Tüp bebekle 2017 eylul-ekim anneleri

Bebeginizin Cinsiyetı?

• Erkek

OY: 24 48,0%
  • Kız

OY: 13 26,0%
  • Bir kız, bir erkek

OY: 5 10,0%
  • İkiz kız

OY: 4 8,0%
  • İkiz erkek

OY: 3 6,0%
  • Üçüz

OY: 1 2,0%

• Ankete Katılan
    50
  • Anket Kapalı .
Dr son kontrolde iyi demişti kilosu 1 hafta öndeydi hatta.

Midem çok rahatsız olmasına ve doktorumun seni diyetisyene göndereceğim tehditlerine rağmen 10 kilo aldım nasıl başarıyorsunuz böyle kilo almamayı anlamıyorum
Benim doktorum kiloya çok karşı. Bebek haftasındaysa ve kilosu iyiyse senin kilo almana gerek yok. İnşallah bende bundan sonra almam

Kızlar selam yardıma ihtiyacım var kafam çok karışık. Bu sorunu bu hafta halletmem gerekiyor. Şimdi olay şu ikizler içim kendi yatak odama önce 1 tane sığmamakta başladıklarında ise 2. Sini almak üzere park yatak alacağım ama aynı zamanda kuzuların odasını da yapacağım. Bu odada 4 kapılı bir dolapları olacak bir tane kanepe olacak. Asıl sorum şu ki büyüyen yatak almayacağım onun yerine her satıcının çocuklar 3-4 yaşına kadar kullanabilir dedikleri büyümeyen yataklardan almak istiyorum ama bu büyümeyen yataklarda hiç derin değil. Özellikle sallananlarının derinlikleri çok az. Korkulukları kademeli ama yine de bana yatma yeri ile korkulukları arasındaki mesafe çok az geldi. Sanki çocuk 1 yaşına geldiğinde korkuluklara tırmanıp atlayabilit diye düşünüyorum.
Bu yataklar ile ilgili deneyimi olan var mı?
Büyümeyen bu yataklardan mı alayım yoksa montessori şeklindeki yer yataklarından mı alayım.
Kafam çok karışık. Sizler nasıl yaptınız? Bir el atın şu konuya bekliyorum :))

Merhaba canım ben yatak odama buyumeyen cilekten sallanabilen 3-4 yaşına kadar yatabilecegi bir beşik karyola aldım. 7 aydan sonra onu odasına gecirecegim.ama bu yatağı 2 yaşına kadar kullanacagim. Çünkü uzmanlar 2 yaşından sonra çocuğun kendinin gidip yatabilecegi bir yatak oneriyorlar.bu arada odasini da şimdiden yapıyorum. Alçak boy yataği olan bir genç odası beğendim. Kenarlarına koruma bariyer takip kullanacagim.3 kapılı bir dolabı ve bolca rafı var.sifonyer tarzı birsey almadım o da kuculmesin diye sadece yatak dolap olacak.7 aydan sonra karyola ile çocukta oraya geçecek. 2 yaşından sonrada karyolayı cikaricam odadan ve çocuğun ilgi alanına göre duvar kağıdı veya stickerlarla suslemeyi planliyorum

Canim selam.ben çilekten 80*180 buyuyen karyola aldim.derinligi en fazla olan o denk geldi piyasada.dedigin gibi digerlerinde bebek ayaklaninca birsekilde atlayip ziplayacak gibi duruyor.hem derinlikleri cok degil hem de yataklari yuksek.bu biraz tehlikeli geldi bize.ama emin ol anne baba kullanimi acisindan da onlar rahat.ben biraz egilip bukulcem ama bebekle ilgili kaygim olmayacak.

Merhaba herkese! Sizleri çok tebrik ediyorum kızlar! Ben de Haziran ayında 2,5 kg çok güzel kızımı doğdum) Kızım 2 yıldır istiyorduk. 28 yaşındayım. Evliyim. Kocamla bebek çok istedik ama gebe kalmam imkansız düşünüyordum çünkü doktor yumurtacıklarım yok dedi. Kocamla uzun uzun kliniği seçiyorduk. En sonunda yumurta donasyonunu yapmak üzere Ukrayna’ya gitmeye karar verdik çünkü Avrupa karşılaştırıldığında daha ucuz düşündük. Allaha şükür ilk girişimde gebe kaldım! Şimdi dünyada en mutlu anneyim)

Ikea da kademeli derinleşen beşikler vardı hatta bir tarafı daha sonra çıkıyor ve çocuk kendisi yatağa girip çıkabiliyor diye ben onu alacaktım ama internet ve bilişim buradaki mağazada stok kalmamis yanımızda kalacak bir süre diye sepet beşik aldık arkadaştan artık beşik tekrar stoga girer herhalde bizimki sepet çağını atlatana kadar :) fiyatida 389 gibi biseydi galiba yada 349

emzik ve biberon ne aldiniz? ben avent hakkinda cok iyi seyler duydum ancak herkes nuk diyor. avent emne refleksini gelistiriyormus. nukklasik emzik biberon

emzik ve biberon ne aldiniz? ben avent hakkinda cok iyi seyler duydum ancak herkes nuk diyor. avent emne refleksini gelistiriyormus. nukklasik emzik biberon
Ben bi tane bulunsun diye avent aldım emzik de nuk kauçuk aldım ama Dr Brown e ve avent en çok tavsiye edilen di ama Dr Brown ben küçük bulamadım onun yapısı. Bebeğin emerken hava almasını dhaa iyi engelliyor ve gaz sancısı olmuyor diye çok yorum okudum aventte aynı şekilde canım nuk için çok bişey okumadım ama arkadaşım kauçuk nuktan memnundu anne memesine yakın diye

Benim kızdan kalma dr browns iki biberon var, onlara emzik ucu alcam sadece, ayrıca chicco da biberon var. Emzikte kızımda her çeşit kullanmıştım, bunlarda da öyle yapmayı düşünüyorum. Artık hangisini alırsalar.

Bende sallanan almak istiyorum ama sallananlar tek kademeli ve yüksek oluyorlar sadece korkulukları inip kalkıyor. Bu yüzden bebek ayaklandıktan sonra düşme ihtimali yüksek gibi geldi bana onu için mecbur sallanmayan döneceğim sanırım. Çilek'e tekrar bakayım teşekkürler

Başta 2 sini aynı park yatakta mi yatırma yi planliyorsun anlayamadım.
Evet canım max 6 aya kadar 2 sini enlemesine aynı yatakta yatıracağım. Deneyimli anneler hep öyle yaptıklarını söylemişler. Birde anne karnında sürekli beraber oldukları için ilk baştaki beraber olmak onlara güven veriyormuş

Olsun atlamasınlar da biz eğilip bükülürüz artık :) ama bu eğilip bükülmeyi engellemek için ilk 7-8 ay kullanmak için park yatak da düşünebilirsin. Ben park yatak kesin alıcam da beşiği nasıl alacağıma karar vermedim bu anlattığım risklerden dolayı ama sanırım sallanmayan 2 kademeli derin beşiklerden alacağım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…