Tüp Bebek Deneyimleri Tüp Bebek Başarı Hikayeleri

merhaba

tebrik ederim sağlıkla kucağınıza alın inşallah.

keşke burayı daha önce okusaydım o kadar uzaklara gitmezdim. pek olumlu bi izlenimi yoktu bende medicana nın.bende tüp bebek için ilk medicana ya gitmiştim. çok inanamadım doktora beni aysun hnm muayene etmişti sorularıma belirsiz cevaplar verip güvenimi sarsmıştı. şu anda beylikdüzünden gayrettepeye tedaviye gidiyorum sırf şansımı ziyan etmeyeyim diye. medicana da raporda geçerli oluyordu ama ben o şansımı kullanmadım. neyse tutsunda çektiğim zahmeti hatırlamam bile.

teşekkür canım güzel dileklerin için allahım bu güzel duyguyu sana da yaşatsın en kısa zamanda inşallah , keşke daha önce denk gelseydin ben sana nazaran daha şanslıymışım selman laçini hep duydum araştırdım ve tavsiyeler üzerine direk kendisine gittim olsun ama canım inşallah sen de başarılı olursun en önemlisi bu gerisini hatırlamazsın bile sonra..

Herkese selamlar ;
Uzunca zamandır forumu takip etmekteyim 11.11.11 de yumurta toplaması yapıldı . 14 kasımda da transfer işlemim gerçekleştirildi , ve bu gün kan tahlili yaptırdık .ve sonuç ... Heyacanlıyım , elim ayağım titriyor , kesin sonucu cumartesi günü alacağız kan değeri 29,9 çıktı , doktor hamilesindir diyor, inşallah kardeşlerim dua edin . . . Gerçekten dualarınıza ihtiyacım var . Rabbim herkese bu duyguyu yaşatsın . . . çok heyecan ve mutluyum . . . . . . . . . Inşallah rabbim inşallah .... Sizlerde yaşayın bu duyguyu . . . Amin

_____________________________________________________________________________________________________________

Bu sonuca göre yani 29,9 değeri nasıl sizce iyimi doktor cumartesiye kadar bu değerler inşallah 60 - 70 olur diyor ? sizlerin yorumları nelerdir ...
İnşallah sizlerde bu duyguyu yaşayın hoşçakalın . . .

ARKADASLAR BEN 5 HAFTALIKKEN GITTIM KESE BÜYÜKLÜÜG IYI DEDILER BANA 8 HAFTALIKKEN GITTIM KESE FAZLA BÜYÜMEMIS EMBRYO GÖZÜKMIYOR DEDI SON BIR KAC GÜNDÜR GÖGÜSLERIMDE SANCI BASLADI DOKTOR BAKTI HCG DEGERLERIM 2400 dedi progesteron tutmustur bebegi ilaclari birak düser dedi simdi iki hafta gecti ne düsük var ne bisey napim böyle bisey yasayan oldumu yardim nolursunuzzz:KK43:

Konya Euro fertilde tüp bebek yaptırdık , allah'a çok şükür hamileyim . Kan değeri 153 çıktı , rabbim sizlerede ve isteyen tüm kardeşlerimize hayırlısı ile nasip eylesin inşallah ... İNŞALLAH HAYIRLISI İLE SAĞLIK SIHHATLİ HAYIRLI SALİH EVLAT OLARAK GELMEYİ BİZE VE TÜM İSTEYEN KARDEŞLERİME RABBİM NASİP EYLESİN (AMİN)

SELAM VE DUA İLE HOŞÇAKALIN . . .

Konya Euro fertilde tüp bebek yaptırdık , allah'a çok şükür hamileyim . Kan değeri 153 çıktı , rabbim sizlerede ve isteyen tüm kardeşlerimize hayırlısı ile nasip eylesin inşallah ... İNŞALLAH HAYIRLISI İLE SAĞLIK SIHHATLİ HAYIRLI SALİH EVLAT OLARAK GELMEYİ BİZE VE TÜM İSTEYEN KARDEŞLERİME RABBİM NASİP EYLESİN (AMİN)

SELAM VE DUA İLE HOŞÇAKALIN . . .

