Bu sayfa yarım kalmış ancak önceki arkadaşlar doktorla ilgili yorumlarını paylaşırsa memnun olurum.
Herkese Merhaba
Ben Doç.Dr. Recep Emre Okyayın hastasıyım. Serüvenim 15 Eylül 2021 de başladı. Adet düzensizliklerim ve 2.5 senelik korunmasız ilişkiye rağmen gebe kalmadığım için başvurmuştum. Nokta atış bir tercih olmuştu. En başta kendisi gerçekten ilgili, özverili, detayına kadar inceleyen ve sizin için asıl gerekli olan neyse onu size söyleyen bir hekim. Aşırı samimi bir hekim değil ancak sizinle saygıyı ve mesafeyi koruyarak hareket eden, mahremiyete gerçekten önem veren bir hekim. Zamanla zaten bu süreçte çok güzel bağlar kuruyorsunuz. Ben kendisine denk geldiğim için kendimi çok şanslı görüyorum.
Eylül 2021 de ilk başvurduğumda adet düzensizliği ve gebelik oluşmaması temel sorunumuzdu. Benden hsg çekimi, kan ve idrar tahlili, eşimden de sperm örneği istemişti. Hepsini hastane bünyesinde yapabiliyorsunuz. Ancak hsg çekimi ağrılı bi çekim olduğu için (bu ağrı eşiği ile alakalı kişiden kişiye göre değişir) ben dışarıda çekimi yaptırdım. Kendi eşide kadın doğum uzmanı Duygu Özkale Okyay ve ben çekimimi Duygu hanıma yaptırdım. Dışarıda özel bir muayenesi var kendisinden de çok memnun kaldım. Bu testler yapıldıktan sonra asıl süreç sonuç öğrenmeye gittikten sonra başlıyor.
Sonuç öğrenmeden sonra Emre hoca, bende rahim perdesi ve şekil bozukluğu tespit etti ve histereskopi ameliyatı daha sonra aşılama olucağımı söyledi. Ameliyat günü almak için bile sizi asistanlarına kendisi götürüyo.
Ameliyatımı hoca talep ettim ve kendisi yaptı. Yaklaşık 3 haftalık dinlenme sürecinden sonra kontrole gittim bir ilaç verdi bitince hastane içinde tüp bebek merkezinde sürece devam ediceğimizi söyledi. Tekrar kontrole gittiğimde yumurta sayılarım hesaplandı. Hemen raporum çıkarıldı. Aşılama için ihtiyacım olan ilaçları aldık. Bu merkezdeki hemşireler size ilacın nasıl kullanılacağı saat kaçta uygulamanız gerektiğine kadar bilgilendiriyorlar ve aşırı kibarlar. İlaçların kullanımı bitince aşılama için randevu oluşturuldu ve eşimle orada bulunduk. Sperm kalitesi çok güzel olduğunu için eşim açısından hiç bir sorun yaşanmadı.
Aşılama için gittiğinizde sizden bir aparat istiyorlar bunu hastane medikalinde bulabilirsiniz. Aşılama gerçekleşti, bir süre orada dinlendim ve evimize gidip gebe kalmak için sonucu bekledim.
İlk aşılamada gebeliğim gerçekleşti. Hocamız doğal yoldan gebeliğede bırakabilirdi ancak sürecin uzamaması ve yaşımın 30 olması nedeniyle bu yolu tercih etti.
Süreç sonunda zaten gebelik oluştu. Hamile kaldıktan sonra genelde Emre hoca gebe hasta bakmaz. Yani gebe kalmanız için gerekli uygulamaları yapar ve sonraki süreçte sizi başka hekime gidebilirsiniz diye yönlendirir. Bunu yapmasının nedeni gerçekten çok yoğun olması. İnanın hastane sekreterleri bile gebe kaldıktan sonra hocamız gebe hasta bakmıyor diyip randevu oluşturmuyor. Ancak ben kendisine özellikle rica ettim ve ısrarım üzerine biz yola birlikte devam ettik. Doğumumu da kendisi yaptı.
9 ay sonrada bebeğimi kucağıma aldım.
(Anlattıklarım haricinde sorusu olan arkadaşların sorularını cevaplayabilirim.)