- 25 Şubat 2016
- 118
- 52
- 98
- 33
- Konu Sahibi hayelim_92
-
Bozuldu mu bilmiyorum ama tüp bebekte belirli aralıklarla ilaç alıyorsun diyor oruç tutamıyorsun canım. Mesela ben hazırlık sürecindeyim sabah öğlen akşam ilaç alıyorum o yüzden tutamıyorum. Verilen ilaçlar için doktorunl görüş belki ona göre bir plan çizer bilemedim şimdiMerhaba arkadaşlar. Acil bilgisi olan varsa lütfen cevap vere bilir mi? Bu ay inşallah tüp bebek yaptıracağız. Ben adetin 24 cu günü decapeptyl iğne vurdum. Adetim genelde max ara kanamayla 7 gün sürer. 10 gün oldu hala cok az ara kanama oluyor sabah bi şey yoktu duş aldım ve oruç tuttum ama demin gördüm ki çok az pembe bi şey var öğrenmek istediğim bu orucu bozar mı ?internette baktım 10 gün sonra gelen kanama orucu bozmaz diyorlar ve bende 10 cu gün ve ilaç etkisi de var zannediyorum ama bilemiyorum şimdi orucum bozuldu mu ? Ve tüp bebek yaptırıp oruç tutan var mı ? En azından transfer gününe kadar tutmak istiyordum sonrasını bilemiyorum ya doktorumla görüşmem lazım. insAllah bu güzel ayda Rabbim isteyen her kese kısmet eder anne olmayı
10. Gun dahil diye okudum. Bugun 10. Gun ise kaza gerektirir. Şu yazıda vardı;Merhaba arkadaşlar. Acil bilgisi olan varsa lütfen cevap vere bilir mi? Bu ay inşallah tüp bebek yaptıracağız. Ben adetin 24 cu günü decapeptyl iğne vurdum. Adetim genelde max ara kanamayla 7 gün sürer. 10 gün oldu hala cok az ara kanama oluyor sabah bi şey yoktu duş aldım ve oruç tuttum ama demin gördüm ki çok az pembe bi şey var öğrenmek istediğim bu orucu bozar mı ?internette baktım 10 gün sonra gelen kanama orucu bozmaz diyorlar ve bende 10 cu gün ve ilaç etkisi de var zannediyorum ama bilemiyorum şimdi orucum bozuldu mu ? Ve tüp bebek yaptırıp oruç tutan var mı ? En azından transfer gününe kadar tutmak istiyordum sonrasını bilemiyorum ya doktorumla görüşmem lazım. insAllah bu güzel ayda Rabbim isteyen her kese kısmet eder anne olmayı
Tesekkurler cnm cevap verdiğin için. İnşallah güzel sonuç alırsınBozuldu mu bilmiyorum ama tüp bebekte belirli aralıklarla ilaç alıyorsun diyor oruç tutamıyorsun canım. Mesela ben hazırlık sürecindeyim sabah öğlen akşam ilaç alıyorum o yüzden tutamıyorum. Verilen ilaçlar için doktorunl görüş belki ona göre bir plan çizer bilemedim şimdi
Yurtdışı dayım o yüzden soramıyorum kiDiyanet arayıp sorun isterseniz
10. Gun dahil diye okudum. Bugun 10. Gun ise kaza gerektirir. Şu yazıda vardı;
Adetin normalde duzenli ise ama kanama mesela 12 gun suruyorsa senin adet duzenin 7 gun oldugu icin kalan gunler kaza gerektirir diyor. Bu durumda orucun kabul oluyor. Lekelenme 11. Gunde geldiyse kabul olmus oluyo ama 10 da bittiyse kaza gerektiriyor gibi sanki.Cok karisik bir konu bence bozma.