Çok uzun zamandır girmiyordum. Girdim ve ilk sizin yazınızı okudum yazınız beni çok etkiledi. Temennileriniz ve şükredişiniz çok hoşuma gitti. Rabbim sağlıklı sıhatli evladınızı kucağınıza almanızı nasip eylesin inşallah. Muharrem ayına girdiğimiz bu mübarek günlerde Rabbim İsteyen herkeze ayıpsız, özürsüz salih evlatlar nasip eylesin inşallah... AMİNNNNN...

DÜNYANIN EN GÜZEL NİMETİNİ BİZLERE BAĞIŞLAYAN YÜCE RABBİMİZE ŞÜKÜRLER OLSUN…

T E Ş E K K Ü R L E R K O N Y A E U R O F E R T İ L

Çok uzaklardan geldik … 541 Km uzaktan … Aydın’dan … ;

Aydında 2 kez aşılama deneyimi sonrası hüsran , üzüntü ve gözyaşı oldu … Acabalarla , farklı duygu ve hissiyatlarla gelindi bu güzel merkeze… Hep içimizde gel – gitler vardı … Burada mutluluk resimlerine bakıp gülümseme ve gözyaşları , Rabbim bağışlasın diyebildik sadece , sonrasında gözümüzden yaşlar süzülüverdi . Heyecanlıydık ümitliydik , tıpkı bu yazıyı okuyan diğer kader arkadaşlarımız gibi . 11.11.11 furyasında tevafuk olarak yumurta toplama işlemi gerçekleştirildi.

İnternetteki forum sitelerinde tüp bebek tedavisi yaptıran birçok kişinin mutluluğunu ve kederlerini okuduk. Birçok anne ve baba bu güzel varlıklara nasıl bir mucize ile sahip olduklarını bilmiyor ve yokluklarının nasıl bir eksiklik olduğunun biz sahip olamayanlar kadar farkında değiller.Çoğu kez biz doğmamış çocuğa don biçtik , beklide birçoklarına göre komik ve saçma gelebilir ama biz bunu da yaptık.Birçok aile beklide farkında değiller yumurtanın oluşumunu , spermle buluşmasını , ama biz Leyla ile Mecunun’un buluşması kadar önemsedik onları . . . Bebeğimizi ilk öğrendiğimiz an herkese ama herkese söyleyecektik . Kumrulara , çiçeklere , uğur böceğine avazımız çıktığı kadar haykıracaktık.Bu yazıyı da bunun bir parçası olur düşüncesi ile yazdık. Geliyor . . . Bir mucize geliyor , yumurtaya can veren RABBİM can verdi, hayat verdi , umut verdi geliyor … Seninle yeniden doğacağız . . . Allahın izni ile ; Hayırlı , Sağlıklı , Sıhhatli , Salih evlat olarak gel bebeğim.

Bizim özlemlerimizden ve hayallerimizden bahsettik bebeğim. Biliyoruz ve eminiz ki, bu güzel merkezde bu yazıyı okuyan herkes en az bizim kadar seni ve kendi bebeklerini özlüyor bebeğim. Senin mucizeni en az bizim beklediğimiz kadar özlemle bekliyor. Gelirsen bebeğim, biz sana iyi bir anne ve baba olacağımıza söz veriyoruz, ve bizler gibi buradaki herkeste eminim iyi bir anne ve baba olacaklardır.Varlığınla bize yaşama ve mücadele gücü vereceksin biliyor musun, bizi çok bekletme bebeğim.Ve bugün Hicri yılbaşı , Muharrem ayının başlangıcı , Rabbime Sonsuz Şükürler olsunki Mutluluğumuz bu mübarek günde bir kez daha arttı. Rabbim bizi , doğacak Ümmeti Muhammedin çocuklarını hicret eden muhacirlerin imanına ulaştırsın.Hayatımızın hicretleri , bedirleri , uhudları , hendeklerinde yardımcımız olsun ve bizleri hiç bırakmasın (AMİN)

Bebeğimiz ; Euro Fertil’deki Doktor amcaların , Doktor ablaların , diğer tüm çalışan abla ve ağabeylerinde seni bekliyor , onlara ayrıca teşekkür ediyoruz . . . . :)

Rabbim bu güzel duyguyu herkese yaşatması duası ile . . .

yazdıklarını okudum ve çok etkilendim. hayırlı olsun bebeğin.Allah inşallah sağlıklı sıhhatli kucağına almayı nasip etsin.. Ben de tüp bebek yaptırdım. bu gün tansferimin 6. günü.. umarım Allah bizlerede nasip eder... beklemek çok zorrrrrrrrrrrr.....

yazdıklarını okudum ve çok etkilendim. hayırlı olsun bebeğin.Allah inşallah sağlıklı sıhhatli kucağına almayı nasip etsin.. Ben de tüp bebek yaptırdım. bu gün tansferimin 6. günü.. umarım Allah bizlerede nasip eder... beklemek çok zorrrrrrrrrrrr.....

