tüp bebek mağdurları

mrv1907

Üye
Kayıtlı Üye
1 Ekim 2016
13
13
47
Herşey yolunda giderken, hayatımızı darmadağın eden en büyük sıkıntılardan biri ölümün size yada sevdiklerinize yaklaşmasıdır aslında...ben her ikisinide yaşadım, babamın kanser olduğunu öğrendim henüz 19 yaşındaydım 1,5 yıl mücadele edebildi kaybettim...kolum kanadım dünyamdı babam...onun bana kazandırdığı maneviyat verdiği sevgisi ve öğütleri yol haritam oldu.. ve yıllar geçti bir gün aynı kanser türüyle tanıştım, Mide CA evre 4 hemen babam geçti gözlerimden...28 Nisan 2010 yılında ise 33 yaşında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesinde aldığım bu tanıyla büyük bir cerrahi operasyon geçirdim...Ameliyatımı Prof.Sinan Ersin yaptı...Midem komple alındı Patoloji'ye gönderilen parçada en kötü hücre "Taşlı Yüzük" hücreli olduğunu öğrendim...Kemikler, lenf nodları, sol sürrenal böbrek üstü bezimde ve sol akciğerde metastazlarım olduğunu öğrendim....1,5 yıla yakın çok ağır kemoterapi aldım, uzun süre tekerlekli sandalyede kaldım yürüyemedim...
Ölümü nefesimde hissediyordum Allah'a tevekkül ettim, umudumu hiç yitirmedim...tedavi süresinde tanıştığım çok sevdiğim yol arkadaşlarımı kaybettim...Rabbim kimseyi bu ağır hastalıkla sınamasın....bu sürede ne hayallerimden ne de mücadelemden vazgeçtim...bir gün çok sevdiğim birisiyle evlenip anne olacağım derdim....08.03.2015 yılında sevdiğim insanla ne mutlu ki evlendim tek dileğim anne olmaktı, bebeğimi kucağıma alacağım anın hayalini kurdum,beni hayata bağlayacak yaşadığım bu süreci bana unutturucak en büyük umudumdu evlat sahibi olmak ,ama olmadı...bir enkaz daha yaşadım...
kemoterapi öncesi yumurtalarımın toplanıp saklanması gerekirken unutulduğunu öğrendim, yumurta rezervim bütün hormonlarım berbat durumdaydı...kansere yakalandığımı öğrendiğim an kadar canımdan can gitti...bir an önce tüp bebek yaptırıp anne olmanın mücadelesine girdim...kendi hastalığımı unuttum anne olma hayali bile bambaşkaydı....düğünümzden ayırdığımız parayı bunun için harcadım...Kanser hastası olduğum için iyi bir merkez olsun diye İzmir İrenbe Tüp Bebek merkezini seçtik...Paketi ayrı para, SGK ile anlaşmalı değil...1,5 yıla yakındır 15.000tl yakın para harcadık 3 embriyo elde edildi ve bize söylenen 7-8ve 5 hücreli çok kaliteli embryolarımızın olduğu ve dondurulduğu..Rahim duvarım inceliği nedeniyle uzun süre transfer gerçekleşmedi, nede olsa elimizde embriolarımız var diye rahat davranıyorduk, heyecanla bir gün embriyolaromın transferini bekliyorduk...doktorum aylarca tedaviden sonra rahim duvarı kalınlaşmadı ama ben uygun görüyorum 16.09.2016 Cuma günü yapalım dedi...İçimde umut kurduğum hayaller ve rahim duvarım çok ince olduğu içinde korkularımda vardı...