Tüp Bebek Deneyimleri Tüp Bebek Başarı Hikayeleri

merhaba arkadaşlar ben foruma yeni geldim bende deneyimlerimi paylaşmak isterim çünkü bizler birbirimize benziyoruz bizi bizden daha iyi anlayacak kimse yok ben 9 yıllık evliyim açıklanamayan kısırlık tanısı kondu iki tüp bebek yaptırdım ilki tuttu ve 2 haftalıkken düştü ikincisi tutmadı bu ay 3,cüsü yapılacak dondurulmuşlarım var inş. tutar hayırlısıyla çünkü artık çok yoruldum çok yıprandım inş ALLAH hepimizin gönlüne göre versin sevgilerle:KK66:

merhabalar arkadaşlar allah hepimizin evlatlarına saglık sıhhat versin bende umut tupbebek merkezi 2.deneme pozitif sonuç aldım çok şukur rabbime:KK49::KK49::KK49::emir_bebek::emir_bebek:

merhaba kizlar,
26nisanda klinikte randevum var ikinci tüp bebek transferi için artik yolumuza dondurulmuslarla devam edecegiz, bu sefer gecen seferki kadar heycan olmam diyordum transferim büyük ihtimale mayis ortasi gibi yapilacak ama ben simdiden stress yapiyorum ya gene olmazsa ya gene bir hayal kIrIklIgI yasarsam diye aklimdan cikaramiyorum bir türlü.
ilk transferde yasadigim hayal kirikligini zor atladim. Hergün dua ediyorum Allahim neolur busefer olsun diye. Cok zor dayanmak, etraftakilerin baskilarindan sIkIldIm her sorana daha düsünmüyoruz deyip gecistiriyorum ben böyle dedikce dahada üzerime geliyorlar bilmiyorlarki nekadar istiyoruz nekadar cabaliyoruz.Allahim ne olur ben ve benim gibi isteyen herkezin dualarini kabul et sabir ver...

Canimca insallah bu denemende basarili olur. Tum dualarimiz seninle. Olumlu dusunce gunune inan, olumlu dusun.

kızlar 25 nısan test tarıhımdı bıldıınız uzre....23 nısan kabus gbıydı kanamam basladı kendımı hastaneye nasıl attıgımı bılmıyorum kan verdım sonuc 6.5 cıktı ben negatıf ddım dırek cunku 5ın altı negatıf...ha 5 ha 6 dunyam yıkıldı...dr um bana 2 gun sonra testı tekrarla dedı yanı 11.gunde tekrarladım.
yanı
9.gun 6.5
11.gun 26.6
13.gun 59.9
bugun artık 17.gun yanı pazar doktorum salı gunu yanı 19.gun tekrarlamamı soyledı kafam cok karısık duzenlı artıyor fakat anıden dususe gecebılır bu degerler kımyasal gebelıge ısaret olabılır hem negatıfı hem pozıtıfı aynı anda yasıyorum cok zordayım....

kızlar 25 nısan test tarıhımdı bıldıınız uzre....23 nısan kabus gbıydı kanamam basladı kendımı hastaneye nasıl attıgımı bılmıyorum kan verdım sonuc 6.5 cıktı ben negatıf ddım dırek cunku 5ın altı negatıf...ha 5 ha 6 dunyam yıkıldı...dr um bana 2 gun sonra testı tekrarla dedı yanı 11.gunde tekrarladım.
yanı
9.gun 6.5
11.gun 26.6
13.gun 59.9
bugun artık 17.gun yanı pazar doktorum salı gunu yanı 19.gun tekrarlamamı soyledı kafam cok karısık duzenlı artıyor fakat anıden dususe gecebılır bu degerler kımyasal gebelıge ısaret olabılır hem negatıfı hem pozıtıfı aynı anda yasıyorum cok zordayım....

evet 17.gun sonucuk 45 kımyasal gebelık...hakkımda hayırlısı olsun...hoscakalın....

evet 17.gun sonucuk 45 kımyasal gebelık...hakkımda hayırlısı olsun...hoscakalın....
Canim inanki cok üzüldüm hisediklerini cok iyi anlayabiliyorum cünkü bir ay önce hemen hemen aynisini bende yasadim ama ne varki takdir yüce Allahin hakimizda hayirlisi neyse o olsun ama biz genede yilmayalim sonuna kadar devam edelim kendini üzmemeye calis biliyorum kolay degil ama malesef elimizden birsey gelmiyor...

