• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek İnfertilitesi Tüp Bebeği Erteleyeyim mi?

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

conal222

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2008
413
5
96
Eskişehir
ben 3,5 senelik evliyim...çocuğumuz olmuyor..eşimin sperm sayısı çok düşük çıkıyor..
bir keresinde 8 milyon çıktı...bir keresinde 5 milyon..bir keresinde sıfır..
sürekli değişiyor..stresede bağlı galiba...doktor hiç ilgilenmedi..aşılamayla filanda uğraşmayın direk tüp bebek dedi...
normalde eşimi incelemesi gerekmezmiydi..belki tedaviyle ameliyatla çözülebilirdi nebileyim..
yada en azından bir kez aşılama deneyebilirdik..tamam tüp bebek deneyelim ama ya tüp bebekte tutmazsa onca biriktirdiğimiz paralar heba olacak ve ikinci kez deneyemicez...
bende en son tüp bebek deneyelim diyorum..yani önce bütün yolları deneyelim vardır belki bi çözümü..olmazsa en son tüp bebek...böyle düşünüyorum..eşim bugün başka bi doktora gidicek..bakalım o nedicek..
kendi doktorumuz çocuğunuz olmaz demiyorum ama 5 yada 10 senede 1 tane dek gelir..dedi
hiç zaman kaybetmeyin direk tüp bebek dedi..
ama burda sizlerin yazılarını okuyorum bizim durumumuzda olup hamile kalanlar bile var...çok seviniyorum onları duyduğumda..
napıyım bilmiyorummm...tüp bebeği erteleyim mi

ya ben anlamıyorum gerçekten bu doktorların ilgziliğine
her seyde tup bebege yönlendirmelerine
o kadar masraf o kadar ilaç herkeste her an bu kadar buyuk paralar olmayabilir
bence arkadaşım eşinin aşılama için sperm sayısı yeterli
bu gittiğin doktordan başka bir guvenebilcegin doktor veya merkez varsa birde orayla görüşün derim

bnde anlamıorum valla bu doktorları sankı tup bebek cozum ...tupe gıdıpte elı bos donen ınsanların sayısıda oldukca cok sankı bebekmı dagıtıolar tup bebek merkezlerınde.
bızımde 1 mılyondan az cıktı sayımız doktorumuz morfolojı vede harkeet yuksek oldugu ıcın sayınızda yukselır dedi.ben kendı kadın dogum doktorumu aradım amannnn hıc ugrasma gıt tup bebek yaptır dedi
:( burda cogu ınsanlan konustum bazısı olr bazısı olmaz dedi...gecen bır topıkte bır yazı okudum bayan pko hastası esıde 4 kere sperm testı yaptırmıs 4undede hıc sperm cıkmamıs sıfırmıs yanı.4 doktorda gıdın cocugunuz olmaz demiş aynı ay hamıle kaldım hıcbır ılac kur kullanmadm dıo.YETERKI ALLH ol desin.onun vaktı saatı varsa gelır yoksa kadere razı olunup dua edılır yapacak bişi yok malesef....ALLH herkes ıcın hayırlısını versın...

canlarım hepinizi çok iyi anlıyorum. tüp kelimesi insana çok itici geliyor. ama erkek infertilitesinin ilaçla tedavisi yok. yardımcı üreme tekniklerine başvuruluyor. doktorunuz ne güzel demiş olabilir ama 5, 10 yılda bir denk gelir. 1 sperm ile bile hamilelik oluşabilir. yaşınız genç ise bekleyin, değil ise burada 1000 insandan birinin başına gelmiş bir şeyi sanki kendi başınıza gelecekmiş gibi ümitlenmeyin. tamam umut fakirin ekmeği ancak burda karşılaştığınız olaylar hakikatende ancak bir kişinin başına geliyor. paranız varsa, vaktiniz yoksa ya da psikolojiniz iyi değilse hemen tüpe geçin derim. ben ikinci denememi yapacağım. maddi olarak zorlanacağım ama ne yapayım 4 yıllık evliyim. insanların fütursuzca çocuk nerdee diye sormalarına katlanamıyorum. borç harç içinde yaptıracağız. gideceğimiz yerde tanıdıkta yok. 40 gün pansiyonda kalacağız. allah hepimize hayırlı evlatlar nasip etsin.

