• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

tüp bebekle dış gebelik yaşayanlar

bakgun

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Kasım 2007
103
1
96
43
İstanbul
slm ben 8 yıllık evliğim eşimde sprem azlığı vardı.doktorlar tüp bebek dediler tüp bebek denedik transferden 12 gün sonra sevinçli haber aldık.iki gün sonra test yaptık katlamıştı dahada çok sevindik sonra keseleri görmeye gidicem hafta gece yarısı ağrı girdi hastaneye koştuk baktılar dış gebelik dediler çok üzüldük hemen acilen ameliyata aldılar laporoskopi olduk şimdi ikinci deneme için 3 ay geçsin ondan sonra dediler bende hiç problemin olmadığı sölediler şimdi 2.tüp bebek denememde aynı şeyleri yaşarım diye çok korkuyorum böyle durum yaşayıp tekrar hamile kalanlar varmı yazarsanız çok sevinirim çok sıkıntılıyım hepimiz için hakkımızda hayırlısı olsun :çok üzgünüm:

Geçmiş olsun canım bende senin korkularını yaşıyorum inan çünki bende 10 gün sonra keselere görmeye gideceğiz ınşallah bu sefer tutturursun...Allah yardımcın olsun en kısa zamanda toparlan toparlanki tedaviye güzel başla ... :teselli:

birde ben sana bir şey sormak istiyorum keseleri görmeye gitmeden önce ağrıların varmıydı ne gibi belirtileri var bu dış gebeliğin ???

slm ben 8 yıllık evliğim eşimde sprem azlığı vardı.doktorlar tüp bebek dediler tüp bebek denedik transferden 12 gün sonra sevinçli haber aldık.iki gün sonra test yaptık katlamıştı dahada çok sevindik sonra keseleri görmeye gidicem hafta gece yarısı ağrı girdi hastaneye koştuk baktılar dış gebelik dediler çok üzüldük hemen acilen ameliyata aldılar laporoskopi olduk şimdi ikinci deneme için 3 ay geçsin ondan sonra dediler bende hiç problemin olmadığı sölediler şimdi 2.tüp bebek denememde aynı şeyleri yaşarım diye çok korkuyorum böyle durum yaşayıp tekrar hamile kalanlar varmı yazarsanız çok sevinirim çok sıkıntılıyım hepimiz için hakkımızda hayırlısı olsun :çok üzgünüm:

kader arkadaşım öncelikle çok geçmiş olsun.bende seninle aynı şeyleri yaşadım.18 şubatta açık ameliyatla bebeğim ve tüpüm alındı.ama aynı korkular içindeyim.acaba 2. denemede de aynı şeyleri yaşar mıyım?benim anladığım kadarıyla tamamen normal bir gebelik geçirmekte yine aynı şeyleri yaşamakta ihtimal dahilinde.rabbimize sığınıp sağlıklı ve hayırlı bir bebek dilemekten başka hiçbir şey gelmiyor elimizden.

Geçmiş olsun canım bende senin korkularını yaşıyorum inan çünki bende 10 gün sonra keselere görmeye gideceğiz İnşallah bu sefer tutturursun...Allah yardımcın olsun en kısa zamanda toparlan toparlanki tedaviye güzel başla ... :teselli:

birde ben sana bir şey sormak istiyorum keseleri görmeye gitmeden önce ağrıların varmıydı ne gibi belirtileri var bu dış gebeliğin ???

sağol cnm allah hepimizin yardımcısı olsun ben keseleri görmeye gidiceğim haftadan daha önce oldu 5 haftalıktı benim gittiğimde çok sancıyla gittim karnım ve bacaklarım çok ağrıyordu birde sonradan sağ kasığıma çok ağrı girdi.ilk başlarda normaldi herşey sonradan sağ kasığım çok ağrımaya başladı.doktorumu aramıştım içerde bebek büyüyor rahim genişliyor dedi sonra acilen gittiğimde sağ tüpte olduğunu sölediler allaha şükürki tüpe zarar vermemiş tüpleri almadılar.demekki sağ tarafım ondan arıyormuş cnm sen moralini bozma dış gebelik herkesde görülecek diye birşey yok sen rahat ol herkesin farklı oluyor belirtileri sen kendine iyi bak huzurlu ol!