EARLY SELAM,
inş sende test günü sevinç gözyaşları dökersin rabbim melegini yerine yerleştirmiştir umarım...nerde yaptırdıgını ögrenebilirmiyim tüp bebek tedavini..bende arayış içerisindeyim de karar veremiyorum bir türlüü

arkadaşlar, transferimin 2. günü. 2 adet grade 2 embriyo transfer ettiler. dr'un pek ümidi yoktu ama...benim embriyolar birgün geriden gelişiyorlarmış. yani yavaş gelişmişler. böyle bir problem yaşayan oldu mu?

EARLY SELAM,
inş sende test günü sevinç gözyaşları dökersin rabbim melegini yerine yerleştirmiştir umarım...nerde yaptırdıgını ögrenebilirmiyim tüp bebek tedavini..bende arayış içerisindeyim de karar veremiyorum bir türlüü

slm bende arayis icersindeyim suan bana en mantikli alman hastanesiyle umut tup bebek merkezi geldi yinede arastiriyorum.rabbim hepinize saglikli hayirli evlatlar versin
insallah cok yorucu bir yontem.benim suan 3.denemem 1 embriyo koyuldu bugun aradik hamile degilmisim ama 7 embrio daha var dondurulmus.onlarida denedikten sonra
ozel bir tup bebek merkezine gidicem tabi insallah hamilelik olusurda gerek kalmaz yeni bir yere umutlarim tukeniyor korkuyorum cocugum olmiycak diye bana dua edin ne olur...

merhaba arkadaşlar
benim tüp bebek hikayem geçen sene başladı.2 sene önce doktora gittim herşeyin normal olduğunu söyledi.eşimin yaptırdığı sperm testi iyi çıkmadı.varikosal ameliyattan sonra yine olmadı ve yine doktora gittim yumurtalarımda kist olduğunu söyleyince şok oldum.önceki doktorum nereye bakıyordu da göremedi bu 2 kisti.biri mandalina,diğeri de fındık büyüklüğündeydi.kimseye haber vermeden 1.tüp bebek denemesini yaptık 6 yumurtadan 2 embriyo oluştu ama sonuç negatif çıktı.2.tüp bebek denememden 2yumrta toplayabildik ve kalitesiz oldukları için embriyo oluşmadı.bu süreçleri tek başına kimseye söylemeden yaşamak çok zor.3.tüp bebek denememizde ailelerimize haber verdik fsh 16ydı ve 2 yumurta toplandı.bu seferkiler kaliteliydi ve 2 embriyo oluştu.transferden sonra hep yattım ve dua ettim.o güzel haberi alınca sevinçten zıplamamak için kendimi zor tuttum.test %45 hamilesin diyordu.2 gün sonra yaptırdığım gebelik sonucu%12 çıktı.yani bebişlerimi kaybetmiştim.en acısı buydu.çünkü onların varlığından haberdar 2 gün geçirmiştim.onların büyütüp,giydirip evlenme çağına bile getirmiştim hayallerimde...2günlük hayaller...vazgeçmedim...sil baştan tekrar yaşayacağım o evreleri ocak ayında inşaallah.herşeyin hayırlısı ve sağlıklısı.Allaha sığınıyorum.Rabbim isteyen herkese hayırlı ve sağlıklı bebişler nasip etsin.burdaki başarı hikayeleri ümitlerimi pekiştirdi.

