Erkek İnfertilitesi Tup bebek ve varikosel!

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Ultrason ile bir seneden önce sonucu göremeyeceğimizi söyledi doktor bize. Şu an ultrasona bakmak da yanıltıcı olacakmış dediğine göre iyileşme bir seneden önce ultrasona yansımıyormuş.

Ultrason ile bir seneden önce sonucu göremeyeceğimizi söyledi doktor bize. Şu an ultrasona bakmak da yanıltıcı olacakmış dediğine göre iyileşme bir seneden önce ultrasona yansımıyormuş.
Testi verdikten on beş gün sonra tekrarlayın. Test verdik düşük çıktı diye ara vermeyin. Sperm üretimi sürekli oluyor sonuçta. Bizim morfoloji 2 den 3 oldu. İleri hız iyiydi. Sayı 40 milyon civarındaydı. Yani mükemmel değerler yoktu. Zaten mükemmel olmasına da gerek yok. Tüp bebek düşünüyorduk artık. DNA hasar testi yaptık, düşük orta seviyesindeydi. Sonrasında da nasip oldu.

Tüp bebek öncesi tekrar sperm testi ve sperm dna hasar testi yaptırmadan tüp bebeğe girişmeyin. Test sonuçlarını atın bakalım.

Sprem dna hasar testi her hastane yapıyor mu acaba biz Memoriala gidiyorduk. Bu ay sonu tekrar sperm testi yaptıracağız. Bir takviye vermiyor doktorumuz sonuçları yanıltmaması için. Ameliyat başarısını anlamaya çalışıyor sanırım. Yine düşük çıkarsa sonuçlar takviye kullanmaya başlayıp üç ay sonra tüp bebeğe girişiriz herhalde. Ama dna hasar testini de yaptırmak gerek tabi.

Memorial de yapılır. Evet siz ay sonu bir atın sonucu. Tüp bebek düşünülürse zaten konuşuruz. En az 3 ay hazırlık sizin için iyi olur. Belki de yükselir stres olmadan verilsin, inşallah sonu da iyi olur.

Bu ay sonu tüp bebege başlayacağız ama doktor dna hasar testi istemedi.
Yaptırsak mı bilemedim .
3.seviye varikosel var. Sperm üretimi 1ml de 1 milyon morfoloji :1 di

Merhaba. Benim de eşimde varikosel var fakat sayı hız morfoloji hepsi kötü. Biz artık normal yolla olmayacağını idrak edip tüp bebek tedavisine başladık ve ameliyat sadece zaman kaybı olur dendi. Yani mucizevi bir değişim olmaz tüp bebek için de uygun bu değerler denildi. Tedaviye başladık 4 tane 5. Gün embriyom oluştu ilk transfer başarısız oldu, kalanlar donduruldu. Şimdi buralarda okudukça öğrendiğim sperm dna hasar testi vs aklımı kurcalıyor. Ztn lab ortamında en hasarsız olan spermler seçilmiyor mu, bizden böyle bir test istenmedi. Bilseydim sürece hiç başlamadan önce bu testi de yaptırırdım. Şimdi 2. 3. Transferle boşa kürek çekmekten çok çekiniyorum ama artık başladık şu saatten sonra da çok manası yok

Bir kere daha deneyin. Bu süreçte eşiniz yine test verip hasara bakabilirsiniz. Yada hasar sonucu yüksekse takviye sonrası tüp bebeğe başlayabilirsiniz. Laboratuvar ortamında şekli en iyiler seçiliyor ama dnası hakkında bir seçime gidemiyorlar maalesef.

Ben de şimdi 2. Deniyim yine tutmazsa dna hasar testi ve varikosel ameliyatına yöneliyim diyorum. Ama şu an ki bilgilere shaip olsaydım süreç başında önce dna hasar testine de baktırıp öyle karar verirdim. İnşallah hasarsız denk gelir de tutar artık bunu diliyorum öyle örnekler de var sanırım yine de umut ediyorum

Memorial de yapılır. Evet siz ay sonu bir atın sonucu. Tüp bebek düşünülürse zaten konuşuruz. En az 3 ay hazırlık sizin için iyi olur. Belki de yükselir stres olmadan verilsin, inşallah sonu da iyi olur.
Tüp bebek öncesi 3 ay hazırlık konusunda ne gibi bir yol izlenmeli? Eşim takviye kullanacak benim bir problemim pek yok ama ben de kullansam mı diye tereddütte kaldım.

