• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tüp bebek 5. Gün embriyo ikiz

Çok haklısınız cinsiyetine bile mana bulan var erkek annesi olmayınca küçük görenlerde var şaka gibi
Aynen öyle cinsiyet ayırt ederler güzellik ayırt ederler geç yürümesi geç konuşması ya durduk yere konuşmak için konuşurlar benim 2 çocuğum var rabbim akıl fikir din iman ahlak versin rabbim olmayana versin inşallah 3. Ye hamile kaldım arayan yok çocukların küçük değil mi zor olur yok ne yapacaksın beni düşünüyorlar sözde sizene öyle degil mi

Merhaba yarın 5. Gün embriyosu transfer edilecek fakat tekmi ikizmi karar veremiyorum ikiz gebelik gerçekten teke göre çok çok mu zor 😞 ikiz olsun bide şansıma biri kız biri erkek gelir diye hayal edip istiyorum 😞🙏🏻🙏🏻
Ikiz gebelik tekli gebeliğe göre elbette zor birçok risk faktörüyle karşı karşıya kalıyorsunuz
Ama bence ikiz bakımı ikiz gebelikten çok daha zor
Odaklamanız gereken gebelik değil sonrasında bakımlarının tek başınıza üstesinden gelip gelemeyeceğiniz olmalı

Tabi ki. Burada bir derdim var bölümünu kesfettiniz mi son 2 günde 3 4 tane bebeğim uyumuyor diye konu açılıyor. Yani o halleri de düşünün. Biri kolik de olabilir. Kesinlikle size surekli yardım edecek biri olabilecekse o ihtimali göğüsleyin.
Bir süre o sürekli yardım edecek birileri de yoruluyor surat yapmaya başlıyor merve
Günün sonunda eşinle yalnız kalıyorsun
Bakarız dert etme diyenlerin hepsi doğumdan sonra dağılıyor
Biliyorsun benim hamileliğim de doğumum da çok sorunlu geçti ama özlüyorum valla
Hiç değilse yatıyordum 🤣

Her transfer edilen adet tutmuyor, ilk transferim ciftti biri tutmustu, ikincide yurek yedim 3 embryo transfer edildi ikiz ogullarim oldu.
Gebeligim benim acimdan cok zor degildi; sadece 4kg aldim, catlak vb olmadi iki gebeligimde de ama bulantilar ikizde katmerleniyor, bende gebelige bagli hipertiroid oldu. Lakin ikiz grubundaki arkadaslar yogun odem, kolastaz, rahim agzinin erken acilmadi, bol catlak vb her seyi yasadilar. Tabi dogumda rahim zor toparlandigi icin atoni riski var. Premature dogum riski fazla, ben 32+2de dogurdum, 26 gun yogun bakimda gecirdik gunlerimizi, simdi de epey ihtimamli bakim gerekiyor.
Bakim mevzuuna gelirsek, yardim edecek biri yok ise ikiziniz olmamaliymis, 2 kisi 39 gundur 24 saat esasiyla 1 odada bebek bakiyoruz, bahceye 2 kez inebildim, 2 kez bebeksiz kisa bir araba turu yaptim, cok zaman yemek yapmak mumkun olmuyor, sadece hizli bir supurup toz alma bir de camasir isleri halloluyor.
Soyle dusunun ayni anda uyansalar aglayan 2 bebege yetemiyorsunuz, farkli saatte uyansalar uyku diye birsey kalmiyor.

Nosking Nosking sen benim idolumsun, insallah ben de tek basima becerebilirim. Eninde sonunda annem gidecek, bu hafta anneannem kalcayi kirdi ev ahalisine bakima muhtac o da eklendi, bir de buyuk kizim var. Bizde baba da kalabalik bir yerde calistigi icin covid riski dolayisi ile 1.5 senedir ayri odada kaliyor, evde de maskeli, 4 gun ise gitmeden zaman gecmezse bebeklere dokunmuyor. Yani var ama yok, sadece tedarik-lojistik isleri...
Aksamlari uykuya bi turlu dalmiyorlar ya o saatlerde bitiyorum ben
:eğlence:

Nosking Nosking sen benim idolumsun, insallah ben de tek basima becerebilirim. Eninde sonunda annem gidecek, bu hafta anneannem kalcayi kirdi ev ahalisine bakima muhtac o da eklendi, bir de buyuk kizim var. Bizde baba da kalabalik bir yerde calistigi icin covid riski dolayisi ile 1.5 senedir ayri odada kaliyor, evde de maskeli, 4 gun ise gitmeden zaman gecmezse bebeklere dokunmuyor. Yani var ama yok, sadece tedarik-lojistik isleri...
Aksamlari uykuya bi turlu dalmiyorlar ya o saatlerde bitiyorum ben
:eğlence:
Yaa çok geçmiş olsun inşallah çabucak toparlanır
Takvim doğruysa seninkilerin en zor dönemi şu ara
Büyük kızından da bilirsin ilk 3 ay bitince insan biraz nefes alıyor
Sonra farklı zorluklar çıkıyor ama hiçbiri yenidoğan gibi değil yeter ki uyusunlar
Birbirine zarar verme olayı çok fazla benimkilerde saç yolma elini bir yerlere sıkıştırma basamak olarak kullanıp üstüne çıkma vs
Hiç değilse eski ağlamalar yok çok şükür insanın kafası kaldırmıyor bir yerden sonra
Yalniz bakınca kendine vakit ayiramiyorsun ama başkalarının suratını çekeceğime kendim ortadan ikiye ayrılmayı tercih ederim
Kimseye muhtaç değiliz çok şükür ihtiyacımız olan tek şey biraz cesaret 💪

Merhaba yarın 5. Gün embriyosu transfer edilecek fakat tekmi ikizmi karar veremiyorum ikiz gebelik gerçekten teke göre çok çok mu zor 😞 ikiz olsun bide şansıma biri kız biri erkek gelir diye hayal edip istiyorum 😞🙏🏻🙏🏻
Benim ikiz hamileligim oldu. 5 ayinda kaybettim. Dediginiz gibi biri kiz biri erkekti. 3 ay kanamali geçirdim. Ani açilmayla duştu bebeklerim. Femarayla hamile kalmişdim. Şimdi tup bebege geçtik. Ama tup bebekte doktor iki embriyo koyucaz dedi. Ben korkuyorum yine de şans artar diye dedi ikisini koyucaz. iksinin de tutmasini çok isterim. Tadi damagimda kaldi. Belki serklajla ikiz gebeliyi taşiya bilirim. Teyzemin kizinin ikizleri dogdu ikisi de ayni anda agliyor. Kiz 23 yil sonra kavuştu bebeklerine ama 23 gunde çildirdi. Galiba hem yaşi geregi, hem de yillarca sakinliye aliştiği için dayanamiyor. Halbuki bebek olsun diye gecelerce goz yaşi dokerdi. Şimdi çocuklara sinirleniyor((( yani ablacim o ani yaşamadan nasil olacagini bilemezsin. Hamileligi zordur risklidir ama ikizin farkli tadi vardir. Taşiya bilecegimiz, buyute bilecegimiz evlatlar nasil etsin rabbim hepimize

Benim bir kız bir erkek ikizlerim var ikisi de 5.gün embriyosuydu hamileliğim de cok rahat geçti 37.haftada doğum yaptım ama kişiden kişiye değişir tabii ben bir sıkıntı yaşamadım sadece bakması biraz zorluyor tek bebeğe göre 🥰

Benim bir kız bir erkek ikizlerim var ikisi de 5.gün embriyosuydu hamileliğim de cok rahat geçti 37.haftada doğum yaptım ama kişiden kişiye değişir tabii ben bir sıkıntı yaşamadım sadece bakması biraz zorluyor tek bebeğe göre 🥰
Benimde bugün tek embriyo transferi oldu olmazsa 2 yapılacak donduruldu 3 tane🥰 tutma ihtimali yüzde 50 gibi geliyor sizin kaçıncı denemede oldu acaba yaşım 27. Allah bağışlasın çocuklarınızı😍🙏🏻