Hepimiz negatifte olsa hiç umudumuzu kaybetmiyoruz. Hep yeniden yeniden diyoruz.Ne güzel.inaniyorum bi gün bizde bebegimizi gün sayarak bekleyecegiz. Benim pismanligim sadece yanlis merkez secimi yapmis olmam keske ilk bastan tedavime şu anki doktoruma giderek baslasaymisim. O kadar aciyi o kadar üzüntüyü boşuna yasadim belki. Sadece para kazanmak için umutlarimizi bile ticarete döken hastanelere diyecek bi sey bulamiyorum. Belki yine
Negatif olacak sonucum ama icimde ukte kalmicak çünkü beni benden çok düsünüyorlar.neyse 3. Deneme için beklemedeyim bende embriyolarim donduruldu opudan sonra karnim su topladigi icin. Arkadaslar cok iyi arastirin ve kendinizi rahat hissetmediginiz bi yerde tedavinize baslamayin. Ben onceki gittigim yerde bi iki tane disinda hic hamile kadin gormedim. Hala bide 3.ye Ne zmn geliyosunuz hadi sizi bekliyoruz gelin hemen baslayalim diye ariyolar. En fazla 2 denemeden sonra baktin olmuyor ayni yerde
Devam etmeyin derim. Ben az kalsin o hatayi yapiodum. İnsallah hepimiz hakkinda hayirli sonuclar almak nasip olur. Cok isterdim basari hikayemi yazayim, insallah bi gun oda olur

slm kızlar. bugün transferimin 8. günü. son 3 gündür karnımda bir ağrı var. önce adet belirtisi gibiydi ama şu anda farklı. karnımın altında kasıklarıma doğru şiddetli bir sancı var. nefes alırken bile daralıyorum nefes alamayacakmışım gibi geliyor. bunları yaşayanlar oldumu aranızda?

ARKADASLAR BEN 5 HAFTALIKKEN GITTIM KESE BÜYÜKLÜÜG IYI DEDILER BANA 8 HAFTALIKKEN GITTIM KESE FAZLA BÜYÜMEMIS EMBRYO GÖZÜKMIYOR DEDI SON BIR KAC GÜNDÜR GÖGÜSLERIMDE SANCI BASLADI DOKTOR BAKTI HCG DEGERLERIM 2400 dedi progesteron tutmustur bebegi ilaclari birak düser dedi simdi iki hafta gecti ne düsük var ne bisey napim böyle bisey yasayan oldumu yardim nolursunuzzz:KK43:

çok geçmiş olsun...

