Öncelikle bilgileriniz için çok teşekkür ederim.
Öncelikle bilgileriniz için çok teşekkür ederim.
Biz de eşimle tüp bebek düşünüyoruz. Bir kaç sorun olacaktı size.
- Tınaztepe Hastanesi sizden rapor istemiş , siz Ege Üniversitesinden çıkarmışsınız sanırım.
Bu raporu çıkartırken erkekten kan tahlili istiyorlar mı?
- Biz Su Hastanesine sorduk, resmen soymak istiyorlar . Tek deneme 7.000 lira istiyorlar peşin.
Sizin tüp bebek uygulaması 2000 TL tutmuş, çok ucuz geldi.
Bu fiyata yumurta toplama, yumurta çatlatma, embriyo oluşturma, rahime nakletme, muayene ücretleri, tahliller vb herşey dahil mi?
- Devlet Hastanesinden (Ege Üniversitesinden) rapor aldığınız için mi uygun fiyatlı oluyor?
Ege Üniversitesinde yapılan tahlilleri Tınaztepe Hastanesi kabul ediyor mu?
- Bizim ilk seferde tutmadı farzedelim. İkinci denemede yine aynı fiyatı mı talep ediyor Tınaztepe Hastanesi?
Şimdiden çok çok teşekkür ederim.
Allah hepimize bu mutluluğu nasip etsin inşallah
Siz de inşallah tez zamanda güzel haberler alırsınız...
Ege üniversitesi benden kan testi ve smear testi istedi (son 1 yıllık elinizde smear sonucu ile giderseniz onu da istemiyorlar, mutlaka başka yerde yaptırın gidin çünkü sonucu 2,3 haftayı bulabiliyor boşuna beklemeyin). Eşimle ilgili hiçbir şey istemediler. Zaten elimizde daha önceden yaptırılmış 2 farklı tarihli spermiyogram vardı, onu dosyaya koydular, o yüzden tekrarlatmadılar. Eşimden iki hastane de kan tahlili almadı.
Birçok merkez araştırdığım kadarıyla (raporsuz) 5.500 tl istiyorlar. İlacıydı, sperm yıkamaydı derken tabii 8,9 bin tl lere çıkıyor. İlaçsız 7000 tl abartı rakam, o kadar özel merkez varken ben Su Hastanesi'ne gitmezdim açıkçası. İstatistiksel olarak da tüp bebek başarı oranları yüksek değil çünkü.
Üniversite hastanesinden dış heyet raporu çıkarttığımız için aynen ucuz oldu. Çıkartmasaydık iki kat para ödeyecektik. Verdiğimiz ücrete dediğiniz gibi toplama, yerleştirme ve tahliller dahil. Sadece 10 günde bire SGK için 70 tl muayene ücreti ve sperm yıkama ücreti verdim (sanırım 300 tl idi).
Bu dediğim fiyatlar tabii ki tek seferlik. Hiçbir merkez size aldığım ücret bir seferlik, tutana kadar geçerli demez. İlk seferinde rapor çıkarıp tutmazsa, ikinci sefer için tekrar aynı prosedürlerden geçip 2.tüp bebek raporu çıkartmanız lazım. Zaten devlet en fazla size 3 tüp bebek raporu veriyor.
Hakkınızda hayırlısı. Bol şans diliyorum:)