Transfer mi olacaksin bu ay? Muayene gunleri haric bence tutmanda bir sakinca yok. Cunku ilac kullanmiyosun diye tahmin ediyorum. Transfer gunu zaten tutamazsın. Doktorlar genelde size birakiyor
Onuncu günden sonra bu tip kanamalar oruç bozmuyor, benim reglim her daim 12 gün sürdüğü için 10. günden sonra tutmaya başlıyordum. Transferden sonraki dönemdeyim şuan ve oruç tutmuyorum. Bir kaç gün sonra doktorumla görüşeceğim bu konuda ama muhtemelen test gününe kadar tutmam. İlaçlardan ziyade bol sıvı tüketmek önemli, onun önemini vurguladı doktorumMerhaba arkadaşlar. Acil bilgisi olan varsa lütfen cevap vere bilir mi? Bu ay inşallah tüp bebek yaptıracağız. Ben adetin 24 cu günü decapeptyl iğne vurdum. Adetim genelde max ara kanamayla 7 gün sürer. 10 gün oldu hala cok az ara kanama oluyor sabah bi şey yoktu duş aldım ve oruç tuttum ama demin gördüm ki çok az pembe bi şey var öğrenmek istediğim bu orucu bozar mı ?internette baktım 10 gün sonra gelen kanama orucu bozmaz diyorlar ve bende 10 cu gün ve ilaç etkisi de var zannediyorum ama bilemiyorum şimdi orucum bozuldu mu ? Ve tüp bebek yaptırıp oruç tutan var mı ? En azından transfer gününe kadar tutmak istiyordum sonrasını bilemiyorum ya doktorumla görüşmem lazım. insAllah bu güzel ayda Rabbim isteyen her kese kısmet eder anne olmayı
O zaman tutabilirsin canımTesekkurler cnm cevap verdiğin için. İnşallah güzel sonuç alırsınbenim 10 u randevum var ne zaman başlatacağımızı söyleyecek doktor. Normalde ay sonu transfer olmam gerek. Transfer öncesi de sadece akşamlar iğne vurmam gerek 6 gün öğle söylemişti.
Muayene orucu bozar mı?10. Gun dahil diye okudum. Bugun 10. Gun ise kaza gerektirir. Şu yazıda vardı;
Adetin normalde duzenli ise ama kanama mesela 12 gun suruyorsa senin adet duzenin 7 gun oldugu icin kalan gunler kaza gerektirir diyor. Bu durumda orucun kabul oluyor. Lekelenme 11. Gunde geldiyse kabul olmus oluyo ama 10 da bittiyse kaza gerektiriyor gibi sanki.Cok karisik bir konu bence bozma.
Transfer mi olacaksin bu ay? Muayene gunleri haric bence tutmanda bir sakinca yok. Cunku ilac kullanmiyosun diye tahmin ediyorum. Transfer gunu zaten tutamazsın. Doktorlar genelde size birakiyor.
Ilac almayi gerektirmedigi surece bozulmuyor diye biliyorumMuayene orucu bozar mı?
Bende de aynı durum o yüzden belki bu ay değil sonraki ay başlarsak en azından orucumu tutmuş olayım. Ayin 10 nu belli olur inşallah. Hani vajinal ekografi yapıcak ya , jel kullanıyor onun için bende orucu bozar mı, bozmaz mı hiç bilmiyorum ki ?Selamlar,
Bu konu başlığının açılmasına sevindim. Birkaç gündür bakıyordum ve forumda bununla ilgili bir başlık göremedim.
Benim de sorum şu. Bu ay adeti bekliyorum. Kontrole gidince belli olacak opu için iğnelere başlayıp başlamayacağım. Birkaç aydır erteleniyor. Bu ay da kesin olmadığı için ben oruca başladım.
Doktorunuzla bu süreci konuştunuz mu? Yani şu an ilaç kullanmıyorum. Uzun süreli açlık bizi bu süreçte etkiler mi?
Eğer iğnelere de başlarsam saatini iftar sonrasına ayarlayıp tutmaya devam etmeyi düşünüyorum. Sabah iğnesine geçince bırakırım.
