tup bebek tedavisinde akapuntur

aysegul86

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Mart 2008
144
0
Çocuk sahibi olma arzusu ve karşılaşılan zorluklar her defasında farklı yolların ve alternatiflerin denenmesine neden oluyor. Giderek artan bir biçimde tamamlayıcı tıp disiplini olarak kendine çağdaş tedavi yöntemleri arasında da yer edinen geleneksel Çin tıbbı yöntemlerinden Akupunktur, tüp bebekte de başarı şansını artırma konusunda iddialı. Bu konuda dünyanın dört bir yanından destekleyici ve umut verici çalışmalar yayınlanmaktadır.

TÜP BEBEK VE AKUPUNKTUR HAKKINDA BİLİMSEL DERGİLERDE YAYIMLANMIŞ OLAN ARAŞTIRMA SONUÇLARINDAN BAZILARI
- Almanya�dan Dr.Stefan Dieterle ( University of Witten/Herdecke-Dortmund) ve Çin�den Dr.Gao Ying (Huazhong University of Science and Technology,Wuhan) tarafından ortak yürütülen ve 225 hasta üzerinde yapılan araştırmada lutel fazda uygulanan akupunktur tedavisinin gebelik oranını arttırdığı gösterilmiştir. Bu araştırmada akupunktur tedavisi, embriyo transferinden hemen sonra ve 3. gün olmak üzere 2 kez uygulanmıştır, çalışmada vücut ve kulak noktaları kullanılmıştır.(1)

- Danimarka�da özel bir tüp bebek merkezinde 273 hastada yapılmış olan bir başka araştırmada, embriyo transferi sırasında uygulanan akupunktur tedavisinin, gebelik oranını akupunktur uygulanmayan gruba göre anlamlı düzeyde arttırdığı gösterilmiştir.(2)

- Göteborg Üniversitesi Nörobilim ve Fizyoloji bölümü akademisyenleri tüp bebekde akupunktur uygulamalarının etkinliği üzerine hazırladıkları raporda, akupunktur uygulamasının gebelik oranını arttırdığını belirtmişlerdir. Ancak farklı akupunktur protokollerinin uygulanmasından dolayı bazı çalışma sonuçlarında gebelik oranında artışın görülmediğini rapor etmişlerdir.(3)

- Almanya�da 160 hasta ile yapılan bir çalışmada embriyo transferi öncesi ve sonrasında uygulanan akupunktur tedavisinde gebelik oranı %42.5, akupunktur uygulanmayan grupta ise gebelik oranı %26.3 olarak bulunmuştur.(4)

- Akupunkturun stresi azaltıcı etkisi pek çok araştırmada gösterilmiştir. 241 hasta üzerinde yapılan bir çalışmada elektroakupunktur uygulamasının herhangi bir yan etki oluşturmadan antidepresan etki gösterdiği rapor edilmiştir.(5)

- İsveç Göteborg Üniversitesi�nde yapılmış bir çalışmada 10 infertil kadına uygulanan elektroakupunkturun uterus kan akımını arttırdığı gösterilmiştir.(6)

ben bu tedaviyi yapicam,benim gibi tup bebek yaptiran arkadaslara anlatiyorum ama pek onemsemiyolar ama biz degilmiyiz cocugumuz olmasi icin her yola basvuran okadar zahmetli tedavilere kalkisan bence sizde arastirin dk runuzla paylasin belkide bu yolla hamile kalmayi basarabiliriz pek zahmetli bir sey degil ki; zaten yapilan tedavi karsisinda bu hic bisey :allahim butun evlat ozlemiyle olan insanlara evlat nasip etsin okudugunuz iin allah razi olsun

aysegulcum haklısn tabı cocuk sahıbı olmayı ıstıyosak heryolu denıycez ben gerckten böle bişi oldgnu bılmıyodum tşk bılgı verdigın ıcın pekı bunun bellı malıyetı vardır ıllakı nekadar bılıyomusn sen

canim onun fiyatini bilmiyorum ama galiba icinde olur onu dr unla konusman lazim benim dr a dedim bana yapacak ama bence arastir ustune dus ins allahim gayretlerimizi bosa cikarmaz

canım akapunktur öyle para tuzagı olark kullanılıyorki kimse tabi güvenmez yok sigara bıraktırıyor yok zayıflatıyor yok sperm artırıyor vs uterusu kan akışı hızlandırmak için kızlar femoral masaj ve daha bir çok tekniği burada anlatmışlardı verdiğin rakamlar hoş ama kaynak güvenilirmi cidden oranı artırsaydı inan bana özel hastaneler bir akapunktur yapanla anlaşır transfer sonrası seanslara çagırırdı hem oranları artardı hem çok para kazanırlardı dene bakalım inşallah bebegin olur deneyimlerini bizimle paylaş ama transfer sonrası 3. gün ürpertici geldi

canım akapunktur öyle para tuzagı olark kullanılıyorki kimse tabi güvenmez yok sigara bıraktırıyor yok zayıflatıyor yok sperm artırıyor vs uterusu kan akışı hızlandırmak için kızlar femoral masaj ve daha bir çok tekniği burada anlatmışlardı verdiğin rakamlar hoş ama kaynak güvenilirmi cidden oranı artırsaydı inan bana özel hastaneler bir akapunktur yapanla anlaşır transfer sonrası seanslara çagırırdı hem oranları artardı hem çok para kazanırlardı dene bakalım inşallah bebegin olur deneyimlerini bizimle paylaş ama transfer sonrası 3. gün ürpertici geldi

denemedien bisey diyemezsinki bak orada dr ismi veriyo dr stefan dieterle o cikarmis bunu diyo o benim dr um akapuntur cikarildigi hastanede ben oluyorum tedavi ben deniyecem ben oraya bildigimi baylastim tabiki bende tam bir sonuc bilmiyorum ama ben insanlar her islemi yapiyolar sonra uzuluyolar negatif sonuc oldugunda eger bole bir sey etkiliyosa sonucu neden denemeyelim dedim ben yazdim takdir de sizin yap:uhm:tirip yaptirmamak sizin elinizde ben deniyecem allahin izniyle sen hic denedinmi tup bebek yoksa seninde benim gibi ilkmi

evet kzılar bende duydum bunu haberlerden akupuntur hormonları dengeliyomus ve bebek sahibi olmakta zorlasan kişilere uygulanıyomus bend edenemek istiyodum amaki sonucta fazla kilolar verdikten sonra hormonlar knediliginden dengeye girer diye düsündüm ve ben kilo vermeye basladım bunu dr söyledi bana kilo veriirsen dahada kolaylasur diye tabi aldgım ilaclar buna musait degil igneler bakalım bid ekilo verdikten sonra denicez hayırlısı

Acaba akupunktur yaptıran arkadaş varmı, nasıl uygulanıyor, bilgisi olanlar lütfen paylaşsın

canim bildigim kadariyla transfreden 3 gun once kulak sinir uclarina ve vucudun belirli yerlerine ve transferen 3 gun sonrada aynen dedigim gibi uygulaniyomus aratirmalarimda bunlari ogrene bildim ha bide yukarida arkadasinda yazisina deginmek istiyroum canim akapunturr sadece kilo vermede kullanilmiyo ve her hastaligin kendine uygun akapuntur cesitleri var bu aka puntur kolu verdirmeye yaramiyo neyse ben kactim kizlar kib byby:enbuyukkk:

X