Tüp Bebek Raporu -Yeni Düzenleme - Önemli !!!!!

Bonadea

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Kasım 2007
765
17
Arkadaşlar 1 Temmuzda çıkan kanunla artık tüp bebek raporu veren hastanenin bünyesinde bir tüp bebek merkezi bulundurması gerekiyor. Örneğin benim Gaziantep ünv.'den aldığım raporu, Gzt Ünv.de bir üremeye yardımcı tedavi merkezi olmadığından dolayı tedavi yaptıracağım tüp bebek merkezi artık kabul etmiyor. Bilmem anlatabildim mi?

Bilindiği üzere 01.07.2008 tarihinde yayınlanarak aynı gün yürürlüğe giren 5510 sayılı kanun konulu 2008/59 no lu SGK genelgesi ile tüp bebek uygulamalarında değişiklik yapılmıştır;

“10. Anılan Kanunun (63) numaralı maddesi birinci fıkrası (e) bendi gereği; evli olmakla birlikte çocuk sahibi olmayan kişilerin tüp bebek tedavilerine ilişkin bedelleri en fazla 2 (iki) deneme ile sınırlı olmak üzere kurumca karşılanabilmesi için;

a) Yapılan tıbbî tedavileri sonrasında normal tıbbî yöntemlerle çocuk sahibi olamadığının ve ancak yardımcı üreme yöntemi ile çocuk sahibi olabileceğinin, bünyesinde Sağlık Bakanlığınca Üremeye Yardımcı Tedavi Merkezi olarak ruhsatlandırılmış merkez bulunan, üçüncü basamak sağlık hizmet sunucuları sağlık kurulları tarafından tıbben mümkün görülmesi,

b) 23 yaşından büyük, 39 yaşından küçük olması,

c) Son üç yıl içinde 3 (üç) siklus boyunca yapılan klasik ovulasyon indüksiyonu ve gerektiği hallerde IUI tedavisine rağmen hastanın gebe kalamadığının Kurumca yetkilendirilen sağlık hizmet sunucuları sağlık kurulları tarafından belgelenmesi,

d) Uygulamanın, Kurum ile sözleşmeli sağlık hizmeti sunucusunda yapılmış olması,

e) En az beş yıldır genel sağlık sigortalısı veya bakmakla yükümlü olunan kişi olup, 900 gün genel sağlık sigortası prim gün sayısının olması,

şartlarının birlikte gerçekleşmesi gerekmektedir.” Denilmektedir.

BUNA GÖRE;

a.maddesine göre; sağlık kurulu ile sevk edilen hastanın sevk edildiği üçüncü basamak(üniversite, SB eğitim hastaneleri) sağlık kurumlarının SB tarafından ruhsatlandırılmış ÜYTE merkezi bulunup bulunmamasına dikkat edilmesi gerekmektedir. Bu nedenle ruhsatlı UYTE merkezi olmayan 3.basamak kuruluşlardan gelen Tüp Bebek için sağlık kurulu ile sevklerin kabul edilmemesi gerekmektedir. Ruhsatlı UYTE merkezi bulunan 3.basamak sağlık kuruluşları tarafımdan araştırılmaktadır. Zeynep Kamil, Süleymaniye, İstanbul Tıp Fakültesi bilinenlerdir. Bu nedenle 3.basamak kurumlardan gelen heyetli sevkleri kabul etmeden önce bu tesislerin aranarak UYTE merkezi olup olmadığının araştırılması en uygun yöntem gibi gözükmektedir.

Son düzenleme:
eee benim raporumda bursa uludag üniv.hastanesinden ve orda tüp bebek bölümü yok.bu durumda raporum geçersiz mi?yani pesssssssssssssssssssssssss......................................

bende alacaktım diyarbakır üni. hastanesinden bu ne yaa böyle bir iyilik yapıyor devlet burnumuzdan getiriyor. nerden alacam şimdi ben

eee benim raporumda bursa uludag üniv.hastanesinden ve orda tüp bebek bölümü yok.bu durumda raporum geçersiz mi?yani pesssssssssssssssssssssssss......................................

Sevgili bonedea peki 3. hakkımız devam ediyomu bilgin varmı.

Yok canım maalesef devam etmiyor. İşin kötüsü artık verdikleri 2 hakkı kullanmak da zorlaştı. Çünkü tüp bebek ünitesi olan ünv.hastaneleri kolay kolay rapor vermiyorlar.

bu değişiklik hastanelerde,özel yerlerde her yerdemi aynı.biz 2.yi düşünüyorduk eğer dediğiniz gibiyse yaptıramicaz

bu değişiklik hastanelerde,özel yerlerde her yerdemi aynı.biz 2.yi düşünüyorduk eğer dediğiniz gibiyse yaptıramicaz
Tek tek görüşmek gerekiyor. Gaziantep'teki merkez benim raporu kabul etmedi ama ama dün telefonla görüştüğüm Ankara'da özel bir merkez "bizim için farketmez, raporunuz olsun yeter" dedi.

Tek tek görüşmek gerekiyor. Gaziantep'teki merkez benim raporu kabul etmedi ama ama dün telefonla görüştüğüm Ankara'da özel bir merkez "bizim için farketmez, raporunuz olsun yeter" dedi.

canım ankarada aradığın merkezin ismi neydi acaba yazabilirmisin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…