:nazar:Merhaba arkadaşlar ben dün gebe olduğumu öğrandim.İkinci denememdi. Çok mutluyum. Umarım en kısa zamanda sizlerde istediğinize kavuşursunuz. Ben sizlerle tutması için neler yaptığımı payaşmak istiyorum. Belki sizlerden birine bir desteğiim olur. Embriyo yerleştiildiği ilk anda ben kalkmadım. Sedye ye almışlar(narkoz almıştım hatırlamıyorum) sedyeden kıpırdamadım. Bir saat sedyede yattım daha sonra eşimin yardımı ile üzerimi giydim. Hiçbir şekilde eğilmedim çorapımı ve iç çamaşırımı dahi eşim giydirdi. Ondan sonra arabamıza bindim ve koltuk iyice yatmış şekilde uzanarak evime geldim. Beş gün lavabo ihtiyaçı dışında ayağa dahi kalkmadım.(Lavabo klozet olmasına rağmen eşimin yardımı ile oturdum ve eğilmedim eşimin yardımı ile üzerimi çektim.Beş gün sonra iğnemi yaptırmaya kısa süreli gezmelere çıktım iki saat dışarda gezdim eve gelip hemen uzandım. hatta 11ci gün pikniğe bile gittim. (hareketlerim kısıtlıydı yine ayaklarımı uzattım eğiilip doğrulmadım. )Bol bol dua ettim. YASIN SURESİ’ni okudum. Tesbih çektim. Salavat getirdim. TÜM DUALARI KAPSAYAN bir dua var onu okudum. Evlat sahibi olmak için okunan AY’IN DUAsını okudum. Som zamanlarda “ vellezine jekulune rabbena heblena min ezvacina ve zürriyyatina kurrate a’yüniv vec’aina lil müttekiye imama. Bu süreyi okudum. (ben ençok bu dualar sayesinde olduğuna inanıyorum.) Kabız kalmadım bol su içtim. Çoba içtim. Yoğurt, balık, kivi, ananas gibi besinler tükettim. İğnelerimi saattimde yaptırdım. Rabbim sizlerede nasip eder inşallah.
Tüm duaları kapsayan dua; Bismillâhirrahmânirrahim
[Allâhümme inniy es'elüke min hayri mâ seeleke minhü nebiyyüke Muhammedün ve neûzü bike min şerri mesteâzeke minhü nebiyyüke Muhammedün sallellâhü aleyhi ve selleme ve entel müsteânü ve aleykel belâğu ve lâ havle velâ kuvvete illâ billâhil aliyyil azıym.
Evlat sahibi olmak için okunacak dua; Bismillâhirrahmânirrahim
Evvel-âhir bütün hamd ü senâlar, şükürler Âlemlerin Rabbi Cenâb-ı Allah�a, nihayetsiz salât ü selam da kâinatın medar-ı iftiharı (aleyhi efdalüssalevât ve ekmelüttahiyyât) Efendimiz�in, ehl-i beytinin ve ashâb-ı güzîninin üzerine olsun!
Ya Rabbe�l-âlemîn ve ya Ekrame�l-ekramîn ve ya Erhamer�r-râhimîn! Affına sığınarak bir kez daha huzurunda içimizi dökmek, el açıp muradımızı dillendirmek istiyoruz
Bu duaları okudum arkadaşlar umarım bir faydam olur.(Yasin süresini yazmadım heryerden bulabilirsiniz diye.)

