Tüp bebek tedavisinde eşimin tepkisi

Gldmergn

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Mart 2020
292
127
33
27
Merhabalar. Ben tüp bebek tedavisi görüyorum. Ve olumsuz şeylerde yaşadım tedaviyle ilgili. İlk gebeliğim kimyasal sonuçlandı. Bu zaman içinde çok fazla üzüldüm ve yıprandım. Eşim de ilk tedaviye başlamadan önce, sorun onda olduğundan böyle bir tedavi gördüğümüzü kimseye anlatmamamı söyledi. Başlarda sadece anne babalarımız ve görümcelerim biliyordu. Bende teyze ve yengesiyle her gün konuşan insanımdır. istanbula gidiyorum geliyorum kimseye söyleyemiyorum bi problem oluyo kendimce çözmeye çalışıyorum işte bi derdi sıkıntısı olan gelip anlatıyor üzülüp stres oluyorum vs vs. En azından en yakınlarım bilse özel durumum olduğunu farkında olsalar beni stres edecek şeyleri anlatmazlar, bir yere çağırdıklarında gitmediğimde anlarlar gibi düşünüyordum sonrasında yengeme ve teyzeme söyledim. Ben kendi açımdan pişman değilim. En basitinden birinin bi yardıma ihtiyacı olduğunda benim severek gideceğimi bildiklerinden hemen ararlardı ama bu süreçte gidemeyeceğimi bilip söylemiyorlar vs vs böyle bir sürü şey. Özetle söyledim ama eşim açısından da ona ihanet etmiş gibi hissediyorum. Sizce yaptığım çok mu yanlış? Buarada yengem ve teyzemin bildiğini de eşim bilmiyor. Onlarda asla yanlarında bişey demezler kimseye de söylemezler zaten.Etrafımızda bir sürü uzaktan akrabalarımız komşularımız var tedavi gören hepsini biliyoruz ama benim eşime böyle yapmam çok mu yanlış olmuş sizce?

Ahh sizi çok iyi anlıyorum aynı süreçteyiz ve maalesef kadın olarak herşeyi yüklenmeye çalışıyoruz ama olmuyor lütfen kendinize yüklenip sahada stres olmayın eşinizin düşüncesi de yanlış demek sorun sizden kaynaklı olsaydı bunu ayyuka çıkarmaktan çekinmeyecekti kendinizi yıpratmayın ..

Evet doğru söylüyorsun arkadaşım haklısın sorun benden kaynaklı olsaydı bu kadar ince düşünülmezdi asla. İlaçların yan etkileri bi yandan, evin işlerİ bi yandan... insan biraz anlaşılmak istiyor gerçekten biraz bi hak verilsin istiyor ya

Bende aynı sorunla mücadele ediyorum eş kaynaklı .. ve kaynanam sürekli aman kimse duymasın kafasında

Bende aynı sorunla mücadele ediyorum eş kaynaklı .. ve kaynanam sürekli aman kimse duymasın kafasında
Yani tüp bebek yaptırmak neden bu kadar kötü görülüyor anlamıyorum ki. Allaha çok şükür normal yoldan olmayanlar için böyle bir tedavi var çaresiz kalmıyor hiç kimse böylece. Benim tanıdığım yaptıranlarda var kimseye aa tüp bebek mi diye mana bulmuyoruz ki mesela aman ne bileyim garipler ya

Ayıp günah utanılacak bişey gibi görüyor insanlar malesef başına gelmeyen anlamıyor

Kendinizi suçlamayın siz paylaşmayı seçmişsiniz eminim siz de stres altındasınız ve paylaşmak istiyorsunuz. Eşinizi de şöyle anlıyorum ben de ilk çocuğumu tüp bebekle kucağıma aldım ve sorun bendeydi ben tüp bebek süresince "e nasıl oldu tuttu mu tutmadı mı, vah vah tüh tüh" laflarını duymamak için kimseye söylemedim ve eşime de söylettirmedim. Eşim bana başta çok kızdı ailesine söylemedik diye çok gönül koydu ama asla sözünden çıkmadı ben de sadece tüp bebek esnasındabakıma ihtiyacım olma durumunu göz önünde bulundurarak anneme ve büyük kız kardeşime söyledim ki onların yardımına da hiç ihtiyaç duymadım eşimle ikimiz hallettik. Ve o kadar rahattım o kadara rahattım tüp bebek süresince ne soran ne yoran ne akıl veren ne tüh tühçü ne vah vahçı vardı etrafımda. İlk denemem de bir kızım oldu çok şükür ama tüp bebek olduğunu kimse bilmez. Aslında saklamak zorunda kalmasak ne iyi olur ama insanlar ne yazıkki tüp bebeği bir sorun olarak görüyor ve çocuğun olsa bile o tüp bebek lafı bitmiyor. Kaç kere iş arkadaşlarımdan şunun çocuğu oldu ama tüp bebek biliyor musunuz lafı duydum ya da bir öğrencimizle igili konusurken çok başarılı ama biliyor musınuz o tüp bebekmiş denildiğini ve anladım ki insanların zihni bu tarz şeyleri ayıp olarak algıldıkça çocuğum olsa bile o tüp bebek kavramı adının önünde duracak ve dedim ki kendi kendime aferin bana iyi ki dememişim kimseye. Şimdi kızım 2bucuk yaşında kimse bilmiyor tüp bebekle olduğunu bazen ben bile unutuyorum o kadar yani çünkü hatırlatan yok ama o rahatlıkla yaşıyorum zihnimi yormadan. Şimdi ikinci bebeğime doğal yolla hamileyim çok şükür ve bunun bile üzerimde o baskıyı hissetmediğim için ya da düşünmediğim için o rahatlığın etkisiyle ve tabiki rabbimin izniyle olduğunu düşünüyorum.
Yani canım insanlar ne kadar okusa da bu konu da cahil ben olsam eşimi dinler çok yaymam bu kusur saklamak değil kendini ve yavrunu korumak emin ol . Uzattım belki ama paylaşmak istedim.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…