- 1 Ocak 2024
- 684
- 402
- 23
- Konu Sahibi hayelim_92
-
Merhaba bende hazırlık sürecindeyim fakat tutup tutmamak konusunda bende aynı sizin gibi düşünüyordum toplama işlemine kadar tutayım diye ama sonra asıl önemli olan bu süreç yumurtayı olgunlaştıran geliştiren ilaçlar kullanıyoruz sonuçta. Ve benimde estrofem 3 öğün nasıl bölerim bilemedim sabah akşam olsa sahur iftar içilir di ama atlamak istemedim Allah affetsin sonuçta keyfi değil Allah yardımcımız olsun. Benimde yumurta toplanır transfer sonraya bırakılırsa hemen tutucam hakkımızda hayırlısı olsun inşallah. Sonuçta o kadar paralar veriyoruz ve bu tedavinin geri dönüşü olmuyor ve olumsuz tek bir şeyde başa dönülebiliniyor maalesef.Bende öğle okudum cnm bence de kaza gerektiriyor.evet normalde ay sonu transfer olmam gerek inşallah. Yumurta toplama işlemine kadar bence tuta bilirim.
AynenMerhaba bende hazırlık sürecindeyim fakat tutup tutmamak konusunda bende aynı sizin gibi düşünüyordum toplama işlemine kadar tutayım diye ama sonra asıl önemli olan bu süreç yumurtayı olgunlaştıran geliştiren ilaçlar kullanıyoruz sonuçta. Ve benimde estrofem 3 öğün nasıl bölerim bilemedim sabah akşam olsa sahur iftar içilir di ama atlamak istemedim Allah affetsin sonuçta keyfi değil Allah yardımcımız olsun. Benimde yumurta toplanır transfer sonraya bırakılırsa hemen tutucam hakkımızda hayırlısı olsun inşallah. Sonuçta o kadar paralar veriyoruz ve bu tedavinin geri dönüşü olmuyor ve olumsuz tek bir şeyde başa dönülebiliniyor maalesef.
Allah hepimizin gönlüne göre versin inşallah. Bu aylarda bize düşen sadece dua etmek Allah’ın izniyleAyneninşallah güzel sonuçlar alırsınız
Sizin ilacınız günde 3’müş. O sebeple orucu kazaya bırakmanız daha iyi. Sonuçta bile isteye değil. İnşallah güzel sonuçlar alırsınız.Merhaba bende hazırlık sürecindeyim fakat tutup tutmamak konusunda bende aynı sizin gibi düşünüyordum toplama işlemine kadar tutayım diye ama sonra asıl önemli olan bu süreç yumurtayı olgunlaştıran geliştiren ilaçlar kullanıyoruz sonuçta. Ve benimde estrofem 3 öğün nasıl bölerim bilemedim sabah akşam olsa sahur iftar içilir di ama atlamak istemedim Allah affetsin sonuçta keyfi değil Allah yardımcımız olsun. Benimde yumurta toplanır transfer sonraya bırakılırsa hemen tutucam hakkımızda hayırlısı olsun inşallah. Sonuçta o kadar paralar veriyoruz ve bu tedavinin geri dönüşü olmuyor ve olumsuz tek bir şeyde başa dönülebiliniyor maalesef.
Başlığı aşan arkadaşın transferi olacağı için belki doktoruna danışsa daha iyi tabii.Tüp bebekte başarıyı etkilen etmenlerden biride beslenme. Siz öncesinde oruçla hem vücudunuzu strese sokuyorsunuz aç susuz bırakarak hemde protein alımız düşüyor oysaki protein ağırlıklı beslenmeye transferden önce başlamanız lazım. Şöyle düşünmeyin embriyoyu koyacak tutunacak hamilesin gibi.Gördüğünüz tedaviyi sizinde desteklemeniz lazım. Düzenli uyku düzenli ve bol proteinli beslenme stresten uzak durma gibi
Ekografiyi bilmiyorum. Ben opu’fan önceki rutin muayeneleri kastetmiştim. Muayeneden sonra abdeste gerek yok diye öğrendim daha önce. O sebeple orucu şüpheye sokacak bir durum yok gibi geldi. Ancak o gün geldiğinde daha detaylı araştıracağım.Bende de aynı durum o yüzden belki bu ay değil sonraki ay başlarsak en azından orucumu tutmuş olayım. Ayin 10 nu belli olur inşallah. Hani vajinal ekografi yapıcak ya , jel kullanıyor onun için bende orucu bozar mı, bozmaz mı hiç bilmiyorum ki ?Amin cnm