Ama bundan sonra nasıl davrancağımı bilmiyorum bana yardım eden olacakmı? Bebeğimin bana sımsıkı tutunması için ne yapmalıyım? Nasıl hareket etmeliyim? Ne yeyip içmeliyim?:nazar:

:nazar:Merhaba arkadaşlar ben dün gebe olduğumu öğrandim.İkinci denememdi. Çok mutluyum. Umarım en kısa zamanda sizlerde istediğinize kavuşursunuz. Ben sizlerle tutması için neler yaptığımı payaşmak istiyorum. Belki sizlerden birine bir desteğiim olur. Embriyo yerleştiildiği ilk anda ben kalkmadım. Sedye ye almışlar(narkoz almıştım hatırlamıyorum) sedyeden kıpırdamadım. Bir saat sedyede yattım daha sonra eşimin yardımı ile üzerimi giydim. Hiçbir şekilde eğilmedim çorapımı ve iç çamaşırımı dahi eşim giydirdi. Ondan sonra arabamıza bindim ve koltuk iyice yatmış şekilde uzanarak evime geldim. Beş gün lavabo ihtiyaçı dışında ayağa dahi kalkmadım.(Lavabo klozet olmasına rağmen eşimin yardımı ile oturdum ve eğilmedim eşimin yardımı ile üzerimi çektim.Beş gün sonra iğnemi yaptırmaya kısa süreli gezmelere çıktım iki saat dışarda gezdim eve gelip hemen uzandım. hatta 11ci gün pikniğe bile gittim. (hareketlerim kısıtlıydı yine ayaklarımı uzattım eğiilip doğrulmadım. )Bol bol dua ettim. YASIN SURESİ’ni okudum. Tesbih çektim. Salavat getirdim. TÜM DUALARI KAPSAYAN bir dua var onu okudum. Evlat sahibi olmak için okunan AY’IN DUAsını okudum. Som zamanlarda “ vellezine jekulune rabbena heblena min ezvacina ve zürriyyatina kurrate a’yüniv vec’aina lil müttekiye imama. Bu süreyi okudum. (ben ençok bu dualar sayesinde olduğuna inanıyorum.) Kabız kalmadım bol su içtim. Çoba içtim. Yoğurt, balık, kivi, ananas gibi besinler tükettim. İğnelerimi saattimde yaptırdım. Rabbim sizlerede nasip eder inşallah.
[Allâhümme inniy es'elüke min hayri mâ seeleke minhü nebiyyüke Muhammedün ve neûzü bike min şerri mesteâzeke minhü nebiyyüke Muhammedün sallellâhü aleyhi ve selleme ve entel müsteânü ve aleykel belâğu ve lâ havle velâ kuvvete illâ billâhil aliyyil azıym.
Evvel-âhir bütün hamd ü senâlar, şükürler Âlemlerin Rabbi Cenâb-ı Allah�a, nihayetsiz salât ü selam da kâinatın medar-ı iftiharı (aleyhi efdalüssalevât ve ekmelüttahiyyât) Efendimiz�in, ehl-i beytinin ve ashâb-ı güzîninin üzerine olsun!
Ya Rabbe�l-âlemîn ve ya Ekrame�l-ekramîn ve ya Erhamer�r-râhimîn! Affına sığınarak bir kez daha huzurunda içimizi dökmek, el açıp muradımızı dillendirmek istiyoruz
Bu duaları okudum arkadaşlar umarım bir faydam olur.(Yasin süresini yazmadım heryerden bulabilirsiniz diye.)

Ama bundan sonra nasıl davrancağımı bilmiyorum bana yardım eden olacakmı? Bebeğimin bana sımsıkı tutunması için ne yapmalıyım? Nasıl hareket etmeliyim? Ne yeyip içmeliyim?:nazar:

Allah razi olsun senden bizim icin yazdigin bu dua icin.Insallah bebegin sana SIMSIKI tutancak.Stres yapma lutfen benim verecegim en buuyk tavsiye.Darisi bizim basimiza insallah..

canım ben neler yaptığımı anlatayım istersen belki faydası olur gerçi bende öğreneli daha 1 hafta oldu.henüz keseyi görmedik yani.ben transferden beri hergün akşam kabak çekirdeği yiyordum hala yiyorum.her akşam kivi muz yiyorum.her gün bir hurma yiyorum.bunların çok faydalı olduğunu okumuştum.kabız olacağımı anlarsam kuru kayısı yiyip ılık su içiyorum.hala iş yapmıyorum.çok fazla yürümüyorum.çoğu zamanımı dinlenerek ve yatarak geçiriyorum.dışarı çok sıkıldığımda çıkıyorum oda kısa mesafelere.mümkün olduğu kadar az banyo yapıyorum.ayakta ve ılık suyla kesinlikle sıcak suyla yapmıyorum.banyoda az kalmaya çalışıyorum.saçım yağlıdır benim 3 günde bir saçımı eşime yıkatıyorum banyoya sık girmemek için.bide ilaçlarımı doktorun dediği gibi düzenli kullanıyorum.he sabahlarıda bir bardak süt içmeye başladım.umarım yardımcı olabilmişimdir.

