• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tüp Bebekte iğnelere ne zaman başlanıyor???

deniz0509

Birgün geliceksin bebeğim
Kayıtlı Üye
15 Ocak 2009
742
10
96
40
İstanbul
Merhaba ,
Benim bu hafta regli olmam lazım ve tup bebek sürecine başlayacagız. Doktor bana hastalandığın ilk gun ara biz sana ne zaman gelmen gerektiğini söyleyeceğiz dediler ama bana ne yapmam gerektiğini söylemediler. ilaç kullanacak mıyım iğne olmam gerekiyor mu, eşimle ilişkiyi ne zaman kesecegim hiç bir bilgim yok
lütfen bana yardımcı olur musunuz?

canım tedavın regl 3. gunu başlayacak, ben karından iğnelerle başladım, yaklaşık ıkı hafta kadar ığnelerını yaptıracaksın, ıgneler derken tek ıgne ıle başlayıp sonra ıkı ıgneye cıkıyo, ıkıncı ıgne yumurtaların kontrolsuz catlamasını onluyo... bu arada gun aşırı ultrasonun var, yumurtaların olması gerektığı kadar buyudugunde doktor kontrolunde catlatma ıgnesı yaptıracaksın, ve çatlatma iğnesinden yaklaşık 36 saat sonra yumurtaların anestezı altında toplanıyor, eşinden de sperm alınıyo ve hemen labaratuvarda dollenıyo, sonra 3 ıle 5 gun arasında transfer gerçekleşiyo... işte zorluk bence burada başlıyo :) 12 gun beklıyorsun sonucu oğrenmek ıcın :) cınsel ilişkiye gelince de... yumurtalar cok buyumeye başladıgında doktor yasaklayabılır.... onu doktoruna bırak canım,

sana tedavınde başarılar dılıyorum, sakın ol moralını yuksek tut :) kotu yazıları okuma :)

canım tedavın regl 3. gunu başlayacak, ben karından iğnelerle başladım, yaklaşık ıkı hafta kadar ığnelerını yaptıracaksın, ıgneler derken tek ıgne ıle başlayıp sonra ıkı ıgneye cıkıyo, ıkıncı ıgne yumurtaların kontrolsuz catlamasını onluyo... bu arada gun aşırı ultrasonun var, yumurtaların olması gerektığı kadar buyudugunde doktor kontrolunde catlatma ıgnesı yaptıracaksın, ve çatlatma iğnesinden yaklaşık 36 saat sonra yumurtaların anestezı altında toplanıyor, eşinden de sperm alınıyo ve hemen labaratuvarda dollenıyo, sonra 3 ıle 5 gun arasında transfer gerçekleşiyo... işte zorluk bence burada başlıyo :) 12 gun beklıyorsun sonucu oğrenmek ıcın :) cınsel ilişkiye gelince de... yumurtalar cok buyumeye başladıgında doktor yasaklayabılır.... onu doktoruna bırak canım,

sana tedavınde başarılar dılıyorum, sakın ol moralını yuksek tut :) kotu yazıları okuma :)

çok teşekkür ederim ayviscim
burdan çok guzel haberlerde alıyoruz bilgileniyoruz ama anlamsız korkulara kapıldığım yazıları da var. ama herşeye ragmen burda sizlerle olmak çok guzel. iyki varsınız

canim bende katiliyorum ayvise.bende burda olumsuz yazilari okuyunca moralim bozuluyodu.benimde basima gelirmi diye korkuyodum.gerçi bende olumsuzluk yasadim.kendini mümkün oldugu kadar olumsuz ve seni üzecek SIKINTIYA sokacak herseyden uzak dur.tüm destegimle yanindayim.bende 3.günü basladim ignelerime göbekten.gonal f ile basladim.daha sonra menegon ve cetrotide kullandim.cetrotide yumurtalarin zamanindan önce çatlamasini önlüyo.ayvis arkadasimda anlatmis zaten sana.iliskiye de tedaviye baslayinca birak.gerçi doktor seni bu konuda yönlendircektir.

şahsen ben adet günü başlamadım.adetle birlikte 23.gün başladım.iğneleri de göbekten değil koldan yedim.bu arada tedavin hayırlı olsun.

Merhaba ,
Benim bu hafta regli olmam lazım ve tup bebek sürecine başlayacagız. Doktor bana hastalandığın ilk gun ara biz sana ne zaman gelmen gerektiğini söyleyeceğiz dediler ama bana ne yapmam gerektiğini söylemediler. ilaç kullanacak mıyım iğne olmam gerekiyor mu, eşimle ilişkiyi ne zaman kesecegim hiç bir bilgim yok
lütfen bana yardımcı olur musunuz?

ilişkiyi yumurta toplama gününden 3 gün önce falan kesmen gerek. bir de eşinden test için ve yumurta toplama gününde sperm alınacaksa 2-3 gün kadar rejim yapması gerek ama galiba senin eşinden ameliyatla alınmıştı. bu durumda yumurta toplamaya kadar size bir yasak olmayabilir. dr a olmadı çekinirsen hemşireye sorabilirsin. inşallah bir an önce adet olursun da bekleme stresinden kurtulursun kaydirigubbakcemile3

Back