Tüp Bebek Deneyimleri Tüp Bebek Başarı Hikayeleri

Ben de bugün bir tüpümün sıvı ile dolu olduğunu diğerinin ise tıkalı olduğunu öğrendim. Tüp bebekten başka bir çarem olmadığı söylendi. Peki laparoskopide tüpler bağlanır ya da alınırsa tüp bebek nasıl yapılacak yumurtalar da gitmiyor mu? Pek bilgim yok kusura bakmayın yardımcı olur musunuz
Merhaba benimde her iki tüpten sıvı geçimi olmadı ve ameliyatla tüplerim bağlandı tüp bebek tedavime başladım 2. Deneme ye geçeceğim 1. Denemem olumsuz oldu hayırlısı tüp bebekten başka çaresi olmuyor tüplerden geçiş olmazsa

Tüplerde hidrosalpenks varsa tüpde sıvı rahime aktığı için embriyoyu öldürüyor..
Lütfen ameliyat olmadan tüp bebek yaptırmayın yazık emeğinize piskolojinize yazık.. Ameliyattan korkmayın eğer sorun yoksa bakıp kapatırlar ama varsa bozuk olan tüpten kurtulursunuz.. zaten size faydası yok zararı var.. bana tüp bebek tedavisi yaptılar keşke biri beni uyarsaydı ameliyat olmadan tedaviye başlama deseydi keşke.. ben çok yıprandım mücadele vermekten yoruldum..
Lütfen ameliyat olmadan tüp bebek tedavisi yaptırmayın.. bana güvenmezseniz bir kaç doktorun önerisini alın..
Merhaba,
Benim de hikayem benzer,size sormak istedim.
Tüplerinizle ilgili sorunu hallettiniz sanırım, tek tüp mü sorunluydu ikisi de mi? Neler yaptınız? Umarım pozitif sonucu da görmüşsünüzdür 🙏

Merhaba,
Benim de hikayem benzer,size sormak istedim.
Tüplerinizle ilgili sorunu hallettiniz sanırım, tek tüp mü sorunluydu ikisi de mi? Neler yaptınız? Umarım pozitif sonucu da görmüşsünüzdür 🙏

Tek tüpte problem vardı..sağ tüp alındı sol tüp temiz çıktı çok şükür.. ameliyat sonrası normal yolla hamile kaldım maalesef kimyasal gebelik oldu düştü..
Henüz mutlu sona ulaşamadım.. RABBİM hepimizin yardımcısı olsun inşallah 🤲

Tek tüpte problem vardı..sağ tüp alındı sol tüp temiz çıktı çok şükür.. ameliyat sonrası normal yolla hamile kaldım maalesef kimyasal gebelik oldu düştü..
Henüz mutlu sona ulaşamadım.. RABBİM hepimizin yardımcısı olsun inşallah 🤲
Teşekkür ederim cevabınız için.Umarım çok yakında sağlıkla kucağınıza alırsınız 🙏

Merhaba 2012 de üye olmuştum kadınlar klubune. O zaman anne değildim. Şimdi anneyim. Eskiden buraya yazdığım mesajlar gözüme ilişti. Ve duygulandım. Eşim azospermdi. 5 kez tüp bebek denedik. İlk 4 de hiç tutmadı. 5.de tuttu çok şükür. Kızım oldu. 34 yaşında anne oldum. Çok zordu bu süreç. Evlendikten 11 yıl sonra anne oldum. Uğraşın biz hiç pes etmedik. Herşeyin bir zamanı varmış. O kadar gençken hamile kalamadım. 34 ünde anne oldum☺️Gerçi 34 tabi ki genç bir yaş. 24 de tüp bebek denemiş insan olarak yazıyorum. Hiç umut etmiyordum. Çok çaresiz zamanlar yaşadık. Yaşayan zaten biliyor.