Benimde bugün tek embriyo transferi oldu olmazsa 2 yapılacak donduruldu 3 tane🥰 tutma ihtimali yüzde 50 gibi geliyor sizin kaçıncı denemede oldu acaba yaşım 27
Hayırlı olsun insallah guzel sonuçlar alırsınız 🥰 benim de yaşım 27 üçüncü denememizde oldu bizim ilk ikisi negatif olmustu tek embriyo transfer edilmişti 3.de 2 tane transfer edildi ikisi de tuttu cook sukur ❤️

Hayırlı olsun insallah guzel sonuçlar alırsınız 🥰 benim de yaşım 27 üçüncü denememizde oldu bizim ilk ikisi negatif olmustu tek embriyo transfer edilmişti 3.de 2 tane transfer edildi ikisi de tuttu cook sukur ❤️
Ayy kısmet her şey çok şanslısınız🤗🧿 çok teşekkür ederimm aminn

2021 ağustos ayı ikiz annelerindenim benim hamileliğim çok güzel geçmişti tek hamilelik gibi doğum zamanı yaklaştıkça ekstra ağırlığın oluyor ilk 4 ay boyunca Mide bulantım çok olmuştu Ama ilk gebeliğimde hiç midem bulunmamıştı 9 aylık İkizlerim var hakkında hayırlısını nasip etsin Allah'ım hangisi kolay ve hayırlı olacaksa şu an 3 tane çocuğa bakıyorum👌😄

2021 ağustos ayı ikiz annelerindenim benim hamileliğim çok güzel geçmişti tek hamilelik gibi doğum zamanı yaklaştıkça ekstra ağırlığın oluyor ilk 4 ay boyunca Mide bulantım çok olmuştu Ama ilk gebeliğimde hiç midem bulunmamıştı 9 aylık İkizlerim var hakkında hayırlısını nasip etsin Allah'ım hangisi kolay ve hayırlı olacaksa şu an 3 tane çocuğa bakıyorum👌😄
Acaba kaç kilo aldınız ikiz gebelikte😅

ilkokula giden bir yavrum ve ikizlerim var, ailemden uzakta yaşıyorum tek bakmak zorundayım birbuçuk yaşına geldiler.bu süreçte kendim için birşey yapmadım desem yeridir.bütün gün yatana kadar ayaktayım ve hiçbirşeye yetişemiyorum.ikiz bebekli hayat çok kolay olmuyor,sizi dinlendirecek aileden birileri varsa iyi ama yoksa çok yıpratıcı.2 denemede negatif olunca 3.denemede çift embriyo transferi oldum şans yüksek olsun diye nasip ikiside tuttu.Çok sevimli oluyorlar Allah sağlık versin canım onlar benim ama cidden 3 çocukla çöktüm.

Benimde bugün tek embriyo transferi oldu olmazsa 2 yapılacak donduruldu 3 tane🥰 tutma ihtimali yüzde 50 gibi geliyor sizin kaçıncı denemede oldu acaba yaşım 27. Allah bağışlasın çocuklarınızı😍🙏🏻
Nasip kısmet ya kimi ben iliz bakamam deyip tek transfer ettiriyor gidip bölünüyor
Ben transfere giderken asla ikizlerim olacak gibi bir düşüncem yoktu ikiz istemiyordum da zaten
Millet kaç kere deniyor benim ilk denemede ikiz mi tutacak deyip kalan embriyoları tek tek transfer ettirme derdindeydim
Kafamda hesap yapıyordum adet olurum bir iki ay ara veririm öyle devam ederim diye
Nasip ikisi de tuttu işte
Ilk zamanlar doktor birinin kalbi zayıf tek devam edebilir demişti Allah affetsin tek devam etsin diye dua ettim hep
Yavrum güçlü cıktı dayandı şimdi 10 aylıklar

Bende suan tüp bebek 2 adet dondurulmuş 5 gün embriyosu ile ikizlerime 11 haftalık hamileyim canım 20 yasındayım ve hic bi belirtim yoktu halada yok sadece mide bulantım oluyordu onuda ilaçlarla hallediyorum senin tek mi ikiz mi nasıl oldun

Back