Nişan tüm bunlara göz mü yummalıyım yoksaa ...

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi

disede

Guru
Kayıtlı Üye
2 Kasım 2011
256
-3
318
Merhabalar,

Öncelikle hayırlı bayramlar dileyerek hemen konuya gireyim biz 2 yıldır beraber olan ve sözlü bir çiftiz. Yaklaşık 1 yıldır ailelerimiz niyetimizin ciddiyetinin farkında ve nişan için gün sayıyoruz. 13 kasım nişanım olacak yani 4 - 5 gün sonra fakat sözlümün ailesi, ne ramazan bayramında ne de bu bayram bayramlaşmak için bize gelmediler, ramazanın 15. günüydü yanlış hatırlamıyorsam, babam erkek tarafını iftara davet etmişti annesi bize yok hastayım diye bahane ederek gelmediler( hasta falan değildi), ramazan bayramı oldu annesiyle babası kavga etmiş annesi evi terkemişti yine gelmediler, şimdi kurban bayramı oldu, sözlümün babası bayramın 1. günü benim babamı aradı ve "bayramın 2. günü öğleden sonra müsaitseniz size gelicez" dedi, ertesi gün oldu, "gelemicez" dediler, nedenide şu; "işte bizim hanım hasta hastanedeyiz bırakıp gelemiyoruz özür dileriz" dediler evde erkek tarafıyla bayramlaşmak için teyzelerim, dayılarım annanem, eniştem, kuzenlerim nerdeyse 15 kişi bekliyor.babamda ılımlı karşıladı bişey demedi "olsun" dedi babasına, telefonu kapattıktan sonrada iyi bir küfür etti ve herkezinin içinde bana dediki, "bak kızım sürekli bir engel çıkıyor pişman olmamak için bir fırsattır bu sana" dedi, teyzelerim dayılarım eniştelerim kuzenlerim annanem hepsi evde odada herkez birşeyler söyledi o sinirle. telefonu açtım sözlüme başladım saydırmaya, yaklaşık 2 saat ben konuştum o dinledi "haklısın" dedi, annesine ağzıma geleni söyledim hiç birşey diyemedi "haklısın" demekten başka, ertesi günde sözlüm beni tekrar aradı "buluşalım mı" dedi bende "babamdan izin al" dedim, gitmedim, 4-5 gün sonra nişanımız olacak ama bu şekilde nasıl olacak onu bilmiyorum sizce naapmalıyım?

nişan alışverişine de çıkmadık daha? perşembe günü gideceğiz nişan alışverişine güya? sizce naapmalıyım siz olsanız napardınız? (( yardımm :'(((

Son düzenleme:
sözlünün ailesinin evlenmenizi istememesi gibi bir durum mu var neden hep bahane çıkarıyorlar. henüz hiçbir hazırlık yapılmadığına göre nişanı biraz erteleyebilirsiniz zaten baban da kızmış sende olayları gözden geçirmiş olursun bu arada.

sakin acele karar verip nisan yapma biraz ertele herseyi ailenle birlikte ve sen güzelce sakince düsünün kafaniza yatmiyosa ilerde daha büyük sorunlar yasayip üzülmemek için herkes kendi yoluna gitsin.. sözlünü sevdigin için katlanirsan bunlara ileriyi düsün o aile ile yapabilir misin? bi ömür yapabilirmisin? diye sorular sor kendine cevaplari bulucaksin ama duygularla degil mantikla yürüt

İlginç...
Kayınvalideniz evini terketmiş bu ne kadar rahat söylüyorlar?
Bana bu çok garip geldi açıkçası.
Gelmemek için sundukları bahaneler gerçek değilse elbette bitirin bu işi. Ailenizi ve sizi saymıyorlar demektir.

ailesinin istememesi söz konusu değil. nerden biliyorsun dersen eğer şöyle söyliyim, 10 gün önce ben sözlümle bi konudan dolayı çok tartıştık ve ben çok kırılmıştım telefon ettim sözlüme dedimki, beni bayrama kadar arama biraz bensiz kal nişan alışverişinide bayramdan sonra yapar ona göre yolumuza bakarız dedim, hemen annesine yetiştirmiş bu dediklerimi sözlüm, annesi yani kayınvalide aradı beni hemen dediki bak kızım gözünü seviyim bi yanlışımı oldu oğlumun yapma etme, ben tüm konu komşuya haber verdim, bayramın 13 kasım nişan var diye dedi, yapma gözünü seviyim dedi, bende akşama doğru sözlümü aradım, arayı tekrar düzelttim, kayınvalidenin gönlü olsun diye. ama o benim bu kadar insana karşı yüzümü yere eğdi, savunamıyorum artık aileme onun ailesini. gıkım çıkmıyor, diyecek söz bırakmadılar çünkü. ama sözlüme ben 2 sene emek vermişim napcamı şaşırdım ailesi yüzünden bırakıyım mı yani napıyım

haklısın eğerki ailesi ile birbirimize uzak olursak ben onlarla hayatta konuşup görüşmem zaten, ozaman problem olmaz, eğer iç içe olacaksan sorun orda.

