Tüp Bebek Yolculuğumuz (tedavi-opu-transfer-sonuç listemiz)

Tüp bebek yaptırmanıza sebep olan faktörler nelerdir

• Çikolata kisti

OY: 66 10,5%
  • Amh düşüklüğü ( anti müllerian hormonu)

OY: 102 16,2%
  • Fsh yüksekliği (folikül uyarıcı hormon)

OY: 29 4,6%
  • Tsh yüksekliği (tiroid uyarıcı hormon)

OY: 14 2,2%
  • Over rezervi yetersizliği

OY: 39 6,2%
  • Pkos ( polikistik over sendromu)

OY: 106 16,8%
  • Tüplerden birinin yada ikisinin de tıkalı olması

OY: 56 8,9%
  • Tüplerin alınması yada bağlatılması

OY: 31 4,9%
  • Rahim kaynaklı sorunlar

OY: 17 2,7%
  • Kanda pıhtılaşma sorunları

OY: 17 2,7%
  • Vajinismus

OY: 3 0,5%
  • Sebepsiz infertilite

OY: 127 20,2%
  • Süt hormonu yüksekliği ( hiperprolaktinemi)

OY: 8 1,3%
  • Erken menapoz

OY: 19 3,0%
  • İleri yaş

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 6 1,0%
  • Sperm sayısının azlığı ( oligospermi)

OY: 96 15,2%
  • Spermin yok denecek kadar az veya hiç olmaması ( azospermi)

OY: 64 10,2%
  • Sperm yapısında bozukluk ( morfoloji)

OY: 109 17,3%
  • Sperm hız ve hareketlerinde yavaşlık

OY: 128 20,3%
  • Varikosel

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 22 3,5%

• Ankete Katılan
    630
Insallah Allah yuzunuzu guldurur. Bisy daha sorucam ozaman size simdintmm dendi tup bebek icin adetliyken gel esinden ve senden kan alinicak dendi.bundan sonraki surec nedir kacinci gun baslaniyor o ay mi

Her merkezin işleyişi farklı biz 5yıl mücadele ettik 2 yıldır tedaviye başlandı ama eşimden bulunma süreci uzundu, ben ohsss oldum 3 ay bekledim sonra ameliyat oldum gene bekledim bizim uzun versiyon canım :))

Insallah Allah yuzunuzu guldurur. Bisy daha sorucam ozaman size simdintmm dendi tup bebek icin adetliyken gel esinden ve senden kan alinicak dendi.bundan sonraki surec nedir kacinci gun baslaniyor o ay mi
Reglinin ikinci gunu gittim ben...esimden sperm benden kan alindi ve ultrasonla vajinal muayene yapildi...ertesi gun gittik ignelere basladim...11 gun igne yaptim...sonra yumurtalarim toplandi...ayni gun esimden de sperm alindi...

Her merkezin işleyişi farklı biz 5yıl mücadele ettik 2 yıldır tedaviye başlandı ama eşimden bulunma süreci uzundu, ben ohsss oldum 3 ay bekledim sonra ameliyat oldum gene bekledim bizim uzun versiyon canım :))

Anladim bende acik kist ameliyati oldum 1 tupler kapaliydi sonra laparoskopi ve histereskopi oldum 4 sene icinde benim icinde baya uzun oldu. Herkesin baska iste Allah yardimcimiz olsun.

Tatlim naber:) nasi belirtiler yasiyosun. Ben yemek konusunda biraz degstm ama okadr ilac yuklemesi oldk ki onlarin da yan etkileri illaki oluyordur die dusunugorm ama icimde keske isaret olsa dio:)
Dün ve bu akşam hafif şekilde pembe bi akıntı gördüm cnm, onun dışında bide dün gece göğüslerim çok sızladı bi ama şuan bi sıkıntı yok, yemek konusunda bende bazen tuhaf oluyorum ama dediğin gibi çok ilaç kullandık ve kullanıyoruz hala, o yüzden hormonlar tepetaklak :) bunlar normal bi hormonel belirtide olabilir küçük mucizenin belirtiside olabilir bilemiyorum :) ❤️ İnşallah mucizelerimiz bizimledir canım

