tüp bebeklerde zeka sorunu

milkabeyaz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Aralık 2006
388
4
96
Hatay
arkadaşlar,kimsenin moralini bozmak istemiyorum ama biçok kişiden duydum bunu.tüp bebek çocuklarda zeka geriliği olma ihtimali,normal bebeklere göre daha fazlaymış.inanmak istemiyorum aslında :( siz de böyle şeyler duydunuz mu

hayır bence sizin kafanız bulanmıs fakat yok öyle birşey[/QUOTE

duyan birsürü kişi var.tabiki inanmayı ben de istemiyorum.yalnız üslubunuz çok çirkin. "sizin kafanız bulanmış." lütfen düzgün konuşun.bu konuda bilgim olmadığı için soruyorum zaten,duyduklarım doğrultusunda.birçok kişiden duydum,endişelenmemek mümkün değil

ya ben böyle birşey olacağını zannetmiyorum Hem tüp bebekte spermler tek tek inceleniyor en iyisi bulunmaya çalışılıyor öyle değilmi Tüp bebek mi yaptıracaksın

arkadaşlar,kimsenin moralini bozmak istemiyorum ama biçok kişiden duydum bunu.tüp bebek çocuklarda zeka geriliği olma ihtimali,normal bebeklere göre daha fazlaymış.inanmak istemiyorum aslında :( siz de böyle şeyler duydunuz mu

inanmayın o zaman.
ben duymadım; şahsen duysam da kalkıp bunu burada yazmazdım zaten. :delphin:
burada tüp bebek annesi olan o kadar çok arkadaşımız var; onların kafasını acabalarla doldurmak ne derece doğru. yazık günah değil mi belki de -ki bence kesin- doğru bile olmayan birşey yüzünden üzülecekler.
hem doğru olsa ne olur.
bence yazılmaması gereken bir mesajdı bu..:umursamaz:

böle bişi olduğunu bende ilk defa duydum ve şaşırdım :((

amacım kimsenin moralini bozmak değil arkadaşlar.herkes aynı dertlerden muzdarip..bize de ileride tüp bebek yolu gözüküyor,böyle bişeyi moral bozmak için söylesem,kendim için de konuşmazdım.endometriozis tedavisi görüyorum ve sanırım ileride bize de tüp bebek yolu gözüküyor.hem sadece kendi çevremden duymadım bunları.farklı illerden birçok kişiden duydum.korkuyorum.bilgisi olan ve bizi rahatlatacak birileri var mı diye soruyorum.bunda yanlış bişey yok

hayır bence sizin kafanız bulanmıs fakat yok öyle birşey[/QUOTE

duyan birsürü kişi var.tabiki inanmayı ben de istemiyorum.yalnız üslubunuz çok çirkin. "sizin kafanız bulanmış." lütfen düzgün konuşun.bu konuda bilgim olmadığı için soruyorum zaten,duyduklarım doğrultusunda.birçok kişiden duydum,endişelenmemek mümkün değil

Gayet düzgün konustum hanım efendi fakat anlamak istememişsiniz.Kafa bulanması duyduklarıyla insanın zihninde olusan düşündüren değişken fikirlerdir üslubum cok acık ve net yanlıs birşeyde yazmam zaten bence siz sinirlenmeden önce bir şeyi iki kez okuyun.Kafanız sulanmıs demedim bulanmış dedim dikkat edin

zeka geriliğini ben ilk kez duydum.. çok ihtimal vermiyorum ya, pek mantıklı gelmedi bana.. farklı rahatsızlıklar veya daha hafif tabirle yan etkiler oluşabiiyor kimi zaman tüp bebekte.. ne de olsa doğal bir yol değil, doğala müdahale var.. fakat oluşan olumsuzluklar zeka geriliği kadar ciddi sorunlar değil.. boşuna moralinizi bozmayın.. ve bence bu tarz bilgileri kaale almadan evvel bilimsel açıklamalarını da okuyun...

zeka geriliğini ben ilk kez duydum.. çok ihtimal vermiyorum ya, pek mantıklı gelmedi bana.. farklı rahatsızlıklar veya daha hafif tabirle yan etkiler oluşabiiyor kimi zaman tüp bebekte.. ne de olsa doğal bir yol değil, doğala müdahale var.. fakat oluşan olumsuzluklar zeka geriliği kadar ciddi sorunlar değil.. boşuna moralinizi bozmayın.. ve bence bu tarz bilgileri kaale almadan evvel bilimsel açıklamalarını da okuyun...

teşekkür ederim,bi nebze rahatlattınız.herkes birdenberi gerildi nedense,forumlar bunun için var.kulak duyma bilgilerle yetinmemek ve işin aslını öğrenmek için.bizim amacımız da bu.en güzeli düşünmemek galiba.tekrar teşekkürler Pazza

Gayet düzgün konustum hanım efendi fakat anlamak istememişsiniz.Kafa bulanması duyduklarıyla insanın zihninde olusan düşündüren değişken fikirlerdir üslubum cok acık ve net yanlıs birşeyde yazmam zaten bence siz sinirlenmeden önce bir şeyi iki kez okuyun.Kafanız sulanmıs demedim bulanmış dedim dikkat edin

"kafası bulanmak ; birşeyi anlayamaz kavrayamaz duruma gelmek" anlamındadır ki,inanmadığınız anlarda TDK resmi sitesine bakınız.Bir Türkçe öğretmeni olarak,kullanılan sözcüklerin anlamları konusunda sizden daha hassas olduğumu belirtmek isterim..anlayamaz konumda değilim,aklıma takılan ve duyduğum bir şeyi fikir alma amacıyla bu foruma yazdım.o yüzden lütfen kullandığınız kelimelere dikkat edin sayın doctor.

çocuk gelişimi öğrencisiyim, hayır öyle bir şey yok.

Merhaba, 1999 yılında tüp bebek ile bir oğlumuz oldu. Şu anda lise 3.sınıfa gidiyor. Hamilelik dönemimde aynı yorumları ben de duymuştum ve çok üzülmüştüm. Oğlum liseye geçiş TEOG sınavlarında dereceye girdiği için şu anda çok iyi bir özel lisede burslu okuyor. Gitar çalıyor ve çok iyi tenis oynuyor. Dışa dönük, farkındalığı çok yüksek bir genç oldu. Ben tüp bebek tedavisi ile zeka durumu arasında olumsuz bir bağ olmadığı, tam tersine olumlu etkileri olduğu görüşündeyim.
Deneyimimi sizlerle paylaşmak istedim, Sevgiler.

Ne kadar tüp bebek yöntemiyle dünyaya gelmiş çocuk gördüysem hepsi de normal yolla dünyaya gelmiş çocuklardan çok daha zekiydi. Sadece safsata bunlar,buna inanmak hata..Tüp bebek öyle gelişigüzel yapılan birşey değil ki tesadüflere yer verilsin.Çok bilmişlerin bık bık konuşmaları işte..

Back