Diğer taraftan enjeksiyon orucu bozmuyor, diye de biliyorum. Muayenelerin de aslında bozacağından emin değilim. Sizler ne düşünüyorsunuz?
Şimdiden teşekkürler. Umarım herkes emeğinin ve sabrının karşılığını alır
İnsAllah cnm güzel sonuç alırsınOnuncu günden sonra bu tip kanamalar oruç bozmuyor, benim reglim her daim 12 gün sürdüğü için 10. günden sonra tutmaya başlıyordum. Transferden sonraki dönemdeyim şuan ve oruç tutmuyorum. Bir kaç gün sonra doktorumla görüşeceğim bu konuda ama muhtemelen test gününe kadar tutmam. İlaçlardan ziyade bol sıvı tüketmek önemli, onun önemini vurguladı doktorum
Tüp bebekte başarıyı etkilen etmenlerden biride beslenme. Siz öncesinde oruçla hem vücudunuzu strese sokuyorsunuz aç susuz bırakarak hemde protein alımız düşüyor oysaki protein ağırlıklı beslenmeye transferden önce başlamanız lazım. Şöyle düşünmeyin embriyoyu koyacak tutunacak hamilesin gibi.Gördüğünüz tedaviyi sizinde desteklemeniz lazım. Düzenli uyku düzenli ve bol proteinli beslenme stresten uzak durma gibiMerhaba arkadaşlar. Acil bilgisi olan varsa lütfen cevap vere bilir mi? Bu ay inşallah tüp bebek yaptıracağız. Ben adetin 24 cu günü decapeptyl iğne vurdum. Adetim genelde max ara kanamayla 7 gün sürer. 10 gün oldu hala cok az ara kanama oluyor sabah bi şey yoktu duş aldım ve oruç tuttum ama demin gördüm ki çok az pembe bi şey var öğrenmek istediğim bu orucu bozar mı ?internette baktım 10 gün sonra gelen kanama orucu bozmaz diyorlar ve bende 10 cu gün ve ilaç etkisi de var zannediyorum ama bilemiyorum şimdi orucum bozuldu mu ? Ve tüp bebek yaptırıp oruç tutan var mı ? En azından transfer gününe kadar tutmak istiyordum sonrasını bilemiyorum ya doktorumla görüşmem lazım. insAllah bu güzel ayda Rabbim isteyen her kese kısmet eder anne olmayı
Doğru diyorsunuz aslında. Vitamin takviyeleri falan alıyorum. 10 u belli olursa kesin bu ay transfer olacağım her halde sonradan kaza oruçlarımı tutarım inşallah. Ama 10 a kadar tutmak isterimTüp bebekte başarıyı etkilen etmenlerden biride beslenme. Siz öncesinde oruçla hem vücudunuzu strese sokuyorsunuz aç susuz bırakarak hemde protein alımız düşüyor oysaki protein ağırlıklı beslenmeye transferden önce başlamanız lazım. Şöyle düşünmeyin embriyoyu koyacak tutunacak hamilesin gibi.Gördüğünüz tedaviyi sizinde desteklemeniz lazım. Düzenli uyku düzenli ve bol proteinli beslenme stresten uzak durma gibi
Ben de iki istedim ama Türkiye’de yasal olarak 35 yaş altı olunca bir tane koyuyorlar, ben 33 yaşındayım. Yani tabi buna uymayan çok merkez ve çok doktor var ama bana gelince olmadı tabiİnsAllah cnm güzel sonuç alırsınbizimle de paylaşırsın kaç tane embriyon koyuldu? Biz 2 tane istiyoruz da tabi olursa yurtdışında doktorlar yapamayiz felan diyorlar bakalım
Bende 33 yaşındayım cnm o yüzden olmaz diyorlar ama çok ısrar etdim bakarız dedi drBen de iki istedim ama Türkiye’de yasal olarak 35 yaş altı olunca bir tane koyuyorlar, ben 33 yaşındayım. Yani tabi buna uymayan çok merkez ve çok doktor var ama bana gelince olmadı tabi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?