Son düzenleme:
Benim hikayem evlenmeden 1 yıl önce geçirdiğim tüp tıkanıklığı ameliyatıyla başladı. 2005 yılında fazla kanama nedeniyle dr.a gittim. Sol tüpümde tıkanıklık olduğu, içinde sıvı biriktiği ve 8 cm olduğu için ameliyat olmam gerektiğini söyledi hemen ameliyata alındım. Dr. tüpü temizleyip açtıklarını fakat almadıklarını evlenince korunmamam gerektiğini söyledi. 2006 da evlendim ve hiç korunmadan 10. ayda normal yolla hamile kaldım. Çok sevindik tabi ama bir terslik vardı. Kan değerlerim bir yükselip bir düşüyordu takibe alındım 17 gün hastanede yattım ve tekrar ameliyat oldum. Sol tüpümü aldılar sağ tüpümü de bağlayıp beni direk tüpbebeğe yönlendirdiler. Hemen rapor çıkardık ve 1 yıl sonra 2008 aralıkta ilk tüpbebek denememi yaptım. 2 adet grade 1 embriyo transfer edildi. 10. gün kanamam başladı çok üzüldüm tutmadı diye hastaneye acile gittik. bhcg 8,25 çıktı ama ilaçların etkisiyle böyle çıkabileceğini söylediler. 2 gün sonra tekrar bhcg için hastaneye gittik. Geçmek bilmeyen saatler sonunda nihayet sonucu aldık. Bhcg 49,10 çıktı hem sevindik hem üzüldük benim hala kanamam devam ediyordu. Dr. hiç kalkmamam gerektiğini söyledi düşük tehlikesi için iğne verdi ve 2 gün sonra tekrar tahlil istedi. 2 gün sonra sonuç 226... Hem sevinç hem hüzün birlikte yaşadık. Tabi bu arada kanamam devam ediyordu. 2 gün sonra tekrar bhcg 644 herşey güzel gidiyordu ama kanamam sorundu hala kesilmeden devam ediyordu. 2 gün sonra tekrar bhcg yapıldı ve sonuç 699 artmamıştı. Tekrar beni hastaneye yatırdılar 1 hafta hastanede yattım başka bir dr. bana tekrar dış gebelik teşhisi koydu. Bu bir hafta içinde 1180 olmuştu bhcg ama kese falan yoktu.. Neyse uzun lafın kısası tekrar bir operasyon geçirdim sağ tüpümde alındı. 10 gün sonra patoloji sonucumu alıp dr.a gittim. Asıl şoku burda yaşadım (ben düşük yapıyormuşum) raporda dış gebelikle ilgili hiçbir bulgu yoktu. Çok ağladım, üzüldüm ama elden birşey gelmiyordu..Bu arada benim kanamam hala kesilmeden devam etti 45 gün boyunca..Beni ameliyat eden dr.a gittim önemli değil olabilir dedi muayene bile etmeden..Ben özel dr.a gittim tekrar bhcg yapıldı ve sonuç 48 hala gebelik görünüyordu. Dr. düşük yaptığımı söyledi ve hemen kürtaj oldum. Tabi bu arada aşırı kansızlıktan neler yaşadığımı siz tahmin edin.. Bu kadar üzüntü ve acının ardından 1 yıl sonra tekrar tüpbebek denemeye karar verdik. 2010 Haziran da tedaviye başladım. Çok güzevndiğim bir dr. bulmuştum. İlaçlara başladık ve beni merkezde bırakıp bir daha gelmedi ve bana yumurta baskılayıcı ilaç vermediği için 12 yumurtadan 1 tane kalmıştı diğerleri erken çatladı ve tedavi iptal oldu. O merkezde diğer regl dönemimde tekrar tedaviye başladık. 16 yumurta oldu 8 döllendi. Fakat muhteşem devletimiz tek embriyo sınırı koyduğu için bu sefer grade 1 tek embriyo transfer edildi. Diğer yumurtalar dondurulmaya elverişli değildi. Yine 10. gün kanamam başladı.. Yine tahlil 56 çıktı sonuç ama kanamam hiç kesilmedi ve erken düşükle bu maceramızda bitti. Daha sonra dr.um histereskopi yaptı. Rahimde perde varmış ve çok darmış rahim perdeyi almış ve darlığı traşlayarak açmış. İlaç tedavisi oldum herşey düzeldi. 1,5 yıl oldu artık raporlu hakkım kalmadı ve bu 1,5 yıl içinde başka büyük sıkıntılar yaşadık. Ancak kendimizi toparlayabildik tekrar deneyelim dedik. Bu ay dr.a gittim tekrar denemek istiyorum dedim. Adetimin 2. günü tahlil yapıldı ancak beni başka bir sürpriz bekliyormuş.. T3 T4 sonucum yüksek çıktı. İlk olarak bu sorunu halletmem gerekiyormuş şimdi yeni bir tahlil verdim ultrasonum var. Sonuca göre ilaç tedavisine başlayacağım.. 2-3 aylık ilaç tedavisiyle halloluyormuş troid sorunu Allah başka bir sıkıntı vermezse inşallah Nisan gibi düşünüyorum.. Benim hikayem böyle çok üzüldüm, çok operasyon geçirdim, yıprandım ama çok umutluyum. Sadece zamanını bekliyor melek-lerim Allah ne zaman nasip ettiyse olacak.. Bu kadar sıkıntıdan, yaşanan acıdan sonra gelip minicik elleriyle bütün yaralarımı saracak... Allahım hepimizin yardımcısı olsun...

selam aysena bende bu siteye yeni üye oldum seninle aynı durumdayız benim eşimdede sperm hiç çıkmadı bizede aynı yöntemi önerdiler bizde yaptırdık mikrotese ameliyatı kolay bi ameliyat bi gün dinlenip ertesi gün çalışma hayatına tekrar geçilebiliyor fakat bizde malesef bulunamadı o gün üç kişi aynı ameliyatı oldu fakat üçüde negatif çıktı moralini bozma umarım sizde çıkar biz tekrar deneyeceğiz şuan araştırmalara devam ediyorum. ALLAH YARDIMCIMIZ OLSUN...

DÜNYANIN EN GÜZEL NİMETİNİ BİZLERE BAĞIŞLAYAN YÜCE RABBİMİZE ŞÜKÜRLER OLSUN…

T E Ş E K K Ü R L E R K O N Y A E U R O F E R T İ L

Çok uzaklardan geldik … 541 Km uzaktan … Aydın’dan … ;

Aydında 2 kez aşılama deneyimi sonrası hüsran , üzüntü ve gözyaşı oldu … Acabalarla , farklı duygu ve hissiyatlarla gelindi bu güzel merkeze… Hep içimizde gel – gitler vardı … Burada mutluluk resimlerine bakıp gülümseme ve gözyaşları , Rabbim bağışlasın diyebildik sadece , sonrasında gözümüzden yaşlar süzülüverdi . Heyecanlıydık ümitliydik , tıpkı bu yazıyı okuyan diğer kader arkadaşlarımız gibi . 11.11.11 furyasında tevafuk olarak yumurta toplama işlemi gerçekleştirildi.

