Bende size moral olmak için yazdım. Umarım işe yarar
En baştan başlayayım. Biraz geç evlendim ve dolayısıyla hemen çocuk istemeye başladım. Birkaç ay denedikten sonra kadın doğuma gittim. Klomen + çatlatma iğnesi ile tam 6 ay uğraştım olmadı maalesef.
Sonrasinda doktorum amh testi istedi amh değerim 0.456 gibi bir değer çıkınca beni tüp bebege yönlendirdi. Süreç böylece başladı benim için.
Maddi olarak çok külfeti olmasın diye devlet hastanesinden rapor almaya karar verdim ve bir hastaneye başvurdum. Rapor için gerekli olan rahim filmi kan tahlilleri adetli iken muayene de dahil herseyi yaptım. Tam rapor sonuca bağlanacakken rahim filminde tek tupum kapalı ayrıca da rahim şeklim dar çıktı. Doktor laparoskopi ve histeroskopi olmamı önerdi hemen kabul ettim. Hatta eşimle ameliyat kağıdına imza atarken ameliyat esnasında ölüm olabileceği açıklandı ve kabul edildi ibaresini imzalarken nasıl dizlerimizin titrediğini anlatmam mümkün değil.
Ameliyatları oldum. Tupumu açtılar. 2 ay iyileşme süreci olduğunu söylediler. Bende bu 2 ayda ayağa kalkar kalkmaz hemen doktor arayışına girdim. Birkaç doktorla görüştüm ama kendileri işi ticarete dokmuslerdi hiçbiri aklıma yatmadı.
Uzun arayışlar sonunda tedavi gördüğüm doktorumu buldum. Kendisi ile görüştüm muayene oldum. İlk muayenede sağda 2 solda 2 yumurta vardı ama çok çok umutlu idim. Maalesef umutlarım uzun ömürlü olamadı. İlaçları saati saatine kullanmama rağmen yumurtalar gelişim göstermedi. Tedavi iptal dedi doktor. Yıkıldım.
Pes etmedik ama. Her adetimde aylarca kontrole gittim. Doktorum dedi ki mutlaka bir ay diğerlerinden farklı ve çok yumurta olacak. O ay baslicaz. Bu arada yumurta kalitesi artsın diye bazı vitaminler ve ilaçlar kullandım. Beslenme tarzımı değiştirdim. Uzun yürüyüşler yaptım. Bazen çok ağladım. Bazen kulaklığımı takıp bağıra bağıra şarkı söyledim. Bazen Uzun uykusuz geceler geçirdim. Aylarca bekledim. Ve sonunda 3 sağda 2 solda 5 yumurtanın olduğu o ay tedaviye başladık.
Doktor bana farklı bir yöntem uyguladı. Yumurta buyutucu ilaçların dozunu az olarak kullandirdi. Sık takip etti. Ve sonunda biri 4ab diğeri 3 AA iki yumurta elde ettik. 4ab olan 5. Gün 3aa olan 6. Gün embriyosuydu. Her ikisini de transfer ettik.
Transfer için de normal adet olmamı bekledik. Adına natürel transfer denilen şekilde yapıldı o da. Yani çok az ilaç kullanıldı vücut kendini hamile sandı vs.
3 gün yattım 3 gün sonra normal hayatıma döndüm.
10. Gün kan verdim beta 838 çıktı. Hamileligimde sıkıntılarla geçti. Gebelik kolestazi geçirdim 35+1 de ikizlerimden birini kaybetme riski ile doğum yaptım.
ALLAHIMA bin şükür şu an 20 aylıklar. RABBiM isteyen herkese nasip etsin. Kimsenin çabası karşılıksız kalmasın dilerim.
Darısı size inş 'ALLAH