Tüp Bebek Yolculuğumuz (tedavi-opu-transfer-sonuç listemiz)

Tüp bebek yaptırmanıza sebep olan faktörler nelerdir

• Çikolata kisti

OY: 66 10,5%
  • Amh düşüklüğü ( anti müllerian hormonu)

OY: 102 16,2%
  • Fsh yüksekliği (folikül uyarıcı hormon)

OY: 29 4,6%
  • Tsh yüksekliği (tiroid uyarıcı hormon)

OY: 14 2,2%
  • Over rezervi yetersizliği

OY: 39 6,2%
  • Pkos ( polikistik over sendromu)

OY: 106 16,8%
  • Tüplerden birinin yada ikisinin de tıkalı olması

OY: 56 8,9%
  • Tüplerin alınması yada bağlatılması

OY: 31 4,9%
  • Rahim kaynaklı sorunlar

OY: 17 2,7%
  • Kanda pıhtılaşma sorunları

OY: 17 2,7%
  • Vajinismus

OY: 3 0,5%
  • Sebepsiz infertilite

OY: 127 20,2%
  • Süt hormonu yüksekliği ( hiperprolaktinemi)

OY: 8 1,3%
  • Erken menapoz

OY: 19 3,0%
  • İleri yaş

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 6 1,0%
  • Sperm sayısının azlığı ( oligospermi)

OY: 96 15,2%
  • Spermin yok denecek kadar az veya hiç olmaması ( azospermi)

OY: 64 10,2%
  • Sperm yapısında bozukluk ( morfoloji)

OY: 109 17,3%
  • Sperm hız ve hareketlerinde yavaşlık

OY: 128 20,3%
  • Varikosel

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 22 3,5%

• Ankete Katılan
    630
Ahh yok cnm nerde ekmek yapacak marifet:halay: ben diğer gıdaları normalde de sevdiğim için rahat tüketiyorum:) her şey kuzular sağlıklı olsun diye❤️
Aynen canim:)) aburcubut pek yoktu bnde ama kahveyi iciyodum isyernde onuda birakali 1 ay oldu ama uykum geliyo bazen cay aliyorum:)) aynen canimcim onlar saglikli iyi olsun yeter kii❤

Kızlar transfer sonrası bele yakı koysak iyi gelir mi acaba
Yaki olayini hic blmiyorm canim ama sicaklik iyi gelmiyor onu biliyorm. Cok sicak dus vermiyorlar damarlar genisleyebilir allah korusn kanama dusk olabilir die. Karina sicak bisi falan koymayn diyorlardi. Saglik icinse bir danis bnce doktoruna sen:KK66:

Eczanede ampul şeklinde satılan arı sütü almıştım. Onun faydasını gördüm. Sizde kullanabilirsiniz.

Tedavim bir sonraki adete kaldı yumurta şahım düşükmüş kızlar nasıl arttırabilirim
İlkndefa duydum canm bizleride aydinlatirsan sevinirim nasil biseymis o daha neler duycaz bu tedavi surecinde bakalm. Benimde onunuzdeki gunlerde transferim olck hayrlisi insallah beklemek zor ikinci adetim yumurta toplandiktan sonra

İlkndefa duydum canm bizleride aydinlatirsan sevinirim nasil biseymis o daha neler duycaz bu tedavi surecinde bakalm. Benimde onunuzdeki gunlerde transferim olck hayrlisi insallah beklemek zor ikinci adetim yumurta toplandiktan sonra
4 adet yumurtam varmış omlarında kaçı sağlıklı olur döllenir bilemeyiz beklesek daha iyi olucak deri doktor bakalım birdahaki adet dönemimde kontrole gidicem ona göre başlayacağız tedaviye. Nette araştırdığıma göre soğan suyu kürü ve çörekotu bal tarçın kürü var bunları deneceğim inşallah yumurta sayım kaliteli bi şekilde artar

Kizlar selam herkeze bisey sorucam bilen varsa ya da basina gelen deneyimini paylasirsa cok sevinirim. 16 kasimda transfer oldum 19 kasimda kontrole gittim ovitrelle catlatma ignesi yarim ampul vurulmami istediler. Simdi bugun transferin 8.gunu. ignenin ise 5.gunu. simdi bu ovitrelle de hcg varmis 10 gunde gidiyomus vucuttan ama ben yarim unite vuruldum bende de etkisi ayni mi olur bilen var mi?
30unda kanda kontrolum var sonuc ogrenicem

Merhaba arkadaşlar hepimizin derdi ortak inşallah evlat isteyen herkeze Allahim hayirli zamanda nasip etsin bu yolda ugrasmis didinmis anne adaylari sizleri de kutluyorum saglikla kucaginiza almayi nasip etsin yavrunuzu..

