- Konu Sahibi geleybebegim
-
merhaba arkadaşlar
sizlerden havuz yöntemi ile ilgili bilgi ve paylaşımlarınızı bekliyorum. Benim ilk defa duyduğum bu yöntemi benim gibi fsh yüksek rezervi az hastalarda uyguladıklarını elde edebildikleri yumurtaları biriktirip 2 - 3 toplamadan sonra seçerek tüp bebek yaptıklarını söylediler. şuan hormon tedavisindeyim dhea vitaminler falan tüp bebek eylülde 33 yaşındayım daha önce 3 başarısız denemem var önceden nedeni bilinmeyenken bir süredir cikolata kisti ve yüksek fsh yüksek prolaktin bunlara bağlı rezerv azlığı ile mücadele ediyorum bu yöntem bana umut olurmu bilemiyom desteğinize bilgilerinize ihtiyacım var rabbim hepimizin yar ve yardımcısı olsun.
Benimde yasim 32 onceden kulladigim bazi ilaclar yuzunden yumurta rezervimde dusus oldugu icin banada ayni yontem onerildi. Ben tedaviye Haziran ayninda basladim Ilk siklusta 2 tane yumurta toplandi bunun sadece 1 tanesinden 5. gun blast 2. kalite embriyo olustu ve donduruldu. Doktorumda zaten her siklusta 1 tane embriyo elde edersek bizim icin basaridir dedi. Ikinci siklusa 1 adet bekledikten sonra Temmuzda basladim, yarinda yumurta toplama gunum. Umarim iyi bir sonuc alirim..(lutfen okuyan dua etsin benim icin) Ben 3. siklusta olusan embriyolari (insallah olusur) taze koydurmayi eger tutunma olmazsa dondurulmuslarla 2. transferi yaptirmak istiyorum.
Bence tedavi cok mantikli ama ilk basta bende acaba olurmu dedim. Yurtdisinda yasiyorum tedaviyide yasadigim yerde yaptiriyorum. Benimde hic duymadigim bir tedaviydi ,merak etmistim ve Bahceci klinigine sordum; bana kliniklerinde uygulanan bir tedavi oldugunu ve basari sansinin normal siklusa nazaran daha yuksek oldugunu soylediler. Galiba turkiyedeki tek embriyo transfer yasasindan dolayi embiriyolar tek tek trasfer yapiliyo. Bahcecide bu yontemle tedavi olan bir hasta ilk 2 trasferide tutmamis 3. trasferinde hamile kalmis. Onceki tedavilerinde kac embriyo olusmustu? Aralarindan secilen en iyi embriyo derken birden fazla transfer yapmayi planliyolarmi?
Doktorum bana 32 yasindasin ama yumurtaliklarin 40 yasinda bir kadininki gibi calisiyo dedi. Belkide daha kotu.. Biyolojik saatin gun gectikce azaldigi icin zamani en iyi kullanmanin yolu bu dedi. Her ay yumurtaliklarin calsimasi degisiyor. Bu ay bir sonraki aya gore daha fazla yumurtalayabiliriz gerci benimki bir eksi bir fazla seklinde ama yumurta toplama isi birkac aya dagilmasi sansimizi daha fazla artiracktir. Tedavinin en zor olan tarafi beklemesi normalde 20 gun sonra hamile olup olmadigini bilmek yerine aylarca acaba ne olucak diye bekliyosun. Onun disinda ilaclarin dozlari az veriliyo hem yumurta kalitesine yardimci oluyo hemde yumurtaliklari zorlayip fazla yormuyo.. Umarim Allah gonlumuze gore verir.
Tedavini hangi hastanede yaptiracaksin? Embriyolar dondurulacagi icin bu islemde labratuar kosullari bayagi onemli ona dikkat et.
Canim rica ederim, sana yardimim olursa ne mutlu bana. Ben hafta ici calistigim icin ve saat farkindan cevaplarim gun farkiyla gelebilir.
Normal kisa protokol tedavisinin 2 kati fiyati ama 3 kere denemekten daha karli, yani 3 tedavi 2 tedavi fiyatina. Maddi bakimdan banada cok agir geliyo ama baska carem yoktu. New York'ta ilk Colombia Univesitesine gittim. Orada bana eger 4 yumurtanin altinda toplanirsa isleme devam edilmiyor dedi. Bir arkadasimdan reserv dusuklugu sebebiyle 2 yumurta toplanmis ve ardindan olusan iki embriyo ile hamile kalmisti. Bende 4 yumurtanin altina dusme olasiligimin fazla olmasi nedeniyle suandaki doktorumla tedaviye basladim. Iyide yapmisim suanda tek bir embriyom bile olamiyacakti. Tedavim coktan iptal sonucumda negatifti. Bu arada sonradan ogrendimki Colombia Universitesinin kati kuralinin sebebinin basari yuzdelerini dusurmemek icin hasta sectikleriydi. Oldukttan sonra tek yumurta hatta 2 hucreli embriyo ile bile hamile kalan var.
Ben Bahcecide tedavi goren arkadasim aracigiyla sordurdum ve kendimde ayrica iletisime gectim Onlara New York'ta bana boyle bir tedavi onerildigini soyledim ve fikir almak istedigimi soyledim. Bana soyledikleri tek siklusa gore cok daha fazla sansim olacagiydi. Burdan soylemenin sakincasi yoksa doktorunun ismi neydi?
Bahceciyle tedavi olmana sevindim. Ablamda yillar once Bahcecide tedavi olmustu (Aslinda Alman hastanesi , ozamanlar bahceci grubu Alman hastanesindeydi) O 3 kez denedi sonuc negatifti. Bir gun menapoza girdim galiba diye doktorunu aradi,kontrolde normal yolla hamile kaldigini ogrendi. :)) Boyle mucizeler cok uzagimda degil ama yinede insan kucagina almadan inanamiyor.