çok zor elde edilen 3 embriomuza yazık olmasın diye gece gündüz sürekli dua ediyordum...tek umudum beni hayata bağlayan yaşama sebebimdi onlar...transfer günü geldi, bana verilen randevu saati 14.00 iken beni 11 de aradılar, doktorumun merkezden ayrılmak zorunda olduğunu acil gelip transferimş gerçekleştireceklerini söylediler, panik yaptım mesanemin suyla dolu olması gerekiyordu, su içmeye başladım, dualarla gittim tüm sevdiklerim eşim yanımdaydı....transfer odası için hazırlandım kalbim yerinden çıkıcaktı...anne olmama az kalmıştı...yanıma laborant olduğunu söyleyen biri yaklalştı dediki Merve Tıraşçı Demir Dondurulan 3 embriyonuzdan 2 si bozuldu diğer elimizde kalanda hücre kaybına uğradı...neden nasıl olur diye ağlamaya başladım nefesim kesildi...tam transfer anımda böyle bir vicdansızlık olamaz....yazarken dahi ağlıyorum...neymiş ısı kaybına uğramışlar...diğer embriyoda 8 hücreyken 6 hücre olmuş...10 dk.yakın hıçkıra hıçkıra o iğrenç muayane masasında ağladım...tek embrio ve hasarlı nasıl bir hayalim olabilirdi...Doktorum girdi hasta bu şekilde ağlarken nasıl transfer gerçeklştirebilirim dedi, soruyorum sizlere gülmelimiydim....bir de erken çağırmaları yüzünden sonda takıp mesaneme su doldurdular...Psikolojim, hayallerim, umudumu elimden aldılar ve o ana kadar embriyo bozulması diye birşey duymadım bilgilendirilmedim, kahroluyorum! Eğer bozulma ihtimali olduğunu bilseydim tedaviden vazgeçerdim...önce rahim duavarımı kalınlaştırıp ardından sıcak transfer yaptırırdım....
Benim yaşadığım acıların çektiğim sıkıntıların kurduğum hayallerimin umutlarımın ne anlamı vardı ki, ağlaya ağlaya 6,5 mm olan rahim duvarıma hasarlı olan tek embriyoyu koydular...Günahları boynuna bilemiyorum beni erkenden çağırmaları bile yaşadıklarımın bi parçası....belki o bile bozulmuştu...Elinizi vicdanınıza koyun benim yaşam kaynağım olan bu embriyolarımın bir hiçmiş gibi bozulduklarının söylenmesi, yapılan transfer sonunda gebeliğin gerçekleşmediğini öğrenmem...takılan sonda yüzünden sistit olup yerimden kalkmamam gerekirken 5dk.bir lavoboda olmam, açıkcası bütün talihsizlikler beni buldu, paramparça olmam dağılmam hakmıdır bana, ya da benim gibi mücadele eden anne adaylarına!
Yumurtalar toplanması için ayrı, saklanması için ayrı ücret alıyorlar ama transfer günü hazırlarken nedense bozuluyor,hiçbir yaptırım olmadığı için rahatlıklada söylüyorlar, sizde 1,5 yıl boyunca ağlayarak yaptığınız iğnelerle ,kanser hastası olarak kullandığınız ilaçların riskini göze aldığınızla bozuk bir piskolojiyle,umutları yıkılmış halde kalıyorsunuz ...En kötüsüde yumurtalar çok güzel ,embriolarımız çok sağlıklı herşey yolunda biz yaparız, biz ederiz siz merak etmeyin deyip çok güzel bir tablodan sonra malesef elimizden geleni yaptık diyerek herşeyin son bulması,
Şimdi düşünüyorumda ta başından bu yana beni hasta değil müşteri olarak görmüşler bu kadar badireler atlatan mücadele eden acılar çeken bir anne adayına bunlar yaşatılmaz, bu yazıyı yazmamın sebebi bu kadar egosu yüksek kendilerini muhteşem gösteren özel merkezlere devlet büyüklerimizin bir yaptırımı olmalı diye düşünüyorum, ben mağdur oldum, çaresiz kaldım başka anne adaylarının başına gelmesin...
Saygılar....
Merve TIRAŞÇI DEMİR

