• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tüp bebek tedavimde neler yaptim

Kizlar merhabalar ben 3 yillik evliyim ve polikistikover hastasiyim . Tup bebek tedavim cok sukur pozitif sonuclandi ve ben hep burdan arastirma yapardim. Söz vermistim sonucum pozitif olursa bende post paylasip aklinda soru isareti olanlara yardimci olmak icin. Sorusu olan varsa tedavimde ne kullandim, nelere dikkat ettim, transfer zamani ne yaptim, sonucumu ne zaman ogrendim, degerim nasil artti seve seve cevap veririm. Emek veren, isteyen herkese Rabbim en kisa zamanda hayirlisi ile nasip etsin insallah

Merhaba .. izmirde yaşıyorum irenbe tüp bebek merkezine çarşamba gününe randevu aldım.. korkularım çok fazla bana yardımcı olursanız aşamalarda neler yaşandığı ile ilgili çok öemnun olurum

Merhaba .. izmirde yaşıyorum irenbe tüp bebek merkezine çarşamba gününe randevu aldım.. korkularım çok fazla bana yardımcı olursanız aşamalarda neler yaşandığı ile ilgili çok öemnun olurum
Merhabalar oncelikle sonunda umarim cok cok guzel haberler alirsiniz. Korkularinizi anliyorum hic bilmedigimiz baska bi sey icinde tedirginliklerimiz oluyo normal hayatta mesala yeni bi ise girdigimiz zaman,yada evlenirken veya ev alirken 😇 buda onun gibi bisey aslinda korkulacak caninizin yanacagi hicbisey yok tedavide. Tedaviye adetin ikinci veya ucuncu gunu baslaniyo basta butun hormon testlerinize bakilip anormallik olup olmadigi kontrol ediliyo zaten varsa bununla ilgili ilac tedavisi goruyosunuz.eger yoksa hemen verilen ilac ve ignelere basliyosunuz . Igne sizi asla korkutmasin kucucuk ucu ince olan bi igne agrisi olmuyo emin olabilirsiniz. Bu surecte yaklasik dort bes gunde bir kontole cagirilip yumurtalarin buyumesi takip ediliyo ve ignenin dozlari buna gore degisiyo eger buyume yavassa doz artilip buyume hizliysa doz azaltilip devam ediyo. Sonra 17 18 mm ustune ulasmis yumurtalar olunca yumurta toplama islemi yapiliyo. Bunda da korkulacak hicbisey yok zaten uyutuluyosunuz siz uyaninca hersey bitmis oluyo bununla beraber bir hafta agriniz olabilir kasiklarinizda ve mesane bolgesinde endise edecek bisey yok geciyo sonrasinda. Yumurtalar toplandigi icin bir hafta on gun sorna adet oluyosunuz bu adet gecince ikinci adette eger dondurulmus embriyo verilecekse o zaman transfer yapiliyo. Transfer den herkes cok endise ediyo ama bildigimiz vajinal ultrason gibi bes dk suren bi islem hicbir aci sizi hissetmiyosunuz.transferden sonra uc dort saat hastanede yatiyosunuz ve test sonucunuza kadar kendinize cok hassas davraniyosunuz ve test sonucu zamani Allah in izniyle pozitif sonuc aliyosunuuuuzzz 🤗🤗🤗

Merhabalar oncelikle sonunda umarim cok cok guzel haberler alirsiniz. Korkularinizi anliyorum hic bilmedigimiz baska bi sey icinde tedirginliklerimiz oluyo normal hayatta mesala yeni bi ise girdigimiz zaman,yada evlenirken veya ev alirken 😇 buda onun gibi bisey aslinda korkulacak caninizin yanacagi hicbisey yok tedavide. Tedaviye adetin ikinci veya ucuncu gunu baslaniyo basta butun hormon testlerinize bakilip anormallik olup olmadigi kontrol ediliyo zaten varsa bununla ilgili ilac tedavisi goruyosunuz.eger yoksa hemen verilen ilac ve ignelere basliyosunuz . Igne sizi asla korkutmasin kucucuk ucu ince olan bi igne agrisi olmuyo emin olabilirsiniz. Bu surecte yaklasik dort bes gunde bir kontole cagirilip yumurtalarin buyumesi takip ediliyo ve ignenin dozlari buna gore degisiyo eger buyume yavassa doz artilip buyume hizliysa doz azaltilip devam ediyo. Sonra 17 18 mm ustune ulasmis yumurtalar olunca yumurta toplama islemi yapiliyo. Bunda da korkulacak hicbisey yok zaten uyutuluyosunuz siz uyaninca hersey bitmis oluyo bununla beraber bir hafta agriniz olabilir kasiklarinizda ve mesane bolgesinde endise edecek bisey yok geciyo sonrasinda. Yumurtalar toplandigi icin bir hafta on gun sorna adet oluyosunuz bu adet gecince ikinci adette eger dondurulmus embriyo verilecekse o zaman transfer yapiliyo. Transfer den herkes cok endise ediyo ama bildigimiz vajinal ultrason gibi bes dk suren bi islem hicbir aci sizi hissetmiyosunuz.transferden sonra uc dort saat hastanede yatiyosunuz ve test sonucunuza kadar kendinize cok hassas davraniyosunuz ve test sonucu zamani Allah in izniyle pozitif sonuc aliyosunuuuuzzz 🤗🤗🤗
Nasıl güzel bir anlatım bu böyle 👏😃 çook tşk ederim verdiğiniz bilgilere🙏🏻 Tecrübelerinizden yararlanmak isterim eğer tedaviye başlarsam danışırım izniniz olursa 🙏🏻 Allah herkesin gönlüne göre versin inşallah .. sizlerinde🙏🏻

