Hidrosalpinks (ileri duzey)
Merhabalar bende kendi serüvenimden bahsetnek istiyorum sizlere benin gibi problemleri olanlar varda bir umut olur belki unutsuzluğa kapilnayin
2012 Yilinda evlendim esimin isi geregi yurt disinda yasiyorduk adet agrilarim dayanilmaz bi hal almisti ve camlardan atasim geliyordu kendimi ve akis olarak cok azdi ayretten korunmuyorduk 2014 yilinda Ankara izne geldigimizde 5 farkli hastahane 5 farkli doktora gittim ve dogum kontrol hapi verip gonderdiler en son bi tanidik tavsiyesiyle Ankara Universitesinde Cem hocaya gittim pazartesi muayane oldim persembe gun ameliyata alindim tuplerimdr tikaniklik direk gordu bana laparaskopide acilmazsa tuplerin alirim direk tup bebege gideriz dedi tamam dedi kabul ettim ameliyati oldum.tuplerim acilmis hicbir sorun yok oh dedim cok sukur 6 ay arayla kontrole geldim hep hicbir sorun yoj herseferinde bu arada yine korunmuyoruz pko bende bu arada son olarak 2016 nisanda kontrole geldim ve ve tuplerinde tekrar bi sislik gordu hsg istedi bu sefer benden, vaktimiz olmadigi icin yaptiramadm ve yurt disina geri donduk yurt disindan temelli 2016nin temmuzunda donduk tatildi gezmeydi vs derken ben eylul ayinda Ankara uni. Hsg mi cektirsim Cem hocdan randevu aldim ozel muayahane acmis oraya gittik hsg de bana tuplermin tekrar tikandigini ve tuplerimin icundaki fimbria kisimlarininsa bozuldugunu soledi ben sok yasadim ve ozel bi hastahaneyle anlasmis hem ozel hastahanede hek ankara uni.ameliyat yapiyordu fiyat aldim ikisi arasindaki farki ogrendim ozel hastahanede fiyat 5000 devletin ozelindw 3000 fiyat ve bana direk cumartesi gel ozeld3 aneliyat edelim seni dedi bnm kontrele geldim gunle arasnda 1 gun var ben 1 gun sonra sindiremeden kabul edemeden bunu nasil olayim direk ameliyat ve beni ozele yonlendirdi direk bilgisi ve kisiligi cok ii bi doktor ama bana bu sekilde yaklasim beni irite etti ve
tup bebek tutar mi.vs diye sordugumda bana 3 e kadar yolu var dedi ve ben gitmekdeb vazgectim ondan snra inanin 5 doktorun daha muayahanesine gittim kabullene kadaro verdigim ozel muayahane ucretlerinin haddi hesabi yok inanun hepsi ayni seyi soyledi ama su sekilde --senin gebe kalamamana sebep tuplerin tuplerini alirsak ilk seferde tutma orani cok yuksek ve tutarsa tupleri almadan tup bebek yapmak tuplerden sizan toksik maddelerden dolayi disuge neden oluyor almamiz lazim sindirdim ben artik bu sureci alinacak tupler ustte yazdigim gibi fiyatlar ayni heryerde. Benim annem ameliyathane hemsiresi ispartaya gel bide dedi isparta suleymab demirel unisinde Okan hica var harika bir doktor gece gunduz ulasabilirsiniz sahsi teline ayni seyleri oda soyledi bana hidrosalpenks oldugumu ve ben ameliyat oldum 20 Aralik aneliyat surecim normal laparaskobiden biraz agir oldu soft diren takmislar 1 gun o vardi iltihabin akmasi icin cok.kotu bir sey Okan hocayla tup bebek islemini konustugumda bana ii doktor arama iyi labaratuvar ve iyi embriyologu olan klinik ara dedi ben bsladim aramaya Anemin doktor ark, kendi ark cevremin yakinlari bana novart tup bebek merkezi kuruculari Ahmet Erdem ve Mehmet Erdemin isminu veriler kendileri ayni zamanda Gazi Unisind3 ogretim gorevlisi 15 gun snra Ankaraya dondum ve doner donmez ben Mehmet hocayi sectim ama Ahmet hocada harika bir doktor Mehmet hocanin ozel muayanesinden randevu aldim gittik esimle bana sureci anlatti tuplerim alindigu icin sansimin cok yuksek oldugunu rahmimin ve yumurta rezervimin cok ii oldugunu anlatti cok tatli sakin insana guven vereb bi yaklasimi vardi velhasil adetimin ikinci gunu novarti arayip gelmemi soyledi 10 ocakta reglimin ikinci gunu gittik novartta tedavim basladi 2 3 gub arayla kan tahlili ve muayaneye gidiyordm ilac dozum duzenleniyordu hemsireler 4 gibi arayip haber veriyorlardi hamgi igneye devam.edip etmeyecegimi Muayahanelerde Mehmet hoca olmadigi zamanlar Ilknur hoca ilgilendi bizimle cok tatli ve guler yuzlu bi Doktor kendiside 20 ocakta yumurta toplama islemin yapildi cok kolay bi islemdi bnm icin genel anesteziyle yapoyor fakat ben anestezinin yan etkisini yasamadim bunye alismisti sanirim
aksamina prednol, cocuk aspirini tetradox estrofem ve crinone jel kullanmaya basladim Mehmet hoca 5gun blastosist transferi olmasini istedi bu 5 gub icerisinde embriyolog beni gelismeler icib aradi kaci dollendi kaci 5.gune tasindi vs bu asamsda bilgi almak rahatca soru sormak bnm icin cok kolaydi ve beni rahatlatiyordu 25 ocakta embriyo 2 tane o kadar kolaydiki bnm icin bu asamada tavsiye olaral cok fszla sikismamak gerek azar azar icin suyu sedyeye yattim vee kalktim direk 1 saat dinlendim orda 1 saat sonunda idrarimi yaptiim ve ciktim tetradox haric diger ilaclarimi kullandim 12.gun ve 15gun gelmem soylendi bu arada 3 subat regl tarihimdi transferden 4 gun snra bnde kramplar asiri ofka ve aglama hissi asiri istah acilmasi sik idrara cikma vr adet olacakmis gibi agrilar basladi gohuslerimde cok sisti ben cok cabuk velirti yasadim adet donemimi korka korka gecirdim cok sukur kanamam olmadi hic 9.gunde crinone jelim bitiyordu aradim hemsireyi 3 gun snra gelicez kan tahlili icin fakat jel bitti alayim mi diye bana dedi ki kanda belli.olir 9.gub siz gelin ben direk gittim 9.gun betahcg degerim 158 cikti pazartesi tekrar gelmemi soyledi crinone jel ve diger ilaclari kullanmaya devam ediyorum snra pazartesi yani 13 gun gittim tekrar kan vermeye degerim 660 cikti gebeligim kesinlesti prednolu biraktim doger ilaclar devam ediyor ve benden 15 gun snraya randevu almam istendi 20 subatta yani bu gecmis hafta basi muayahaneye gittik esimle ve ikizlerimizle tanistik kalp atimi dinledik kalp atislarinu gorduk Rabbim isteyen herkes3 versin pazarteso gun 6hafta 3 gunluklerdi sali gun tekrar gidicez novarta kan tahlillerim icin sali gununud3 sorunsuz Atlatirsak Mehmet hocanin ozel muayahanesine gidicez artik kesinlikle herkese tavsoye ederim novarti umarim duzgun anlatabilmisimdir herseyi kusrum olduysa affola merak etttiklerinizi cevaplayabilirim tesekkurler.