Sizin doktorunuz jinekologtur. Eşiniz bir de ürologa görünsün. Belki varikosel var, belki enfeksiyon var. Tamam bir sebep yoksa erkek infertilitesinde aşılama ya da tüp bebek çözüm ama bazen de bir sebebe bağlu oluyor sperm sayısının düşüklüğü. Öyleyse bu tedavi edilince herşey normale döner. Bu arada eşin sigara içiyorsa muhakkaka bıraksın. Sperm sayısını da kailtesini de çok düşürüyor.

yaşım otuz..tüp bebek için çalışıyorum para biriktiriyorum..ya tutmazsa diye endişeleniyorum...ikini için yinemi beklicez..bilmiyorum yaa umuıtlarımda bitiyo..o kadar karışıkki kafam...bazen herşeyi göze alıp gideyim diyorum tüp bebek için..sonra belki başka çaresi vardır diyorum..nebileyim..işallah bende anne olurum bigün...
gerçekten herkesede söylenmiyo anlatılmıyo...hala çocuk yokmu düşünmüyomusunuz diyenlerden bıktım..hepsinden nefret ediyorum
size ne yaaaa...sizee neee

şimdi o keçi boynuzunu filan kaynatıyorum..bide yine burda okumuştum..polen arı sütü karışımı...faydası olur belki diye...
doktorada kızıyorum...bi bak dimi..bu sperm niye az nerden kaynaklanıyo..araştır..ameliyat olanlarda varmış...eşimin canlı sperm sayısı az ama hareketli sperm sayısı fazla imiş...
aşılama için nekadar sperm gerekiyor kıslarr

yaşım otuz..tüp bebek için çalışıyorum para biriktiriyorum..ya tutmazsa diye endişeleniyorum...ikini için yinemi beklicez..bilmiyorum yaa umuıtlarımda bitiyo..o kadar karışıkki kafam...bazen herşeyi göze alıp gideyim diyorum tüp bebek için..sonra belki başka çaresi vardır diyorum..nebileyim..işallah bende anne olurum bigün...
gerçekten herkesede söylenmiyo anlatılmıyo...hala çocuk yokmu düşünmüyomusunuz diyenlerden bıktım..hepsinden nefret ediyorum
size ne yaaaa...sizee neee

Önce şunu aklına koy, umutsuzluk yok. Doktorun gerçekten bence de aceleye getirmiş. Kendi uzmanlık alanı değil, kendisi bakmaz ama iyi bir üroloğa yönlendirmesi gerekirdi. Bence bir jinekolog doktordan ve bir ürolog dokotrdan daha görüş alın. Allah eksik etmesin, harika doktorlar var ama bazıları için de gerçekten sadece ticaret gibi bu işler.

bende sizle aynı dertetim iki buçuk yıl oldu çocuğumuz olmayalı eşim ameliyat oldu yine düzelmedi bütün doktorlar tüp bebek diyor bizim morfolojı bozuk hareketlilik hiç yok nerdeyse bende tüp bebek tedavisine başlayacam ama gelde bana bir sorun inanının çok yıprattı beni allah yardımcımız olsun hergün ağlıyorum ağlamadığım bir gün yok

bende sizle aynı dertetim iki buçuk yıl oldu çocuğumuz olmayalı eşim ameliyat oldu yine düzelmedi bütün doktorlar tüp bebek diyor bizim morfolojı bozuk hareketlilik hiç yok nerdeyse bende tüp bebek tedavisine başlayacam ama gelde bana bir sorun inanının çok yıprattı beni allah yardımcımız olsun hergün ağlıyorum ağlamadığım bir gün yok

Mutlaka iyi bir urolog a gidin cunki sperm sayisi artirililiyor dr bizimkiisini yeterli seviyeye getirdi .
heleki varikosel varsa kesin cozum bulabilirsiniz
esini iyice kontrol ettirmeden tup bebege gecmeyin ama esinin tedavisi iinde zaman kaybetmeyin cunki en az 6 ay suruyor tedavi si .
baktin ondan sonra olmadi hemen tup bebege gecersiniz. Ama esini tedavi ettirmeden direk tup bebek olayina girmeyin.
Urolog u iyi secin ama !! bu cok onemli .

arkadaşlar geçen gün sperm tahlili yaptırdı söylemiştim..dün sonuçları çıktı..en iyi doktor hatta bir profösördü göründüğü baya methetmişlerdi bize...herneyse sonuç 17 milyon sperm sayısı..ve hepsi hareketsiz..sıfır yani...
doktor hiç uğraşmayın tüp bebek bile olmaz sizin deyince moralmen baya çöktük...bilemiyorum..çok karamsarım artık..sonra o sonuçları başka bir doktoro götürmüş..ve durumuda anlatmışşş..burdaki tahlillere pek güvenmiyorum...daha önceki tahlil sonucunuz 8,5 milyon sperm ve ileri hızda hareketli..nasıl bukadar değişebilir demiş...2 gün perhizden sonra vermişti tahlili önceki ise 4 gün perhizden sonraydı...bundan kaynaklanabilir..4 günlük perhizden sonra yaptır getir bana ozaman konuşalım demiş bu doktorda....
ne şimdi bu kafam karmakarışık....

