Tüp bebekte kaçıncı gün ev işlerine başladınız ?

alllahvargamyok

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Mayıs 2022
264
131
33
24
Kızlar bugün 12. Günüm çok şükür pozitif haberi aldım fakat ev işi yapmak için daha erken değil deme çamaşırları sirkeleme yapıp sersem sakıncası varmıdır artık işlerime koyulma vakti geldi hep kaynanamdan isteyemiyorum bulaşık makinemi kendim boşaltıyorum da çamaşır asıp toplamak veya sirkelemek sakıncalımıdr sizce siz kaçıncı gün bütün ev işlerinize başladınız ?

Kızlar bugün 12. Günüm çok şükür pozitif haberi aldım fakat ev işi yapmak için daha erken değil deme çamaşırları sirkeleme yapıp sersem sakıncası varmıdır artık işlerime koyulma vakti geldi hep kaynanamdan isteyemiyorum bulaşık makinemi kendim boşaltıyorum da çamaşır asıp toplamak veya sirkelemek sakıncalımıdr sizce siz kaçıncı gün bütün ev işlerinize başladınız ?
6. Haftada temizlik yapıp eğilip kalktıktan sonra kanamam olmuştu. Bu sebeple 3 aya kadar eğilip yerden çöp bile almadım 😂 bunu abartı bulanlar da olabilir ama insanın başına gelince korkuyor işte. Temkinli olmakta fayda var. Zaten hamilelik boyu ağır kimyasaldan uzak durmamız gerekiyor. Doktorum silkeleme vs yapma demişti bana. Hep söylemişimdir bilen bilir, doktorlar yap bir şey olmaz der ama onlara göre hava hoş. Nasılsa her yapışında para kazanıyor ama bunlar paralı bebek diyorum ben. Hareket edin rahime kan akışı lazım diyenler de var ama hamilelik boyunca rahim ağzı kısalığı sebebiyle yatan kadınlar da var. Onlarda kan akışı olmuyor mu? Oluyor. O yüzden boşver temizliği falan. Kendine dikkat et. Bırak kocan yapsın.

Şahsen ben normal hayatıma döndüm.
Normalden kastım her amanli gibi merdiven indim çıktım evimi süpürdüm bulaşık yıkadım
Ama bu saydıklarım aşırı değil çünkü evden çalışıyorum ve annemin yanındayım.
Ağır kaldırmıyorum. Ve evde zaten 3-4 kişi olunca çocuksuz, evin batma durumu yok 😂
Herşeyi abartmayarak normal hayata dönüle bilir düşüncesindeyim. Doktorumda normal hayatına devam et demişti transfer sonrası

12 hafta dolana kadar hiç bişey yapmadım kalkıp su bile almadım .

Tabi benim yardımcım vardı.
ama siz eğer yapmam gerekir ufak tefek diyorsanız
eğilme ,kolları kaldırma ,silkeleme ,ıslak çamaşır taşıma , süpürme gibi işleri eşinize bırakın

Çok teşekkürler kızlar ama eşimde pek yapan tiplerden değil bu huyunu sevmiyorum ama öyle yapmaz pek bende ikilimde kaldım sizlere sormak istedim artık kendimi yormadan kaldırmadan pek hafif sirkeleme yaparım :(

Bende 12. Haftadan önce pek bişey yapmadım çamaşır astım ama silkelemeden makine boşalttım yukarıya uzanmadan eşimle beraber çamaşır katladım oturduğum yerden yani basit işler yaptım aceleniz yok bekleyin üç ay lekelenmeler olabiliyor bu dönemlerde sonra kendinizi suçlu hissetmeyin.

12 hafta dolana kadar hiç bişey yapmadım kalkıp su bile almadım .

Tabi benim yardımcım vardı.
ama siz eğer yapmam gerekir ufak tefek diyorsanız
eğilme ,kolları kaldırma ,silkeleme ,ıslak çamaşır taşıma , süpürme gibi işleri eşinize bırakın
Ne güzel bencede mantıklı yardımcı tutmanız ben pek yardım istemek istemiyorum eşimin ailesinden kaynanamdan aram biraz bozuk dedim belki kendim yapablrim ama ikilimde kaldım sizlere sormak istedim

Ne güzel bencede mantıklı yardımcı tutmanız ben pek yardım istemek istemiyorum eşimin ailesinden kaynanamdan aram biraz bozuk dedim belki kendim yapablrim ama ikilimde kaldım sizlere sormak istedim
Yardımcım eşim di 😀 ama 15 günde bir Temızlık ıcınde yardımcı ablamız gelir normalde de gelmeye devam etti o süreçte .
Kendı işi olduğu ıcın kardeşi idare etti kendı de 2-3 saat çıktı geldi hep evdeydı yani .

. İkilemde kalmayın eğer evde sadece eşiniz ve siz yaşıyorsanız zaten Temızlık konusunda bırakın üstüne düşmeyin 2 ayda bisey olmaz .
Yemegınızı yapın gerisini çok incelemeyin . bulaşığını eşinize bırakın makınaya eğilip kalkmayın dolaplara uzanmayın

Ben 4. Gündü sanırım başladım. İş yaparken yavaş hareket ediyordum eğilip kalkarken ani hareket etmiyordum ama çoğu şeyi yaptım. Ağır kaldırma, aşırı uzanma yeterli.

Back
X