- 21 Eylül 2016
- 74
- 24
- 88
- 41
- Konu Sahibi atmaca8378
-
33 yas en guzel yaslar ..hic olumsuz dusunulecek bir durum degil ki...suan 34 yasinda bir arkadasim ikizlere hamile hic sikintisi yok..ve daha niceleri bu sekilde hamilelik yasiyor..neden once burun ameliyati cunku saglik herseyden once grlir sen iyi ol ki bebisinde iyi olsun ..zaten hamilelikti dogumdu lohusalikti derken bide bebegi emzirmek isi anlicagin iki sene uc sene burun ameliyatin kalir..
Hepi topu 1 aydan bahsediyoruz. Kafanızı karıştıran ne ki?
Burun ameliyatı için ise hamilelik+emzirme çok çok daha uzun bir süre beklemeniz gerekecek.
bence önce burnunyzdaki soruna odaklanın..sonra bebek düşünün..hamilelik bebek emzirme vs derken uzun süre yaptırmaya fırsat bulamazsınız..Çoğunluğun kararına bakıp degerlendiricem .. Fikir ver bana
Benim kafamı karıştıran şu aslında ben bu ay burun ameliyatı olursam mart ayında planladığım estetiği etkilermi.Hormonlarımda olumsuz etki yaparmı ?buyüzden kafam çok karıştı.
Nasıl farklı bir şey söylüyorlar ki? Burun ameliyatının tüp bebeğe etkisi olur diyen doktorla tanışmak isterim. Maddi imkanlarınız varsa gidin önce burnunuzdaki çökmeyi düzelttirin sonra tüp bebek yaptırın.
Burnunuz neden çöktü kaç sene sonra çöktü
Bence oncesinden burun ameliyati olmaniz daha mantikli hamilelikte nefes acisindan
Bence bunu bir doktora sorun. Bildiğim kadarı ile hormonları etkileyen bir durum olmaz. Ama Allah korusun tüp bebek tutmazsa burun ameliyatından oldu diye üzülecek gibisiniz. İçinizi en çok rahatlatacak olan neyse bence onu yapın. Çok acelesi yoksa burun ameliyatının onu 1-2 sene erteleyin o zaman.
Rubban ,Doktorum bana mart- nisan gibi tüp bebek yapalım dedi. bende bu süreçte ne yapmam gerektiğini sordum ,kendisine rutin hayatını değiştirme sadece dedi. ben kendisine mart ayına kadar düzenli spor -pilates yapmak istiyorum dediğimde ise yaşam şekilinde değişiklik yapma diyerek özellikle belirtti. yaşım 33 olmasa bu kadar kafaya takmam direk gidip burun ameliyatı olurdum.Ben tüp bebek yaptıran bırı olarak zaten bırsuru ılac kullanıyorsunuz vucudun bıir önceki işlemde kullanılan ilacların etkısınden kurtulması gerek. Vucudu arındırmadan baslamayın derım.. sahsen 3ay duzenli beslenme ve spor hayatıma dahıl ettım tubbı bır ıhtıyac olmadıkca ilac kımyasalsokmadım hayatıma.. belli bır rutınde olmalı.. sonra işlemlere cok tepkı verıyorvucut. Bence tup bebegı erteleyın.. cunku once sız ve sızın kendınızı ıyıhıssetmenız önemli.
Bilemedim ki.. sanki burun ameliyati olup sonrasinda tup bebek daha dogru bir siraymis gibi geldi. Ama en iyi fikri doktor verir diye dusunuyorum. Bir de ben konunuzu okuyunca iyice aklima takildi. Ben de kac yildir burnumu yaptirmakla yaptirmamak arasinda gidip geliyorum. 1, 5 yilda sizi ikinci bir ameliyata mecbur birakmisben de boyle olmasindan korkuyorum. Simdiki aklim olsaydi yaptirmazdim diyor musunuz? Ya da tavsiye eder misiniz yaptirin diye.
Cesaret edemiyorum bir turlu..cok mutsuz degilim ama yapilinca eger iyi olursa cok mutlu olucam biliyorum:) bir sure daha bekliycem bakalim. Tesekkur ederim. Insallah siz de en kisa zamanda iki durumu da halledersinizBen çok rahatsızdım burnumdan...iyiki yaptırmışım diyorum herzaman. Benim tek sorunum zamanlama oldu...
kendinizi mutsuz hissediyorsanız hiç beklemeyin yaptırım derim...