Canım ben her yıl düzeni oruç tutarım. Adetim yoksa 1 gün bile aksatmamışımdır. Bu sene transferime denk geldi . Şuan 5 haftalık gebeyim.sizin dediğiniz olay inançsız insanların içinde bulunduğu yoksunluk. İçinde o inanç varsa Allah’a karşın,emin ol öyle bir şey olmuyor. Bu benim 2. Yumurta tolama işlemimdi ilaçlar kilo yapmıştı hocam artık yemwk bile yemiyorum dediğim de. Kızmıştı her gün kahvaltı öğlenyoğurt ara öğün meyve bol salatanı ye demişti. Sen acıkmıyorum dersin ama vücut besinsiz kalınca deposudan kullanır bunu yaparkende strese girer daha çok kortizon salgılarsın demişti.Bu istemediğim bir durum demişti. Neyse başarılı transferim yapıldı şükür. Transfer olduğum içinde oruç tutamıyorum.Çok şükür maneviyatımdan bir şey kaybetmedim. Yine namazımı kılıyorum yine dualarımı yapıyorum. Oruçun geri borçunu istediğin zaman o sene içinde ödeyebilirsin . Zaten Allaha inançın varsa kulunu gördüğüne her daim inanıyorsan keyfe keder oruç tutmadığımızıda bildiğini bilirsin.Rabbim geçmiş günahların bile tövbesini kabul ederken bunun için gönül koyup bizi inanç yoksunluğuna itmez.Maneviyat öyle bir şey değildir. Allahla kul arası bağ kişinin manevi büyüklüğünden gelir.Başlığı aşan arkadaşın transferi olacağı için belki doktoruna danışsa daha iyi tabii.
Benim için değerlendirirsek başlayacağımız bile belirsiz. Stres faktörü önemli yani sizin bahsettiğiniz fiziksel stres. Diğer açıdan psikolojik iyilik hali de çok önemli. Benim doktorum tüm takviye ve ilaçların yanında benim stresimi dengelememle ilgili çok uyarı yapıyor. Şimdi ibadetini geride bırakan insanlarda da bu tip psikolojik stresler, tedavi sürecini etkiler. İyi geliyorsa oruca devam etmek lazım ama beslenmeyi de çok iyi düzenleyerek. Ben çalışmadığım için günlük uykuma da dikkat ediyorum. Çalışanlar uykusuz kalabilir. Özetle herkes yaşamına göre değerlendirmeli.
Burada bulunma amacım kendimin, bir başkasının ya da toplumun dini ya da manevi değerlerini tartışmak değil. O sebeple bu konuyu çok uzatmayacağım. Zaten benzer bir şey konuşuyoruz: "Doktor önerisi". Sizin de doktorunuz önermiş. Uygulamış ve başarılı sonuca ulaşmışsınız. Sağlıklı, uzun ömürleriniz olsun bebeğinizle.Canım ben her yıl düzeni oruç tutarım. Adetim yoksa 1 gün bile aksatmamışımdır. Bu sene transferime denk geldi . Şuan 5 haftalık gebeyim.sizin dediğiniz olay inançsız insanların içinde bulunduğu yoksunluk. İçinde o inanç varsa Allah’a karşın,emin ol öyle bir şey olmuyor. Bu benim 2. Yumurta tolama işlemimdi ilaçlar kilo yapmıştı hocam artık yemwk bile yemiyorum dediğim de. Kızmıştı her gün kahvaltı öğlenyoğurt ara öğün meyve bol salatanı ye demişti. Sen acıkmıyorum dersin ama vücut besinsiz kalınca deposudan kullanır bunu yaparkende strese girer daha çok kortizon salgılarsın demişti.Bu istemediğim bir durum demişti. Neyse başarılı transferim yapıldı şükür. Transfer olduğum içinde oruç tutamıyorum.Çok şükür maneviyatımdan bir şey kaybetmedim. Yine namazımı kılıyorum yine dualarımı yapıyorum. Oruçun geri borçunu istediğin zaman o sene içinde ödeyebilirsin . Zaten Allaha inançın varsa kulunu gördüğüne her daim inanıyorsan keyfe keder oruç tutmadığımızıda bildiğini bilirsin.Rabbim geçmiş günahların bile tövbesini kabul ederken bunun için gönül koyup bizi inanç yoksunluğuna itmez.Maneviyat öyle bir şey değildir. Allahla kul arası bağ kişinin manevi büyüklüğünden gelir.
Teşekkür ederim. Bende öyle düşünüyorum en azından bu süreç biteneSizin ilacınız günde 3’müş. O sebeple orucu kazaya bırakmanız daha iyi. Sonuçta bile isteye değil. İnşallah güzel sonuçlar alırsınız.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?