Sol tüpüm gecirdigim enfeksiyondan dolayi hidrosalpenks sag tupum kapali polikistik over sendromum var ve cin3 tedavisi oldum tuplerim ameliyatla cikarilcakken baska rahatsizligim cikti derken babami kaybettim erteleyip durdum 4 yil sonunda suan 11 haftalik gebeyim hersey yolunda ve kendiliginden oldu yani boyle kesin konusmamak gerekiyo bazen tıpın degil Allah ın dedigi oluyor kimsenin ümidini elinden almayin

Merve Öztürk ( olacakolacak olacakolacak ) kızı Melina'ya, anneliğe giden yoldaki hikayesini anlatıyor.
Bu yolda başına gelenler ise çok kişiyi derinden etkiliyor.

Videoyu sonuna kadar izleyin lütfen...

Sitede ki ilk mesajı ; 4 Ağustos 2011 tam 10 yıl önce ...

Sevgili arkadaşlar,

sizleri tek tek 1,5 senedir takip ediyorum. her birinizin acılarını, sevinclerini buradan okuyarak paylaştım. hic bir sey yazmadan sadece okudum. bende sizin gibi cok zor gunler gecirdim ve halen de gecirmekteyim.
tunemi sen bana cok umut veriyorsun okurken...

ben 1,5 yıl icinde 2 defa sol tupumden dis gebelik gecirdim. İlkinde daha cok toy oldugum ve anlamadigim icin soka girdim. ic kanamayla hastaneye kaldirildim. tupumu almadilar tamir ettiler. sonra 8 ay cocuk denemedim. cok korkmustum. 8 ay sonra denedik ve 5 ay icinde tekrar hamile kaldim. fakat yine ayni tupte cikti. metotreksat la dusmedi. 1 doz vuruldum. bu sefer ayni tup oldugu icin tupumu aldilar. ameliyatta doktor karnimin arkasina ve sag tupume bakmis ve acik oldugunu soyledi.

bu 2. dis gebeligim bundan 4 ay once oldu. tam korunmam bitti baslayacagim derken bende akintilar basladi. doktora gittim ve israrla benden klamedya testi neden almadigini almasi gerektigini soyledim. o da eger klamedya olsa acidan duramassin, sende oyle bir sey yoktur dedi ama ben israrla kultur aldirdim ve bende klamedya cikti. bana kontrole gelmene gerek yok denemeye basla diyen adam, bunu gorunce cok sasirdi ve hemen antibiyotkik verdi ve bu hastaligin yumurtaliklarim rahmime bile zarar verebilecegini, bu ay antibiyotigim biter bitmez rahim filmi cekmemiz gerektigini soyledi.
arkadaslar cok korkuyorum. cocugum olmayacak mi benim? nolur bana cevap verin.
surekli agliyorum, esimle muhabbet bile edemiyor olduk.

tup bebekcileri aradim, sag tupune baktirip gel dediler. rahmime de bakilacak. eger sag tupum aciksa normal mi denesem direk tup bebek mi yapsam? tupumde iltihap varsa onu da alacaklarmis. ben kisir kalicakmiyim :KK43: kafamdan atamiyorum. calisamiyorum, yiyemiyorum, uyuyamiyorum. yasamiyorum..

26.06.1980 doğumlu. Yengeç burcu. Bilgi Üniversitesi Halkla İlişkiler mezunu. Küçük kızı Melina’sına ulaşabilmek için hasretle savaş vermiş, bu yolda deneyimlediklerini benzer sorunlar yaşayan kadınlarla paylaşmak için www.melinasmom.com internet sitesini kurmuş bir “Tüp Bebek Annesi.” Bebeğine giden yolda sosyal çevresini, ihracat müdürlüğü yaparken kariyerini kaybetmiş. Ama yaşadığı sorunlar hayatında bambaşka bir açılıma sebep olmuş. ‘Ben sıramı savdım’ deyip bir kenara çekilmek yerine, kendisine bu acılı yolda faydalı olan her şeyi aynı yoldan geçen kadınlarla paylaşmayı misyon edinmiş. Şimdilerde sadece bir anne değil, ünlü bir anne bebek boggerı. Kendisine faydası olan ‘Nefes’ eğitimlerinin sertifika programlarına katılmış, aynı kaderi paylaşan kadınlara nefes eğitimleri vermeye ve onlarla umut hikayeleri paylaşmaya devam ediyor.