haklısın aslında mantıklı düşününce bu sözü bende kendime çok söylüyorum ama işin içinde sevgim var emeğim var :S şaşırdım ne yapaccağımı :'( 2 haftada 5 kilo verdim görenler inanamıyorlar halime :S

Canım bazı arkadaşlar bırak falan diyorlar iyi güzelde sonuçta 2 yıllık bir emek var sevgi saygı var bunlar olmasa zaten bu yola çıkılmazdı şimdi bırak demek kolay ama uygulamak zor olur.

Kendinizi fazla yıpratmayın bu evreler sorunlu geçiyormuş bizde en aza indirmek için çok çabalıyoruz.
Bence ailesini fazla önemseme gerçi sizde baya sıkıntılar olmuş ama çözülmeyecek şeyler değil bunu sözlün ailesiyle halletmek zorunda en azından ne istediklerini bilin sen tavrını koy ve uygulaması için ona zaman ver :114:

Sevgiyle kal...

Daha demin açtığın diğer konuyu okudum tatlım hani şu "elbisen var çantan var ayakkabın var ne gerek var almaya tekrar nişan bohçası için" muhabbetini... çok üzüldüm. söz-nişan konularında en çok korktuğum şeylerden biridir bu. ailelerin veya çiftlerin eşya-alışverişş konusunda uzlaşamayıp ters düşmeleri.. en zor dönemlerden biridir ve sen de sanırım bu durumu fazlasıyla yaşıyorsun. üstelik yaptıkları her şey ailenin sözlünü istememesi konusunda bir adım daha haklı çıkarıyor. Emeğine yaşanmışlıklarına bakıyorsun bırakamıyorsun olanlara bakıyorsun üzülüyorsun iki arada bi derede kalan da yine sen oluyorsun. Çözüm yolu sanırım sözlünü karşına alıp hissettiğin ve düşündüğün her şeyi bir bir konuşmak. Bu şekilde olamayacağını da belitmelisin. Çünkü erkeklerin genel huyudur; Köprüyü geçene kadar muhabbeti.. Nasılsa sözlendiniz, ee herkes biliyo, bi sürü tanışmalar masraflar yapıldı, iş nişana kadar uzadı; sende seviyorsun elbette bırakamayacksın onu die düşünebilir. (Umarım yanlış anlamassın beni.. ) ama ona öyle olmadığını ve bu şekilde devam ederse işin bitme boyutunun da olduğunu hatırlat. Her şeyi yaşayan sensin ama çözüm yine sende ben tatlım... İnşallah gönlüne göre olur herşey..

Arkadaşım iyi güzel hoşda birde sözlüsü tarafından bakın olaylara yani belki durumları müsait değildir o an tamam kızın hevesini kırıyor doğru ama her yönden düşünün Arada kalan hep biz oluruz ama en mantıklısı aileyi karıştırmamak ben öyle yaptım rahatım şuan Allah'a şükür bakalım ilerleyen zamanlar ne gösterir Gerçi bu arkadaşımızın olayında aileler karışmış ama çözülebilir hemen bırakma kendini

hep aynı hep aynı hepsi aynı canım takma kafana gülüp geç gelmesinler bizimde kaderimiz bu demekki bende senin gibiyim. insan nefret ediyo bi süre sonra ama sen nişanlına bak olurmu en güzel zamanlarını böyle geçirme

arkadaşlar bilmiyorum gerçekten bilmiyorum. zaten dünden beride konuşmuyoruz bu olanlardan dolayı :S ayrıldık gibi birşey herkez 13 kasımda nişanım olacak diye beklerken olanlar yüzünden nişan olmayacak diye haber saldık herkeze konu komşuya. ağlamaktan gözlerim şişti, göz pınarlarımda yaş kalmadı ((((