kader arkadaşım öncelikle çok geçmiş olsun.bende seninle aynı şeyleri yaşadım.18 şubatta açık ameliyatla bebeğim ve tüpüm alındı.ama aynı korkular içindeyim.acaba 2. denemede de aynı şeyleri yaşar mıyım?benim anladığım kadarıyla tamamen normal bir gebelik geçirmekte yine aynı şeyleri yaşamakta ihtimal dahilinde.rabbimize sığınıp sağlıklı ve hayırlı bir bebek dilemekten başka hiçbir şey gelmiyor elimizden.

amin cnm cen bende 28 şubatta laporoskopi ameliyat geçirdim.5 haftalıktı sağ tüpümde büyümüş ama allahtan tüpe zarar vermemiş alınmadı tüplerim ama alınmamasıda kötü tekrar dış gebelik yaşama şansım çok yüksek senin tüp bebekdi demi? tüplerin alındıysa dış gebelik yaşama şansın düşük cnm rahat ol tabiki ALLAHTAN başka sığınacağımız yer yok zamanı var demekki rabbim herşeyin hayırlısı versin hakkımızda

cnm sana birşey sormak istiyordum ben geçen hafta adet oldum çok sancılı oldu.adetim başladığından beridir sancılarım oluyor doktora gittim ameliyat sırasında sıvı verdiklerini ondan ötürü ağrımın olacağını gitgide bu sıvının emileceğini sölüyorlar daha önceki adetiminden kanamam daha uzun sürüyor belim ve karnım çok ağrıyor arada seninde böyle olmuşmuydu ? cevap verirsen çok sevinirim yarın kontrolüm var bakalım ne diyecekler hayırlısı

evet canım benimkide tüp bebekti.benim sol tüpüme yerleşmiş ve tüpte görülme sıklığı en düşük olan yere saçaklara yerleşmiş o yüzden uzunca bir süre nerde olduğuda görülmedi.dr.um resmen rastgele açtı beni.tamda o sabah tüpüm patlamış zaten mecburen aldılar tüpü.evet şimdi en azından bir tüpe yerleşebilir işin şakası tabi.benimki açık ameliyat olduğu için ilk günden kanamam vardı zaten canım.4-5gün sonra büyük bir sancıyla birkaç pıhtı attım.sonrasında çok rahat hissetmeye başladım kendimi.dr.um normal dedi.şimdiyse sürekli lekelenmem var arkadaşlarım normal diyorlar hayırlısı artık.yani belirtilerimiz biraz farklı.inşallah sende bende ve isteyen herkezde biran evvel tekrar hamile kalıp sağlıklı bir bebek sahibi olabiliriz canım

cnm sen nerde yaptırmıştın sence dış gebelik doktor hatası olabilirmi ben geçen tv de bir doktora sordum yüksek yerleştirmektende kaynaklanabilir dedi birazdaha aşağıya yerleşse daha iyi olur dedi.şimdi aynı yerde yaptırıyım mı diye kararsızım hayırlsı bakalım

ben zeynep kamilde yaptırdım canım.elbette sebeplerin arasında buda var ama ben aynı günün akşamı ist.kalacak yer problemi olduğu için yolculuk yapıp ç.kaleye döndüm.yani benim açımdan bu da sebep olabilir.belki benim yüzümdendir belkide dr.yüzünden.bunu bilemeyiz hiçbir zaman.araştırmayada niyetim yok açıkçası.olan oldu birkere.yinede 2.deneme için oraya gideceğim.dondurulmuş blastlarım var orada.allah böylesini istedi böyle oldu demekten başka elden birşey gelmiyor.tabiki büyük bir hatalarını sezseydim ki işin çok uzağında değilim(ebeyim bende biliyorum az çok) elbetteki bana yapılanın altında kalmaz orayı başlarına yıkardım o ayrı konu tabiki.

Back