canım ben neler yaptığımı anlatayım istersen belki faydası olur gerçi bende öğreneli daha 1 hafta oldu.henüz keseyi görmedik yani.ben transferden beri hergün akşam kabak çekirdeği yiyordum hala yiyorum.her akşam kivi muz yiyorum.her gün bir hurma yiyorum.bunların çok faydalı olduğunu okumuştum.kabız olacağımı anlarsam kuru kayısı yiyip ılık su içiyorum.hala iş yapmıyorum.çok fazla yürümüyorum.çoğu zamanımı dinlenerek ve yatarak geçiriyorum.dışarı çok sıkıldığımda çıkıyorum oda kısa mesafelere.mümkün olduğu kadar az banyo yapıyorum.ayakta ve ılık suyla kesinlikle sıcak suyla yapmıyorum.banyoda az kalmaya çalışıyorum.saçım yağlıdır benim 3 günde bir saçımı eşime yıkatıyorum banyoya sık girmemek için.bide ilaçlarımı doktorun dediği gibi düzenli kullanıyorum.he sabahlarıda bir bardak süt içmeye başladım.umarım yardımcı olabilmişimdir.

slm kızlar bende 6 haftalık oldum dun ve gectımız salı ılkdefa bebek kesesını gordumm kısaca bnede=nısan 14 de taransfer oldum bıraz bende sedyede yattımmm 2 saat kadar sonra annem geldı gıyıdm ve arabanın on koltuğunu yatık bır sekıle getırık ıkı tellıden tuzlaya geldımmm eve geldım ve kan testı tarıhıme kadar yattımm sık banyo yapmadımm sacımıda ayakta esım ve kardesımm yardımıyla yıkadımm oturdumda bıle yatık bır sekıle getırıyordum kendımı.kantestımde 148.1 cıktı heycandan öluyordum gene eve geldım aynı sekılde bı kac gun devam ettım sonra yavas yavas evımde yemek yapmaya basladım onun dısında gene ıs yapmıyorum ... savbahları bır yumurta bıraz peynır bır yada ıkı tane zeytın belkı cay kası ıle az bır bal olen çorba yoğurt meyve aksam corba ana yemek az pılav yada makarna salata yoğurt meyve(kesınlıke elma )yatarkende süt ıcıyorum meyve suyuda ıcıyorum kendımız evde sıkıyoruzz....SIZINDE BANA ONERCEĞNIZ VARSA LUTFENNN CVP YAZINN herkes ıcın hayırlısı olsun

gözünüz aydın kızlar.benim 7. haftam bitiyo.bizimki tüm imkansızlıklara ve engellere rağmen 1. denemede üstelik arkamda hiç dondurulmuşum olmamasına rağmen(onun verdiği üzüntüyü düşünün) başarı ile sonuçlandı.2embriyo transfer edildi.1 i tuttu. üstelik embriyolarda fragmantasyon sorunu vardı.belki de biraz formalite icabı yapıldığı için olsa gerek transferden sonra yattım ama çoğu zaman işimi de yaptım.hafif hareketlerle tabi.söylediğiniz pek çok şeye dikkat etmedim.ananas ve kivi yedim.hep yavaş hareket ettim ama dediğim gibi günlük performansımı biraz düşürdüm o kadar.düşünsenize bizim yaptıklarımızdan çok o bebeklerin bize nasip olup olmıycağı önemli.benim 2 tane idi.ikisine de aynı davrandım ama 1 i tuttu.doktorum da çok rahat bi byn.ısrarla soruyorum napim neye dikkat edim diye.hiç bişi diyo.şimdi de öyle sadece ağır kaldırma ve kendini yorma diyo.açıkçası çay kahve ve kolayı unutmak(belki çok az) ve bol istirahatten başka yapacak pek bişi yok. a bu arada ben şeyi merak ediyorum .hala progestan, climara(östrojen bandı) asprin kullanan var mı.ben aynen devam ediyorum.fitil artık sıkmaya başladı ama olsun düşüğü engelliyecekse katlanırız.

