Tüp Bebekte Gelişimi Duran Embriyo Sorunu (Sebepsiz İnfertilite)

HermonieGranger

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
6 Ekim 2024
3
3
28
Herkese iyi forumlar. Sebepsiz infertiliteden dolayı ilk ikisi aynı, üçüncüsünü farklı klinikte yaptırdığımız üç kez olumsuz sonuçlanan tüp bebek denemelerimizden bahsetmek istiyorum.

- İlk denememizde 11 adet yumurta toplandı, 6'sı döllendi ve 3.güne sadece bir tane orta kalite embriyo gitti. 3.gün embriyosunun transferi yapıldı ancak sonuç negatif.

- İkinci denememizde yine 11 adet yumurta toplandı, 5'i döllendi ve 3.güne giden hiçbir embriyo olmadı. Embriyolar gelişim göstermeyerek arrest oldu.

(Bu arada doktor tavsiyesi üzerine kromozom analizi testi yaptırdık ancak bir olumsuzluk görülmedi.)

- Üçüncü denememizde klinik değiştirdik. 16 adet yumurta toplandı, 12'si döllendi, bunlardan üç adet embriyo 3.güne iyi kalite olarak geldi. Transfer için 5.günü bekledik ancak bu üç embriyodan hiçbiri 5.güne gelemedi ve sonuç olarak gelişimlerini durdurdular.

Sonuç olarak üç denemede de 5.güne ulaşan bir embriyomuz olmadı. Açıkçası doktorlar embriyonun gelişiminin durmasıyla alakalı net olarak bir şey söyleyemiyor. Sonuncu denemede doktorumuz "WES" testi yaptırmamızı, genetik olarak detaylı bir inceleme yapılması gerektiğini söyledi. Embriyo gelişimini durduran genetik bir nedenin olabileceğinden bahsetti.

Embriyo gelişimi bu şekilde yavaşlayan veya duran, benzer hikayeye sahip arkadaşlar tecrübelerini paylaşırsa çok mutlu olurum...

Merhaba, sebepsiz infertilite tanısı alındığında bazı durumlarda olmamasının aslında bir sebebi olduğu da belli oluyor, sizde de öyle olmuş. Demek ki sağlıklı embriyo oluşmadığı için gebe kalamıyordunuz, en azından sebep bulunmuş. Biz de sebepsiz infertilite tanısı aldık, ikinci transferde iki embriyodan biri tutundu. Doktor tekrar olmazsa detaylı testler isteyeceğini fakat denemekten başka çaremiz olmadığını söylemişti. Wes testi bu testlerin en kapsamlısı diye biliyorum, bence sorun daha net ortaya çıkacaktır. En kısa sürede gebelik haberi almanızı diliyorum, her şey gönlünüzce olsun 🙏🏻

Merhaba, sebepsiz infertilite tanısı alındığında bazı durumlarda olmamasının aslında bir sebebi olduğu da belli oluyor, sizde de öyle olmuş. Demek ki sağlıklı embriyo oluşmadığı için gebe kalamıyordunuz, en azından sebep bulunmuş. Biz de sebepsiz infertilite tanısı aldık, ikinci transferde iki embriyodan biri tutundu. Doktor tekrar olmazsa detaylı testler isteyeceğini fakat denemekten başka çaremiz olmadığını söylemişti. Wes testi bu testlerin en kapsamlısı diye biliyorum, bence sorun daha net ortaya çıkacaktır. En kısa sürede gebelik haberi almanızı diliyorum, her şey gönlünüzce olsun 🙏🏻
İyi dilekleriniz için teşekkür ederim 🙏🏻

Herkese iyi forumlar. Sebepsiz infertiliteden dolayı ilk ikisi aynı, üçüncüsünü farklı klinikte yaptırdığımız üç kez olumsuz sonuçlanan tüp bebek denemelerimizden bahsetmek istiyorum.

- İlk denememizde 11 adet yumurta toplandı, 6'sı döllendi ve 3.güne sadece bir tane orta kalite embriyo gitti. 3.gün embriyosunun transferi yapıldı ancak sonuç negatif.

- İkinci denememizde yine 11 adet yumurta toplandı, 5'i döllendi ve 3.güne giden hiçbir embriyo olmadı. Embriyolar gelişim göstermeyerek arrest oldu.

(Bu arada doktor tavsiyesi üzerine kromozom analizi testi yaptırdık ancak bir olumsuzluk görülmedi.)

- Üçüncü denememizde klinik değiştirdik. 16 adet yumurta toplandı, 12'si döllendi, bunlardan üç adet embriyo 3.güne iyi kalite olarak geldi. Transfer için 5.günü bekledik ancak bu üç embriyodan hiçbiri 5.güne gelemedi ve sonuç olarak gelişimlerini durdurdular.

Sonuç olarak üç denemede de 5.güne ulaşan bir embriyomuz olmadı. Açıkçası doktorlar embriyonun gelişiminin durmasıyla alakalı net olarak bir şey söyleyemiyor. Sonuncu denemede doktorumuz "WES" testi yaptırmamızı, genetik olarak detaylı bir inceleme yapılması gerektiğini söyledi. Embriyo gelişimini durduran genetik bir nedenin olabileceğinden bahsetti.

Embriyo gelişimi bu şekilde yavaşlayan veya duran, benzer hikayeye sahip arkadaşlar tecrübelerini paylaşırsa çok mutlu olurum...
Merhaba, doktorunuz kimdir?
Benim de 6 tüp bebek denemem ve bir transfer aynı hikayeyi yaşadım embriyolarım genelde duruyorlar ilerlemiyor. Doktorumuz son olarak wes testi istedi onu yaptırdık , bizde sonuç bekliyoruz.

