- 4 Eylül 2019
- 4.647
- 3.131
- 83
- 42
- Konu Sahibi karadenizkizi1982
-
Allah razı olsun. Yooo ilgilenirim. Zaten onun özel ilgiye ihtiyacı var. Bilinci kapalı hastalığından ötürü. Bu yüzden bir yardımcımız var evde yatılı . Ben zaten bire bir ilgilenemiyorum çalıştığım için. Babam büyük destekçisi allah ona sağlık versin. Bir de abimler işte aynı apartmanda yaşıyorlar İstanbul^da. Ama hastanede şuan yoğun bakım hastası.Öncelikle Allah şifa versin annenize.
Siz ikinci çocuğa hamile kalırsanız anneniz ile ilgilenemeyecek misiniz?
Amin İnşallahAllahım anneciğinize de tüm hastalara da şifa versin inşallah.
O zaman yapın bence.Allah razı olsun. Yooo ilgilenirim. Zaten onun özel ilgiye ihtiyacı var. Bilinci kapalı hastalığından ötürü. Bu yüzden bir yardımcımız var evde yatılı . Ben zaten bire bir ilgilenemiyorum çalıştığım için. Babam büyük destekçisi allah ona sağlık versin. Bir de abimler işte aynı apartmanda yaşıyorlar İstanbul^da. Ama hastanede şuan yoğun bakım hastası.
Ne güzel bir durum pozitif sonuçlar almışsınız. Allah bu bebeğinizi de kucağınıza almayı nasip etsin inşallah. İşte iğneer falan 10 gün kulalnılıyor sanırım sonra opu yapılıyor ya opu zamanı beklenen kötü gerçek olursa!!!! Yine iğneler devam ediliyorken olmuş olsa gidilir . Opudan sonra olmuş olsa ben zaten evet dondururum birşey yaptırırım ama bir bilinmezlik var o yoruyo insnaı. Eşim psikolojin de çok öenmli bu durumda diyo. Ama ben o durumu aştım kendi içimde. Kendimi herşeye hazır etmeye çalışıyorum pikolojik olaraktan.Rabbim şifa versin inşallah... Ölümü hepimiz bir gün tadacağız ama sevdiklerimiz olunca hep başımızda dursunlar istiyoruzRabbim onları başımızdan eksik etmesin...
Bende tüp bebekle ilk kızımı kucağıma aldım şuan tekrar tüp bebek ile ikinciye hamileyim...
Şimdi şöyle söyleyeyim size tüp bebek süreci biraz uzun oyuzden siz şimdiden başlayın. Yumurtalar toplansın embriyolar oluştuktan sonra gerekirse rahim dinlerdirme istersiniz. Benim ilk kızımda tüp bebek merkezi zorunlu rahim dinlendirme yapıyoruz bizde böyle demişlerdi. 1.5 aylık gibi bir sürede rahim dinlendi sonrasında transfer oldu hem benim için çok iyi oldu. Çünkü yumurtalar oluşsun diye bir süru iğne, ilaç psikolojik yıpranma oluyor dinlenince insan rahatlıyor....
Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim çok sağolun.Annenize Allah şifa versin.
İyi olmayacaksa da rabbim çektirmesin.
Biraz daha bekleseniz hem anneniz hem de tedavinizin planlı bir şekilde devam etmesi için.
Canım, cevabın için teşekkür ederm. Ben bu doktorumla bayadır ilerliyorum zaten. Bir operasyon geçirdim zaten rahimden ameliyatıı yaptı ve 3 ay kadarda yan tedaviler. Şuan başlamak için gittiğimizde bu ay başlatamadı yumurtalar eşit büyüklükte olmalıymış falan dedi. Aralıkta başlayacak sanırım. YAni demek istediğim ön görüşmeler falan yapıldı. İğnelere başlayacak direk. Benim sürecin uzun süreceğini sanmıyorum. Bir de yumurta rezervimde tabiki azalma oldu şuan 6/7 adet yumurta çıkıyor kontrollerimde ortalama. Bir yıl daha beklersem yaş 40... Tüp bebekte de yaş ileri olunca pozitif sonuç alma şansımız azalıyor biliyorsunuzdur. Gebelik oluşursa sağlıklı bir şekilde ilerlerse sorunum klamaz benim.Tüp bebek bazen uzun sürece yayilan bi tedavi olabiliyor kimininki bir ayda tamamlanıyor kimininki bir yilda süreç uzunsa stres artabiliyor ve sürekli hastaneye zaman ayirmak gerekiyor öncelikle dr la bi görüşme yapın karar verebilmek adina ne bileyim mesela operasyon geçirmeniz gerekecek mi yoksa direk iğne ve ilaçlara mi başlayacak?yada bu tedaviyi bir yıl ertelemeniz durumunda bi kaybınız olur mu?yaşınız itibariyle yumurtalik rezerviniz azalmış olabilir mesela .ben sizin yerinizde olsam bu durumu dr ile ıstişare ederdim eğer erteleme durumunda sakinca yoksa biraz daha beklerdim yada tedavim kisa sürecekse başlardım diyorum ya bana göre bu karar tedavi sürecinin nas geçeceğine bağlı olurdu bi de sonrasi var tabi bu işin gebe kalirsaniz ayri bir sürece gireceksiniz
Evet bana bu kadar bir zaman lazım. Ama işte takdiri ilahi. Bugün de olablir 10 gün sonra da 3 ay sonradaEğer herşey yolunda giderse yumurta geliştirip toplama süresi 10-15 gün civarında sürüyor. Sonra ne zaman transfer olacağınızı ayarlayabilirsiniz.
