Merhabalar,
Öncelikle hayırlı bayramlar dileyerek hemen konuya gireyim biz 2 yıldır beraber olan ve sözlü bir çiftiz. Yaklaşık 1 yıldır ailelerimiz niyetimizin ciddiyetinin farkında ve nişan için gün sayıyoruz. 13 kasım nişanım olacak yani 4 - 5 gün sonra fakat sözlümün ailesi, ne ramazan bayramında ne de bu bayram bayramlaşmak için bize gelmediler, ramazanın 15. günüydü yanlış hatırlamıyorsam, babam erkek tarafını iftara davet etmişti annesi bize yok hastayım diye bahane ederek gelmediler( hasta falan değildi), ramazan bayramı oldu annesiyle babası kavga etmiş annesi evi terkemişti yine gelmediler, şimdi kurban bayramı oldu, sözlümün babası bayramın 1. günü benim babamı aradı ve "bayramın 2. günü öğleden sonra müsaitseniz size gelicez" dedi, ertesi gün oldu, "gelemicez" dediler, nedenide şu; "işte bizim hanım hasta hastanedeyiz bırakıp gelemiyoruz özür dileriz" dediler evde erkek tarafıyla bayramlaşmak için teyzelerim, dayılarım annanem, eniştem, kuzenlerim nerdeyse 15 kişi bekliyor.babamda ılımlı karşıladı bişey demedi "olsun" dedi babasına, telefonu kapattıktan sonrada iyi bir küfür etti ve herkezinin içinde bana dediki, "bak kızım sürekli bir engel çıkıyor pişman olmamak için bir fırsattır bu sana" dedi, teyzelerim dayılarım eniştelerim kuzenlerim annanem hepsi evde odada herkez birşeyler söyledi o sinirle. telefonu açtım sözlüme başladım saydırmaya, yaklaşık 2 saat ben konuştum o dinledi "haklısın" dedi, annesine ağzıma geleni söyledim hiç birşey diyemedi "haklısın" demekten başka, ertesi günde sözlüm beni tekrar aradı "buluşalım mı" dedi bende "babamdan izin al" dedim, gitmedim, 4-5 gün sonra nişanımız olacak ama bu şekilde nasıl olacak onu bilmiyorum sizce naapmalıyım?
nişan alışverişine de çıkmadık daha? perşembe günü gideceğiz nişan alışverişine güya? sizce naapmalıyım siz olsanız napardınız?(( yardımm :'(((
sözlünün ailesinin evlenmenizi istememesi gibi bir durum mu var neden hep bahane çıkarıyorlar. henüz hiçbir hazırlık yapılmadığına göre nişanı biraz erteleyebilirsiniz zaten baban da kızmış sende olayları gözden geçirmiş olursun bu arada.
sakin acele karar verip nisan yapma biraz ertele herseyi ailenle birlikte ve sen güzelce sakince düsünün kafaniza yatmiyosa ilerde daha büyük sorunlar yasayip üzülmemek için herkes kendi yoluna gitsin.. sözlünü sevdigin için katlanirsan bunlara ileriyi düsün o aile ile yapabilir misin? bi ömür yapabilirmisin? diye sorular sor kendine cevaplari bulucaksin ama duygularla degil mantikla yürüt
İlginç...
Kayınvalideniz evini terketmiş bu ne kadar rahat söylüyorlar?
Bana bu çok garip geldi açıkçası.
Gelmemek için sundukları bahaneler gerçek değilse elbette bitirin bu işi. Ailenizi ve sizi saymıyorlar demektir.
Daha demin açtığın diğer konuyu okudum tatlım hani şu "elbisen var çantan var ayakkabın var ne gerek var almaya tekrar nişan bohçası için" muhabbetini... çok üzüldüm. söz-nişan konularında en çok korktuğum şeylerden biridir bu. ailelerin veya çiftlerin eşya-alışverişş konusunda uzlaşamayıp ters düşmeleri.. en zor dönemlerden biridir ve sen de sanırım bu durumu fazlasıyla yaşıyorsun. üstelik yaptıkları her şey ailenin sözlünü istememesi konusunda bir adım daha haklı çıkarıyor. Emeğine yaşanmışlıklarına bakıyorsun bırakamıyorsun olanlara bakıyorsun üzülüyorsun iki arada bi derede kalan da yine sen oluyorsun. Çözüm yolu sanırım sözlünü karşına alıp hissettiğin ve düşündüğün her şeyi bir bir konuşmak. Bu şekilde olamayacağını da belitmelisin. Çünkü erkeklerin genel huyudur; Köprüyü geçene kadar muhabbeti.. Nasılsa sözlendiniz, ee herkes biliyo, bi sürü tanışmalar masraflar yapıldı, iş nişana kadar uzadı; sende seviyorsun elbette bırakamayacksın onu die düşünebilir. (Umarım yanlış anlamassın beni.. ) ama ona öyle olmadığını ve bu şekilde devam ederse işin bitme boyutunun da olduğunu hatırlat. Her şeyi yaşayan sensin ama çözüm yine sende ben tatlım... İnşallah gönlüne göre olur herşey..
Arkadaşım iyi güzel hoşda birde sözlüsü tarafından bakın olaylarayani belki durumları müsait değildir o an tamam kızın hevesini kırıyor doğru ama her yönden düşünün Arada kalan hep biz oluruz ama en mantıklısı aileyi karıştırmamak ben öyle yaptım rahatım şuan Allah'a şükür bakalım ilerleyen zamanlar ne gösterir Gerçi bu arkadaşımızın olayında aileler karışmış ama çözülebilir hemen bırakma kendini
Bence acele etme..
Arkadaşım iyi güzel hoşda birde sözlüsü tarafından bakın olaylarayani belki durumları müsait değildir o an tamam kızın hevesini kırıyor doğru ama her yönden düşünün Arada kalan hep biz oluruz ama en mantıklısı aileyi karıştırmamak ben öyle yaptım rahatım şuan Allah'a şükür bakalım ilerleyen zamanlar ne gösterir Gerçi bu arkadaşımızın olayında aileler karışmış ama çözülebilir hemen bırakma kendini
Tabiki bakıyoruz böyle bişiyi tek taraflı düşünmek hiç adil değil.. Öncelikle kız tarafı erkek tarafına çok yüklenmemeli bence mesela, herşey istenmemeli öyle, sınırları olmalı işin.. ama işin boyutu maddi değil.. Yani maddi durumları yerinde olmasa bile bunu nazikçe anlatabilir karşı taraf.. ki arkadaşımızda bunu anlayacaktır uzun zamandır birlikteler. olaya yaklaşım ve davranış biçimi yanlış.. ben bunu belirtmek istemiştim. kim ister ki emek verilen onca şey nişan arefesinde bitsin..ayın 14'ü bugün.. kim bilir neler olduu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?