Tüp bebek süreci hakkında bilgi lütfen

Candy7777

Mother of two angels🕊️🕊️
Kayıtlı Üye
14 Haziran 2023
6.534
5.401
23
Herkese merhaba
Kısaca hikayemi anlatayım 23 yaşındayım 5 senelik evliyim hiç korunmamamıza rağmen klomenle anca 2.5 sene sınra ikizlerime gebe kaldım maalesef 28 haftada erken doğumla kaybettim
Doğumdan sonra 1.5 sene oldu 2-3 kimyasal dışında gebe kalamadım. Pcos, insülin direnci hafifte pıhtılaşmam var. Evet yaşımız genç ama bebeklerimi kaybettikten sonra o boşluğu doldurmak için can atıyorun ama olmuyor çok üzülüyorum.
Yılbaşından sonra ocak ayında tüp bebek düşünüyoruz ama hiç bilgim yok ne nasıl nedir?
Bana anlatabilir misiniz? Adet oldun gittin ne yapılıyor neyden başlanıyor? Sormamın sebebi de yurt dışından gelicez eşimin iş durumları var ne kadar izin alması gerekiyor bizim ne kadar orada kalmamız gerekecek? Bu arada Aret Kamarı düşünüyoruz doktor olarak. Şimdiden teşekkürler

Gecmis olsun Rabbim insaAllah nasip etsin anneligi size
Adet oldunuz yumurta buyyltmek icin ilac kullaniyorsunuz. Catlatma ignesi vuruyosunuz sanirim 36 saat sonra yumurtalar toplaniyor. Yumurta toplanirken esinizde sperm veriyor. Ve embriyo olusturma islemi basliyor. Yumurta toplama islemi kolay ama fazla yumurta olusunca sonrasinda adet sancisi gibi agrilar oluyor. Embriyolar olusurken size her gun arayarak embriyologlar bilgi veriyor.
Mesela benim 18 yumurtam toplandi 14 tanesi dollendi ama 5. Gune 4 tanesi gitti. Donduruldu o 4 tane. 2 tanesi yavas gelisti 6. Gun onlarda donduruldu.
Eger taze transfer olucaksaniz bi kac gun icinde hemen transfer oluyosunuz ama rahim dinlendirme yapilcaksa en az 2 ay bekliyorsunuz. Bu surecte rahminiz dinlenirken moral motivasyon olarak sizinde dinlenmeniz saglikki beslenmeniz cok cok onemli.
Transfer surecinde ilac kullanıyorsunuz rahim duvari kalinlasiyor progestron kullanmaya baslayarak transfer oluyorsunuz her doktorun tarzi farkli bu surecte bi cok tedavi yöntemi var. Embriyo tutunmasi icin..
Transfer olduktan sonrada 12 gun sonra sonucunuz belli oluyor...
Bu surec toplamda 3 4 ay surebiliyor bazi durumlarda daha uzunda surebilir..
Sonu guzel olsun insaAllah Rabbim isteyen herkese nasip etsin kalbi yuregi anne olan herkesin evini şenlendirsin Rabbim.
Bu arada yumurta takibinde sadece kadin gerekli . Yumurta toplamada erkek ve kadin gerekli transferde erkek ve kadin gerekli es olmadan transfer olmuyor. Yani bi sure siz git gel yaparsiniz eger esiniz yogunsa.

Yanıtladığınız için çok teşekkür ederim. Dondurulmuş transfer olunca tutma şansı daha mı yüksek oluyor? Transferi neden eş olmadan yapmıyor acaba ilk defa duydum? Bir de ilk gittiğimizde hangi testler yapılıyor? Kusura bakmayın çok soru soruyorum

Ben bahcecide olmustum tedavimi benden istedikleri testler duruyor bakin atim size fotografini...
Benim doktorum dondurulmuşda sans daha fazla diyordu.
Eş olmadan transfer yapilmiyor bisuru imzalar atiliyor. Girdiginiz odalarda yuz taramalari yapiliyor yanlis durum olmasin diye sanirim.

Bu arada erkekten de spermiogram isteniyor

Eklentiler

• Screenshot_20241128_100724_WhatsApp.jpg
    73,5 KB · Görüntüleme: 33
Merhaba canım. Türkiye de mi yapacaksınız. İnşallah ilk denemede tutar. Dualarımdasin

Genetik falanda var galiba bunların içinde pek anlamıyorum. Ben hsg martta çektirdim ama sanırım o geçerli olmaz. Yüz tarama falan iyimiş Allah korusun yalnışlık yapılır bunların hepsi kanda bakılıyor değil mi

Evet kanda bakiliyor hsg gecerli olmaz 6 ay demisti bana doktorum zaten tup bebege basliyosan herseyi sifirdan yapmanda fayda var.benim rahmimin T seklinde oldugunu en sonki tup bebek tedavimde ogrendik

Evet kanda bakiliyor hsg gecerli olmaz 6 ay demisti bana doktorum zaten tup bebege basliyosan herseyi sifirdan yapmanda fayda var.benim rahmimin T seklinde oldugunu en sonki tup bebek tedavimde ogrendik
Aaa öylemi demek hsg yi de iyi bir yerde çektirmek lazım. Doğru tüp bebeğe başlanacaksa herşeyin sıfırdan başlanması daha mantıklı. Sabırla cevapladığın için teşkkür ederim çok sağol

