Ben anlara şehir hastanesine gittim. Ameliyat sonrası Dr yazdığı raporu Tüp bebek servisindeki dr gösterdim okudu okudu. Adetinin 2.günü gel dedi sonra kaç yıllık evli olduğumu sordu 1,5 deyince 3 yıl olmadan devlet destek çıkarmaz dedi. Dışarı çıkınca sekretere sordum . 2021 Ağustos ayında çıkan Sağlık Uygulama Tebliğinde yazdığını söylediTüpler kapalı olduğu zaman 3 yıl evli olmadan rapor çıkmaz,belki amh degeriniz düşüktür,ondan çıkmıştır.devlet hastanelerinden rapor çıkmaz,Zeynep Kamil hastanesi veya kanuni Hastanesi'ne sorabilirsiniz
Amh değerini bilmiyorum ama belki rapor olarak aynı şeyden bahsetmiyoruz. Epikriz raporu yazıyor benim evrakta… tubal faktöre bağlı olarak ıvf önerilir yazıyor en sonundaTüpler kapalı olduğu zaman 3 yıl evli olmadan rapor çıkmaz,belki amh degeriniz düşüktür,ondan çıkmıştır.devlet hastanelerinden rapor çıkmaz,Zeynep Kamil hastanesi veya kanuni Hastanesi'ne sorabilirsiniz
Yeni çıkan bi yasa deil bu,eğer tüplerin kapalıysa 3 yıl evlilik şartı gerekiyorBen öncelikle infertilite bölümüne gittiğim için oradaki tahliller filmlerin sorunsuz çıkması sonrasında Şehir hastanesinde Dr bey ameliyat olmamı ve sonrasında rapor yazacağını söyledi . raporda tüpler kapalıdır yazıyor ama tüp bebek servisi raporu görünce ücretsiz için üç yıl şartını söyledi. Dr beyin yeni çıkan yasadan haberi olmadığını anlamış oldum , tekrar dönüp sorduğumda sen yararlanırsın yasa senin için geçerli değil dese decuma günü tüp bebek servisinde ne diyecekler sabırsızlıkla bekliyorum
Ben öncelikle infertilite bölümüne gittiğim için oradaki tahliller filmlerin sorunsuz çıkması sonrasında Şehir hastanesinde Dr bey ameliyat olmamı ve sonrasında rapor yazacağını söyledi . raporda tüpler kapalıdır yazıyor ama tüp bebek servisi raporu görünce ücretsiz için üç yıl şartını söyledi. Dr beyin yeni çıkan yasadan haberi olmadığını anlamış oldum , tekrar dönüp sorduğumda sen yararlanırsın yasa senin için geçerli değil dese decuma günü tüp bebek servisinde ne diyecekler sabırsızlıkla bekliyoru
Eğer tüplerin kapalıysa malasef 3 yıllık evlilik şartı var bu yasa yaklaşık 10 yıldır var yeni deil....2021 de çıkan sağlık uygulama tebliğinde şu değişti,eskiden sperm sayısı 5 milyon altı olan kişi direkt tüp bebek yapabiliyordu,devlet bunu kaldırdi,sperm sayısı 5 milyon altı olan hasta direkt aşılamaya geçiyor simdiBen anlara şehir hastanesine gittim. Ameliyat sonrası Dr yazdığı raporu Tüp bebek servisindeki dr gösterdim okudu okudu. Adetinin 2.günü gel dedi sonra kaç yıllık evli olduğumu sordu 1,5 deyince 3 yıl olmadan devlet destek çıkarmaz dedi. Dışarı çıkınca sekretere sordum . 2021 Ağustos ayında çıkan Sağlık Uygulama Tebliğinde yazdığını söyledi
Taniniz N97.0 yani tubal faktör ,tüpler kapalı demek,3 yıl evlilik şartı ve 900 gün sigorta istiyorAmh değerini bilmiyorum ama belki rapor olarak aynı şeyden bahsetmiyoruz. Epikriz raporu yazıyor benim evrakta… tubal faktöre bağlı olarak ıvf önerilir yazıyor en sonundaHerşey çok karışık
