TÜP bebek maceram

Handecaglakoc

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Nisan 2020
1
0
36
27
Şimdi toplum yaşantılarımız gereği insanlara tüp bebek yapacağız dediğinizde ''ah ah, tüh tüh'' gibi lafları çok duyacaksınız şimdiden uyarayım. Bu sürecin hikayesine başlamadan önce biraz daha geçmişe bu sürece başlama kararımıza gitmek istiyorum. Tabii direk girdiniz '' selamın aleyküm ben tüp bebek istiyorum'' diyemezsiniz. Belli bir süreçlerden geçmeniz gerekiyor. Mesela bir süre korunmasız ilişkiye girmeniz gerekiyor. Bence bundan da önce bir doktora gidip rahim durumunuz sağlığınıza baktırmanız çok çok önemli. Bunları hallettiniz ve hala gebe değilseniz doktor sizi İnfertilite bölümüne yönlendiriyor. Bir süre tabi ki evrak toplama işlemleriniz oluyor. Bunlar tabi hastaneden hastaneye değişse de temel olarak nüfus cüzdanları fotokopisi , sperm testi, aile cüzdanı, rahim filmi sonucu gibi olan evraklar. Buraya bir dip not düşmek istiyorum. sperm testini başka laboratuvar da yaptığınız da kabul etmiyorlar. Aynı devlet hastanesinde olmalıymış. Tabi devlette süreç böyle işler böyle ilerlerken diğer yerler hakkında çok bir bilgim yok açıkçası. Peki bu engelleri aştınız sizi neler bekliyor onlara geçelim. Gebeliğe bir engel var mı diye kan testlerinize bakıyorlar. bu arada tiroid hormonu da gebelik için çok önemli rol oynuyor. Peki bir engel çıkarsa tedavi bireysel olarak şekilleniyor bildiğim genelde Kloman+ Ovitrelle kullandıkları. Bunların görevlerini merak ederseniz klomen yeterince yumurtaları büyütüyor ovitrelle de yumurtanın çatlayıp içine girmesine yardım ediyor. Bu işlem de iğneden 2 gün sonra gün aşırı ilişkiye başlıyorsunuz. Beklenen adetiniz geldi ve hala gebe değilseniz hormon ilaçlarına hoşgeldiniz. Tebrikler buraya kadar, herkese dayandınız, gizlediniz, sustunuz, merak ettiniz ve bir sürü karmaşık duygulardan sonra hayatınızda başka bir evre ile tanışıyorsunuz. HORMON İLAÇLARI. Böyle büyük yazdığıma bakmayın ilk başta korkutsa da klomenle aynı işi yapıyor aslında. İlk bir iğneyi nasıl vuracağım acıyor mu ? Biraz benim gibi panikseniz bütün yan etkileri hissediyorsunuz. Her şeye alıştığımız gibi bunlara da alışıyoruz kızlar. Az sabır. Bireysel olarak farklılık gösteren ilaç dozları bir müddet sonra sizin bir parçanız oluyor. Tabi bu ilaçlardan beklentimiz neler tabi kii yumurtaları belli bir boyuta getirmek. Sonra yine ovitrelle bir güzel yumurtalarınızı çatlatıyor. Artık buralara hakimsinizdir. İğnenizi yaptınız bu sefer aşılama sürecini bekliyorsunuz. Yumurtalar yeteri kadar olgunlaştı. ve eşinizin spermini alıyorlar. Sperm yıkaması (kaliteli sperm seçimi) yaptıktan sonra size vajinal yoldan enjekte ediyorlar. Bir ağrı olduğunu söyleyemem ama bir baskı hissetim. Bu süreci de 2 defa devlet destekli deneyebiliyorsunuz. 2. uygulamadan sonra doktorunuz sizi kaideye alıp iki çift laf ederse şanslısınız. Sonra ki sürece karar verip yine aşılama ve ya tüp bebek olarak kesinleştiriyorsunuz. Tüp bebek fiyatlarını ilk araştırdığımızda 90.000-140.000 arası bir rakamlar duyduk. Tabi maddi ve manevi yorulacağınız bir döenem. O kullandığınız ilaçların 2 katı fazlasını duyunca bir dumur olmadım değil. Neyse biz bir merkezde tüp bebek sürecine hazırız diye gittik. Ben orda iki yumurtalığımın da polikistik over olduğunu öğrendim. Polikistik over nedir ? diye doktoruma sorduğumda bana fazla yumurta demek dedi ve ekledi '' bu oda da 5 kişi olursak rahatlıkla çıkarız ama 200 kişi olursak tabi ki zorlanır ve karar veremeyiz. yumurtalarında fazla olduğu için büyüyecek alan ve yer bulamıyor'' dedi. Başladığımız süreçte en çok önem verdiğim şey ilk başta cevap alabilmek. Bilgisiz kalmak sizi aslında yıpratan ve strese sokan bir kısım. Şimdi yine gonal-f kullandım ve yumurtalarım oldukça çok. Yarın toplama işlemim var. Biraz da yaşayarak öğrenmek istiyorum. Devamını isterseniz yorum bırakın ve yarın yine buluşalım :)

Güncelleme geldi toplanıınn :) Şimdi ayın 8'inde toplama işlemleri gerçekleşti baya çat diye uyuyarak girdim. Beni endişelendiren kısmı açıkçası toplam, uyutma, ilaçlar vs değildi. Çok daha önemli olan süreç emriyoların büyümesi. Neyse korkanlar için söyleyeyim benim için ağrım sızım olmadı. Pazar günü emriyologdan bir haber alamadık ama bugün pazartesi ve toplanan 22 yumurtamdan 13' ü yaşıyor. burada ki en büyük şansım aslında polikistikover olmam. Buna sevineceğim aklıma gelmezdi. Birazda duygusalım eee ilaçlar falan derken vücut sarsılmadı değil. şimdi 5 gün emriyo takibi yapacağız. Bakalım bekleyen 3 gün bizi neler bekliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…