Cesaret edemiyorum bir turlu..cok mutsuz degilim ama yapilinca eger iyi olursa cok mutlu olucam biliyorum:) bir sure daha bekliycem bakalim. Tesekkur ederim. Insallah siz de en kisa zamanda iki durumu da halledersiniz
Yasim 34 ve dedigim gibi asilama tup bebek beni cok yordu.Yas konusunu once bende problem ediyordum ama artik hic takmiyorum.Allah'in vardir bir bildigi taksak da uzulsek de sonuc degismiyor. Tabiki tup bebek yaptir ama kafanda bu dusunceler olmasin.Bol bol dua et,kitap oku,gez,kafani mesgul et.Burun ameliyatini da dedigim gibi ben olsam once yaptirirdim saglikli hamilelik gecirmek adina.Sonra yumurta toplattirip dondururdum.Ne zaman kafam rahat ve fiziksel olarak ne zaman iyi hissediyorum o zaman transfer yaptirirdim.Tabi bu benim dusuncem onemli olan senin ve esinin istedigi.Birde evlenmek icin,cocuk icin su yaş olayina takilmayin derim.Cunku onemli o olan bu andir ve simdi ne hissettigindir.Rakamlara takilmayin onlar sadece yasi belirler hislerinize mudehale etmesine izin vermeyin.Dogru söylüyorsun canım... Benim Yaşım 33 ve 7 yıllık evliyim ilk defa tüp bebek denememiz olucak.. Burun estetiğini 1,5 yıl önce oldum. ve hergeçengün burnumun sol tarafında çökme yaptı. Nefes alma problemim çok az var. Doktorumuz vitaminler verdi ve bize mart -nisan ayında gelin tüp bebek yapalım dedi. Yaşımdan ve zamandan dolayı kendimi böyle köşeye sıkışmış gibi hissediyorum. Acaba bu ay yaptırsam burun ameliyatını Nisanda yine Tüp bebek yaptırsam olumsuz etkilermi işte bunu bilemedim :-(
Yasim 34 ve dedigim gibi asilama tup bebek beni cok yordu.Yas konusunu once bende problem ediyordum ama artik hic takmiyorum.Allah'in vardir bir bildigi taksak da uzulsek de sonuc degismiyor. Tabiki tup bebek yaptir ama kafanda bu dusunceler olmasin.Bol bol dua et,kitap oku,gez,kafani mesgul et.Burun ameliyatini da dedigim gibi ben olsam once yaptirirdim saglikli hamilelik gecirmek adina.Sonra yumurta toplattirip dondururdum.Ne zaman kafam rahat ve fiziksel olarak ne zaman iyi hissediyorum o zaman transfer yaptirirdim.Tabi bu benim dusuncem onemli olan senin ve esinin istedigi.Birde evlenmek icin,cocuk icin su yaş olayina takilmayin derim.Cunku onemli o olan bu andir ve simdi ne hissettigindir.Rakamlara takilmayin onlar sadece yasi belirler hislerinize mudehale etmesine izin vermeyin.
Bir tüp bebek hastası olarak size tavsiyem tedaviye odaklanmaniz 3 başarısız ve bir başarılı tup bebek operasyonu geçirdim tedavi öncesi anestezi almanız pek mantıklı gelmedi, bildiğim kadarıyla uzunca bir süre anestezi etkisi vücuttan tamamen atılmıyor,tedavinizi olumsuz etkilemesin zaman bizim gibi hastalar için önemli yaş ilerledikçe şansımız azalır ne yazikki. tedavinizde başarılar diliyorum
Aynen oyle birak cevreyi bir bilsen bana neler yaptilar,neler dediler antidepresana baslamistim ama baktim olan tek bana oluyor ilaclarida biraktim.Allah gonlune gore versin canim.Samimi biliyormusun durduk yere son dakika takmaya başladım bu durumu...Çevre faktörlerini hayatıma müdahale etemesine izin verdim sanırım. Beni rahatsız eden dışardaki düşünceler olmaya başladıki... önceden hiç böyle değildim.. sanırım kendimi rahatlatmam lazım biraz...
Söylediğin gibi Allahın vardır bir bildiği..
Meryem Ananın karnına babası olmayan Hz isa peygamberi verdiği gibi...
Allah ol desin yeter....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?