tüp bebekte kistik higroma

CARMENNN

Guru
Kayıtlı Üye
11 Mayıs 2009
1.225
50
358
Adana
Eşimde sperm hareketi ve morfoloji azlığı(%4 normal yapı) vardı...ben ise hidrosalpenksten dolayı sol tüpümü aldırmıştım.2 tüp bebek denememizde gebelik elde ettik herşey yolunda giderken 11.haftada 1.1 olan ense kalınlığı 13.haftada 5mm olmuştu ve bebeğimde kistik higroma vardı...13+5 de suni sancı ile bebeğime veda ettim...bebeğin genetik sonucunu bekliyorum...elimde 2 tane dondurulmuş embriyom var ..

sizce en erken ne zaman tekrar denemeliyim ve hastalığın tekrarlama riski ne kadar var embriyolara test yaptırmaya gerek var mı?? bu hastalık bizle ilgili bir sorundan mı kaynaklanıyor yoksa tamamen bebekle mi ilgili anlayamıyorum herkes farklı bişey söylüyor...

çok teşekkür ederim.....

Geçmiş olsun. Bebeğin genetik sonucuna göre karar vermekte fayda vardır. Tekrar deneme için bence doktorunuza danışmanızda fayda vardır. Fiziksel ve duygusal olarak ne kadar beklemeniz gerekeceğine ancak kendisi karar verebilir. Her şey gönlünüzce olsun.

öncelikle yardımcı olmaya çalıştığınız için çok teşekkür ederimm.
bebeğin genetik sonucu turner sendromu çıktı..bize bu durumda ne yapmamızı önerirsiniz?? bu hastalık tüp bebek le alakalı mıdır*?

Tüp bebek tedavilerinde artmış Turner sendrome (45 x) saptanmamıştır yani ilgisi yoktur. Ancak geri kalan embriyolarda bu risk olabilir. Sizlere muhakkak genetik analiz yapılması gerekir. Dondurulmuş embriyolara PGD yapmak sizle doktorunuzun ortaklaşa karar vereceği bir karardır.

Back