arkadaşlar geçen gün sperm tahlili yaptırdı söylemiştim..dün sonuçları çıktı..en iyi doktor hatta bir profösördü göründüğü baya methetmişlerdi bize...herneyse sonuç 17 milyon sperm sayısı..ve hepsi hareketsiz..sıfır yani...
doktor hiç uğraşmayın tüp bebek bile olmaz sizin deyince moralmen baya çöktük...bilemiyorum..çok karamsarım artık..sonra o sonuçları başka bir doktoro götürmüş..ve durumuda anlatmışşş..burdaki tahlillere pek güvenmiyorum...daha önceki tahlil sonucunuz 8,5 milyon sperm ve ileri hızda hareketli..nasıl bukadar değişebilir demiş...2 gün perhizden sonra vermişti tahlili önceki ise 4 gün perhizden sonraydı...bundan kaynaklanabilir..4 günlük perhizden sonra yaptır getir bana ozaman konuşalım demiş bu doktorda....

Arkadaşım hemen moralini bozma. Doktorlar uğraşmak istemiyorlar hemen tüp bebeğe yönlendiriyorlar. Çok akıllıca hareket etmek lazım. Benim eşimin sperm sayısı 2 milyondu ama biz 3 ay öyle çaba gösterdikki sayı 76 milyon oldu. Ben bile hala inanamıyorum ama doktorların olmaz dedikleri oldu. Kendini sakın bırakma, tüp bebek yaptırmadan önce beslenme anlamında yapabileceklerinin hepsini araştır yap ha baktın ki düzelen bişey yok ondan sonra tüp bebek yaptır. Ben geçen yıl tüp bebek yaptırdığımda ve negatif sonuç aldığımda hem maddi hem de manevi çok yıpranmıştım.

benim eşimin de sayısı düşük çıktı üstelik sağlıklı sperm sayısı da az ama kadın doğumcumun yönlendirdiği ürolog çok iyimser konuştu ve ilaç verdi 3 ay içinde yükselcek değerler dedi.(bakalım görcez inş.) kadın doğumcum da ilaç bitiminde aşılama yapalım dedi. inanın çok üzülmüştüm bende ama gerçekten doktorlar moral bozmak yerine biraz moral vermeye çalışsalar.. sizi çok iyi anlıyorum.. öncelikle işinde başarılı bir doktor bulmanız sizin için daha iyi olacaktır.
boncukboncuk yazını okudum bende hemen önerilerini yerine getirmeye başlayacağım:)

ayrıca eskişehirdeymişsin canım ben de farklı şehirde olmama rağmen eskişehire gidiyorum doktora. hastane ismi vermek ne kadar doğru bilmiyorum ama yazacağım umarım sorun olmaz. onvak hastanesinde sabahattin beye gidiyorum ben ve yine onun yönlendirmesiyle aynı hastanedeki ürologla görüştük hepsi çok güleryüzlü ve ilgili insanlar tavsiye edebilirim

canım tüp bebekte spermin canlı olması yetiyor hareketli olması önemli degil çünkü zaten dışarda döllüyorlar nasıl bir profösör ya anlamadım yada sen yanlış anlamış olmayasın hiç canlı yok falanmı dedi tek bir canlı spermden bile dölleme yapıyorlar asla umudunu yitirme eşinde başka bir problem olmasın yani varikosel gibi baktırdınızmı canım ya ne cins doktorlara denk gelmişsin benimde eşimiz spermi az ve hareketsizdi ama tüp bebekle bebek sahibi olduk spermin canlı olması yetiyor.bence asla vaz geçme en ii doktoru bulana kadar devan et

selam.bizim durumumuz da size benziyo.sperm sayısı,morfoloji....... bize de bazı doktorlar tüp bebek,bazıları aşılama vs öneriyo.artık sıkılmştm doktora gitmekten.bırakmıştım. bi akrabamız 12 yıllık bekleyişten sonra çok basit bir varikosel ameliyatıyla şıp diye hamile kaldı.daha sonra onun gibi üç arkadaşı daaaa.haliyle ben de gittim.adam diğer doktorların hiç yaptırmadığı testleri istedi.çok değişik yorumlar yapıyo.eşimi de 1 ay önce varikoselden ameliyat etti.şimdi bekliyoruz .ben inanılmaz rahatım. almanyada okumuş adam.ankaradayım.bülent russo.eğer seni zorlamazsa hem psikolojik hem maddiolarak bi görün.ztb hastanesine çok yakın.andromed kliniği.umarım sorun olmaz bu bilgiler.isim verenler var diye yazdım.allah kolaylık versin hepimize

Son düzenleme:
Back