Tüp bebek tedavisinde rapor için aranan şartlar

latifeelif

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
4 Şubat 2008
801
5
38
HAYDİ ARKADAŞLAR BU BAŞLIKTA TOPLKANALIM.. EKSİĞİMİZ VARSA TAMAMLAYALIM..

1. Çiftler en az 3 yıllık evli olmalı,
  2. * Kadın 40 yaşından gün almamış olmalı,
  3. * Tıbbi kriter aranmadan tüp bebek işlemine geçilmesi için; kadının yaşı 38 ya da üzerinde ve tüpleri tıkalı olmalı,
  4. * Erkeklerde toplam hareketli sperm sayısı 5 milyonun altında bulunmalı,
  5. * Kadında açıklanamayan kısırlık varsa 3 kez aşılama yapılmalı,
  6. * Aşılama işlemi yaptırmasına rağmen kadında gebelik elde edilememiş olmalı.

arkadaşlar bende başarızız 1 aşılama geçirdim ama.. üniversite hastanesinde tedavi gördüm.. yaşım 22 ve 2 yıllık evliyim... doktorum tüp bebek tedavisine başlayalım dedi ama malesef şartlarım yaşım tüp bebek raporu almaya elverişli değil..

aramızda bu durumda olan arkadaşlar varsa toplanalım.. sıkıntılarımızı paylaşalım.. bekleyiş süresini hep birlikte atlatalım.... ne dersinizzzzz....a.s.

Rapor için aranan şartlar Direk tüp bebek tedavisi raporu alabilecek hastalar: Kadın yaşının 38 üzerinde olması.
Birden fazla sperm tahlilinde yıkama sonrası total motil sperm sayısının 5 milyonun altında olması.
Erkekte hiç sperm olmaması (Azospermi) Çift taraflı tüp tıkanıklığı.
Yukarıdaki durumlar dışında çiftin en az 3 yıl evli olması (35 ve üzen yaşlarda bu süre 1 yıl) ve en az 3 kere ilaç tedavisi ve aşılama yapılmış olması gerekiyor.

kızlar ben böyle bir yazı buldum internette araştırırken.. yani 22 yaşındayım ama eşimin spermleri 5 milyondan az çıkıyor ..bu durumda tüp bebek yaptırmam için bi engel kalmıyor değilmi.. benmi yanlış anladım yoksa?

canım neden dr unla görüşmüyosunki sen sonuçta sana ne dedi eşinin spermleri dahada azalmadan yapalım demi
burdaki tüm şartlarınmı olması gerekiyoda
en iyisi güvenilir yerden bilgi almak
Allah yardımcın olsun

Rapor alacaksan yeni kanunda yani 1 ekim 2008 den sonra yürülüğe giren, bayan yaşının 23 ve yukarısı olması gerekiyor. Ayrıca 5 yıllık sigortalı ve 900 işgünü prim yatmış olması gerekiyor

X