Tüp bebek tedavisi ve sigara

simlumina

Üye
Kayıtlı Üye
14 Aralık 2024
496
268
18
31
Arkadaslar selam;
Ikinci kez yumurta buyutme surecindeyim. Ilk seferde gunde 3-4 taneyle sinirlandirabilmistim kendimi sigara konusunda. Opudan sonra eski duzenime malesef geri dondum sayica. Simdi de gunde 6-7 tane iciyorum malesef. Satilan en hafif sigara da olsa hic icmemem gerektiginin tabii ki farkindayim ama icmemek vucudumu daha beter strese sokuyor bence. Doktorum zaten dusuk rezerve sahip olanlar icin katiyen kullanilmamasi gorusunde. O israrla ustunu cizdikce benim icesim geliyor saka gibi. Cok da etkiler mi inanin bilmiyorum zaten on yildir iciyorum etkiledigi kadar etkilemistir malesef. Surda dokuz on gunde igneleri vurulurken ekstra bir olumsuzluk yaratir mi kafam karisti. Bir yandan da bir yakinimin doktoru tedavi gorurken transfere kdr stres olmamasi icin ayni duzende devam edebilecegini soylemisti mesela. Ama o cok tiryakiydi.
Bilmiyorum kafam cok karisik, bir yandan da normal yolla gebe kalanlar farkinda olmadan sigara alkolune devam ediyor ve ornegin baya bir gecikince ogreniyorlar gebeligi.
Ozetle icmemek icin ne yapilmali ya da sizler tedavi olurken nasil bir cozum getirdiniz bu ise?

Merhabalar canım, içmemeye çalışmak seni ekstra strese sokuyor olabilir ama içtikten sonraki suçluluk hissi de sinir bozucu oluyor. Bende genel olarak bi suçluluk hissi olduğu için bu konuda ketum davrandım. İçen arkadaşlarımdan uzak durdum, mümkün olduğunca haftada 1e falan düşürdüm. Zaten hava soğuk ekstra çaba gerekiyor sigara içmek için bugün de mesela çok canım istedi ama artık transfere hazırlandığım için içmedim dayandım. Ben en azından azaltman taraftarıyım. Aklıma geldikçe su iç veya bir iş bul kendine o anda… biliyorum cidden zor ama dişimizi sıkmamız gereken bir süreç oluyor maddi manevi

Merhaba, tedavinizde iyi şanslar öncelikle. Şöyle düşünün hamileyken bırakmakla uğraşacağınıza şimdiden bırakın ki gebeliğiniz daha keyifli geçsin. Ben de çok uzun süre günde 7-8 tane içtim bazen artıyordu bile. Tüp bebek tedavisine karar verince kendime bi bırakma tarihi belirlemiştim, mesela 1 şubat gb ve o tarihe kadar adım adım bıraktım. Önce en sevdiğim sigaraları bıraktım mesela yemekten sonra içilen sigara, akşam kahvesiyle içtiğim sigara gb. Belirlediğim güne doğru 1-2'ye düşürdüm, o gün gelince de son sigaram dedim ve dolu bi paketi attım gitti. Bırakalı 4,5 sene oldu çok şükür aklıma bile gelmiyor inanın. Yani tedaviyi etkiler etkilemez onu bilmiyorum ama gebelikte bebeği etkileyeceği kesin. Allahın izniyle eninde sonunda gebe kalacağınıza inanıp şimdiden bebeğiniz için sigarayı bırakıyorsunuz gibi düşününce daha kolay oluyor. :) Ben hamileyken iyi ki daha önce bırakmışım demiştim.

Cok tesekkur ederim oncelikle guzel dilekleriniz icin ne guzel siz kavusmussunuz darisi basimiza
En zorlandigim yemek ustu icilenler, cay kahve esliginde yoksa diger icislerimi gercekten cok yersiz ve otomatik ictigimi fark ettim azaltinca. Sanki yurekten icmek istemiyorum beynim ic komutunu veriyor rizam disinda iciyorum gibi bagimlilik mekanizmasini tarif ediyorum su an tam olarak farkindayim. Dediginiz gibi azaltarak birakmayi deneyecegim, bir anda bicak gibi kesebilecegimi dusunmiyorum pek

Su iciyorum cok dediginiz gibi, yakmak istedigimde de hemen odagimi degistirmeye calisiyorum. Esim icmiyor allahtan gozumun onunde surekli icilmiyor bu cok buyuk avantaj. Zaten evde asla icmiyorum, balkona cikmam gerekiyor kat kat giyinip. Kendimize yaptigimiz iskenceler ah allahim cok guzel yapmissiniz icmeyi birakarak, umarim en azindan transfer zamanina temelli birakabilmis olurum ben de sizin gibi