Dün ve bu akşam hafif şekilde pembe bi akıntı gördüm cnm, onun dışında bide dün gece göğüslerim çok sızladı bi ama şuan bi sıkıntı yok, yemek konusunda bende bazen tuhaf oluyorum ama dediğin gibi çok ilaç kullandık ve kullanıyoruz hala, o yüzden hormonlar tepetaklak :) bunlar normal bi hormonel belirtide olabilir küçük mucizenin belirtiside olabilir bilemiyorum :) ❤️ İnşallah mucizelerimiz bizimledir canım
Lekelenme olmadi bnde hic bel agrisi vsde yok zatn belrti aramiyorm cogu kisi yasamiyo. Cok yukleme oldu ona bagliyorm bnde dengemiz sasti canim:)) insss bizimledirler canim insss:dua:

Arkadaşlar bugün 8. Günüm ve iki tane beşinci gün embriyosu yerleştirmişlerdi. Evde kaç gündür kafamı kurcalayan bi test vardı valla dayanamadım yaptım silikte olsa ikinci bir çizgi var gibi sanki:) kurtuldum şu testten:KK48: şimdi Gönül rahatlığıyla kan testi için geri sayım yapabilirim, silik de olsa mutlu ediyor yahu:) ❤️ İnşallah kan testinde de çıkar ve sıkıntısız sağlıcakla ilerler, hepimiz için aminnn❤️

Eklentiler

• 8C4D2DD3-CA2B-485D-B1ED-E264455EA316.jpeg
    8C4D2DD3-CA2B-485D-B1ED-E264455EA316.jpeg
    48,6 KB · Görüntüleme: 71
Selamlar kızlar.. bugün ben de transfer sonucumu aldım ve negatif çıktı :KK43: bu sefer de gelmedi beklenen haber.. :KK51:
Bekliyos bekliyos.. :KK43:

Arkadaşlar bugün 8. Günüm ve iki tane beşinci gün embriyosu yerleştirmişlerdi. Evde kaç gündür kafamı kurcalayan bi test vardı valla dayanamadım yaptım silikte olsa ikinci bir çizgi var gibi sanki:) kurtuldum şu testten:KK48: şimdi Gönül rahatlığıyla kan testi için geri sayım yapabilirim, silik de olsa mutlu ediyor yahu:) ❤️ İnşallah kan testinde de çıkar ve sıkıntısız sağlıcakla ilerler, hepimiz için aminnn❤️
Valla insan silikde olsa mutlu oluyor gercekten.insallah vardir tutmustur hakkinda hayirlisi olsun

Kacinci denemendi canim...rabbim sabir versin bizlere..cok zor gercekten
2. deneme benim.. ilkini 2017 şubatta yapmıştık.. ilkinde tutmuştu aslında 8. hafta da düşükle sonuçlandı.. :KK43:
Bu ise yerini hç mi hiç beğenmedi.. Bilemiyorum ne olacak böyle.. insanın değil morali hiç birşeyi kalmıyor..
Bakalım elbet bir hayır vardır bunda da .. Hikmetinden sual olunmaz.. :)

2. deneme benim.. ilkini 2017 şubatta yapmıştık.. ilkinde tutmuştu aslında 8. hafta da düşükle sonuçlandı.. :KK43:
Bu ise yerini hç mi hiç beğenmedi.. Bilemiyorum ne olacak böyle.. insanın değil morali hiç birşeyi kalmıyor..
Bakalım elbet bir hayır vardır bunda da .. Hikmetinden sual olunmaz.. :)
Ben nefes alamiyorum ogrendigimden beri psikolojim bozuldu...ustelik ilk evliligimden 12 yasinda bir kızım olmasina ragmen..cok zormus bu surec

X