Tüp Bebek Deneyimleri Tüp Bebek Başarı Hikayeleri

herkesin hakkında hayırlısı inşallah.. duaların gücüne inanırım olacaktır muhakkak..

Merhaba bayanlar biraz kendimden bahsedeyim..Yaş 36 ve sadece tek yumurta oluyor..Bir senede ancak 2 embriyo elde ettik ve eylülde transfer edildi ama maalesef negatif..Yumurta gelişecekmi, kalite nasıl, dölenecekmi, yok çözülünce sağlam kalacakmı.vs vs..uzar gider.Allahım ne zor dönemden gecıyoruz...Ve tekra izin sorun olunca bu ay tek olan yumurtaya catlatma kullandık meger çatlamamıs ve idrar testinde pozitif gosterdi ikinciye cesaret edemedim tekrar yapmaya ellerim titredi heycan yaptım ve buğun yumurta kanamasıyla tekrar adet oldum..umutlanmıstım.Umutlanıp hüsrana uğramak ne kadar acı:KK43:( tekar toparlanıp ayağa kalkmak kaldığım yerden devam etmek gerekiyor. Bu ay soğan kürü kullanacam..beni bekleyen neler var acaba..3 yıldır uğraşıyorum.

Kizlar tup bebek tedavisi sirasinda enfeksiyon vs onlemek icin doktorunz bir fitil yada antibiyotik yazdimi kullandnzmi? Bnm zman zman sari akintm oluyor beyaz camasir giydgmde farkdeiorm temizlenirken rastlamadm ama ic camasrmda oluyor kis aylarinda bazen idralde yanma oluyor ayaklarmi usutunce suan yanma yok ama tedavi esnasında veriliyormu yada smdiden tedavim baslamadn doktora gdip fitil vb kullanmakta fayda varmi bu durumu yaşayanlar bilgilendirirse sevnrm

Arkadaşım tüp bebek yöntemiyle çocuk sahibi oldu. Rahim duvarı inceydi ve embiryo tutynamıyodu. Yalnız verilen ileçlardan sonra birşey öğrendi. Bu ilaçlardan önce meme ultrasonu yapmak gerekirmiş. Çünkü memede kistik bir yapı varsa bu ilaçlar kistleri büyütüyormuş. Neyse ki böyle bir durum yaşamadı. Lokum gibi çocuk doğdu :)

merhaba arkadaşlar ben 13 yıllık evliyim 1 yılı geçkin süreden beri tedavi görüyorum daha öncesinde eşim istemediği için tedavi görmedik
tedaviye ilk önce adetin üçüncü günü yaptırdığım hormon testiyle başladım adetin sekizinci günü rahim filmide çekilince doktoruma gösterdim eşim
de semen analizi
yaptırdı ve ilk sonuç hiçbir problem yok

3 aysadece hormonlar baskılanıp çatlatma iğnesi yapıldı ve normal yollarla olmasıiçin uğraştık
sonuç;NEGATİF

sonraki 3 ay aşılama yapıldı

aşılama tedavisini kısaca anlatayım
adetin üçüncü günü doktorunuzdan randevu alıyorsunuz ultrasonlu muayene olup tedaviye başlıyorsunuz ben iğne tedavisi gördüm hergün aynı saatte dr mun belirttiği dozda iğnemi yaptırdım 2 günarayla dr gidip yumurta büyüklüğü takibi yapıldı her ay farklı sayıda yumurta elde edildi yumurta yeterli büyüklüğe gelince çatlatma iğnesi yapılıp 36 saat aşılama işlemi yapıldı aşılamada gerçekten çok fazla acı yok hastanede yarım saat dinlendikten sonra evime döndüm

sonuç:NEGATİF

OLMADI TEDAVİYE GÜZEL YANIT VERMEME RAĞMEN AŞILAMALAR TUTMADI

geçtiğimiz cuma laparoskopi ve histeroskopi yaptı doktorum bilmeyenler için laparoskopi göbek deliği altına yaklaşık 5 cmdelik açılarak karına gaz veriliyor ve kamera sokularak problem olup olmadığına bakılıyor gerekirse kasıktan bir delik daha açılarak müdahale yapılıyor
histeroskopiyi anlatamıyacağım çünkü bende ogun oğrendim ve hiç araştırmamıştım sadece rahim içinde yapılan bır müdahale oldugunu biliyorum
gözünüz korkmasın bu işlemler genel anestezi altında yapılıyor eh biraz ağrı oluyor ben bu akşam dikişlerimi aldırıcam birazda ondan korkuyoruM

SONUÇ :yapılan işlemler sonucu gebelik sağlanamamıştır hastaya nedeni bilinemeyen infertilite raporu verilmesi uygundur

kapı gibi raporum var artık neden böyle söylüyorum çünkü ben ssk lıyım ve tedavide sigortadan yararlanabilmem için bu engelleri aşmam gerekiyordu çünkü devletimiz bu işlemleri şart koşmuştu malum çok pahalı tedavi ve bu nedenle raporu almam gerekiyordu

şimdi anadolu yakasındaki merkezleri netten araştırıyorum çok iyi hastaneler var ama çok pahalı

benim tavsiyem tedaviye başlayan arkadaşlar psikolojik destek alarak başlasınlar sonuçlar negatif oldukça çok bunalıma giriyorsunuz
benim kk ile buluşmam bu dönemde oldu bunalıma girmiştim kimseyle görüşmek istemiyordum eşim bilgsayar ve net aldı oyalanayım diye ama şimdi bin pişman(şaka şaka)

evet erkadaşlar şimdilik bu kadar 1.5 ay sonra tüp bebek maceramıda yazarım tabi gerekli parayı denkleştirebilirsek
hakkımızda hayırlısı
rabbim isteyen herkese nasip etsin(amin)
Tup bebektn sonuc aldiniz mi

Eylul ayinda benimde transferim oldu negatifle sonuclandı..1 yilda ancak 2 tane embriyo edebilmistık. O kadar zor ki.. Acaba bir gün ben de yazabilir miyim başarı hikayemi.. Bilemiyorum ..

X