Merhaba, doktorunuz kimdir?
Benim de 6 tüp bebek denemem ve bir transfer aynı hikayeyi yaşadım embriyolarım genelde duruyorlar ilerlemiyor. Doktorumuz son olarak wes testi istedi onu yaptırdık , bizde sonuç bekliyoruz.
Merhaba, Koç Üni. Dr. Özgür Öktem ile devam ediyoruz. İnşallah hayırlı sonuçlar alırsınız. Sonuçlar ne kadar sürede çıkıyor acaba ?

Merhaba. Sizinle aynı durumdaydım. Ben ve eşime yıllarca sebepsiz infertilite deniliyordu. Son gittiğimiz doktor sperm dna hasar testi yaptırmamızı istedi. Sonucumuz %90 hasarlı çıktı. Yani eşimin sperm dna si sorunlu olduğu için embriyo gelişimlerimiz hep duruyordu. 3 ay takviye kullandı çok şükür %12 ye düştü.

Merhaba. Sizinle aynı durumdaydım. Ben ve eşime yıllarca sebepsiz infertilite deniliyordu. Son gittiğimiz doktor sperm dna hasar testi yaptırmamızı istedi. Sonucumuz %90 hasarlı çıktı. Yani eşimin sperm dna si sorunlu olduğu için embriyo gelişimlerimiz hep duruyordu. 3 ay takviye kullandı çok şükür %12 ye düştü.
Merhaba kullandığınız takviye neydi acaba ?

Merhaba
Benim yaşadıklarımla nerdeyse aynı sizinde yaşadıklarınız.Bende 3 tüp bebek yaptırdım.Ortalama toplanan yumurtam hep 20 oldu dölenen 10 civarı ama 5.güne gelen olmadı. 1.tüp bebekte 1 tane 5.güne gelebildi ama kalitesi düşüktü tutmadı.Doktor 3.güne geliyor fakat 5.güne gelmiyor sorun sperm kaynakli dedi.3.güne yumurta getirir 5.güne sperm getirir sperm kalitesiz dedi. 2.tüp bebekte farklı doktora gittik 3.gün transferi yapmam 5.günü bekleyelim dedi fakat 5.güne emriyo gelmedi.Doktor yumurta kaliteli,taş gibi olsa spermi tölere ederdi dedi. 3.tüp bebek farklı klinikte 2 tane 3.gün emriyosu dondurdu transfer yapalım diye kalanları 5.güne beklettiler ama emriyolar yine gelişmedi.3.gün olanlarda tutmadı.Sebep olarak doktor yumurta veya spermi sorumlu tutmadı.Sebebi ile ilgili net olmayan fikirlerini söyledi,bazı açıklamalar yaptı.onları isterseniz ayrıca anlatırım uzun olmasın. En son bize şansı artırmak için havuz yöntemini tavsiye etti.ne kadar cok yumurta emriyo elbet arada kaliteli 5.gün yakalarız demisti

Merhaba konu ilgimi çekti benzer şeyler yaşamisiz 2 kere tüp bebek denedik 1. opuda 4 yumurta toplandı 2 si boş çıktı 1 döllendi ama 1 günden sonra gelişimi durdu doktor vitamin takviyesi verdi iki ay boyunca kullandım ayrıca eşimde sperm sorunu var oda 3 ayrı ilaç ve vitamin kullandı 5 ay boyunca bendede amh düşük bir tüpün tıkalı bu ay tekrar tedaviye başladık yumurta çoktu ama gelişim gösteren 4 yumurta toplanabildi bunların 2 tanesi döllendi 2 günü bir embriyo oluştu 5 hücreli olarak bilgisi verildi onunda 3. gün gelsiimi durdu eğer devam etseydi 5. Günü beklemeyip transfer olacak ti ama transfer iptal oldu yaşın 34 eşimin yaşı 43 son tedaviden çok umutluydum ama oda olmadi daha çok yeni olduğu için doktorla yüzyüze görüşmedik tekrar tedaviye başlamayı düşünmüyorum hem maddi hem manevi gücümüz kalmadı çünkü 1 denemeden sonra görüştüğümüz de doktor tam olarak bişey söylemedi bı açıklama yapmadı 2.deneyelim 2 ay sonra dedi doktorlar hep böylemi ben şu sebeptir bu sebeptir demesini yönlendirmesini beklerdim ama yinede vardır bir bildiği dedim güvendim ama sonuç yine aynı çok uzun oldu ama Allah evlat sahibi olmayı hakeden emek veren herkeze nasip etsin kimseyi bununla sinamasin 🤲🤲

Gittigim 3 doktordan birisi şöyle demişti. "Aslında bir sebebi var ama biz ileri tetkik yapamadıgımız için açıklanamayan infertelite diyoruz.Yurt dışında veya kıbrısta bunun için şöyle bir test yaptırabilirsiniz; senin yumurtanı sağlam olduğuna emin oldukları bir spremle eşleştirirler eşinin spermini sağlam bir yumurta ile eşleştirirler ve gelişimlerine bakarlar.Hangisinde gelişmiyorsa onun için ileri tetkik yapılır.Ama bu testler türkiyede yasak." Bunun dışında beslenme,takviyelerle sperm ve yumurtayı kaliteli hale getirmeliyiz.Takviyelerde koenzim-q10 tavsiye ettiler.Onun dışında denemeliyiz elbet saglam bir emriyo yakalayacagiz dediler.

X