Son düzenleme:
Merve Öztürk ( olacakolacak olacakolacak ) kızı Melina'ya, anneliğe giden yoldaki hikayesini anlatıyor.
Bu yolda başına gelenler ise çok kişiyi derinden etkiliyor.

Videoyu sonuna kadar izleyin lütfen...

Bu hikayeyi gözyaşları içinde dinlemiştim.Bahsettiği forumun Kadınlar Kulübü olması ve anne olmadan önce burda geçirdiği bir sürecin olması ise hikayesini dahada anlamlı kılmıştı benim için. 710 mesajının hepsini okudum..
En az bu kadar etkileyici ve mucizelerle dolu bir hikayede bende var.İlk fırsatta paylaşacağım hepinizle...:dua::dua::dua::dua:

Bu hikayeyi gözyaşları içinde dinlemiştim.Bahsettiği forumun Kadınlar Kulübü olması ve anne olmadan önce burda geçirdiği bir sürecin olması ise hikayesini dahada anlamlı kılmıştı benim için. 710 mesajının hepsini okudum..
En az bu kadar etkileyici ve mucizelerle dolu bir hikayede bende var.İlk fırsatta paylaşacağım hepinizle...:dua::dua::dua::dua:
Sabırsızlıkla bekliyorum❤️:anneadayı:

İlk anne olduğum zamanlar hikayesini okumuştum, çok etkilenmiştim. Allah isteyen herkese versin.

Cok klişede olsa bende agliyarak izledim dinledim allah istiyen herkese versin kucagi bos kalmasin🙏 bende bi yola girdim kolay olcagini sandim ama polikistik over ve insulin direnci pesimi birakmiyor ne adet düzensizligi ne kilo ne seker ne tiroid igrenc bi haldeymism gbi hissetiriyor biri düzene girse diyeri beter ediyo beni ama nasip 🙏😔 rabbim nezaman verirse

İzledim ama ben o kadar etkilenmedim 🤷🏻‍♀️ İnancım gereği zaten tevekküle sahip biriyimdir. Allah’ın bizler için yarattığı bir kaderimiz olduğunu ve onun verdiğinin de vermediğinin de bir sınav olduğunu düşünüyorum.
Benim bebek serüvenim bu hanımınkinden daha zordu. 5 kere ameliyat oldum. Laparoskopi, histereskopi, prp, traşlama, küretaj ve 5 kere de tüp bebek tedavisi gördüm. Tabii ki çok acı çektim, tedavilerim boyunca hormonlardan çok kilo aldım, zaman zaman psikolojim alt-üst oldu, her negatif gördüğümde canım yandı ama denemekten vazgeçmedim.
Benim kişisel gelişimimde bebek mihenk taşı olmadı. Zaten çok zor bir hayatım vardı. 15 senelik evliliğim bittiğinde hayallerim parça pinçik olduğunda hayata yeniden başladım. Babam vefat ettiğinde dünya üzerinde benim için en kıymetli insanı toprağa verdiğimde çocukluğum da gitti. Bunlardan sonra bebek Allah’ın bana lütfu oldu. Rabbime sonsuz şükürler olsun. Hayatımın bu yeni döneminde inşAllah en yakın arkadaşımo sağlıkla kucağıma alır ve ona layık bir anne olabilirim 🙏🏻