Allah yardımcın olsun canım.ins. bundan sonraki süreçte sağlıklı bir bebeğin olur.

Okadarda üzüldüm ki çok zor okudum yazını cnm. Rabbim kimseyi bu tastan mahrum bırakmasın rahmet ve Hazine kapısı dolu Rabbim kurban oldugum mevlam inş yüzüne Güler hiç bilemeyiz ol der ve olur. Bende hasretle yaşıyorum. Ama ilkkezr tüp bebek denicem ama bilemiyoruz nelerle karşılaşacak Rabbim merhametlilerin çıkarsın herkesin karşısına. Keşke dava etseydin sana onların yok oldugunu oraya gitmeden söylemeliler. Çok büyük imtihanlar olmuş ahirette inş mükafatını alırsın bunlar derde katlanmış kul sevabına tekabül eder inş

Merve TIRAŞÇI DEMİR
MEVLAM ÖYLE BÜYÜKKİ VE ONUN HERŞEYE GÜCÜ YETER. BAK HEPİMİZİN İMTİHANI DEĞİŞİK YANLIZ DEĞİLSİN BİZDE 5 AYLIK GEBEYKEN BEBEĞİMİZİ KAYBETTİK HEMDE DR HATASI SUYU GELDİ YOK BİRŞEY DEDİ ABARTIYORSUNA GETİRDİ AMA RÜYAMDA UYARILDIMDA USG BAKTIRDIM VE SONUÇ KAYIP ÖLÜ Bİ BEBEĞİ SUNİ SANCIYLA KANAYA KANAYA NORMAL DOĞURDUM. SONRA TÜP BEBEK TEDAVİSİ SIRASINDA BACAĞIMDA DAMARIM TIKANDI 1 YILI AŞKIN ÇEKTİM. BİRDE DIŞ GEBELİK GEÇİRDİM TÜPÜMÜDE ALDILAR BU SEFERDE AMELİYATTA EMBOLİ ATTI DİĞER BAĞIMA. UMUDUMU YİTİRMEDİM İKİ KEZ TÜP BEBEK YAPTIRDIM. OLMADI SEBEP YOKMUŞ. ÖYLE DENDİ DONDURULAN EMRİYOLARDAN BİRİ BOZUK DEDİLER AMA ZATEN TÜP BEBEK MERKEZİ BENİM EMBRİYOLARIMI 6-7. DONDURDU YANİ BÖYLE BİRŞEY İMKANSIZMIŞ VE GÜNAHLARI BOYUNLARINA KALAN İKİYİ BANA SAĞLIKLI DİE TRANSFER ETTİLER. EĞER ÖYLE DEĞİLSE HAKKIM HİÇ BİRNE HELAL OLMASIN.
ŞİMDİ DÜŞÜNÜYORUMDA BELKİDE HAYIRLISI BU GÖRMEDİĞİMİZ NELER VAR VE BU HAYATA BİZ İMTİHAN İÇİN GELMEDİK Mİ!!

o kadar cok üzüldüm ki yazinizi okurken bende tinaztepe hastanesinde ilk denememi yaptim sgk anlasmasi var diye oraya gittik. hersey cok iyi olmasina rağmen malesef kimyasal gebelik oldu hemde 2 tane 1. kalite embriyo taze transfer edilmisti. sonra kafama bi sürü soru takildi. acaba dondurulmus transfer edilse tutar miydi ya da irembe gibi daha ünlü bi merkeze gitsem suan hamileligimim tadini cikariyor olur muydum diye... ama demekki ne dondurulmusla ne de irenbe ye gitmekle olmuyor
irenbe de doktorunuz kimdi?
ben tinaztepe hastanesininde ki doktor ve ekipten cok memnunum üstelik sgk anlasmali belki irenbe kadar gelismis degildir bilemiyorum ama düşünürseniz bi orasiyla da görüşün derim

çok üzüldüm ya bende kızgınım o kadar ohss olmuşken kiloma bakıp şeker yüklemesi ve haşimato araştırılmazken neden boşa transfer yapıldı. ardından şeker troid araştırıldı.onlar olsa belki boşa gitmeyecekti embriyo.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…