Tüp bebek konusunda deneyimli arkadaşlarım, lütfen yardım...

BCFFK

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
31 Ocak 2018
4
0
1
38
Yaklaşık 2 yıl önce eşimdeki sperm sayımı sonucu doktorlar normal yoldan çocuk sahibi olamayacağımızı tek çarenin Tüp bebek olduğunu bize ilettiler.

İlk denememizi 2017 Nisan ayında yaptık. Yumurta toplama işleminin ardından rahim bekletme yapılmadan transferim yapıldı. Ancak yumurtalık kisti oluştuğundan bebek tutunamadı. Yumurtalık kistini atlatana kadar 5 ay tedavi gördüm. ikinci denememizde 2017 Kasım ayında gerçekleştirdik. Bu sefer dondurulmuş yumurta kullanıldığından gayet umutluydum. Ancak sonuç yine negatif oldu. Hem tüp bebek doktorum hemde jinekoloğum sağlıklı embriyonun tutunmaması için hiçbir neden yok diyor. Jinekoloğum kalan dondurulmuş embriyolarımı kullanmamamı hatta gerekirse tüp bebek merkezimi değiştirmemi tavsiye etti. Tüp bebek merkezine göre ise embriyo sağlıklı olmasa 4 gün boyunca gelişme göstermezdi. Kime inanacağımı şaşırdım.

Ayrıca eşim tekrar doktora gittiğinde varikosal ameliyatı olması gerektiğini söylemiş doktor. Ama ameliyattan sonra çocuk sahibi olabileceğimizin garantisi yokmuş. Tüp bebek doktoruma bu konuyu danıştığımda ameliyattan sonra değerleri daha da düşen hastalarım var bence yaptırmayın dedi.

Gerçekten kime inanacağımı şaşırdım. Benzer şeyler yaşayanlar yardımcı olursa çok sevinirim.

Çok teşekkürler..

Embiryonun genetigine bakilsin canim belki ondan tutunma olmuyordur

Embiryonun genetigine bakilsin canim belki ondan tutunma olmuyordur
Doktora onu da sordum. Ama embriyoyu çözüp tekrar dondurmayı tercih etmiyor. eşim ve benden genetik test istediler. ama bize yapılan test embriyo ile ilgili yeterli bilgiyi verir mi bilemedim.

Hayir embiryo genetigi onlardan alinacak sivi ile belli olur nasil cozdurmek.istemiyorki ozaman kendi labaratuarina guvenmiyordur

Şuan 2 tane embriyomuz kaldı. Doktorun bize söylediği embriyoların genetiğine bakamayacaklarından bizden genetik test almaları gerektiği. Emriyolara genetik test yapılamaz mı diye sorduğumda embriyoları tekrar çözüp donduramayız dedi. Esasen tüp bebek merkezime olan güvenim oldukça sarsıldı. En basitinden ilk denememde kistlerimi göre göre bana transfer yaptılar. Diğer gittiğim hastanelerin yaklaşımıda fazla ticariydi. Kime güvenebilirim bilmiyorum açıkcası...

Nereye gidiyorsun nerkez olarak bence merkezdede sorun var ne demek yapamayiz onlar alel ade transfer yapip para alma pesinde bence

Istanbul Beylikdüzü Medicana International hastanesine gittim. Ama açıkcası güvenim çok sarsıldı. Fazlasıyla yanlış yönlendirildiğimi düşünüyorum.

Genetik tarama dondurulmadan önce yapılıyor bir parçası alınıp teste gönderiliyor o sırada zaten embriyoyu donduruyorlar

Allah yardımcın olsun canım. Rabbim doğru yolu göstersin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…