Bir mutlu sonlu hikaye de ben ekleyeyim. Bakınca bizdeki problem aslında problem bile değilmiş.. sadece yolumuz doğru insanlardan geçmedi. Tüp bebek ile gebe kalmak için sadece 1 sperm yeterliydi. Oysa eşimde 9 milyon vardı ve üstelik yüzde 3 u ileri hareketliydi. Yani 300000 taneden sadece bir taneye ihtiyacımız vardi. Sayı ve hız problemi vardı. Evliliğin 9. Ayında benim tahlillerde problem cikmayinca eşinize bakalım denilmesiyle öğrenmiştik.. eşim canım benim hiç itiraz etmedi.. kabullenmemek gibi bir durumun içine girmedi. Vitamin verdiler kullandı kürler yaptım içti. Öyle ki aktardan hazır aldığımız kürleri bile içti. O kür onu sağlığından etti bunu bile göze almıştı. Tam tedaviye gidecegimiz zaman ereksiyon sorunu yaptı içtiği ilaçlar. Hakan hocayla konuşması hiç kulağımdan gitmiyor. Ne olacak şimdi hocam dedi .. gerekirse mikro tese operasyon ile sperm alın ama tedaviyi ertelemeyelim dedi. O an boğazıma bir yumruk oturdu. Oysa vardı yeterliydi niye bu kadar hirpaladi ki kendini. Sonuç negatif oldu sayımız ciddi oranda düşmüştü kür yüzünden. 6 ay sonra bu sefer yine baştan aldık . Bu sefer gittiğimiz yer bana odaklanmışti. Kendimi rahimden parça alınırken ameliyat masasında soğuk bir odada tavanı izlerken buldum. On görüşmeye gidip ertesi gün kendimi parça verirken üstelik bunu orda anlayarak yaşadım.. çıktığım da çok yorgundum İlk defa sonta takılmıştı ve çok değişik duygular yaşadım.. o gün ameliyat raporunda sezeryanla doğum yazılmış yanlışlıkla.. diğer doktor kızdi kadın çocuk için gelmiş siz doğum yaptı diye yazmışsiniz. Çok garip traji komik şeyler yaşadık ilk iki tedavi de bütün garip insanlar olaylar bizi geldi buldu. Yarım koli yumurta ya bir sperm bulunamamıştı yıne. Sonra psikolojik olarak yeter dedim altı ayda iki tedavi ve ben kendimi tanıyamaz haldeydim. Şiş içinde her yerim. 1 yıl ara verdikten sonra 3. Tedaviye başladık. Karşımda ne istediğimi rahatlıkla anlatabildim biri vardı. Yol haritası çizdi sen ne dersen tamam dikkate alacağım dedi. Çünkü isyanımda haklı olduğumu imkansız olmayan sorunu çıkmaza soktuklarınin o da farkındaydı. Her şey benimde istediğim gibi içime sinecek şekilde başladı. Ama şans bende ya Tokso plazma testim pozitifti tedavi o negatif olmadan olmayacaktı. Tam 9 test 4 tanesi pozitif 5 i negatif geldi. Ankara Liv hastanesinde intaniye doktoru tarafından yalancı pozitif tanısı alınca iki ay aksamali başladı. Yüksek dozda ilaç tedavisi ile 31 yumurta toplandı bir koli olmuştu bu sefer. Mikro çip ile sperm seçimi İlk defa uygulandı bize ve ikinci meni örneği ile döllenme yapıldı. Bu sefer oranlar yüksekti 3. Güne gitmeden biten embriyolar. 5. Güne gelmişti 10 tane hayalini kur deseler kuramayacagim bir sayiydi. Sadece bir taneye ihtiyacımız varken 10 tane olmuştu. Hepside iyi kalite. En iyi ikisinden başlanacak şekilde donduruldu ve rahim dinlemesi sonrası 2019 Ekim 23 te transfer edildi. O iki melek bu ayın 23 ünde 1.5 yaşında olacaklar. Test verme günüm 4 Kasım di. Dayanamayıp 3 Kasım da saat 4 te verdik. 16.57 sonuç 997 di. Eşime sen al dedim. Aldı bana elini uzattı gel acilden çıkalım dedi. Neden kaç ki dedim. Gel sen dedi sayı var dedi gel. Çıktık elime verdi. 997 ağlamaya başladım o an sadece ikiside benimle diyebildim. Bir elimde sonuç diğeri karnimda ikiside benimle Çok şükür 🤲 ikiside benimle.. şuan uyuyorlar nefeslerini dinliyorum
. Bakımları çok zor oldu ikiz annesi olmak beni aşırı yıprattı öğretmenim çalışmaya çok alışmışım. 18 aydır evdeyim. Ailelerin yardımıyla büyüttüm. Rutin hayatım kalmadı ama çok şükür rabbime iki can nasip etti bana. Kısa bir süre sonra işime döneceğim. Her şey daha güzel olacak inşallah.

X