Benim hikayemse soyle 4 yildir evliyim 2 yildir korunmadik suan 29 yasindayim. Gecen yil olmuyor diye doktora gittigimde rahim filmi istemisti eşimde bana once ben semen analizi yaptirayim sen bosuna aneztezi alma dedo hemde ücreti fazlaydi mantikli geldi esimde morfoloji sıkıntısı cikti be ileri hareketlilik 0 idi. 3 ay ilac kullandi 6 ay daha denedik toplamda yok olmadi derken artik ege universitesi tup bebekten randevu aldim randevuyu beklerken 2 ay daha gecti esim yeniden sperm tahlili verdi ki degerleri tavan yapmıştı ilac ancak etki etmis dediler. Bu sefer beni rahim filmine gonderdiler ki iki tupumde tıkalı ve hidroselpenks cıktı. Gecen ay histeroskopi oldum ve tuplerimi malesef kurtaramadilar ve bagladilar. Simdi tek sansim tup bebek ama iyi haberlerinizi okudukca bana umut oldu. Haftaya carsamba kontrolum var bakalim ne zamam baslayalim diyecek.

Uzun oldu biraz ama benim durumum da bu sekilde aslinda sizlerin deneyimleriniz sonucu sormak istedigim birkac soru var yanitlarsaniz cok sevinirim..

Yumurta toplama islemi icin ne zaman ilaca ve iğnelere basliyoruz ve ne kadar kullaniyoruz.

Yumurta toplama yapildiktan sonra embriyo bir hafta icinde transfer ediyormu

Birde 2 embriyo transfer isteyenler olmus 35 yas uzerine 2 embriyo transfer ediliyor diye biliyordum yanlis bir bilgi mi

Simdiden tesekkur ederim
meraba ege unv hangi doktora randevu aldnz acaba

Ben ege hanimin ücretli hastasi olarak basladim sonrasinda ucretsiz poliklinik tarafina gecis yaptim poliklinik tarafında hangi doktor bostaysa o bakiyor bir doktora randevu alamiyorsun
bende ege hanima baslicm cnm ama nisana gun verdi. o yuzden biraz moralim bozuldu.

bende ege hanima baslicm cnm ama nisana gun verdi. o yuzden biraz moralim bozuldu.
Dogrudur canim bende 3 ay kadar beklemistim.. bizim gibi nice insanlar dolu orasi iğne atsan yere dusmez heleki sabahlari ama sistemleri var beklesende bakiliyosun sende istenilen evraklari hazirla yavas yavas canim hayirli olur insallah

Dogrudur canim bende 3 ay kadar beklemistim.. bizim gibi nice insanlar dolu orasi iğne atsan yere dusmez heleki sabahlari ama sistemleri var beklesende bakiliyosun sende istenilen evraklari hazirla yavas yavas canim hayirli olur insallah
benim.butun evraklarm vr cnm. esimde oleri hareket prblmi vr. bende pco gorunumlu folikuller bakalm artk hayirlsi

ins. tereddutluyum. ilk once tepecikteki kadin doguma mi gitsm bilemedim. nisana cok uzadi bu,is
Gidince hizlica ilerler amazaten bu tedavi yasadiklarimiz sabir gerektiriyor canim biraz istersen esini yonlendir ilac kullansin senin durumun yakindan takip gerektiriyor nak bende 2018 subatta randevu icin görüştüm mayisa randevu aldim aralikta hamile kaldim sukur ki benim surecim biraz uzun oldu tuplerim alindi iyilesme suresi oldu falan umutsuzluga kapılma sabir lazim sadece

Gidince hizlica ilerler amazaten bu tedavi yasadiklarimiz sabir gerektiriyor canim biraz istersen esini yonlendir ilac kullansin senin durumun yakindan takip gerektiriyor nak bende 2018 subatta randevu icin görüştüm mayisa randevu aldim aralikta hamile kaldim sukur ki benim surecim biraz uzun oldu tuplerim alindi iyilesme suresi oldu falan umutsuzluga kapılma sabir lazim sadece
esimin ileri hareket sorunu varmis. yeni kurlere basladik cnm. ins nisana kadr iyilesir

X