Sevgili arkadaşlar,
sizleri tek tek 1,5 senedir takip ediyorum. her birinizin acılarını, sevinclerini buradan okuyarak paylaştım. hic bir sey yazmadan sadece okudum. bende sizin gibi cok zor gunler gecirdim ve halen de gecirmekteyim.
tunemi sen bana cok umut veriyorsun okurken...
ben 1,5 yıl icinde 2 defa sol tupumden dis gebelik gecirdim. İlkinde daha cok toy oldugum ve anlamadigim icin soka girdim. ic kanamayla hastaneye kaldirildim. tupumu almadilar tamir ettiler. sonra 8 ay cocuk denemedim. cok korkmustum. 8 ay sonra denedik ve 5 ay icinde tekrar hamile kaldim. fakat yine ayni tupte cikti. metotreksat la dusmedi. 1 doz vuruldum. bu sefer ayni tup oldugu icin tupumu aldilar. ameliyatta doktor karnimin arkasina ve sag tupume bakmis ve acik oldugunu soyledi.
bu 2. dis gebeligim bundan 4 ay once oldu. tam korunmam bitti baslayacagim derken bende akintilar basladi. doktora gittim ve israrla benden klamedya testi neden almadigini almasi gerektigini soyledim. o da eger klamedya olsa acidan duramassin, sende oyle bir sey yoktur dedi ama ben israrla kultur aldirdim ve bende klamedya cikti. bana kontrole gelmene gerek yok denemeye basla diyen adam, bunu gorunce cok sasirdi ve hemen antibiyotkik verdi ve bu hastaligin yumurtaliklarim rahmime bile zarar verebilecegini, bu ay antibiyotigim biter bitmez rahim filmi cekmemiz gerektigini soyledi.
arkadaslar cok korkuyorum. cocugum olmayacak mi benim? nolur bana cevap verin.
surekli agliyorum, esimle muhabbet bile edemiyor olduk.
tup bebekcileri aradim, sag tupune baktirip gel dediler. rahmime de bakilacak. eger sag tupum aciksa normal mi denesem direk tup bebek mi yapsam? tupumde iltihap varsa onu da alacaklarmis. ben kisir kalicakmiyim
kafamdan atamiyorum. calisamiyorum, yiyemiyorum, uyuyamiyorum. yasamiyorum..