• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tüp bebek öncesi tarlusal kullanımı

sadece soruyorum

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2021
245
178
53
34
Selamlar arkadaşlar yine bir sorunla başbaşayım. İnanılmaz yoruldum bu işlerden ama işte.
Arkadaşlar ben tüp bebek tedavisine başlıcam fakat düzenli olan reglim ısrarla gelmiyor hamile değilim idrar ve kan testi yapıldı. 2.1 geldi negatif.
Önümüz bayram. Hemşireye sordum tarlusal adet söktürücü kullan dedi. Tarlusala başlayınca hemen regl geliyor mu? Doktorum kayseride ben başka ilden gidicem o yüzden reglin ne zaman geleceği önemli bilgisi olan var mı

Selamlar arkadaşlar yine bir sorunla başbaşayım. İnanılmaz yoruldum bu işlerden ama işte.
Arkadaşlar ben tüp bebek tedavisine başlıcam fakat düzenli olan reglim ısrarla gelmiyor hamile değilim idrar ve kan testi yapıldı. 2.1 geldi negatif.
Önümüz bayram. Hemşireye sordum tarlusal adet söktürücü kullan dedi. Tarlusala başlayınca hemen regl geliyor mu? Doktorum kayseride ben başka ilden gidicem o yüzden reglin ne zaman geleceği önemli bilgisi olan var mı
Merhabalar, Size referans olması açısından bugün başıma geleni paylaşmak istiyorum;

Normalde dün regl olmam gerekiyordu ama olmadı, bu arada ben gecikme yaşamam pek öncesinde anlarım ne zaman olacağını. Fakat regl tarihimden 9 gün önce kahverengi lekelenmem oldu 3 gün sürdü.

Bugün tüp bebek için görüşme yaptığım hastanenin hemşiresini aradım çünkü bende sizin gibi düşündüm önümüz bayram ve bayramda regl olursam ne olacak diye. Tesadüf ya çağırdı beni gittik eşimle. Durumu anlattım. Kontrol sonrasında 3 orta boy yumurta gördü bunları kaybetmeyelim random (yani rastgele) başlıyoruz dedi.
Bana verdiği ilaçların arasında Tarlusal var. Yine bu mecradan bir arkadaşla görüştüm yumurta çatlamasını önlemek içinde verilebiliyormuş. Kendi şehrinizde bir doktorla görüşseniz güzel olabilir. Diğer türlü bu ilaç zaten 10 günlük. Bırakınca 1-2 hafta içerisinde max sökülür.

İnşallah o yumurtalar size sağlıklı bebek getirir🥰 ben o kadar karışığım ki, şuan görev nedeniyle Şırnakta yaşıyoruz burda en yakın özel hastane 1 saat uzaklıkta ve daha bilgili tecrübeli doktora denk gelemedim… şimdi direk kayseriye gitsem kist varsa da tedavi erteleniyor boşuna gitmiş olurum yakın değil ve maddi de zorluk… çok sıkışık bir haldeyim yani şuan size şöyle mi yapsam bile diyemedim çünkü dolaştım kaldım bu memlekette

Arada kalmak bir yere sıkışmak zor... Anlıyorum :( Kaç yasınızdasınız?
İnşallah o yumurtalar size sağlıklı bebek getirir🥰 ben o kadar karışığım ki, şuan görev nedeniyle Şırnakta yaşıyoruz burda en yakın özel hastane 1 saat uzaklıkta ve daha bilgili tecrübeli doktora denk gelemedim… şimdi direk kayseriye gitsem kist varsa da tedavi erteleniyor boşuna gitmiş olurum yakın değil ve maddi de zorluk… çok sıkışık bir haldeyim yani şuan size şöyle mi yapsam bile diyemedim çünkü dolaştım kaldım

Canım bende 6 gündür lekelenme yaşıyorum çok az, regl de gelmiyor. Bugün Kayseri'ye geldim Gökalp hocaya, bu regl başlangıcı mı oluyor dedim. Muane etti Reglin hala başlamamış dedi. Tarlusal verdi sökulsun diye. transfer başlangıçi ilaçları da yazdı, reglim 3. Günü başlarsın dedi.

Canım bende 6 gündür lekelenme yaşıyorum çok az, regl de gelmiyor. Bugün Kayseri'ye geldim Gökalp hocaya, bu regl başlangıcı mı oluyor dedim. Muane etti Reglin hala başlamamış dedi. Tarlusal verdi sökulsun diye. transfer başlangıçi ilaçları da yazdı, reglim 3. Günü başlarsın dedi.
Bende hemşireyle görüştüm 10 gün içinde gelir dedi. Siz transfere hazırlanıyorsunuz değil mi şimdi

Aynı durumu yaşıyoruz. Adet olmak için tarlusal kullanıyorum. İnsallah bir an evvel oluruz da tüp bebek tedavisine başlanılıcak.

Back