3 yıl şartı da bana saçma geliyor , neye göre karar vermişler şaşıyorum… ama yapacak bişeyde yok. Mecbur Devlet desteği olmadan tüp bebek yaptırmayı düşünüyorum. Ankara Şehir hastanesi 10-15000 arasında fiyat tutar dediTaniniz N97.0 yani tubal faktör ,tüpler kapalı demek,3 yıl evlilik şartı ve 900 gün sigorta istiyor
Şimdi bu 10 yıldır var olan 3 yıl evlilik şartını Şehir hastanesinde Prof Dr bilmiyor olacağını sanmıyorum
Cnm çocuk sahibi olanlara tüp bebek raporu çıkmıyor diye biliyorum..Şu an zaten raporum var ama 3 yıl evlilik şartı tutmuyor malesef … ücretli yaptıracağım muhtemelen . 3 yıl sonra raporumu tekrar çıkartmam gerekir mi acaba
Özel de de devlette de hemen hemen yarıya düşüyor hem hastane ücreti hemde yumurta toplama sürecinde kullandığın ilaçlar..Rapor çıkınca ücretsiz mi oluyor kızlar devlet hastesi için mi geçerli özelde yarıya düşüyor galiba bilginiz varsa banada çıkacak büyük ihtimal rapor
Teşekkür ederim canım benimÖzel de de devlette de hemen hemen yarıya düşüyor hem hastane ücreti hemde yumurta toplama sürecinde kullandığın ilaçlar..
Bazı hastaneler kafalarına göre iş yapabiliyor..ne demek geçsin şartlara uyuyorsan tatbiki alabilirsin..aşılamaların iğneli tedavi ile mi oldu.oda önemli benim bilgine ama tabi bu da değişmiş olabilir.Merhaba bende 3 yıllık evliyim 2 kez devlette 1 kez özelde asilama yapıldı hiç gebelik oluşmadı. Bende herhangi bir sorun yok eşiminde total sperm sayısı yüksek fakat ileri hızlı hareketlilik %15 morfolojide %1 . Yaşımda 24 devlete rapor almak istediğimde daha çok gençsin tüp bebek icin rapor veremeyiz bir sorununuz yok diyor doktor . Ben nasıl bir yol izlemeliyim tüm şartlar tutuyor hastane yönetimiyle mi görüşeyim yardimci olur musunuz ?
Çocuğun varsa hiçbir şekilde rapor çıkmıyorCnm çocuk sahibi olanlara tüp bebek raporu çıkmıyor diye biliyorum..
Eğer ilk denemende çocuğun olursa zaten çıkmaz 3 yükü doldursan bile ama bu kanun da değişmiş olabilir.ben geçen sene çıkarmıştım..
Rapor çıkarsa ilaçlar yaklaşık 2500-3000 bin TL arası tutuyor,devlette uygulama ücreti olarak 1000 TL aliyor,diyelim raporla özele gittin,ilaçlar gene aynı fiyat ama özel hastanenin uygulama ücreti farklı oluyor tabiÖzel de de devlette de hemen hemen yarıya düşüyor hem hastane ücreti hemde yumurta toplama sürecinde kullandığın ilaçlar..
Hiç çocuğum yok canım , dış gebelik düşük onlar bile yokCnm çocuk sahibi olanlara tüp bebek raporu çıkmıyor diye biliyorum..
Eğer ilk denemende çocuğun olursa zaten çıkmaz 3 yükü doldursan bile ama bu kanun da değişmiş olabilir.ben geçen sene çıkarmıştım..
Yani ilk bebeğim tüp bebek ile olursa , ikincisi için artık evlilikte 3 yılım dolmuş olacak rapor çıkmayabilir mi yaniCnm çocuk sahibi olanlara tüp bebek raporu çıkmıyor diye biliyorum..
Bu kuralları hangi kafa ile yazıyorlar çok şaşkınım gerçekten… her