Tüp Bebek Deneyimleri Tüp Bebek Başarı Hikayeleri

slm yojımbo benım tedavım ilaçlıydı ben çok zorlandım pko hastasıyım o yuzden verılen yumurta buyutme hormonları kan değerlerımı yukselltı karnım su topladı ilaçsız tüp bebek yontemınden daha sonra haberım oldu maalesef ankarada nerelerde yapılıyor bılmıyorum.istanbulda hakan özörnek var bende tv gordum kendısını o yapıyor ama başarı şansı düşük diyorlar.ılaçsız olduğu için ayrıca malıyetı düşük.

slm yojımbo benım tedavım ilaçlıydı ben çok zorlandım pko hastasıyım o yuzden verılen yumurta buyutme hormonları kan değerlerımı yukselltı karnım su topladı ilaçsız tüp bebek yontemınden daha sonra haberım oldu maalesef ankarada nerelerde yapılıyor bılmıyorum.istanbulda hakan özörnek var bende tv gordum kendısını o yapıyor ama başarı şansı düşük diyorlar.İlaçsız olduğu için ayrıca malıyetı düşük.

Teşekkür ederim.Aslında mantık olarak her merkez yapıyor olmalı.sonuçta aneztezi altında tek yumurtanı alıp onu döllüyor olmalılar.duyduğum kadarıyla bazı merkezlerde farklı bir şey daha yapılıyormuş. her ay kadın vücudu 4-5 yumurta üretmeye hazırılıyor kendini ve biri olgunlaşıp çatlıyor.bu işlem olmadan 4-5 olgunlaşmamış yumurtayı toplayıp dışarıda büyütüp, döllüyorlarmış.Bunu deneyen var mı bilmiyorum...Merkezlere gidip yüzyüze sormak lazım sanırım...

merhaba arkadaşlar.ben 3.5yıllık evliyim.hem okuyodum hemde daha yaşım küçük diye ilk 1.5 yıl çocuk istemedik.sonra korunmayı bıraktık 6 ay falan denedik olmadı.doktora gittik doktor düşünme stres yapma ve eğer olmazsa 6 ay sonra gel dedi.1 yıl olmuştu ve ben hala hamile kalamamıştım.ve ailede hadi artıklar başladı.eşimde kendi üstüne attı ve ben istemiyorum dedi.bide onlara dert anlatamazdık.
tabi bu 1 yıl zarfında eşimin testleri benim testlerim yapıldı.hormanal ufak tefek sorunlar vardı onlarda ilaçla yoluna koyuldu.1 sene sonra dr 2 defa çatlatma iğnesi yaptı bana sonuç negatif.2 ay daha dene yine gel dede sonuç yine hamile kalamadım ve tekrar gittim.bu seferde rahim filmi istedi.eğer yapışıklık varsa tüpün kapalıysa diye.yaptım ne yapışıklık var nede tüpüm kapalı.dr bu filimden sonra rahim temizlendiği için hamilelik oranı yüksek dedi.tekrar 2 ay denedik olmadı.
en sonunda dr sağlıklısınız ama ufak tefek sorunlar yüzünden olmuyor ne yaptıysak olmadı ve siz acele ediyorsunuz.2 sene sağlıklı insanın nasıl olmaz ama.aşılamayı önermem çünkü başarı şansı düşük boşuna hayal kırıklığı yaşamayın dedi eğer durumunuz müsaitse tüp bebek deneyin dedi.
başta çok kızdım dr a.tüp bebek neden yani biz sağlıklıyız nasıl olur diye.herkes dr unu değiştir dedi.inanın en iyi dr lara gittim hepsi aynı şeyi söyledi ve bir çoğu sil baştan aynı tetkikleri istedi.biride tüpün kapalı dedi.ya ben en az 5 dr a gösterdim açık dedi sonuçta miğdem bulandı ve eşimle karar verdik tüp bebek yapalım dedik.birkaç merkezle görüştük aklımıza takılan şeylerle dr umuza danıştık ve ortak karat eurofertilde aldık.tabi koray beyi tercih ettik.gerçekten alanında çok iyi bir doktor.
ilk denememizde 3 tane transfer edildi ve tuttu.ama teste 3 gün kala hafif kanama başladı sonra arttı ve 1.5 aylıkken bebeğimi kaybettim.çok üzüldüm.ama umudumu kaybetmedim.çünkü olduğunu gördüm.derdimin dermansız olmadığını gördüm.6 ay ara verdim.kendime baktım.bol bol tatile gittim.ve artık tamam birdaha deneyelim dedim.kurban bayramından sonra tedaviye başladım tekrar.bu sefer 2 tane transfer edilidi.bol bol dinlendim evden dahi çıkmadım.eşim herşeyimi karşıladı bana hiç bir iş kalmadı.ve RABBİMe şükürler olsun dün testim pozitif çıktı.haftaya cumada kalp atışını duyacaz inş.
bu yoldaki herkesin ALLAH yardımcısı olsun.herkese yavrusunu kucağına almayı RABBİM nasip etsin.inş.doğumumuda sizlerle paylaşırım.