Ben eşimin üroloji doktoruna dna hasar testi yaptırsak mı diye sordum. Eğer varikosel kaynaklı bi hasar varsa zaten ameliyattan sonra geçecektir. Kaldı ki test yapmadan da tüp bebeğe başlamadan önce kullanılan takviyeler ile dna hasarı için verilen takviyeler aynı olduğu için gerek olmadığını söyledi. Tüp bebeğe başlayacaksanız zaten 3 ay bu vitamin takviyelerini kullanmamız gerektiği için testi önermedi herhalde. Acaba dna hasarı için takviye dışında başka bir şey yapılıyor mu?

3 ay hazırlıktan kastım beslenme düzeni oluşturmak, sigara varsa uzaklaşmak, gerekli takviyeleri iki tarafın da kullanması demek. Antioksidanlar ve özellikle imprly hasarı düşürmek için kullanılıyor evet. Ama şu var. 3 ay kullanın ve sonucunda gidin bir merkezde yaptırın. Ben herhangi bir doktor önerisiyle değil istediğimiz için yaptırdık. Varikosel operasyonu iyi geçtiyse düzelme başlıyor ama seviyeye göre hasarın düşmesi uzun zaman alabiliyor. Değerleriniz çok düzelmese de hasarın ne seviyede olduğunu görmeden kesinlikle diyorum bakın tüp bebeğe başlamayın.

Ürolog yada kadın doğum drları zaten gerek görmüyor bu teste. Ama negatif görününce üzülen biz oluyoruz onlar değil. Ben açıkçası tedbirci biriyim. Hiçbir olumsuzluk kalmaması için önümde testi de yaptırdık gerekli takviyeleri de kullandık. 3 ay takviye kullandığınız halde sonraki sonuç % 50 ve daha fazla hasar varsa tüp bebeğe geçmeyip 3 ay daha takviyelerle hasarı düşürüp başlamak lazım. Bu benim görüşüm tabii.

Impryl ile art med ya da pharmaton birlikte kullanılabilir mi? Üroloji doktorumuz herhangi birini kullanın yeterli diyor ama açıkçası doktorların çok bizim kadar temkinli yaklaşmadıklarını düşünüyorum de bu konuya. Geçen sene ameliyattan önce art med kullanmıştı eşim sayısına çok iyi gelmişti ama hareketlilik aynıydı bu sebeple ameliyat oldu. Art med ile impryl birlikte kullanılabilir mi acaba?

Artmed içeriği çok az. Biz imprly ve Maxi go kullandık. Araştırmalarım sonucunda en geniş takviye Maxi go da var. Eşim de operasyon sonrası Maxi go kullandı uzun süre. Hatta daha kesin olsun isterseniz Maxi go+imprly+teatrio kullanabilirsiniz. Üçlü bu takviye azospermde bile kullanılıyor ve büyük fayda sağlıyor.

Eğer birlikte kullanılmasınım sakıncası yoksa eşime de o şekilde kullandırırım. Erkekler bu konuda pek üsteleyip araştırmıyor iş bize kalıyor. Doktorlar da farklı değil. Bizim doktorumuz hepsinin içeriği benzer birini kullanmanız yeterli demişti. art med işe yaramıştı umarım maxigo ile imprly da fayda sağlar

merhaba ,
Maxi go+imprly+teatrio bu üçünü ne şekilde kullanıdınız acaba?
Birde internetten mi eczaneden mi aldınız ?

merhaba ,
Maxi go+imprly+teatrio bu üçünü ne şekilde kullanıdınız acaba?
Birde internetten mi eczaneden mi aldınız ?
Maxi go 5 ay. İmprly 2 ay sonlara doğru kullandı hasar için. Teatrio kullanmadı. İnternetten aldık genelde.

Evet Maxi go 1 şase. İmprly 1 tablet. Bu şekilde kullanabilirsiniz.
Merhaba benim eşimin de değerleri düşük doktoru profert m verdi eşim onu zor yuttu sonra zeucit aldık o da bitti şu an sizin mesajınızı gördüm maxi go almayı düşünüyorum kullandığı 2 ilaçtan da daha fazla içeriği yüksek ayrıca siz kaç yıl sonra hamile kaldınız acaba umut olması adına soruyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…