Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
gunaydın arkadaslar.bu ay bol bol hamişli geçer insallahhh :))
nazaysecim bugun yumurta toplama gunundu sanırım.gelişmeleri yazarsan sevinirim canım
naz ayşe toplama işlemi yapılmıştır herhalde yaa çok merak ediyorum nasıldı haberdar et olur mu?
kaç tanesi döllendi onu da haberdar edersen seviniriz canım
nazayse'cim unutmaki bebeğin olması için sadece 1 tane bile sperm yetiyor.olmasa bile operasyonla buluyorlar.benim doktorumun dediklerini getir aklına.bide hiç düşünmemeye çalış bu konuyu.takma baska eğlenceli şeyler bulmaya çalış kendine.ben oyle yapıcam.20 tane yumurtası olup hamile kalamayanları da biliyoruz.yeterki allahım ol desin.o geleceği zamanı bilir.zamanı gelmemişse zaten olmayacaktır bunu unutma ve hayal kırıklığına düşme.tüp bebekte işlemin yapıldığı klinikte çok öenmli biliyosun.tutmazsa da bi baska yerde denersinn hiç kendini sıkma olur mu canım.dualarım seninle..
aradılar yıkıldım kanım dondu valla ebrum yanlıs anlamısım 6 dııl toplamda 10yumurtam cıkmıs spermler kaliteli olmadıgı ıcın 9 tanesı dollenebımıs ve bugune saglam 2 tane kalmıs yanı ole kotuyum ki nefes alamadım o 2sı de gıder kesın esımın de benım de hıc ama hıc umıdımız yok acıkcası.yanı 5.gun transfer yaparız daha kalıtelı oluyo demıstı.simdi kesınlıkle 5.gunu bekleyıp de rıske atamam dedieger yarına cıkarsa dedı embrıyolar persembe yaparım transferını dedi.ama ben persembeyı gorecegımı sanmıyorum cnm:96:
kızlar uzun protokol kısa protokol ne bana da anlatırmısınız neye göre karar veriliyor ben bilmiyorum
hep buraya yazmak istedim veee ben de sonunda hamileyimmmmmm
5 yıllık evli olcaktık haziranda..1 aşılama 3 tüp bebek..ve bunlar 1 yıl içinde oldu
son 6 ayda 3 tüp bebek denemsi yaptk...hiç inanamadım oalcağına ama oldu şükürler olsun....
Tüp bebek uygulamalarında kullanılan uzun ve kısa protokoller hastaya göre değişmektedir. Uzun protokol (long protokol) olarak belirtilen kullanım bir yandan eşit düzeyde ve aynı büyüklükte follikül gelişimini sağlarken, diğer taraftan LH denilen yumurtlamayı tetikleyen hormonun erken ve bizim kontrolümüz dışında yükselmesini önler.
Bu tedavi protokolü daha çok yumurtalıklarındaki yumurta sayısı yeterli olan veya beklenenden daha fazla yumurta gelişebilecek hastalara uygulanır. Uzun protokolün diğer bir avantajı tedavi zamanının istenilen şekilde programlanabilmesidir.
Uzun protokolde tedaviye adetin 21. günü başlanır ortalama 10-12 gün süre ile yumurta baskılayıcı ilaçlar kullanılıp, yeni adetin 3. günü yumurta geliştirmeye yarayan diğer ilaçlara başlanır ve yumurta çatlatma iğnesine kadar her ikisine de devam edilir.
Kısa protokol (short protokol) ise yumurtalık cevabı zayıf olan hastalarda tercih edilebilir. Ayrıca zaman problemi olan hastalarda tedavinin daha kısa sürede kolayca tamamlanmasını sağlamak amacı ile de kullanılan bir protokoldür. Adetin 3. günü yumurtayı geliştiren ve büyüten ilaçlara başlanır adetin 6-7. günü ya da yumurta belli bir büyüklüğe eriştiğinde ise çatlamayı önleyici ilaçlara başlanır. Yumurta çatlatma iğnesine kadar her iki tedaviye devam edilir.
Bizim merkez olarak tercihimiz yumurtalık rezervi normal olan ve herhangi bir zaman kısıtlaması olmayan hastalarda öncelikle uzun protokol ile başlamaktır. Ancak her iki protokol ile pek farklı olmayan gebelik sonuçları elde edilmektedir.
verdıın moral ıcın tesekkur ederım oncelıkle.Cok da guzel acıklamıssın valla kısae uzun protokolu demek benım yumrta reservım falan ole ıı dııl kı sadece adetın 2.gunu basladı ıgneler.neyse hayırlısı olsun ınsallah yuregım sıkısıyo...ne dıım bılemıyorum ya....
Canim hayirli ugurlu olsun Allah kucagina almayi nasip etsin çok sevindim senin adina... Darisi bizim basimiza insallah. Bellimi tek mi ikizmi?