İnternetteki forum sitelerinde tüp bebek tedavisi yaptıran birçok kişinin mutluluğunu ve kederlerini okuduk. Birçok anne ve baba bu güzel varlıklara nasıl bir mucize ile sahip olduklarını bilmiyor ve yokluklarının nasıl bir eksiklik olduğunun biz sahip olamayanlar kadar farkında değiller.Çoğu kez biz doğmamış çocuğa don biçtik , beklide birçoklarına göre komik ve saçma gelebilir ama biz bunu da yaptık.Birçok aile beklide farkında değiller yumurtanın oluşumunu , spermle buluşmasını , ama biz Leyla ile Mecunun’un buluşması kadar önemsedik onları . . . Bebeğimizi ilk öğrendiğimiz an herkese ama herkese söyleyecektik . Kumrulara , çiçeklere , uğur böceğine avazımız çıktığı kadar haykıracaktık.Bu yazıyı da bunun bir parçası olur düşüncesi ile yazdık. Geliyor . . . Bir mucize geliyor , yumurtaya can veren RABBİM can verdi, hayat verdi , umut verdi geliyor … Seninle yeniden doğacağız . . . Allahın izni ile ; Hayırlı , Sağlıklı , Sıhhatli , Salih evlat olarak gel bebeğim.

Bizim özlemlerimizden ve hayallerimizden bahsettik bebeğim. Biliyoruz ve eminiz ki, bu güzel merkezde bu yazıyı okuyan herkes en az bizim kadar seni ve kendi bebeklerini özlüyor bebeğim. Senin mucizeni en az bizim beklediğimiz kadar özlemle bekliyor. Gelirsen bebeğim, biz sana iyi bir anne ve baba olacağımıza söz veriyoruz, ve bizler gibi buradaki herkeste eminim iyi bir anne ve baba olacaklardır.Varlığınla bize yaşama ve mücadele gücü vereceksin biliyor musun, bizi çok bekletme bebeğim.Ve bugün Hicri yılbaşı , Muharrem ayının başlangıcı , Rabbime Sonsuz Şükürler olsunki Mutluluğumuz bu mübarek günde bir kez daha arttı. Rabbim bizi , doğacak Ümmeti Muhammedin çocuklarını hicret eden muhacirlerin imanına ulaştırsın.Hayatımızın hicretleri , bedirleri , uhudları , hendeklerinde yardımcımız olsun ve bizleri hiç bırakmasın (AMİN)

Bebeğimiz ; Euro Fertil’deki Doktor amcaların , Doktor ablaların , diğer tüm çalışan abla ve ağabeylerinde seni bekliyor , onlara ayrıca teşekkür ediyoruz . . . . :)

Rabbim bu güzel duyguyu herkese yaşatması duası ile . . .

yazınız gözümü yaşarttı. Bende başladım. ilk iğnemi bile vuruldum. Gözümüz ve gönlümüz dua içinde. Güzel Allahım bizi Anne olmaktan mahrum bırakmasın.

mrhba akadaşlar ben aranızda yeniyim ankarada oturuyorum ilk defa tüp bebek tedavisine ankara zübeyde hanım doğum hastanesinde tüp bebek mekezinde başladık şimdiye kadar hep özel düşünüyordum ama zübeyde hnma başvurduk fikirlerim çok degişti doktorları olsun hemşireler olsun çok ilgililer tüp bebek bölümü hastaneden çok daha farklı konumda özel bir merkez şekli verilmiş çok temiz ve düzen içinde özeller para tuzagından başka bişey diil bana da ofis histeroskopi yapılmasını istediler.ilk öncesinde çok korktum ama hiç korkulacak bişeyi yok anestezi uygulaması yapıldı hiç bişey duymadım ayrıca beş kuruş ödemedim forumlarda okudum çok insan büyük meblağlar ödemiş özel merkezlere gitmeye hiç grek yok

X