Bu arada Bahceci kliniginde olmana cok sevindim. Ozellikle dondurulmus embriyo icin labratuar kosullari cihazlar cok onemli Bahceci bunun icin iyi bir secim. Orada boyle bir tedavi icin fiyat nasil?
Banada doktorum ikinci tedavide dpnv+dha diye bir vitamin ,folik asit verdi. Onun disinda ginko globa, balik yagi,Coq10, royal jelly (galiba ari sutu deniyo) kullaniyorum. Bana dhea vermediler ama iyi oldugunu duydum. Dozu nasil? sen hangi vitaminleri kullaniyorsun?
Yarin sonucu soylerim. Dualarin icin cok tesekkur ederim Rabbim dualarimizi kabul eder insallah emeklerimizi bosa cikmaz
bugün mübarek günlerin en güzellerinden biri doktor ne derse desin en sonunda Allahın dediği olur ve Rabbimden bu mübarek gün yüzü suyu hürmetine tüm dua edenlerin aminine denk gelmesi ümidiyle 3 yumurtanın 3ününde döllenmesini diliyorum AMİN. tüm bu konuyu okuyanlarında amin demesini diliyorum inşallah. rabbim yar ve yardımcın olsun inşallah tüm duaların kabul olsun
merhaba arkadaşlar
sizlerden havuz yöntemi ile ilgili bilgi ve paylaşımlarınızı bekliyorum. Benim ilk defa duyduğum bu yöntemi benim gibi fsh yüksek rezervi az hastalarda uyguladıklarını elde edebildikleri yumurtaları biriktirip 2 - 3 toplamadan sonra seçerek tüp bebek yaptıklarını söylediler. şuan hormon tedavisindeyim dhea vitaminler falan tüp bebek eylülde 33 yaşındayım daha önce 3 başarısız denemem var önceden nedeni bilinmeyenken bir süredir cikolata kisti ve yüksek fsh yüksek prolaktin bunlara bağlı rezerv azlığı ile mücadele ediyorum bu yöntem bana umut olurmu bilemiyom desteğinize bilgilerinize ihtiyacım var rabbim hepimizin yar ve yardımcısı olsun.
cnm bende 33 yaşındayımfsh yüksek rezerv az çilokata kisti yumurtalıklarda her ikisindede bir kez tüp bebek tedavisne başladık 5. gün iptal oldu gelisme olmadı ama benim dr hiç vitamin falan vermedi sordum ben özellikle vitamin yokmu rezerv için hiç bir şey yok dedi hormonlarınla alakalı onun içinde başka bir dr yönlendirmedi nomalde endokrin e mi gitmem gerekiyor seninle nerdeyse aynı durumdayz bu mübarek kadir gecesinde rabbim hepimize sağlıklı çocuklar nasip etsin AMİNN
canım seni başka bir konuda da görmüştüm ve bende senin durumunu kendime benzetmiştim durumumuz vahim gibi dursada rabbimden ümit kesilmez işte denemelere devam ne yapalım artık. Benimde en son tüp bebeğimde 2 kere iptalim olmuştu sen hangi merkezde tedavi görüyosun doktorun kim merak ettim. Vitaminler ve dhea ya gelince bunlar var olan 1-2 yumurtanın kalitesini artırmak yumurtalıkları desteklemek için yoksa gerçekten de rezervimize yapılacak birşey yok olanı kaliteli yapmaya çalışacağız yoksa bizim durumuzda kaliteli gelişim göstermiyorlar ve iptaller geliyor biliyosun allahım herkesin hepimizin yüzünü güldürsün emeklerimizi boşa çıkarmasın inşallah
Bigapple çok sevindim 3 te 2 süper bir dahakine 4te 4 olsun hepsi 1. kalite olsun inşallah sana diyorum ki doktorlar ne derse desin rabbim isterse herşey olur en sonunda rabbim tamamına erdirsin ve hayırlı sağlıklı bir evlat nasip etsin inşallah bana da bildirir misin dhea ile ilgili öğrendiklerini ben hiç bir yan etkisini bilmiyorum yumurtaların kalitesini artırsın diye verildiğini biliyom faydasını da sınamadım ama bildiğim bir zararını da görmedim ben ilaçlarla hala beklemedeyim bayramın 2. günü kırmızılar geldi yine bu ay ama yine az eskiden 7 gün süren ilk 3 gün yoğun olan halim şimdilerde 3 gün sürüyor nerdeyse öyle yoğun da değil korkutuyor beni bu haller ama diyorum ya hep Allahtan ümit kesilmez ve kesmeyeceğim bu ay bir arkadaşımla konuştum kendisi 2 tüp bebek yapmış ve 1 yıl önce doktor menapozsun artık imkansıza yakın hamileliğin uğraşma denmiş 1 -2 yumurtan oluyor o da gelişmez demişler 3-4 ayda bir geliyormuş kırmızıları yaşı da 40 ama farkında bile olmamış kırmızılarda 2-3 ay gelmediği için dikkatini çekmemiş hiç ihtimalde vermedikleri için boşlamış çocuk düşüncelerini de hastayım midem çok kötü hep halsizim diye doktora gitmiş 8 haftalık hamilesin demişler şimdi 5buçuk aylık hamiş kendisi mükemmel bir haberdi maşallah duyunca mutluluktan ayaklarım yerden kesildi rabbime milyon kere şükür olsun neylerse güzel eyliyor mucizelerine sual bile olmaz neden bize de olmasın gelecek ay doktora gideceğim bekliyorum artık bakalım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?