En can alıcı noktasını unutmuşum. Aşağı yukarı ne kadar tutuyor acaba

Merhaba ben de kendi sürecimi anlatayım size fikir olsun. Eşim önce sperm testi verdi, ben de rahim filmi çektirdim. Bizde tüp tıkanıklığı vardı ve doktorumuz ona göre planlama yaptı. İlk başta bize eşimle kullanmamız için vitamin verdi ve 1 ay boyunca kullandık düzenli olarak. Sonrasında da yumurta toplama oldu. Regl ile birlikte gittim, doktor vajinal muayene ediyor. Yumurtalık, rahim vs bakılıyor. Ve yumurtaları büyütmek için iğne veriyor. Ben bu süreçte tarlusal hap ve gonalf iğne kullandım. Yaklaşık 1,5 hafta boyunca yumurta büyüttük. 3 günde bir kontrole gittim, her seferinde vajinal ultrason ile yumurtalar sayılıp büyüklükleri not ediliyor. Opudan 36 saat önce çatlatma iğnesi vuruluyor ve yumurta toplamadan bir gün önce kan testleri isteniyor. Bu iğneler hep göbekten yapılıyor. Ben kan testlerini semt polikliniğinde yaptırdım ücret ödemedim. Prolaktin gibi birkaç testi orası yapmıyordu o sebeple hastanede yaptırdım. Opu günü testlerin çıktılarını teslim ettim. Benim sürecim memorial hastanesinde oldu. İğnelere, ilaçlara, vitaminlere ve hastanede yapılan testlere bu aşamada 40 bin tl kadar ödedik sanırım. Opu günü sabah aç gittim. Anestezi verdikleri uyandığımda yumurtalar toplanmıştı. Bu esnada eşim sperm verdi. Hemen döllenme yapıyorlar zaten. Uyandıktan sonra 1 saat dinlendim, normal bir şekilde rahatça kalkıp eve gittik. Bu işlem için biz 51 bin tl ödedik. 5 gün sonra aradılar, 5. Güne 9 embriyo ulaştı dediler. Dondurmak için 25 bin tl ödedik. (Biz dondurulmuş embriyo transferi yapıyoruz.) Kısa süre sonra adet gördüm. Sonra benim tüplerin çıkarılması ameliyatım oldu. Genellikle doktorlar opu sonrası 2-3 adet görmenizi istiyor. Rahim dinleniyor bu esnada. 2. Adet biraz geç oluyor. Sonrasında yine bu süre geçti adet gördüm ve doktorumu aradım. 3. Günü gel dedi. Tekrardan vajinal ultrason ile rahme bakıldı, rahim kalınlığı rahim ağzı vs kontrol edildi. Sonrasında rahim kalınlaştırmak için ilaçlara başlandı. Bu süreçte de yaklaşık 18-19 gün sonra transfer yapılıyor. Transferden neredeyse bir hafta önce kontrole gittim, progesteron kan testi yapıldı. Uygunsa transfer planlanıyor, değilse erteleniyor. Bir sonraki regl ile tekrar transfer sürecine başlıyorsunuz. Bu süreçte ben 1 hap, 1 vajinal fitil, 1 iğne kullanıyorum. Transfer smear testi gibi oluyormuş. Vajen girişi açılıyor ve bir çubukla embriyo transfer ediliyor. Anestezisiz bir işlem. Sıkışık gidiyorsunuz ve transferden sonra yarım saat uzanıyorsunuz. Bize bu işlem için 25 bin tl fiyat verildi :) işte süreç böyle umarım yararı olur size

Adet olunca gidiyorsun 2. Veya 3. Günü doktorun senden test isteyebilir eşinden hemen başlamayabilir tüp bebek merkezi arayıp yurtdışından geleceğini söyle gelmeden en azından testlerini yaparsın mesela benim 1 yıl sürdü 1 yıl sonra hamile kalıp doğurdum süreç herkeste değişiyor

Neden bir yıl sürdü testler yüzünden mi? Sağlıcakla büyütün bebeğinizi

En can alıcı noktasını unutmuşum. Aşağı yukarı ne kadar tutuyor acaba
En son transferimi 4 agustosta oldum sadece transfer olarak 30 bin küsür ödemiştik. Sanirim su an sifirdan bi tup bebek fiyati 70 80 binden fazla tutar diye düşünüyorum . Tup bebek merkezlerini arayip fiyat bilgisi alabilirsin

En son transferimi 4 agustosta oldum sadece transfer olarak 30 bin küsür ödemiştik. Sanirim su an sifirdan bi tup bebek fiyati 70 80 binden fazla tutar diye düşünüyorum . Tup bebek merkezlerini arayip fiyat bilgisi alabilirsin
Anladım 100 bini gözden çıkarmak gerekiyor yani ilaçlar falan derken belki daha fazla

Evet belki biraz daha fazla olabilir. Aslında uygulanacak tedavi ile ilgili de fiyat farkediyor
En son eşimin değerleri geyet iyidi bende pcos var onun dışında pek problem yok. Aslında daha fazla bekliyordum dolara çevirince 3.000$ cıvarı oluyor konaklama yeme içme derken 5.000-6.000$ olur herhalde

Neden bir yıl sürdü testler yüzünden mi? Sağlıcakla büyütün bebeğinizi
İlk denemem negatif oldu 2. Denememde düşük oldu 2. Denemeden önce histeroskopi oldum tabi bunlarda hep bi bekleme vs oldu 3. Denemede lenfosit aşısı oldum 3 dozdu 3 ay bekleme süreci oldu tam bitti derken kist çıktı bir ay ertelendi herşeydi bi hayır varmış en son oğlum doğdu çok şükür

Yaa hepsine değmiş ama çok şükür oğluşunu almışsın kucağına

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…