slm mersınlı allah tamamına erdırsın senın adına çok sevındım herşey allahtan olacağı varsa oluyor olmayacaksa bız ne yapsak boş bende ılk denememde tuttu benım bır tane kalp atışlarını duyduğumda sevınçten ağladım ama stresı bıtmıyor bır turlu hergun kendımı dınlıyorum tutumu tutmadımı kese boşmu dolumu dış gebelıkmı kalbi atıyormu derken şimdide kalbı atmaya devam edıyormu durarsa nasıl anlıcam ıkılı testlerı nasıl olcak düşün düşün allah sabır versın ve yardım etsın herkese umarım hayırlısıyla kucağımıza alırız işallah

merhabalar Rabbim hepimizi tez zaman meleklerimize kavuştursun bende bu yıl içinde mayada düşünüyorum bilgilerinize deneyimlerinize ihtiyacım paylaşmaya ok ihtiyacım var

slm mercan 81 maya tüp bebek merkezinde tedavi olanlar formu var orda daha ayrıntılı bılgı alabılırsın bende mayada oldum memnunum tavsiye ederim.

Allah isteyen ve kıymet bilecek herkese nasip etsin bebiş inşallah.Allaha binlerce şükür ilk denememde hamile kaldım.eşimin sperm sayısı azdı.süreci soran arkadaşa anlatayım.herkese uygulanan farklı olabilir.reglin 2.günü takibe alınıyosun ve iğnelere başlıyosun.10 günün sonunda yumurtaların sayısı ve büyüklüğü artıyo.çatlatma iğnesi vuruyosun ve 36 saat sonra genel anesteziyle yumurtalar toplanıyo,dölleniyo ve yaklaşık 2-3 gün sonra transfer ediliyor.sonra da Allahın izniyle tutuyo inşallah hepinizinki:emir_bebek:

allah tamamına erdirsin. sağlıkla kucağına almak nasip etsin arkadaşım.
bendfe yeni başladım tedaviye.