Annenizin durumu olmasaydı da tüp süreci yoruyor inanın bana.Ne güzel bir durum pozitif sonuçlar almışsınız. Allah bu bebeğinizi de kucağınıza almayı nasip etsin inşallah. İşte iğneer falan 10 gün kulalnılıyor sanırım sonra opu yapılıyor ya opu zamanı beklenen kötü gerçek olursa!!!! Yine iğneler devam ediliyorken olmuş olsa gidilir . Opudan sonra olmuş olsa ben zaten evet dondururum birşey yaptırırım ama bir bilinmezlik var o yoruyo insnaı. Eşim psikolojin de çok öenmli bu durumda diyo. Ama ben o durumu aştım kendi içimde. Kendimi herşeye hazır etmeye çalışıyorum pikolojik olaraktan.
Ben artık kendimi bu sürece sokmak istiyorum. Beklemek istemiyorum. Dediiniz gibi sonu güzel oalcaksa çekilen şeyler unutulur allahın izniyle. Yeterki güzel sonuçlansın. 5. gün embriyosu mu transfer ettiler size? Maşallah. Yaşınız kaç sizin.Annenizin durumu olmasaydı da tüp süreci yoruyor inanın bana.
Çünkü okadar çok iğne kullanıyoruz ki artık göbeğim delik deşikti ve mosmordu. Bir kaç gün sonra o iğneler artık çok can yakmaya başlıyor ben bu süreçten hiç etkilenmedim zannediyordum ama opudan sonra 5 gün embriyo takip işlemi var o süreç çok zor en çok zorlandığım zamandı...
Ne zaman ki 5 tanesi çok iyi artık rahim dinlendirme zamanı dediler dünyalar benim olmuştu.
Evet çok zor bir süreç ama hepsine değdi iyiki zor da olsa o yollardan geçmişim ki şuan 2 yaşında bir kızım var. Geceleri uyanıp "anne elini ver" deyip elimi öpüp sonra başının altına koyarak uyuması benim için tarifi imkansız bir duygu... Zordu ama sonu çok güzeldi... Sonunu düşünün kendinizi üzmeyin ama kararınız olumsuza yakınsa biraz daha bekleyin...
Evet benim 5 tane dondurulmuştu hepsi de 5.gün..Ben artık kendimi bu sürece sokmak istiyorum. Beklemek istemiyorum. Dediiniz gibi sonu güzel oalcaksa çekilen şeyler unutulur allahın izniyle. Yeterki güzel sonuçlansın. 5. gün embriyosu mu transfer ettiler size? Maşallah. Yaşınız kaç sizin.
Ben tecrübeli olduğum için bu yazınıza cvp vermek istedimKirmak istemem ama annenizi kaybederseniz cicuk duşer diye endise ediyorsunuz gibi anladım ben..ama annezin kaybi durumuna hazırlikli gibi geldiniz bana. 1 ay beklemeniz iyileseceği icin degildi gibi yani. Bu durumu doktorla konuşun isterseniz
Bende tüp bebekle hamile kaldim sürecim 15 ay sürdü ve yorucuydu bunlari o yüzden yazdim ama sen toplama ve transfer aşamasına geçeceksin anladığım kadariyla.annenin durumu üzerinde olumsuz bir piskoloji birakmayacaksa başla o zaman en azindan yumurtalari toplatip dondurabilirsin bi yerden başlamış olursun hem herşey gönlünce olur insallahCanım, cevabın için teşekkür ederm. Ben bu doktorumla bayadır ilerliyorum zaten. Bir operasyon geçirdim zaten rahimden ameliyatıı yaptı ve 3 ay kadarda yan tedaviler. Şuan başlamak için gittiğimizde bu ay başlatamadı yumurtalar eşit büyüklükte olmalıymış falan dedi. Aralıkta başlayacak sanırım. YAni demek istediğim ön görüşmeler falan yapıldı. İğnelere başlayacak direk. Benim sürecin uzun süreceğini sanmıyorum. Bir de yumurta rezervimde tabiki azalma oldu şuan 6/7 adet yumurta çıkıyor kontrollerimde ortalama. Bir yıl daha beklersem yaş 40... Tüp bebekte de yaş ileri olunca pozitif sonuç alma şansımız azalıyor biliyorsunuzdur. Gebelik oluşursa sağlıklı bir şekilde ilerlerse sorunum klamaz benim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?