Tüp Bebek Tedavisi Ne Kadar Sürer?

Merhaba hocam size birsey sormak istiyorum ben eylul ayinda hamile kaldim 8 haftaliklek gebelik kesesi gelismedigi icin kurtaj oldum kurtaj sonucu pataloji dis gebelik dedi bende birde disa dogru buyuyen miyom vardi doktorum acik ameliyat onerdi hem gebeligi almis hemde miyomu almis oluruz dedi ertesi gun ameliyat oldum malesef sag tupum alinmis tuplerimin cok hasarli oldugunu soyledi doktorum sol tupumde bagirsaklara bogum bogum yapisikmis ondada cok hasar varmis benim normal yolla hamile
Kalmam imkansiz mis tup bebek tedavsi olabilirmis bu konu hakinda bi fikir soylerseniz sevinirim

Arkadaşlar 15 aylık evliyiz çocuk istiyorduk bir dönemdir olmuyordu sürekli doktora gittim bir sorun yok görünüyordu eşimi ikna edemiyordum korkuyorum bişey çıkarsa diyordu. Ve korkulan oldu eşim maalesef azosperm. Ve ameliyatla düzeltilme şansı yok. Sperm üretiliyor ancak meniyle buluşmuyor. Sperm kanali cok uzun oldugu icin ameliyatla düzeltilmesi riskliymiş. Tüp bebeğe yönlendirdiler. Aileler henüz bilmiyor. Zorlu bir süreç ve korkuyorum.

Merhaba hocam bu durum da tüp bebek gerçekşeşebilir mi?

+4 leri doru hzl hareketli (%) : %4

+3 Yava dorusal olmayan hareketli (%) : %32

+2 Yerinde hareketli (%) : %4

+1 Hareketsiz (%) : %60

SPERM MORFOLOJK ANALZ

NORMAL SPERM : %0

AMORF BA : %64

BYK BA :%6

KÜÇÜK BA :%2

UZUN BA : %2

STOPLAZMK DROBLET: %2

SERBEST BA : %2

BOYUN ANOMALS: %10

KUYRUK:%8

PNHEAD: %4

MERHABA HOCAM, TESTİN TAM METNİ AŞAĞIDAKİ GİBİDİR, BU DURUMDA TÜP BEBEK OLMA İHTİMALİ VAR MI, ŞANSIM NE KADAR ACABA ? MORFOLOJİ SIFIR

Bulunan Değer Referans*

Abstinans süresi : 3 Gün 3-5 gün

Renk, görünüş : homojen opak, homojen

Aglütinasyon : - <%5

Viskozite : + normal

Likefaksiyon : 30 dk < 30 dk.

Volum : 2 ml >=1,5 ml

Lökosit : 0,1 1 milyon/ml

Konsantrasyon : 50 milyon =15 milyon/ml

Total sayı : 100 milyon >39 milyon

Total motilite (%) : %40 >40milyon

+4 İleri doğru hızlı hareketli (%): %4

+3 Yavaş doğrusal olmayan hareketli (%) : %32

SPERM MORFOLOJİK ANALİZ

AMORF BAŞ : %64

BÜYÜK BAŞ :%6

KÜÇÜK BAŞ :%2

UZUN BAŞ : %2

SİTOPLAZMİK DROBLET: %2

SERBEST BAŞ : %2

BOYUN ANOMALİSİ: %10

PİNHEAD: %4

MERHABA HOCAM, TESTİN TAM METNİ AŞAĞIDAKİ GİBİDİR, BU DURUMDA TÜP BEBEK OLMA İHTİMALİ VAR MI, ŞANSIM NE KADAR ACABA ? MORFOLOJİ SIFIR

Bulunan Değer Referans*

Abstinans süresi : 3 Gün 3-5 gün

Renk, görünüş : homojen opak, homojen

Aglütinasyon : - <%5

Viskozite : + normal

Likefaksiyon : 30 dk < 30 dk.

Volum : 2 ml >=1,5 ml

Lökosit : 0,1 1 milyon/ml

Konsantrasyon : 50 milyon =15 milyon/ml

Total sayı : 100 milyon >39 milyon

Total motilite (%) : %40 >40milyon

+4 İleri doğru hızlı hareketli (%): %4

+3 Yavaş doğrusal olmayan hareketli (%) : %32

SPERM MORFOLOJİK ANALİZ

AMORF BAŞ : %64

BÜYÜK BAŞ :%6

KÜÇÜK BAŞ :%2

UZUN BAŞ : %2

SİTOPLAZMİK DROBLET: %2

SERBEST BAŞ : %2

BOYUN ANOMALİSİ: %10

PİNHEAD: %4

Merhabalar Hocam,
1,5 yildir evliyiz 6 aydir korunmuyoruz. Benim adet düzensizliğin var ve prolaktin hormonumun yuksekligi disinda bir sorun olmadigi soylendi. Bu yuzden de dostinexe basladim. Eşim için ise iki kez sperm analizi yaptırdık ve ilkindeki gibi -ekteki resimde gorebileceginiz- morfoloji %0 çıktı. (Esim 29 yasinda, ben 23 yasindayim)
Bu durumda çocuk sahibi olabilmemiz için ne yapmamız gerekiyor? Tıbben çocuk sahibi olabilmemiz mümkün mu? Ve ne yazık ki birkac urologa gitmemize ragmen aydinlatici bir bilgiye sahip olamadık.
Yardımcı olabilirsiniz çok memnun oluruz.
Şimdiden çok tesekkur ederiz...