Merhaba,
8 yıllık evliyim ve çocuğum olmuyordu. Dr görüşmelerimiz ve tahlillerimiz sonucunda ancak tüp bebek yöntemiyle çocuk sahibi olabileceğimiz söylendi. Pahalı bir yöntem olduğu için ilk zamanlar hep erteledik. Daha sonrasında aşılama olabilirmi diye düşündüysekte doktorumuz aşılamayı 30 yaş üzerine tavsiye etmediklerini, boşuna paramızı harcıcamızı söyledi. Bizde paramızı denkleştirdik ve tüp bebek tedavimize başladık.
adetimin 2. günü ultrason muayenesi sonrasında yumurta uyarıcı iğnelere başladık ve 13. gününde yumarta toplama işlemi gerçekleştirildi. 2 gün sonra transfer yapıldı. Transferin 12. günü kanda yaptırmış olduğumuz gebelik testi sonucu pozitifi gösteriyordu.
inanamadık. şaşkınlık ve mutluluk arası tuhaf bir duyguydu. çünkü çevredekiler bizi kötü sonucuda alıştırma konuşmaları yapıyordu ve çokta umutlu değildim. İlk denemelerde tutmama olasılığı yüksek oluyormus.
4 gün önce kontrole gittiğimde ise bebeğimin kalp atışlarını duydum ve doktorum çok sağlıklı göründüğünü söyledi.
İnşallah rabbim onu sağlıklı bi sekilde kucağıma da almayı nasip eder bana. Bana ve tüm anne adaylarınada.
Ayrıca aşılama / tüp bebek yöntemiyle bebek sahibi olmayı düşleyen herkese rabbim yardım etsin, umutlarını boşa çıkarmasın.

merhaba,

nerde yaptırdın acaba tedavini?
allah tamamına erdirsin. umarım sağlıkla kucağına alırsın bebeğini:Saruboceq:

Merhaba arkadaslar, ben ilk defa sizinle paylasacagim aklimdakileri. Benim bir asilama, bir de tup bebek deneyimim var. Ikisi de negatif tabii. Benim transfer esnasinda cok agrim oldu, sizin nasil oldu transfer isleminiz? Sanirim kendimi cok kastim o yuzden tutmadi. Cunku transferden 5 gun sonra adet gordum, normal test tarihim 11 gun sonrasi olmasina ragmen, erkenden adet oldum. Sizin de fikrinizi almak istiyorum, transfer sirasinda cok aci cekmek normal mi?

selamlar..
2 kere tüp bebek denemem oldu izmirde özel bir hastanede denedim her ikisinide....bizdeki sıkıntı eşimin sperm sayı ve kalitesi bendede çikolata kisti idi denemelerim başarısız oldu..şimdi üçüncüsünü istanbulda özel bir hastanede deneyecegim geçen ay başlayacaktık aslında tedaviye ama yumurtlama sayımı yetersiz buldugu için doktorum bir daha ki ay bakalım dedi şimdi adet günümü bekliyorum randevu almak için bakalım bu defa yumurta sayım yeterli sayıyı göstecek mi....

slm icey
bende transfer sırasında kendımı çok kastım transferden ıkı saat sonrada kustum hatta kusarken altımada kaçırdım bende tutmadı dıye evde çok rahattım fazla yatmadım ama eve geldığımdede çok kotuydum kustum mıdem bulandı boğazım ağrıdı bişey yıyemedım ama şimdi allaha şükür 13 haftalık hamıleyım bence yatmayla kendını kasmayla alakası yok olacaksa oluyor.Bol bol dua et ıyı nıyetıne temız kalplılığıne ınandığın ınsanlarada haber ver senın ıçın dua etsınler ben yumurta toplanırkende taransfer edılırkende dua etsınler dıye herkese haber verdım kendımde dua ettım allaha bınlerce şükürler olsun herşey yolunda işallahda boyle devam eder bebeğimi kucağıma alırım.Allah ısteyen herkese versın işin bu boyutunda allaha dua etmekten ve doktorlarımıza guvenmekten başka yapacağımız bişey yok

Angel 1981 oncelikle cok tesekkur ederim, sonra da hayirli olsun, insallah Allah kucagina almayi da nasip eder. Ben bu muayene, transfer olaylarinda cok geriliyorum. Bu da benim fobim iste, engelleyemiyorum. Ama gecen hafta doktorum, anestesiyle de transfer yapilabildigini soyleyince icim cok rahatladi. En azindan transfer gunu gereksiz yere stress hormonu uretmeyecek vucudum. Ben sadece guzel seyleri dusunup, kalbimi ferah tutmak istiyorum bu surecte. Umarim bir daha ki sefere haberler iyi olur burada sizinle paylasirim.

