tüm tedbirlerime rağmen mutfaktaki kurtlar :(

• Konu Sahibi Konu Sahibi hace
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

hace

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Eylül 2011
96
2
96
İstanbul
hanımlar canım çok sıkkın hatta pisikolojim bozuldu mutfağımdaki hani şu pirinç kurtlanır ya işte onlardan var ama ben sürekli bakliyatlarımı bozdolabında muhafa ederim :(ben bir tane görünce hemen mutfağı döküp nerede ne kalmış diye baktım ama yok her taraf kiler miler temiz ama bunların kaynağını öğrenemedim.evimdeki tüm beyaz eşyalar mutfağımda o nedenle olabilir mi? bana bir akıl verin lütfen :14: :14:

baklıyatlarını buzdolabına koymk yerine içlerine booooolca tuz atman yeterlı olucaktır canım uzulme :34:

İçine tuz atın bakliyatları koyduğunuz kabın.
Bizim evde bakliyatlar 1 sene bile duruyo hiç kurtlandığını böceklendiğini görmedim..

Kuru bakliyat dışarda bayatlayıp kokmazki benim bildiğim.Kilerde,erzak dolabında vs senelerce bişey olmadan duruyor.Biz öyle kullanıyoruz.Eğer evde çok uzun süre duran varsa,son kullanma tarihi geçen onları saklamıyoruz artık.

hanımlar canım çok sıkkın hatta pisikolojim bozuldu mutfağımdaki hani şu pirinç kurtlanır ya işte onlardan var ama ben sürekli bakliyatlarımı bozdolabında muhafa ederim :(ben bir tane görünce hemen mutfağı döküp nerede ne kalmış diye baktım ama yok her taraf kiler miler temiz ama bunların kaynağını öğrenemedim.evimdeki tüm beyaz eşyalar mutfağımda o nedenle olabilir mi? bana bir akıl verin lütfen :14: :14:

buzdolabındaki ürünler kurtlanamaz
muhtemelen mutfakta acıkta kalmış bir şeyler var kuruyemiş cikolata susam vs ...herşey olabilir
dolap altlarına diplere iyice bir bakın

dışarıda bakliyat kurtlanmaz ama senelenmişse onu bilemem. o kurtlar meyvelerden felan gelmiş de olabilir.

dışarıda bakliyat kurtlanmaz ama senelenmişse onu bilemem. o kurtlar meyvelerden felan gelmiş de olabilir.

dışarıda ki bakliyat uygun ortam olduğunda anında kurtlanır.
evlerde kücük kahverengi kelebek varsa mutlaka birşeyler kurtlanmıştır.o kelebekler boşyere dolaşmaz.

benim de mutfakta kurt var :( heryeri domestosla sirkeyle sildim dün bugün yine var yine sildim :( bozulan bişey de yok ... ne yapıcam ben ya :14:

eğer sıcak iklimi olan bir yerde yaşıyorsanız bakliyatlar çok çabuk kurtlanıyor,tuz iyi bir çözük ama yinede uzun süreli fayda etmiyor.birde baharatlar ve irmik nişasta gibi şeylerde kurt yapyor.onlarada bakmanızı tavsiye ederim.

Bakliyatlarım cam kavanozlarda ve içine tuz ya da defne yaprağı atın

Kurtlar küçük kelebeklerden oluşur...yani girdikleri yeri kurtlandırırlar onlara dikkat edin...

ayy o nasıl bir beladır öyle anlatamam, 2 yaz önce bizim mutfagı sardılar, abartmıyorum ama heryerden cıkıyolardı. annem istanbula gtmişti abimle kaldık 1 ay. ama mutfak tertemiz. çıldırdık nerden cıkıyo olanbilir diye abimle. hele abim nasıl titiz bi insan badana yaptı mutfagı sonnra:) bakliyat filan sandık ama bizimkinin kaynağı annemin aldığı paketini bile açmadığı bulaşık süngerlerymiş. onun için de üremişler delmişler poşeti ordan çıkıyolarmış. iğrenç bi sey inanılmaz hızlı üürüyorlar ve çok fazla yumurtalası var. kaynağını bulana kadar işiniz zor Allah sabır versin.

benim de yazın vardı bu derdim. şimdi bir süredir yok. umarım havalar ısınınca tekrar başlamaz. bakliyatları kavanozlara koyup muhafaza ettiğim dolabım var orda oluyordu bu sorun. kurt olarak değil de ben kelebek olarak görüyordum bunları aradım taradım yok. kurtlananları döküyordum kapaklı kavanozn içinde nasıl keleeklendiğini anlamadan. sonra yuvalarını buldum. fasülye kurum vardı. azıcık birşey kalmış öyl unutulmuş bir de elime geçtike aman allahım yuva olmuş meğerse. onu attıktan sonra bi süre daha devam etti. sonra bi baktım damla çikolatarın içinde de varmış. en son onu da attım çok şükür bayağıdır görmüyorum. ilaçlama felan hiç birşşey yapmadım ben. sanırım kurtulmanın yolu nerden kaynaklandığını bulmak ve ortadan kaldırmak.

mutfağın sıcaksa oyüzden oluyodur.bende geçen yaz hiç poşetini bile açmağım bakliyatlarımı attım.defne yaprağıda koydum tuzda koydum olmadı.şimdi az az alıyorum buzdlabında muhafaza ediyorum.

Back