Tüp Bebeğin Toplumdan Gizlenmesi

Bende tüp bebek sürecine yeni girdim canım 27 yaşındayım Amh 0,68 5 ay denedik sadece 1 Şubatta transfer oldum bekliyorum ve çok güzel bir süreçmiş önyargılar yüzünden korkuyordum şimdi kafam rahat şekilde sonuç bekliyorum

yaa ne guzel insallah sonuc pozitif olur cnmm test falan yaptinmi yada yapicanmi

Rabbim sana da kavuşmayı nasip etsin bebeğine boşver bilsinler ama olumsuz söylentilere kulak asmayın cahil insan her yerde cahil. Acıyarak bak yüzlerine

Aslında başkasının çocuğu olduğunu düşünmüyor herkes bu konuda çoğu bilgilendi artık ama bu süreçte gereksiz enerjilere de gerek yok diye düşünüyorum herkesin kendi tercihi tabi ailenle vs paylaşabilirsin ben annemle herşeyimi paylaştım süreç uzamaz ise sknti yok ama uzarsa çok fazla soruya ve tavsiyeye filan maruz kalıyorsun yani halbuki tavsiye verenler deneyimi olanlar değil kulaktan bilgiler. Bu kulaktan bilgiler de bitmiyor ne kadar bilinçli olunsa da insanlar konuşmaktan illa yorum yapmaktan geri kalmıyor bukadar tantanaya gerek olmadan yola devam etmek daha sakin ve kolay bana göre. Neticelenirse yine söylersen söylersin mesela. Bı zaman sora herkese birşey söylemeye bile yoruluyorsun çünkü :) amin inşallah yani içinde olmayan ne kadsr dişardan duyarsa duysun seni anlayamaz o yüzden seni snlayanlarla paylaşmak yola devam etmek önemli enerjini diri tutman icin :) şuan çoğu insan tüp bebeğe karşı değil çok istisna insanlar kaldı böyle. Konu sadece sakin kafayla yola koyulmak bu çok önemli. Kimse içinde olmadığı durum hakkında değerlendirme yapamaz senin kadsr bilinçli olamaz.

yaa ne guzel insallah sonuc pozitif olur cnmm test falan yaptinmi yada yapicanmi
Ben transferden 5 gün sonra 5şubatta test yaptım gölge bi çizgi çıktı canım. 6 Şubatta ovitrelle diye bi iğne yaptım doktor istediği için. Onu unutup test yaptım çift çizgi çıktı bugün sabah sevinmiştim ama beta hcg hormonu yükseltiyormuş bu ilaç onu biryerde okumuştum onu hatırlayınca yıkıldım şu an testler çok net pozitifler

evet igneden dolayi pozitif cikar doktor ne zmn kan vermeni soylemisti

Kimseye söylememe taraftarıyım meraklı sorularla strese sokuyorlar.. tedavi için iğne yaptırmaya gittiğimde aynı sitede olduğum fakat hiç tanımadığım insanlar bile hamile misin neyin var diye sorguya çekiyordu

Genelde gizlenmesinin sebebinin sürekli sorulara maruz kalıp strese girmemek diye biliyorum ama sürekli sorulması sizin için problem değilse içinizi dökmek harika

Yani utandığımız için yada çekindiğimiz için saklamıyoruz ki artı utanılacak bir durum değil kimsenin de utandığından yada çekindiğinden dolayı etraftan sakladığını düşünmüyorum sadece etraftan gelecek sorular ne yaptın ne ettin test yaptın mı vs birde çoğu tüp bebeğin ne olduğunu bile bilmiyor gel de herkese tek tek anlat o kadar stres yaşıyorsun oldu mu olcak mı diye birde insanlara anlatmakla uğraşmaya gerek yok pozitif olursa göğsümü gere gere tüp bebek olduğunu tabi ki söylerim gocunacak birşeyimiz yok çok şükür ki Rabbim bizlere bu imkanı vermiş hekimleri göndermiş onların ellerine derman vermiş en azından derdimize derman bulmaya çalışıyoruz çok şükür Elhamdüllilah Rabbim kimsenin kucağını boş bırakmasın inşallah

ben olsam saklardim ama ketum bir insanimdir. cozulecegi belli olmayan seyleri en yakinimla bile paylasmam. mesela su an is arıyorum- bazen gorusmeye gidiyorum ama ailem de evlenmeyi planladigim sevgilim de su an tatil yaptığımı, keyfimin yerinde olduğunu saniyor:) ise girersem soylerim. ya da bir sinava gireceksem asla yaymam. kazanirsam herkes bilir kaybedersem kimse girdigimi bile bilmez. o yuzden bebek calismalarina baslasam da olasi olumsuzlukta insanlarin tesellilerini - sorularini vs duymak istemediğim icin "bu yaz taylanda gitmeyi düşünüyoruz, hamile kalmayi kesinlikle planlamiyoruz" gibi ucu uzak tarihli seyler söylerim ki kimse bana israrla soramasin - benden beklentisini düşürsün. sonra olursa birkac aylıkken haber veririm zaten herkese :)
ama dedigim gibi yapi olarak ketumum. burada anonimim mesela burada oversharing takiliyorum rahat rahat, gercek hayatta icimde tutarken sorun yasamiyorum. muhtemelen tupbebek yaptırsam KKda tupbebek topiklerinde aktif olurum, kendi tupbebek günlüğümü falan acarim sayfada benimle ayni yoldaki arkadaslarla geyik falan yapariz. cevremdeki sevdigim insanlarla paylaşmaktan daha iyi bir yol benim için
(nazarla hic alakasi yok. ya da kötü gozle bakilir vs umrumda degil acikcasi. sadece geçen yillar bana bunun benim icin daha doğru bir yol oldugunu ogretti)

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…