değişiyor
Tüp boyayı kullanmak için ekstra bi bilgiye gerek yok diğerlerini nasıl boyadıysan o şekilde boyayabilirsin
Yakınında kuaför deposu varmış şanslısın oradan temin edebilirsin rahatlıkla
Zaten kuaförlerin kullandığı boyalar da o depolardan aldıkları boyalar
Sen tüp boyayı aldıktan sonra sana oksidanını ve eldivenlerini verirler zaten onun dışında da bir şey almana gerek yok
Oksidanı kendin seçebilirsin 6'lık 9'luk vs söylersin onu verirler sana
Ben silky coloration kullanıyorum bir süredir
bitkisel olduğu için fiyatı diğer tüp boyalardan biraz daha fazla 7.5 tl'ye aldım en son
Onun dışında bir de exicolor kullandım

Son düzenleme:
Canım çok teşekkürler cevabın için. Hem ekonomik hemde kolay diyorsun yani. Birşey daha sorabilir miyim? Sen ne renge boyuyorsun saçını. Ben kendim için ne alsam diye düşünüyorum da. Şu anda kahve gibi ne çok koyu nede açık. Kendi rengim orta kestane ben forumda altın karameli beğendim ama nasıl olur bilemiyorum bir de bu tüplerde varmıdır ki bu renk. Karışımla ve tek olarak güzel bir renk biliyor musun. Çok sordum galiba kusura bakma. Kimse de bilmiyo sanırım bu konuyu.

Rica ederim
Evet daha ekonomik kuaförler de senin aldığın yerlerden yaklaşık 5 tl'ye alacak ama senin saçlarını 50ye 60'a boyayacak belki de daha fazla
Ben maviye boyuyorum benim zaten market ürünü kullanma gibi bi imkanım yok malum mix tonlar bulunmuyor her markada
Tüplerde diğer markalarda olmayan daha bir çok rengi bulabilirsin
Saç ve ten rengini görmediğim için kesin yorum yapamıyorum yakışır mı yakışmaz mı konusunda
Tek olarak bulamazsan karışımla mutlaka elde edebilirsin
Özelden exicolor'ın katalog linkini de atabilirim
Bu konuda bilgisi olan baya arkadaş var ama şuan yoklar sanırım :)

Son düzenleme:
Evet katoloğu yollarsan çok sevinirim lady. Tekrar teşekkürler. Bakalım Sigarayı bıraktım da 3 gündür forumun her yerini kurcalıyorum. Okuyup alim olucam inşallah. :)) Bilen arkadaşları bekliyorum topiğe. Bakalım belki bilgilerini benimle de paylaşırlar.

Yok mu kullanan bu boyaları arkadaşlar? Altın toffee nasıl acaba? Zemin koyu olursa güzel tutar mı ki?

saç rengin koyuysa altın karameli boşuna boyama çünkü tutmaz 3 haftaya kadar bende altın karamel boyicam ama benim saç rengim zaten açık karamel riske girmiyorum yani bide o renk zaten tüp boyyalarda yok .. ya syoss altın karamel alcan ya palette tarcın bakırla sarı karıstırcan öyle boyican cnm bilgin olsun hem set boya daha kolay ya inan bende senin gibi köpük boya magduruyum giittm en acık rengni aldm ynede koyulaştrdı sacımı küllü gibi yapmıstı resmen neyseki aktı diplerm cıktıda yne acık bi renge boyadım ... neyse şimdiden sana kolay gelsin kaş göz ten rengini yazarsan sana uygun renkler önerebilirim

Cevabın için tşkler cnm. Evet maalesef köpük boyalar koyu oluyo. Set boya alsam hangisine boyasam ki acaba? Ben koyu renk istemiyorum tabi sarı da istemem. Şu an kahve saçlarım biraz bakırlıkta var. Kaş ve gözümde kahve hangi renk gider bana acaba? Altın toffee nasıl bir renk acaba? Kullandın mı cnm hiç. Önerisi olan var mı kızlar?

güzel bi kahve tonu dene o zmn kaşın falanda kahveyse ve cok acık renkde istemiosan kahve yap parlak bi kahve boya bak mesela sey tonu hoş görünüyo loreal recital preference 6.3 ultra acıcı dore kahve hem cok koyu bi renk değil güzel bi kahve

Teşekkür ederim valla çok beğendim cnm ya. Ben bunu niye görmedim ki? Hemen araştırayım aslında yapan varmıdır forumda acaba? resmini görseydik iyi olurdu saol cnm ilgine.

Teşekkür ederim valla çok beğendim cnm ya. Ben bunu niye görmedim ki? Hemen araştırayım aslında yapan varmıdır forumda acaba? resmini görseydik iyi olurdu saol cnm ilgine.

önemli değil yardımcı olabildiysem ne mutlu bana :) kolay gelsin şimdidenn umarım güzel olurr

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…