tüp bebek ile hamile kalıp glucophage kullananlar lütfen yazın.

ilkbebek

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Mayıs 2008
2
0
Merhabalar. Tüp bebek yöntemi ile 10 haftalık hamileyim. yumurtalıklarımda kist olduğu ve çukulata kisti de olduğu için normal yolla olmadı. Ancak ben tipik bir PKOS hastası değilim yani adetlerim gayet düzenliydi. PKOS'un hiç bir belirtisi yok bende.Ama yine de tüp bebek tedavisi sırasında glukophage başladım günde iki adet. Ve hamile kaldıktan sonraki 7 haftalık kontrolde ilaca devam etmemi söyledi doktor. Ancak günlerdir araştırıyorum Metformin grubu bu ilaç B kategorisinde. bu da beni düşündürüyor ya bebeğe zararlı olursa diye. Bir de 8-10 haftaya kadar kullanılır gibi şeyler de yazıyor. ben de bu sebeple ilacı kullanmayı bir kaç gün önce bıraktım. Ama tereddütlüyüm şimdi de. Ne olur bu konuda bilgisi olan varsa yazsın. Cevaplarınızı acil bekliyorum.

Tek başına bu kararı verip ilacı bırakmana açıkcası çok kızdım.Ben tüp bebek hemşiresiyim.Biz de bir çok hastamızda metformin kullanıyoruz.Hemde gebeliği elde ettikten yaklaşık 3 ay sonrasına kadar.İlaca devam etmelisin benim önerim bu.Metformin grubu ilaçlarda hem senin kilo almanı engelliyor hemde bu oluşan gebeliğini destekliyor.Lütfen ilaca devam et

Cevabın için teşekkür ederim. ama o kadar tereddütlüyüm ki. aslında ben tam bir PKOs hastası değilim ama çukulata kistim vardı. Adet düzensizliğim, fazla kilom, sivilcelenme falan yoktu. o nedenle PKOS hastalatına verilen bu ilacın bana da verilmesi beni düşündürüyor. gerçi bunu düşünmek için artık çok geç olduğunu da biliyorum çünkü 11. gebelik haftaimdayım. ama yine de ilacı içince suçluluk hissediyorum o yüzden bıraktım. Allah'a dua ediyorum gece gündüz bebeğime birşey olmasın ve beni bu kötü düşüncelerden kurtar diye.

X