Tüp Bebek Mi Denesek Tedavi Yoluna Mı Gitsek

trilicce

Guru
Kayıtlı Üye
24 Temmuz 2009
421
7
Arkadaşlar aranıza yeni katıldım merhabalar. 2 yıllık evliyiz çocuğumuz olmuyordu. Ben gittim. Hormonlar normal çıktı kist falan yok. Doktor spermatografi testi istedi. Eşimde sperm azlığı çıktı. Test sonuçlarını bi üroloji uzmanına yolladım azospermi gibi gözüküyor dedi . Gerçi doktor tekrar bir test istedi ona göre tüp bebek için sevk edecem dedi. Biraz arştırma yaptım erkek kısırlığında çeşitli sebepler var varikosel, damar tıkanıklığı beynin hormon salgılamaması gibi. Size sormak istediğim şu şimdi biz bu hastalığın tedavisiyle uğraşıp normal yoldan olma yollarını mı deneyelim yoksa direk tüp bebek için çaba mı gösterelim. Bide biz karabükteyiz tedavi ve tüp bebek için hangi hastaneleri tavsiye edersiniz. Lütfen yardım edin çok şaşkın durumdayız. İnsan ilk şoku atlatamıyor.

önce tedaviyi deneyin. doktorunuz eşinizin problemi çözülecek gibiyse tüp bebeğe yönlendirmeyecektir zaten.

önce eşin bir tedavisini olsun bakarsın tüpbebeğe geçmeden hamile kalırsın

Bazen varikosel olan erkeklerde daha sonraki sperm sayımı yüksek çıkabiliyor.Bencede önce tedavi ol sonra gerekirse tüp bebeğe geçersiniz

tedaviyi dene. daha yenı evlı sayılırsın. tüp bebek tedavısı maddı manevi yoruyo. belkıde gerek kalmadan mevalm verır.

ınşallah çok zor maddi manevi açıdan gerçektende. Allah başka çaresi olmayanlara yardım etsin.

aslında en doğru kararı güvenebilceğiniz bir doktordan alabilirsiniz. ama benim fikrim de direk tüp bebek.
allah yardımcınız olsun en kısa zamanda bebeğinize kavuşursunuz inşallah...

X