Tabiki bakıyoruz böyle bişiyi tek taraflı düşünmek hiç adil değil.. Öncelikle kız tarafı erkek tarafına çok yüklenmemeli bence mesela, herşey istenmemeli öyle, sınırları olmalı işin.. ama işin boyutu maddi değil.. Yani maddi durumları yerinde olmasa bile bunu nazikçe anlatabilir karşı taraf.. ki arkadaşımızda bunu anlayacaktır uzun zamandır birlikteler. olaya yaklaşım ve davranış biçimi yanlış.. ben bunu belirtmek istemiştim. kim ister ki emek verilen onca şey nişan arefesinde bitsin.. ayın 14'ü bugün.. kim bilir neler olduu

evet canım bugün ayın 14'ü ve şöyle birşey oldu canım dün annesi bizim evi aradı, evde o an benden başka kimse olmadığı için ben açtım telefonu, kızım nasılsın dedi, bende iyiyim dedim, başka hiç birşey söylemeden direk konuya girdi ve kızım bu iş çok uzadı artık nişan alışverişine gidelim, yapalım bu işi, daha fazla uzatmadan diyerek lafa girdi, bende evde kimse yok annem gelince gerekli şeyi size söyler dedim kestirip kapatacaktım fakat kendisi yani kayınvalidem hala söyleniyordu nişan ile ilgili, bende daha öncesinden kendimi şartlamıştım asla kayınvalidem yada bir başkasıyla bu konuyla ilgili tartışmaya mahal vermeyeceğim diye, fakat o an dayanamayıp içimde ne var ne yok kadına kustum :))))

siz dedim hiç bir bayram bize gelme tenezzülünde bulunmadınız, önce adet gelenek nedir öğrenin ondan sonra kapımızı çalıp kız istemek nasıl oluyormuş bize gösterin dedim, sizin inadınız yüzünden şuan bu durumdayız ve işimize sürekli çelme takan sizsiniz dedim, sizin beni bukadar üzmeye ağlatmaya ne hakkınız var ayıp bu yaptığınız günahtır dedim, tabi ben bunları söylerken kendiside konuşuyor kendini savunuyor, ama inanın içimdeki herşeyi kustum o an :)))))

kadın bir an aa sen daha gelin gelmeden böyle konuşuyorsun kızım ayıptır falan dedi :))))

valla arkadaşlar içimde bırakmadım hiç birşeyi, sonra bizim evin kapısı çaldı kapıyı açmak için izin istedim sonra geri döndüm telefona kapatmamıştı, durdum bir an dedimki " kusura bakmayın yanlış birşey söylediysem yani gerçekten psikolajım çok bozuldu bu konu yüzünden" dedim yok kızım önemli değil dedi kapattı telefonu, az önce kapı çalmıştı ya hani gelen annemmiş, geldi odaya noldu kimle konuşuyordun telefonda dedi, bende kayınvalidemle dedim, annem hemen aradı kadını, noldu hayırdır dedi, kadın sanki hiç birşey olmamış gibi anneme aynı girişi yapıp bu hafta alışverişe çıkalım demiş, annemde eşimle konuşayım dedi, ardındanda kızım sana ileri geri konuştuysa kusura bakma bu ara çok üzgün ondan ne dediğini bilmiyor dedi annem kadına, kayınvalidem ise buna karşılık anneme yok bişey demediki o bana demiş :)))) yani diyeceğim o ki napacağız bende bilmiyorum, aslında kafamda kısmen bitirdim ben bu olayı, ama bakıyorum sevgilimin okadar çok çırpındığını ve çabaladığını görüyorum ki, ya gerçekten birşeyler yapmaya çalışıyor, gerçekten ama. bense kararsız olan biteni izliyorum şuan ama içim çok rahat içimdekileri döktüğüm için :)))))))))) söylemeseydim de içimdemi kalsaydı

Sen her bişiiyi söylemişsin tatlım, için de rahat.. İçinde kalsa sen rahatsız olurdun, huzursuzluğun artardı.. Bence iyisini yapmışsın. Şu saatten sonra hala birşeyler için çırpınırlarsa bu da haksız olduklarını kanıtlar kanımca.. Ve senin susup herbişiyi kabul etmeni de artık kimse beklemez. Gerektiğinde lafını söylemektende çekinmemek gerekir (Tabi kırmadan ve rencide etmeden.. Saygısızlık affedilemez.. ) Sen herşeyi iyisini billirsin canım sen neyi sağlıklı biliyorsan hangi yol sana göreyse ona göre davran. Tabi gönül isterkii bitmesiin. Onca emek var dimi ama?? İnşallah herşey tatlıya bağlanır canım

ay canım ya okuyunca cok uzuldum sen guzel konusmussun hıc bır terbıyesızlıgınde olmamıss .umarım hersey gonlunce olr

Canımmm nedir durumlar?? Bizi haberdar et merak ediyorum çokk :) Umarım her şey tatlıya bağlanmıştır..

işin çok zor.. şimdi değil evlendkten sonra her iki ailedende uzak yaşayın bence :S allah sana kolaylık versin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…