merhaba herkese,

bende 4 kez tüp bebek yaptırdım.4. de hamile kaldım fakat 8 haftalık hamileyken dış gebelikten dolayı birini ameliyatla aldılar.Diğeride 10 haftalıkken gelişme geriliği başladığı için kürtajla aldılar.Ama benim dış gebeliğim anlaşılıncaya kadar çok geç kalındı ve ben çok kötü bir iç kanama geçirdim.2.bebekte bu iç kanamadan etkilendiği için geriledi.Şimdi dondurulmuş embriyo ile tüp bebek deneyeceğim.Bu konuda deneyimi olan yada bilgisi olan varsa lütfen yazsın.Allah hepimize hayırlı olan ne ise onu nasip etsin.Sevgiler hepinize

merhaba herkese,

bende 4 kez tüp bebek yaptırdım.4. de hamile kaldım fakat 8 haftalık hamileyken dış gebelikten dolayı birini ameliyatla aldılar.Diğeride 10 haftalıkken gelişme geriliği başladığı için kürtajla aldılar.Ama benim dış gebeliğim anlaşılıncaya kadar çok geç kalındı ve ben çok kötü bir iç kanama geçirdim.2.bebekte bu iç kanamadan etkilendiği için geriledi.Şimdi dondurulmuş embriyo ile tüp bebek deneyeceğim.Bu konuda deneyimi olan yada bilgisi olan varsa lütfen yazsın.Allah hepimize hayırlı olan ne ise onu nasip etsin.Sevgiler hepinize

merhaba herkese,

cnm bnm geçmiş olsun..allahım seni bu sefer sevindirsin inş..dualarım seninle cnm.inş güzel haberler verirsin bize

yazdıklarından çok etkilendim mehay.ne güzel anlatmışsın duygularını.işte aynı ben dedim okurken.bizim de bir aşılama bir tüp bebek oldu. sonuç malesef negatif.hayırlısı.bir gün olacak elbet allahın izniyle.Rabbim bebeğinle birlikte uzun ömürler versin..

Arkadaşlar yeni cıkacak olan tüp bebek genelgesi tedavi olacak çiftler icin oldukça sıkıntılı bir durum yaratıyor.aynen kopyalıyorum.
(7) Merkezlerde birden fazla embriyo transfer edilmemesi esastır. Birinci uygulamada yaşa bakılmaksızın tek embriyo, 35 yaş üzerinde ikinci uygulamada iki embriyo, sonraki uygulamalarda ise yaşa bakılmaksızın iki embriyo transfer edilebilir.
8) Merkezlerde, doğacak çocuğun cinsiyetini belirleme amaçlı gonad ve/veya embriyo seçimi ve transferi yapılamaz.
(9)Üremeye yardımcı tedavi teknikleri kullanarak oluşan çoğul gebeliklerde embriyonal ya da fetal redüksiyon yapılamaz. Ancak tıp fakülteleri ve Bakanlığa bağlı eğitim hastanelerinden alınan durum bildirir heyet raporuna göre redüksiyon işlemi yapılabilir. Tıbbi endikasyon dışı redüksiyon yapan merkezlerin üç ay süre ile yeni hasta alımı durdurulur. Tekrarı halinde faaliyet izin belgesi iptal edilir.

Bununla ilgili görüşlerinizi buraya yazmanızı önemle rica ediyorum.
Belçika da devlet tek embiryo koyduruyor ama sınırsız olarak tedavi imkanıda sağlıyor. Türkiyede hem ödememizi biz yapıyoruz devlet tedavinin neydeyse ancak 2/3 üni destekliy

yazdıklarından çok etkilendim mehay.ne güzel anlatmışsın duygularını.işte aynı ben dedim okurken.bizim de bir aşılama bir tüp bebek oldu. sonuç malesef negatif.hayırlısı.bir gün olacak elbet allahın izniyle.Rabbim bebeğinle birlikte uzun ömürler versin..

tesekkur ederim canim insallah olacak..umudunu asla yitirme ben hic yitirmedim ve kazandim...

X