Merhaba ben opu sürecinde azalttim transferden sonra icmemistim pozitifti canim da istememisti bebegimin kalbi durup kurtaj olduktan sonra eskisinden fazla iciyorum birden birakmak kolay olmayabilir farkindayim en azindan azaltin belki transfer olunca icmek istemezsiniz bebisiniz varken

Kaybiniz icin cok uzgunum. Iste stres bizim cogaltmamiz veya tekrar baslamamiz icin cok buyuk bir tetikleyici malesef. Bunca yil ictikten sonra da bicak gibi kesmek cok gozumde buyuyor. Hamile kalabilsem agzima surmezdim inanin ki korkumdan.. keske bir yolu olsa da tiksinebilsem diyorum su an bile azaltinca fark ettim ki her gun yikanmama ragmen ustum basim sacim ne kadar kotu kokuyormus

Evet evde içmemen çok iyi iş yerinde içiyorsan da molalarında başka şeyler yapmaya çalış canım uzaklaş sigara arkadaşlarından yolun sonu güzel olacak öyle düşün. Cidden tüp bebek maddi manevi büyük bir çaba ve onu baltalayacak her türlü şeyden uzak durmamız en mantıklısı transfer öncesi yaptığımız her şey bize artı puan

Evet kendime kiziyorum inanin yedigimize ictigimize bu kadar dikkat etmeye calisirken kendi kendimi sabote ediyorum sigara icerek diye… cunku cok emekler veriliyor simdiden yoruldugum anlar oluyor inanin hepsi guzel bir amac icin sonu guzel olsun yeter ki

Canım bir arkadaşım bu isteğini tarçın çubuğu ile bastırabildi. Bir tarçın çubuğunu ağzına alıp üfle, içine çek. Belki elin ve ağzın boş kalmazsa biraz daha iyi hissedersin.

Kesinlikle öyle sonu güzel olacak bunca emekle inşallah güzel sonuçların olur

Canım bir arkadaşım bu isteğini tarçın çubuğu ile bastırabildi. Bir tarçın çubuğunu ağzına alıp üfle, içine çek. Belki elin ve ağzın boş kalmazsa biraz daha iyi hissedersin.
Ay harika bir fikirmis, denemekle bir sey kaybetmem cok sagolun aklima yatti su an evcilik misal

Sonuç negatif olur ve kendınızı suçlama potansiyeliniz yoksa için stres olmayın .
Stres daha çok zarar veriyor .
günde 3 tane yemek arkasıyla sınırlandırın,çünkü vücut en çok o zaman tetikliyor yemek arkasına .
Ama kendınızı suçlayacaksanız yada eşinizin sizi suçlama potansıyeli varsa sık dişini verme canını

Amin İnşallah darısı sizin ve isteyen herkesin başına olsun.

Eşim yapmaz da ben kendimi yiyebilirim her seye sabrediyoruz bu surecte, buna gelince su koyveriyorum hala

Ben bütün süreçte içtim maalesef transfer oldum hala da içiyorum şu an elimde sigara konusu biliyorsun kafamızda bitirmemiz gereken bişy buna bi çözüm olduğunu düşünmüyorum

Ben bütün süreçte içtim maalesef transfer oldum hala da içiyorum şu an elimde sigara konusu biliyorsun kafamızda bitirmemiz gereken bişy buna bi çözüm olduğunu düşünmüyorum
Biorezonans la birakti bir tanidigim, gunde iki paket iciyordu ama o. Son care onu dusunuyorum ama yazin seansi 8bin tlydi. Hos bugune kadar ictigimiz sigalaralarin masrafini hesap etsek daha cok uzuluruz

Biorezonans la birakti bir tanidigim, gunde iki paket iciyordu ama o. Son care onu dusunuyorum ama yazin seansi 8bin tlydi. Hos bugune kadar ictigimiz sigalaralarin masrafini hesap etsek daha cok uzuluruz
Nedense hiç araştırmadım denemedim de bırakmayı sadece azaltmaya çalıştım dönem dönem azalttım tekrar çoğalttım işin bende biteceğinin farkındayım aslında ama sigara içen anlar ki stres olduğumuzda ilk yaptığımız şey sigara içmek tüp bebek süreci de başından sonuna stres benim için

Malesef kendimizi rahatlatiyoruz saniyoruz icerek ben de sizin gibiyim umarim sonucunuz pozitif cikar bu da vesile olmus olur sonsuza dek agziniza surmezsiniz bir daha

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…