Eklentiler

• IMG_20160310_170417.jpg
    54,6 KB · Görüntüleme: 68
mr fsh 11 benım tüp bebk şansım nedir tabı tüpün biride tikalı
merhabalar : fsh 10 mlu /ml un uzerıne cıktıkca yumurtalık rezervınde azalma basladıgına ısaret eder.bu baglamda amh hormon degerınız kontrol edılıp yapılacak usg ıle sag ve sol yumurtalıkta antral folıkul ( 3-9mm capında yumurta kesecıklerı) sayımı yapılmalıdır. Tüm bu bılgıler ısıgında bol sans dılerım.

merhabalar : yapılacak hısteroskopı ( vagınal yoldan optik bır sıstemle rahım içine gırılerek rahım ıcındekı sekıl bozuklugunun duzeltılmesı) ıslemı ıle rahım ıcındekı perde ( subseptum)durumu duzeltılmelıdır. Aksı halde gebelık olusumunda gucluk ya da olumsuz gebelık sonucları ( düşükler) ıle karsılasabılırsınız . Gecmıs olsun dıleklerımle.

merhabalar : Merhabalar : Sperm değerlendirmesinde bir kaç farklı kriter vardır. "Kruger kriterleri" özellikle spermdeki şekil bozukluklarını (morfolojı)göz önüne alan mikroskobik bir değerlendirme metodudur.
Özel bir boyama sonrası sperm şekil (morfoloji) özellikleri incelenerek sperm örneğinin fertilite (doğurganlık) kapasitesi belirlenir.Sperm baş, boyun , kuyruk kısımlarından olusur. Kruger kriterler ile baş, akrozom, çekirdek, boyun, kuyruk ve orta parça anormalikleri değerlendirilmektedir. Örnegın yuvarlak , toplu iğne başı seklınde olan Globozospermia adı verılen şekıl bozuklugunda akrozom(akrozom:yumurtanın dış kısmını yapışacak olan enzimleri taşır) ya yoktur ya da cok kücüktür.Bu şu anlamına gelmektedir ki böyle anomaliye sahip spermlerin dölleme kabiliyeti yoktur.Bu veriler morfoloji ile fertilizasyon( döllenme) arasındaki korelasyonu net bir şekilde ortaya koymaktadır.Morfolojı bozukluklarında gebelık olusabılır ancak anormal gelişimi veya düşükle sonuçlanabilir. Buna ilaveten oksidatif hasar yüzünden sperm başının maruz kaldığı stres de kötü döllenmeye neden olabilir.Tüp bebekte Mikro-chip metodu ıle sperm sayı ve kalıtesı cok düşük numunelerde morfolojık ve genetık bakımından en iyi durumda olan spermlerı ayırarak secmeye imkan yakalamaktayız.Döllenme problemlerınde Ca iyonofor denılen bazı kımyasallar ıle sperm aktıvasyonu yapılabılmekte ve döllenme oranı artırılabılmekte .Bol sans dılerım

Merhabalar :
Gebelik için bayan yaşı ,yumurtalık rezervı ve her ay düzenli adet görmesi oldukca onemli. Tüplerin sağlıklı ve açık olması gereklı . Erkeğin sperm sayı ,hareket ve morfolojısının normal olması gebelık olusumu ıcın gereken faktorler arasında yer alır. Tüm bunların normal olması halınde bile %15-%20 hastada gebelık olusmayabılır. Buna açıklanamayan kısırlık dıyoruz. Bu tür infertilite(kısırlık) durumunda tetkıkler ve muayene ıle görünür bır problem tesbıt edemeyebılırz. Tedavı metodu olarak yumurtlatma ve /veya aşılama metodu ;gebelık olusmaması halınde ıse tup bebek önerılmekte.Bol sans dılerım.

hocam yani ben didelfis mi.yoksa septum mu var..dun ara kanamam oldu dr vajinal muayne etti .giris tek dedi.

merhabalar
hocam yani ben didelfis mi.yoksa septum mu var..dun ara kanamam oldu dr vajinal muayne etti .giris tek dedi.
merhabalar : didelfis durumunda 2 ayrı rahim ağzı gırısı ve 2 kavıte durumu soz konusu olmaktadır.sızın muayenenızde tek rahım agzı girisi varlıgı didelfıs olmadıgını desteklıyor.Gecmıs olsun dıleklerımle.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…