transfer snrasi neler yedinz neler yaptnz
Transferden sonra doktorum bana uc gun boyunca sadece yemek ve wc icin yerimden kalkmam gerektigini soyledi onun disinda hep yattim ve bu uc gun icinde dus almakta yasak. Uc gun sonunda yemek yapabilir bulasik yikayabilirsiniz kendinizi yormadan kesinlikle agir kaldirma bi yere uzanma ani hareket yasak . Ve cok hareket edilmedigi icin kabizlik oluyo kesinlikle ıkınmak yasak o yuzden mutlaka kayisi hosufi yapip sabah ac karina bi kase posasiyla beraber icmenizi oneririm. Ozel olarak bisey yemedim ben sadece ilaclarimi duzenli kullandim ve bol su ictim su.cok onemli dus alirken de ılık suyla alin mutlaka sicak olmasin mumkunse ayakta alin

Nasıl güzel bir anlatım bu böyle 👏😃 çook tşk ederim verdiğiniz bilgilere🙏🏻 Tecrübelerinizden yararlanmak isterim eğer tedaviye başlarsam danışırım izniniz olursa 🙏🏻 Allah herkesin gönlüne göre versin inşallah .. sizlerinde🙏🏻
Aminn insallah hepimizin. Tabiki seve seve cevaplarik akliniza takilan bisey olursa

meltem hanım çok geçmiş olsun mevlam gönlünüze göre versin daha hayırlısını ikizleri nasip etsin inşallah :) dün tüp bebek için iğneye başladım ilk tedavım aşırı streslıyım biraz moral ve destek için nette araştırma yapıyordum sizin yazılarınızı okudum hayatımda hiçbir siteye üye olmadım sırf sizi merak ettiğimden üye oldum nasılsınız

Bende ignelerimi saatinde yaptrmaya calisiyorum ananas yiyebilrim denicem stres malesef tup bebege basladigimdan beri de cok fazla gerginim pazartesi kontrolum var doktora soylicem ilaclarin seyrini degistirmicek bir rahatlatici bisey onerirse bitkisel yada normalbkullanmaknistiyorum ve ben 15 yillik evliyim yasim 35 ilk denememiz
Ben melisa cayi iciyorum iyi geliyor ama doktora sormadan icme sen yan etkisi var mi bilmiyorum

meltem hanım çok geçmiş olsun mevlam gönlünüze göre versin daha hayırlısını ikizleri nasip etsin inşallah :) dün tüp bebek için iğneye başladım ilk tedavım aşırı streslıyım biraz moral ve destek için nette araştırma yapıyordum sizin yazılarınızı okudum hayatımda hiçbir siteye üye olmadım sırf sizi merak ettiğimden üye oldum nasılsınız
Cok tesekkur ederim guzel dusunceleriniz icin 🤗🤗🤗 iyiyim tutunmasi icin cok dua ettigim bebegime simdi de düsmesi icin dua ediyorum ama annesi gibi inat😂😂 Allah hepimize hayirli saglikli evlatlar versin insallah iyiyim sukur bunda da guzel sonuc aldim en azindan hamile kaldim ama bebegimiz tüpe tutunmayi tercih etmis yapacak bisey yok önumuzdeki maclara bakicaz artik 😝

AMİNNNNNNNNN :) En çok birbirine yapılan duan kabul olurmuş derler. mevlam tüm hayırlı dualarımızı kabul etsin inşallah

Kizlar merhabalar ben 3 yillik evliyim ve polikistikover hastasiyim . Tup bebek tedavim cok sukur pozitif sonuclandi ve ben hep burdan arastirma yapardim. Söz vermistim sonucum pozitif olursa bende post paylasip aklinda soru isareti olanlara yardimci olmak icin. Sorusu olan varsa tedavimde ne kullandim, nelere dikkat ettim, transfer zamani ne yaptim, sonucumu ne zaman ogrendim, degerim nasil artti seve seve cevap veririm. Emek veren, isteyen herkese Rabbim en kisa zamanda hayirlisi ile nasip etsin insallah
Merhaba öncelikle hayırlı olsun bende 4 senelik evliyim ve son 1,5 senedir hep bu konular üzerine ameliyatlar Ve tedavi gördüğüm için sonuçları iyi olan herkes için çok seviniyorum ve bana hep umut veriyor kolay süreçler değil maalesef bende aynı sıkıntıdan dolayı ameliyat oldum filmler ilaçlar derken pandemi tamda tedavimi aksatacak derken çok iyi bir doktor ile tanıştım ve diğer doktorumun aslında oyaladığını anladım çünkü normal yolla gebe kalamayacaktım neyse çok şükür tedavi süreci başladı ve geçen perşembe transferim yapıldı şimdi istirahat devam edilen iğne ve ilaçlar Rabbim herkese nasip etsin beklemesi zor sabır işi tabi ki ben transfer sonrası herkes mutlaka belirti ağrı yaşıyormu onu merak ediyorum aslında benim çok hafif kasık ağrılarım var o kadar ilk transferim ve yaşım 38 tedirgin olmamak elde değil 🙏🏻 Sizin düşüncenizi merak ediyorum

Merhaba Bende polistik över hastasiyim tüp bebek yaptım belirti varmıydı 12 günlük bekleyiş sürecinde

Hastanın durumuna göre protokol ler varmış uzun ya da kısa olabiliyo tedavi süresi ilaçlar değişik oluuo

Back