• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tüp bebek ve kist ikisi bir arada olurmu

hanim_aga

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Temmuz 2008
34
0
86
45
İstanbul
arkadaslar yaaa bir sorum olcak, ben bu ay tüp bebekle baslicaktim ama doktor dediki sol tarafimda 4 cm lik kist varmis, bana bir ay dogum kontroll hapi verdi ( GINERA ) eyer gitmese kist icindeki siviyi igneyle patlatiriz dedi. aranizda böyle bir sey yaptiran oldumu acaba bu sebebden dolayi yumurta toplamada sorun yasarmiyim cok tedirginim nerden cikti simdi bu kist yaaa.senağlama

merhaba canım bende senin gibi 2 ay önce tam tüp bebek tedaisine başlıyacakken kontrolde 3 cm lik kistim olduğunu söyledi hocam ve 1 ay doğum kontrol hapna devam edicez dedi çünkü kist varken tedaviye devam etmeleri mümkün değil... sonra doğum kontrol hapını kullandıktan sonra tekrar kontrole gittim ve kistimin geçmediğini öğrendim sonra hocam dediki kisti operasyonla aspire edicez yani patlatıcaz,bende tamam dedim ve ertesi günü operasyon gerçekleşti ve çok basit bir işlemdi ama tabi anestezi almadığın için canın biraz yanıyo neyse hemen işlemin ardından kan tahlili yapıldı ve e2 oranım yüksek çıktı e tabi kistten dolayı...e2 oranı yüksek olunca tedaviyi yinede iptal ediyolar...o ay yine ertelendi ve 1 ay doğum kontrol hapına devam ettim kist olmasın diye en son 6 gün önce adet oldum ve kontrole gittim herşey harikaydı ve şuan yumurtlama ilaçlarının 4.günündeyim nasipse cumartesi yada pazartesi yumurtalarım toplanıcak...yaa işte böyle bazen önümüze engeller çıkabiliyo ama oda allahtandır diyip sabır ediyoruz herşey yoluna girecektir sadece biraz zaman kaybın olur ama 1 ay çok uzun bir zaman değil neyse tatlım en kısa zamanda umarım iyi haberlerini alırrız öptüm byy

hadi yaa desene önümüzdeki aya gene ertelerler, peki kistin icini nasil bosatilar ??? bide anastasi istege göre veriliyormu ????

hadi yaa desene önümüzdeki aya gene ertelerler, peki kistin icini nasil bosatilar ??? bide anastasi istege göre veriliyormu ????

evet sanırım ertelenir canım ama hayırlısı olsun.uzun şiş gibi ince bir iğneyle vajinal yoldan giriyolar yani aşılama oluyormuş gibi ultrasonla o kisti belirleyip hemen o sivri ucu sokup içini boşaltıyorlar.eğer özel bir hastanede yaptıracaksan ayrıca isteyebilirsin benimki özelde olmuştu ama ben anestezi istemedim devlette anestezi veriyolarmı hiç bilmiyorum istersen onu drunla konuş canım işte böyle...:1hug:a.s.

merhaba
bende de kist vardı e2 sonucum normal çıktığı için tedavim ertelenmedi. iğnelerimin 2. günündeyim. sana e2 bakıldı mı canım çünkü dr um e2 nin önemli olduğunu söylemişti.

bendede tedaviye başlamadan önce kist oluşmuştu.iki kutu doğum kontrol hapı kullandım geçti.inşallah seninki de operasyaona gerek kalmadan geçer canım.

merhaba arkadaşlar bende aranıza yeni katıldım kendimi çok yalnız hissediyorum 2 senelik evliyim yaklaşık bir senedir çocuk sahibi olmak istiyoruz ama hiçbir sorun görünmemesine rağmen olmuyor tabiki nasip ama çooooook istiyorum klomen ve pregnly ignesinden sonra aşılamayı düşünüyorduk tam karar verdim gittim bide ne çıksın kist 2cm kadar bu zamana kadar hiç olmamıştı çok moralim bozuldu bugün doğum kontrol hapına başladım birilerine çok ihtiyacım var benim gibi olanınız var mı

arkadaşım tek sıkıntın bu olsun büyük ihtimalle kullandıgın ilaçlar yapmıştır bende mikro tedavimde iki kere yaşadım hiç sorun degil merak etme bu durumda yşayacagın en kötü şey bir ay ertelemek Allah daha büyük sıkıntı göstermesin herşeyin hayırlısı üzülme derim

arkadaşlar ben de aynı dertten muzdaribim.tam tedaviye başlayacakken 3 cm kist çıktı hapım bitti ama 10 gündür kahverengi döküntüler oldu sanki adet olmuş gibi devamlı birşeyler attım ve şimdi adetimi bekliyorum 2 gün önce olmalıydım çok ilginç sanki hastayım ama pembe renk sanki suluboya ancak sadece pette görüyorum,bu durumlar normal mi?

Bende adetimin 3. Günü gittim Rahime çizik atacak doktor bu ay ama kist var dedi Doğum kontrol hapı verdi 2 hafta kullanıp gitcem kist gitmişse çizik atacak gitmediyse ilaca devam edeceğim sanırım .. herşeyde bi hayır vardır ama hemen olup bitsin istiyorum inş kist gider :(

Back
X