ben aynen ben coraspin yerine fraxiparine (kan sulandırıcı iğne)ı ilaçları hatta fazlasını kullanıyorum bende 7. haftadayım.estrofem filan da kullanıyorum olsun hayırlısıyla kucağımıza alalım da önemli değil siz usg ye girdiniz mi ben p.tesi gircem

gözünüz aydın kızlar.benim 7. haftam bitiyo.bizimki tüm imkansızlıklara ve engellere rağmen 1. denemede üstelik arkamda hiç dondurulmuşum olmamasına rağmen(onun verdiği üzüntüyü düşünün) başarı ile sonuçlandı.2embriyo transfer edildi.1 i tuttu. üstelik embriyolarda fragmantasyon sorunu vardı.belki de biraz formalite icabı yapıldığı için olsa gerek transferden sonra yattım ama çoğu zaman işimi de yaptım.hafif hareketlerle tabi.söylediğiniz pek çok şeye dikkat etmedim.ananas ve kivi yedim.hep yavaş hareket ettim ama dediğim gibi günlük performansımı biraz düşürdüm o kadar.düşünsenize bizim yaptıklarımızdan çok o bebeklerin bize nasip olup olmıycağı önemli.benim 2 tane idi.ikisine de aynı davrandım ama 1 i tuttu.doktorum da çok rahat bi byn.ısrarla soruyorum napim neye dikkat edim diye.hiç bişi diyo.şimdi de öyle sadece ağır kaldırma ve kendini yorma diyo.açıkçası çay kahve ve kolayı unutmak(belki çok az) ve bol istirahatten başka yapacak pek bişi yok. a bu arada ben şeyi merak ediyorum .hala progestan, climara(östrojen bandı) asprin kullanan var mı.ben aynen devam ediyorum.fitil artık sıkmaya başladı ama olsun düşüğü engelliyecekse katlanırız.

bende hala kullanıyorum kansulandırıcoraspın ve folbıl ıcıyorum estorfenı bıraktırdı dun ıtıbarıyle folbıl vıtamını bıtınce elevıte geceekmısımm fıtılı sanırımm doğuma kadar kulllancaz ama hayırlısı ınsallah.... benden bır hafta ondesınız GULSEZER hnm :=))) ınsallah kucamıza aldımızdada konusa bılırız bole:=))

Ben varim canim! Ama sanirim icsi demek istedin... Sana istersen kisaca tüp bebekle arasindaki farki anlatayim;
Modern tıpta tercih edilen yardımcı üreme teknikleri tüp bebek (IVF)ve mikroenjeksiyondur (ICSI). Tüp bebek ve mikroenjeksiyon arasındaki tek fark döllenme şeklindedir. Mikroenjeksiyon ya da kısaca ICSI, gelinen en son noktalardan biridir. Yumurtanın içine spermin direk enjeksiyonu yapılmaktadır.
Tek bir sperm hücresi kadından elde edilen yumurtanın içerisine saç kılından daha ince bir iğne yardımı ile mikroskop altında enjekte edilmekte ve döllenme sağlanmaktadır.

Doktorunun karari ilede dölenen yumurtalar yani embriyolar 3. yada 5.gün rahim içersine transfer edilir.

Umarim yardimci olabilmişimdir arkadaşim.

selam kizlar ben ikinci transferimi bekliyorum bazilariniz bilir, sali günü dr randevum vardi kontol etti iki yumurta varmis birde rahim 5.7 kalinlagindaymis bana ovulasyon teti verdi önümüzdeki 4gün boyunca yapmami pozitif ciktigi gün haber vermemi isteti! Acikcasi hic dondurulmus transferim olmadigi icin biraz saskinim bana dondurulmuslarla trasferi olmus arkasalar trasfer oncesi transfer gününe nasil karar verildigini anlatabilirse sevinirim.

merhaba arkadaşlar ,umut tüp bebek merezi hakkında ne düşünüyorsunuz. bilgisi olan lütfen.:97:

X