Gelinlik Modelleri Tül Etek "Olmayan" Gelinlikler

minenes

Guru
Kayıtlı Üye
1 Mayıs 2010
2.740
80
363
İstanbul
Gelinlik bölümünü 3 seneye yakındır düzenli takip ediyorum. İlk senelerde gelinlik seçimlerimiz çok daha çeşitliydi, birçok farklı gelinlik modeli görüyorduk. Ancak özellikle bu sene, bu forumda ve bütün düğün fotoğrafçılarının da portfölyösünden gördüğümüz kadarıyla gelinlerin %95'i kloş kesim tül etekler tercih ediyorlar. Oysa ki gelinlik dediğinizde o kadar farklı modeller, kumaşlar, malzemeler var ki... Onları hatırlatmak adına böyle bir başlık açıyorum, alternatif modeller gördükçe paylaşacağım.

En azından komple dantel gelinliklerimiz olabiliyordu:

Bir zamanlar organze kumaştan katlı gelinlikler çok modaydı burada da:

Ya da ispanyol tarzı daha hareketli katlar vardı:

Mendil etekler ya da tüylü etekler de beğeniliyordu:

Ya da saten gelinliklerin klasik havası olurdu:

Drape işi tafta gelinlikler de çok popülerdi:

Yeni akımlar da çıktı, mesela su dalgası organze etekler:

Koleksiyonlarda bu tarz birçok farklı model görebiliyoruz, malesef gelinlerimizde göremiyoruz...

Oh be sonunda baska tarz gelinlikler begenen biri cikti bir türlü isinamadim su prenses etekli gelinliklere

Gecenlerde bizim bir akraba evlendi onun gelinligide boyle bir modeldi ve cok yakismisti:)

çok güzel modeller cok kabarık modeller nedense cok itici gelıyor yakıstıramıyorum kımseye ...

Bizim piyasa nerdeyse hiç yer bulamayan, oysa ki gelinlik modasının merkezi İspanya'da çok çok sık kullanılan bir kumaş vardır: ziberlin veya mikado. Piyasamıza girmesini dilerdim, çok iddialı sade gelinlikler dikiliyor:

Son düzenleme:
Mesele aslında tül olup olmaması da değil. Tül diktirsek bile kloş kesimden büzgülü etekten farklı alternatiflerimiz var. Mesela tül şeritlerle hareketlendirilmiş katlar:

Ya da bildiğiniz kat kat bile yapılabilir:

Tülden toplama da çok hoş durur aslında:

Bu gelinlikler JLM Couture'e ait.

Aire Barcelona markasının gelinlikleri. Beymen Bridal'da 3-4-5 bin tl gibi ithal gelinliklere göre makul fiyatlarda satılan bir markadır.

Çok güzel ve şıklar... hele 4 tanesi vardııı bayıldııııııımmmm..
Emeğine sağlık, paylaşımın çok güzel

evlenirken bunlardan birini almak için o kadar direndimki anlatamam ama herkes karşı çıkınca sanırım 7. resimdi onda benzer bi modeli kına gecesi için diktirdim Türkiyede kabarık olmayan modeller çok kabul görmüyor...

aynennnn turkıyede kabarık modeller cok begenılıyor bense kabarık olmayan sade modellere bayılıyorummm

Yalnız kızlar tül etek giyinmemek demek kabarık gelinlik giyinmemek değil, ikisi birbirine zıt gibi düşünmeyelim. O zaman kabarık giyinmek isteyen kızlar zoraki tül düşünmeli gibi bir sonuç çıkıyor. Tül olmasa da kabarık olacak bir sürü model olabilir.

Lakin Avrupalılar yani bu gelinliğin üreticileri kabarık gelinliğe çok düşkün değilller zira gelinliği gelinlik yapanın altındaki tarlatanın büyüklüğü değil kumaşı ve işçiliği olduğunun farkındalar. Mayıs başında barselona gelinlik fuarında idim, bizim gelinlik piyasamızdan belirgin kalite farkları var...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…